Secrete.

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Traim intr-o lume "chimica"

Traim intr-o lume "chimica"

Imprimare E-mail
 Din ce in ce mai numeroase sunt informatiile (altfel, pastrate ascunse de populatia identificata simplu cu consumatorul care trebuie sa cheltuiasca tot mai mult, pe orice inseamna marfa) potrivit carora asa-numitele chimicale, produse nenaturale si de cele mai multe ori insuficient verificate si testate din perspectiva sanatatii oamenilor, pur si simplu ne-au invadat viata, pe care o pun in pericol cu fiecare clipa.
 Aparent, ingredientele de sinteza ar fi binevenite, insa intr-un timp mai lung sau mai scurt efectele lor sunt devastatoare. Iar noi, pentru ca ne este comod asa, pentru ca nu stim aceasta ori pentru ca nici nu avem cum sa aflam informatii care ar trebui sa ne puna in garda, continuam sa mancam alimente cu toxine, sa bem sucuri si alte bauturi care efectiv ne macina incet trupul, sa folosim cosmetice si produse pentru curatenie ce ne otravesc organismul, sa locuim in case cu peretii impregnati de o sumedenie de componente toxice. Si, oricat de mult am incerca sa le evitam, tot ne intalnim cu aditivi alimentari, pesticide si alte substante care interfereaza  cu starea de sanatate. Va prezentam mai jos cele mai periculoase substante chimice care ne dau peste cap hormonii.
 BPA - foarte cunoscut in ultima vreme ca Bisfenol A, o substanta regasita in recipientele din plastic, adica omniprezentele PET-uri. Ea mai poate fi gasita in unele tipuri de hartie, precum si in conserve. Specialistii recomanda sa evitam recipientele din plastic care au inscriptionate cifrele 3 sau 7 pe ele.
 Arsenicul. Toata lumea stie ca arsenicul e otrava. Si atunci, de ce il gasim in apa si in alimente? Arsenicul influenteaza capacitatea organismului de a procesa zaharul, asa ca specialistii recomanda utilizarea unui filtru de apa pentru a limita expunerea.
 Atrazina este un pesticid foarte frecvent utilizat. El patrunde in sol si contamineaza panza freatica. Studiile de laborator au aratat ca aceasta substanta chimica duce la pierderea fertilitatii la broaste, iar efectul poate varia in intensitate la celelalte vertebrate, deci si la om.
 Ftalatii. Aceasta toxina este deseori intalnita in produsele de infrumusetare si in recipientele din plastic. Ftalatii contribuie la degradarea sistemului imunitar.
 Plumbul. Iata o alta substanta despre care toata lumea stie ca este otravitoare. Si totusi, in unele case inca exista pereti zugraviti cu vopsea care contine plumb. Este recomandat asadar sa scapi de vechile zugraveli si sa indepartezi cu grija straturile pentru a nu te intoxica.
 Mercurul a fost recunoscut ca o neurotoxina foarte periculoasa si autoritatile din majoritatea tarilor au luat toate masurile pentru limitarea poluarii cu aceasta substanta. Este indicat in acest sens sa reduci consumul de pesti mari (de pilda, ton) pentru a limita expunerea la mercur, stiut fiind ca apele oceanice sunt puternic poluate, in anumite zone, cu acest metal lichid, pe care pesti de genul celor mentionati il asimileaza repede.
 Glycol ether. O casa proaspat renovata este incantatoare, dar pentru barbati constituie si un motiv serios de neliniste, deoarece anumite materiale utilizate la lucrarile respective pot reduce motilitatea spermatozoizilor. Un studiu din 2008 releva faptul ca aceasta substanta, folosita ca diluant in vopseluri, precum si in unele produse de curatenie, contribuie la scaderea numarului de spermatozoizi. De aceea, specialistii recomanda evitarea unor produse care au pe lista compusilor 2-butoxietanol (EGBE) si metoxidiglicol (DEGME).
 PFC sau, mai precis, perfluorocarburi, care sunt folosite la tratarea vaselor de gatit ca sa devina antiaderente. Specialistii spun ca aceste substante sunt rezistente la incercarile de neutralizare si ca pot duce la o greutate scazuta la nastere a copiilor.
 Pesticide cu organofosfati. Desi nu s-au facut foarte multe studii in legatura cu aceste substante, se poate spune ca organosfosfatii pot fi foarte periculosi pentru copii, deoarece au efecte neurotoxice.
 Percloratii. Aceste substante chimice nu se gasesc doar in combustibilul pentru rachete, ci si in fertilizatori si in panza freatica. Ele afecteaza glanda tiroida si implicit metabolismul.
ADRIAN-NICOLAE POPESCU



http://www.revistamagazin.ro/content/view/10720/31/

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.