Secrete.

joi, 2 ianuarie 2014

Merită să pierdeți câteva minute pentru această scurtă lectură.

Primul ajutor în caz de atac vascular cerebralMerită să pierdeți câteva minute pentru această scurtă lectură.


Un ac poate salva viața unui pacient cu inceput / simptome de accident vascular, afirmă un profesor din China.. 
Păstrați totdeauna la îndemână un ac de cusut, pentru a putea aplica o metoda neconvențională prin care puteți salva viața cuiva care a avut un ACV (atac cerebral vascular) .
Când vedeți pe cineva cu simptome de ACV, păstrați-vă calmul . Indiferent unde se afla victima, nu o mutați din loc. Când se întampla un ACV, venele capilare ale creierului creier se rup gradual. Daca persoana se mișcă, venele capilare se rup mai repede.
Cel mai bine puteți folosi o seringă (de fapt, acul unei seringi). Daca nu, puteti utiliza un ac de cusut sau cu gămalie.
 -) Mai întâi sterilizați vârful acului (la flacăra unui băț de chibrit, de ex.) și apoi ințepati fiecare deget de la mâinile pacientului. 
-) Nu sunt puncte specifice în degete pentru acupunctură; puteți înțepa la cca.1-2 mm de unghie.
-) Ințepați atât cât să inceapă să iasă sânge.
-) Dacă sângele nu iese, apăsați în jurul înțepăturii.
-) Când toate degetele sângerează, așteptați cateva minute apoi frecționați lobul urechilor pacientului până devin roșii.
-) Ințepati fiecare lob al urechilor pacientului până incepe să sângereze.
-) După câteva minute persoana își va recapăta cunoștința.
Așteptați până își revine și numai după aceia il puteți transporta la spital.
Dacă il veți duce în grabă la spital (fără să-și fi revenit), transportul i-ar putea cauza ruperea vaselor capilare din creier.
M-a învățat să scot picături de sânge un medic de medicina traditională din China. Se numește Ho Bu Ting. Are experiență practică in domeniu și poate demonstra că această metodă este 100% eficientă.

Un caz de salvare.  
In 1979, mă aflam, ca profesoară, la Universitatea Fung Gaap, din Tai Chungkin. Într-o după amiază, un profesor din altă clasă, a venit în fugă și mi-a zis: d-na Liu, veniți repede, supervisor-ul nostru are un atac cerebral! Am fugit imediat către locul in care se afla d-nul Chen Fu, care era palid, nu putea vorbi, gura era strambă – simptome de ACV.
I-am cerut unui student să procure o seringa de la farmacie si am inceput să ințep degetele d-lui Chen. Când toate degetele sângerau (fiecare deget cu o picatura de sange de marimea unui bob de mazare), d-nul Chen a inceput sa-si recapete culoarea.
Dar gura era tot strambă. Atunci, am fricționat energic loburii urechilor pacientului până s-au înroșit, după care am ințepat lobul urechii drepte în două locuri, pentru ca sa înceapă să sângereze. La fel am procedat și cu lobul stâng. Dupa 3-5 min. gura i-a revenit la forma normala și omul a început să vorbească.
L-am lasat sa se odihneasca un pic, apoi l-am dus la spital.
A stat internat o noapte iar ziua urmatoare a fost externat și și-a putut relua activitatea la catedră. Totul a decurs normal. Nu a aparut nici o complicație derivată din modul în care i s-a aplicat primul ajutor.
De regulă, víctimele ACV suferă rupturi iremediabile ale vaselor capilare ale creierului, in timpul transportului spre spital ceea ce le face irecuperabile.
ACV este a doua cauza de deces in lume. Cei care au noroc, pot supravietui, dar pot ramane paralizați sau cu leziuni pentru tot restul vieții.
Trimite acest e-mail dupa ce il citești. Puteți salva viața cuiva care a suferit un ACV.
SURSA: http://www.slideshare.net

(pentru conf. C.M.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.