Secrete.

sâmbătă, 8 februarie 2014

Cum să identifici vitaminele sintetice

Cum să identifici vitaminele sintetice
Poţi face alegeri mai înţelepte atunci când achiziţionezi vitamine, dacă înveţi să faci diferenţa între suplimentele alimentare sintetice şi produsele de vitamine naturale.
Producătorii de suplimente alimentare folosesc uneori materiale sintetice pentru a creşte potenţa şi stabilitatea vitaminelor, indică Wakeup-world.com.
Potrivit Asociaţiei Consumatorilor Organici, unele din aceste materiale provin dinderivate din gudron de cărbune, aceleaşi toxine care provoacă cancerul la gât în cazul fumătorilor de ţigări.
Înainte de a cumpăra suplimente de vitamine, trebuie să ştii ce să cauţi la un produs de vitaminepentru a putea identifica ceea ce îţi poate afecta sănătatea.

Pasul 1

Caută în lista ingredientelor cuvinte care încep cu “dl”. Atunci când un cuvânt conţine “dl” în prefix este o indicaţie că vitaminele sunt sintetice. De exemplu, ingrediente ca “dl-alfa acetat tocoferol dl-alfa” şi “dl-alfa tocoferol” sunt forme sintetice de vitamina E.

Pasul 2

Caută cuvinte care se termină în “at” sau “id” în lista ingredientelor. Aceste cuvinte indică faptul că producătorul a folosit materiale sintetice pentru a creşte potenţa şi stabilitatea vitaminei. Unele cuvinte după care trebuie să vă uitaţi includ nitrat, acetat, ascorbat de sodiu, benzoat de sodiu, clorurat, hidroclorurat, dioxid de silicon şi dioxid de titaniu.

Pasul 3

Găseşte forma sintetică a vitaminei enumerată în lista ingredientelor. Vitaminele naturale provin din surse alimentare naturale. Dacă identifici vitamina enumerată ca vitamina în sine, cum ar fi “vitamina D”, atunci este sigur că este versiunea sintetică. Caută surse alimentare precum “citrice” în loc de “vitamina C” sau “pătrunjel” în loc de “vitamina K”.

Pasul 4

Identifică cuvintele “natural” pe recipientul vitaminelor. Dacă pe recipient scrie “100% natural” suplimentul de vitamine nu conţine sintetice. Pe de altă parte, dacă eticheta spune doar “natural”, atunci produsul ar putea avea cel puţin câţiva compuşi sintetici. Potrivit lui Earl Mindell, autorul cărţii “Noua Biblie a vitaminelor”, doar 10% dintre produse trebuie să provină din surse alimentare naturale pentru ca o companie să poată scrie “natural” pe eticheta produsului. Dacă pe eticheta vitaminei nu scrie “100% pe bază de animale” sau “100% pe bază de plante”, atunci suplimentul este sintetic.

Pasul 5

Caută să identifici potenţa vitaminei inscripţionată pe eticheta produsului. Potrivit Asociaţiei Consumatorilor Organici, dacă suplimentul de vitamine are o potenţă mare sau nenaturală, produsul este sintetic. De exemplu, un produs care furnizează 1000% vitamina C este neobişnuit de puternic. Acest procentaj este de zece ori mai mare decât cantitatea de care ai nevoie zilnic şi o cantitate pe care nici măcar o alimentaţie sănătoasă nu o poate furniza.http://www.financiarul.ro

Rate this:

 
 
 
 
 
 
2 Votes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.