Secrete.

duminică, 5 ianuarie 2014

SUA MUTA 3000 DE TERORISTI DIN IRAN IN ROMANIA? Informatie reala scapata in virtual? Intoxicatie? Tatonare? Cine este IOANA RAICIU? Dar DANA MARCA?

http://saccsiv.wordpress.com/2014/01/05/sua-muta-3000-de-teroristi-din-iran-in-romania-informatie-reala-scapata-in-virtual-intoxicatie-tatonare-cine-este-ioana-raiciu/

SUA MUTA 3000 DE TERORISTI DIN IRAN IN ROMANIA? Informatie reala scapata in virtual? Intoxicatie? Tatonare? Cine este IOANA RAICIU? Dar DANA MARCA?

Posted in IRAN, Romania, SUA, TERORISM by saccsiv on ianuarie 5, 2014
Iata ce putem citi in articolul MyTelegraph: SUA vor muta 3000 de terorişti în România:
Un articol ingrijorator pentru Romania si spatiul balcanic a fost publicat de MyTelegraph, blogul publicatiei britanice Telegraph.co.uk. Articolul, preluat din presa bulgara, avanseaza ideea ca ministrul roman de Externe, Titus Corlatean, a negociat, la inceputul lunii decembrie, cu secretarul de stat american John Kerry relocarea din Iran a 3000 de reprezentanti ai organizatiei teroriste „Mojahedin-e Khalq”(MEK) pe teritoriul Romaniei.
“În această perioadă, Statele Unite ale Americii şi Guvernul României negociază desfăşurarea a aproximativ 3000 de reprezentanţi ai organizaţiei teroriste „Mojahedin-e Khalq”(MEK) pe teritoriul României. În cazul în care guvernanţii români sunt de acord, se presupune că membrii grupului vor fi stabiliţi în mod compact în apropierea oraşului Craiova, conform Ioanei Riciu şi Danei Marca, angajate ale Ministerului Român de Afaceri Externe.

Secretarul de stat al SUA şi Ministrul de externe român au discutat problema mutării militanţilor în timpul întâlnirii din Bruxelles ce a avut loc la începutul lunii decembrie. Consilierul lui John Kerry, Jonathan Weiner, care se ocupă cu problema migrării organizaţiei MEK, se va deplasa în România având acelaşi scop.
Am apelat la serviciul de presă al Ministerului Român de Externe pentru a obţine confirmarea telefonică a acestor informaţii, folosind numerele oferite pe site-ul ministerului, dar au refuzat să comenteze, spunând că această problemă este prea delicată.
Într-adevăr, publicarea informaţiilor despre mutarea a 3000 de terorişti pe teritoriul ţării va produce, cu siguranţă, reacţii publice violente împotriva Guvernului. În acelaşi timp, scăparea informaţiilor pe Internet poate însemna că autorităţile române încearcă apele înainte de a face declaraţii publice.
Ce fel de organizaţie este „Mujahedin-e Khalq”?
„Mujahedin-e Khalq” este o organizaţie teroristă iraniană ce a fost exilată, care intenţionează răsturnarea Republicii Islamice a Iranului. Încă de la începuturile sale în 1960, acest grup a efectuat numeroase încercări de a asasina liderii Iranului, a ucis personal militar şi civili americani, a susţinut ocuparea ambasadei SUA din Teheran în 1979, solicitând executarea angajaţilor acesteia.
În 1981, MEK a omorât 70 de oficiali iranieni, incluzându-i pe Primul Ministru, Preşedintele şi conducătorul sistemului judiciar. Zece ani mai târziu, au organizat un atac coordonat asupra ambasadelor iraniene în 13 ţări. În timpul războiului dintre Iran şi Irak(1980-1988), grupul în discuţie a luptat împotriva Iranului, de partea lui Saddam Hussein. Organizaţia a ucis mai mult de 50 000 de persoane în diferite ţări.
În 1997, Departamentul de Stat al SUA a trecut MEK pe lista organizaţiilor teroriste. În 2002, Uniunea Europeană a făcut acelaşi lucru, dar în 2009 s-a răzgândit. În 2012, SUA a urmat exemplul UE. Organizaţia încă este considerată ca fiind teroristă în Iran şi Irak.
Este greu de spus dacă MEK a abandonat calea terorii. Conform canalului american NBC şi altor rapoarte media, MEK şi-a jucat rolul în asasinarea oamenilor de ştiinţă nucleară din Iran. Conform altor informaţii, organizaţia a fost, de asemenea, implicată în uciderea lui Mojtaba Ahmadi, comandantul serviciului de cybersecuritate al IRGC, ca şi într-un accident grav ce a avut loc la o fabrică de apă grea din Arak, în toamna lui 2013.
Conform canalului de televiziune american CNN, o organizaţie teroristă are o structură militară strictă. Sediul central al MEK este situat în aşa-zisa „tabără de refugiaţi” din Ashraf (link).
Se poate vedea o coloană rectilinie în uniforme alb-albastre mărşăluind într-o zonă spaţioasă înconjurată de sculpturi ce înfăţişează lei. Conform lui Michael Ware, autorul filmării, în anul 2007 Tabăra Ashraf număra aproximativ 4000 de luptători şi era una dintre cele mai bune baze militare din Irak. MEK are mai mult de 2000 de tancuri, artilerie, vehicule blindate şi mijloace de apărare împotriva atacurilor aeriene. Teritoriul este un oraş mic cu mall-uri şi spitale, grădini bogate, monumente şi fântâni, contrastând cu imaginea Irakului sfâşiat de război.
Mai mult, se presupune că MEK a fost implicată în sabotarea autobuzului cu turişti israelieni din staţiunea bulgară Burgas, în vara lui 2012. Serviciile secrete bulgare au acuzat grupul libanez Hezbollah, dar acesta neagă toate acuzaţiile, în ciuda faptului că şi-a asumat responsabilitatea pentru multe atacuri teroriste precedente.
Prevederile unei înţelegeri sunt necunoscute. Cu toate acestea, SUA va folosi, probabil, toate mijloacele şi metodele de persuasiune posibile pentru a-l face pe Traian Băsescu să ia decizia corectă. Este evident că Statelor Unite nu le pasă cu adevărat de interesele României şi ale cetăţenilor săi, nici de siguranţa zonei balcanice”.
Traducere în limba română de UVT.
Articolul original a fost publicat în limba bulgară pe site-ul FrogNews, preluat de Iran-Interlink şi publicat pe blog-ul MyTelegraph.
Comentariu saccsiv:
Iata insa ce aflam din articolul SUA vor sa aduca 3.000 de teroristi in Romania – prima “intoxicare” pe 2014:
Statele Unite si Guvernul roman ar negocia in prezent relocarea a 3.000 de militanti ai organizatiei teroriste Mojahedin-e Khalq (MEK) pe teritoriul tarii noastre, arata o stire publicata in presa britanica, aparent intr-un ziar cunoscut, care a fost preluata apoi si in presa romaneasca si internationala.
Ministerul Afacerilor Externe a negat insa veridicitatea informatiei, iar verificarile facute arata ca este vorba despre o tentativa de “intoxicare” elaborata.
“In urma verificarilor specializate,a rezultat ca asa-zisele ‘surse’ de informatie citate sunt in realitate doua bloguri false, fabricate recent si atribuite in mod fraudulos unor angajati ai MAE, pentru a disemina respectivele ‘informatii’. Veridicitatea celor doua bloguri este nula.
In orice caz, subiectul mentionat de dumneavoastra nu constituie o tema de negociere pentru Ministerul Afacerilor Externe,iar aceasta tema nu intra oricum in sfera de competenta a MAE”, se arata intr-un comunicat remis de MAE redactiei Ziare.com.
Potrivit unei postari pe blogul publicatiei The Telegraph, s-ar parea ca, daca Romania accepta mutarea teroristilor, acestia ar putea fi trimisi in apropierea orasului Craiova.
In sprijinul afirmatiei sunt citate surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) si se face referire la intalnirea dintre ministrul Titus Corlatean si secretarul de stat american John Kerry, care ar fi discutat aceasta chestiune in cadrul unei intalniri de la Bruxelles, la inceputul lunii decembrie.
Verificarile MAE arata insa ca este vorba despre bloguri si informatii false, create special pentru a da veridicitate acestei stiri. Despre autori si motivele acestei inscenari, vom afla cu siguranta mai multe in zilele urmatoare.
Comentariu saccsiv:
Stirea apare la rubrica de comentarii a articolului Întâlnire Kerry-Corlăţean la ministeriala NATO postat pe 16 decembrie 2013 pe blogul http://ioraiciu.wordpress.com/, blog aparut de niciunde in aceeasi luna.
La http://ioraiciu.wordpress.com/about/ gasim fotografia unei fete cu niste mari ochelari de soare.
06de7ed74f1b86d0a107f5e24279a409
O fotografie identica mai gasim la http://ro.linkedin.com/pub/ioana-raiciu/a/b94/5aa unde putem citi:
Ioana Raiciu
Public relations and communication officer at Ministry of Foreign Affairs Romania
Privire de ansamblu – Ioana Raiciu
Actual
  • Public relations and communication officer la Ministry of Foreign Affairs Romania
  • Public relations and communication adviser/Head of Infoeuropa laMinistry of European Affairs
Anterior
  • Consilier superior la Ministerul Transporturilor
  • Purtator de cuvant la Prefectura Bucuresti
  • Jurnalist la Pro TV
Studii
  • Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca
  • Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca
  • Faculty of European Studies, Babes Bolyai University
  • Faculty of journalism, Babes Bolyai University
  • Gheorghe Sincai
Cititi va rog si:
http://www.yatedo.com/p/Ioana+Raiciu/normal/d91889e66c4c697816c44ea044c89fcf
   Chiar exista acest personaj?
Daca exista, e al sau blogul?
Daca e al ei, de ce aceasta scapare de informatie?
Daca nu e al ei, care sunt raspunsurile la intrebarile din titlu?
De ce limba romana folosita la comentarii e atat de pocita?
Pe blogul ei fata pare a vorbi cu administratorul blogului http://danamarca70.wordpress.com/ aparut si el tot de niciunde tot in decembrie.
   La http://danamarca70.wordpress.com/about/ gasim o fotografie ceva mai clara:
e58940434a9b0238c1cb126e2e58ca6e
Dar cu o foarte scurta explicatie:
Lucrez în Ministerul Afacerilor Externe din anul 1996
Aceeasi fotografie gasim la:
https://www.facebook.com/dana.marca
Adica o cheama Dana Marca. Eu n-am cont pe facebook, asa ca nu stiu ce mai scrie pe acolo.
De asemenea o mai gasim la articolul:
FOTO: Gala LSRS 2012 – Eveniment dedicat promovarii tinerilor romani din strainatate
   La http://romaniajuna.lsrs.ro/reis/ aflam despre ea:
Dana Marca este diplomat de cariera, cu specializarea in domeniul politicilor de securitate / aspecte politico-militare. A absolvit programe de pregatire in domeniu la Naval Postgraduate School (MA) -Monterey/CA/USA, NATO College – Roma/Italia, Geneva Center for Security Policy –Geneva/Elvetia, Harvard Kennedy School/Kokkalis Program, European Security and Defence College – Bruxelles/Belgia. A activat de-a lungul timpului in sfera societatii civile prin asocieri informale cu CASA NATO, Rotary Triumph Bucuresti, Renaissance Foundation, CRREDAE, dar si afilieri formale precum - Women in International Security Romania (membru fondator), Aspen Institut Romania (membru asociat). In 2002, Dana Marca a fost decorata cu Ordinul National Pentru Merit in grad de Cavaler pentru contributiile aduse la Campania de aderare a Romaniei la NATO.
Deci in acest caz, personajul chiar exista, dar parte din intrebari raman, inclusiv: a scris altcineva in numele ei?
La cata valva a produs stirea, consider ca Dana Marca ar trebui sa zica ceva public.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.