Secrete.

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Televizoarele Smart, instrumente de spionaj modern

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/936598_208218809362231_226940883_n.jpg  O teorie a conspirației spunea că în viitor omul o să ajungă să fie spionat și în cele mai intime locuri ale casei sale. Astfel, omul liber, care putea să facă orice își dorea fără ca nimeni să știe, urma să se transforme într-un sclav modern urmărit în toate acțiunile sale. Această teorie a conspirației părea de-a dreptul incredibilă și nimeni nu s-ar fi gândit vreo dată ca într-o bună zi intimitatea noastră va dispărea chiar și după ce am închis bine ușa cu cheia și ne-am baricadat în propria casă.
O firmă de securitate americană a descoperit o eroare de soft la așa-numitele televizoare inteligente sau “Smart Tv“. După cum știm foarte bine, aceste televizoare au încorporate camere de filmat cât și microfoane. De asemenea, se pot conecta la internet, ceea ce le conferă o arie mai mare de utilizabilitate. Eroarea de soft detectată de firma de securitate face ca aceste televizoare să devină unelte de spionaj pentru hackeri sau oricine altcineva.
Specialiştii acestei companii, au instalat un soft special, în mai multe televizoare de tipul Smart, și au reușit să-i spioneze pe posesorii acestora. Au înregistrat chiar și imagini și sunete pentru a demonstra cât de periculoase devine aceste televizoare în clipa în care cineva din exterior reușește să le controleze. “Instalând un simplu program, hackerii ajung să controleze televizorul și să ne spioneze în casele noastre. Ei pot să ne vadă și să ne audă, fără ca cineva să-şi dea seama.“, a declarat Luigi Auriemma co-fondator al companiei de securitate. Big Brother: Vom fi spionati si prin televizor
Un proiect bizar este pe cale să fie realizat de o firmă americană, care dorește implementarea unui dispozitiv în televizor prin care se pot înregistra emoțiile, vocea, cât și mișcările. Verizon, firma americană cu pricina, a propus agențiilor de publicitate constituirea unei noi ere în acest domeniu. Aparatul introdus în fiecare televizor ar avea rolul să determine o multitudine de elemente, după care se va sorta tipul de publicitate care ar urma să fie livrat în fiecare casă.

Este mai mult decât înfricoșător ceea ce ne așteaptă pentru că astfel putem să fim urmăriți chiar și când suntem în intimitatea noastră, să ne fie ascultate cu precizie toate discuțiile și cunoscute fiecare sentiment şi trăire. Firma americană inițiatoare a acestui proiect susține că senzorii audio și optici vor “auzi” și “vedea” oamenii doar pe distanțe mici, ceea ce nu ar afecta intimitatea acestora. Pe lângă acest fapt, dispozitivul va putea distinge culoarea pielii, sentimentele trăite în fiecare moment, cât și accentul. Cine are nevoie de atât de multe informații și pentru ce? Cine ar putea să accepte să fie supravegheat în propria casă? Probabil că în viitor toate televizoarele vor avea incorporate asemenea dispozitive, iar pentru a evita intersectarea cu Fratele mai Mare vom fi nevoiți să renunțăm la a mai cumpăra televizoare. Viitorul este straniu de incert și tendința generală spre care se tinde constă în limitarea libertăților și drepturilor persoanelor. Controlul este cuvântul de ordine și cine se va împotrivi trebuie să renunțe treptat la societatea în care trăiește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.