Secrete.

miercuri, 1 ianuarie 2014

Anti-material rifle – calibrul 20mm

Anti-material rifle – calibrul 20mm

Iranienii au introdus in dotare o pusca anti-material calibrul 20mm, dupa ce cu ceva timp in urma se pare ca au introdus o alta pusca din aceeasi familie, calibrul 50(12,7 x 99) copiata dupa Steyr 50, arma pe care deja israelienii se plang ca persii au “exportat-o” deja catre Hezbollah, spre sincerul regret al poporului lui David, care numai de pusca anti-material in mana hezbollacilor nu avea nevoie.
Austrias_Steyr_Mannlicher_50_caliber-12.7x99mm-HezballahD12.13
Un hezbollah si pusca lui anti-material
Dar fiecare cu necazurile lui, evreii cu Hezbollahul, noi cu politrucii (nu stiu de ce dar am inceput sa-i invidiez pe evreii. Fata de situatia noastra ei stau totusi bine :) ), asa ca iranienii s-au hotarat sa creasca calibrul si au trecut la 20mm, care in unele tari este calibrul de tun AA.

New_home-made_Arash_20mm_anti-material_rifle_enters_in_service_with_Iranian_Army_640_001
Astfel pusca calibrul 20mm iraniana se numeste “Arash”, insa nu este orisicare pusca, ci una care se foloseste precum un AG 7, cu tragere de pe umar, asa cum puteti remarca in poza de mai sus. Persii au gandit pusca-minune pentru a fi folosita impotriva elicopterelor care ar zbura la joasa inaltime, dar in acelasi timp arma poate angaja orice tip de vehicul usor si mediu blindat, inclusiv tinte umane, cu o foarte mare precizie pana la o distanta de 1800m.
Insa principala misiune a armei, si de aici probabil si pregatirea tragatorului, va fi angajarea elicopterelor, iar in februarie 2013 arma a fost testata in timpul unor manevre militare in sudul Iranului. Cat de eficienta este o astfel de arma in conditiile in care elicopterele de atac ar cam iesi din zona ei, ramane de vazut, insa producerea si achizitionarea armei cred ca aduce trupelor terestre un mijloc foarte ieftin, adevarat si destul de limitat, de lupta impotriva elicopterelor de trasport care zboara la joasa altitudine, desi eu personal ma cam indoiesc de eficacitatea acestei pusti-mamut.
Iar ca sa nimeresti un om la mai mult de 800-1000 de metri e pur si simplu…magie!
Armyrecognition


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.