Secrete.

luni, 30 decembrie 2013

Misterele Cometei ISON

Misterele Cometei ISON

C/2012 S1 (ISON) este o cometa superluminoasa care a fost descoperita la 21 septembrie 2012 de catre 2 rusi, Vitali Nevski si Artiom Novicionok, in apropiere de planeta Saturn.
Ca de obicei cand un corp mare intra in sistemul nostru solar apar speculatii. De data aceasta misterul a venit odata cu prelucrarea imaginilor venite de la telesccopul Hubble. Dupa analiza acestora s-a observat ca ISON este formata din 3 parti. Fotografiile de mai jos sunt realizate cu ajutorul telescopului in cauza.
Imagine
Imagine
Imagine
Oamenii de stiinta au pus acest lucru pe faptul ca fotografiile au fost prelucrate de catre un telescop aflat in spatiu, adica in continua miscare si ca urmare s-au produs iluzii optice. E ciudat cum Hubble, care a fost cel mai apreciat telescop facut vreodata de catre om, este “acuzat” acum ca ar produce iluzii optice. Sa nu uitam ca acest telescop ne-a ajutat sa “vedem” pana la 13 miliarde de ani in urma dar creaza iluzii optice cand vine vorba de obiecte aflate in sistemul nostru solar.
Am incercat sa caut fotografii mai recente ale cometei facute cu alte telescoape insa fara rezultat. Se pare ca accesul la Hubble a fost “cenzurat” de cateva luni iar celelalte telescoape au fost redirectionate catre alte puncte din spatiu. Mentionez ca aceasta cometa este unul dintre cele mai importante corpuri ceresti din sistemul nostru solar iar NASA pare ca nu-i pasa.
Conform primelor calcule, ISON ar putea fi vizibila de pe Pamant cu ochiul liber incepand cu sfarsitul anului 2013. Calculele preliminare arata ca aceasta cometa va trece la circa 0,07 ua (10.000.000 km) de Marte la 1 octombrie 2013 si la aproximativ 0,4 ua (60.000.000 km) de Pamant la 26 decembrie 2013.
The European Union Times relateaza ca un nou raport intocmit de Agentia Spatiala Federala (Roscosmos), care circula de la Kremlin afirma ca C/2012 S1 a facut o serie de ajustari “orbitale inexplicabile” in jurul planetei Marte si pare ca se aliniaza cu Phobos, unul din cei doi sateliti naturali ai planetei rosii.
Astrofizicianul rus Iosif Slovski sustinea in anul 1959 ca Phobos este de origine artificiala si pe interior este gol. De curand oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca Phobos este gol pe dinauntru. Aceasta concluzie poate sa fie explicata prin doua modalitati, fie satelitul este un asteroid capturat de forta gravitationala a lui Marte, sau pur si simplu este de origine artificiala.
Alte postari similare:

Ce face guvernul SUA cu 30.000 de ghilotine, 100.000 de vagoane de transport prizonieri si peste 600 de milioane de gloanțe ???

Peste 150 de companii si grupuri vor lua parte la un exercitiu de simulare a unor atacuri asupra retelei de electricitate in New York

Mic istoric al atentatelor conducatorilor impotriva oamenilor

Planul elitelor pentru o noua ordine sociala II

Luna – satelit natural, artificial sau nava spatiala ?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.