Secrete.

marți, 4 februarie 2014

Project Stargate: SUA explora capacităţile supranormale

25.01.2014
Andrei Pricopie
O imagine făcută în portul Brest din vestul Franţei, la 21 septembrie 2004, prezintă submarinul nuclear rus Vepr al Proiectului 971 de tip Shchuka-B. (FRED TANNEAU / AFP / Getty Images)
O imagine făcută în portul Brest din vestul Franţei, la 21 septembrie 2004, prezintă submarinul nuclear rus Vepr al Proiectului 971 de tip Shchuka-B. (FRED TANNEAU / AFP / Getty Images)
De-a lungul timpului s-a tot vorbit despre oameni care au puteri supranaturale. Dar există oare aşa ceva cu adevărat? Îşi pot oamenii folosi mintea pentru a afecta materia? Armata Statelor Unite crede că da.
La sfârşit anilor 70 armata SUA a început un proiect ieşit din comun. Un grup de ofiţeri superiori au început să investigheze dacă mintea ar putea fi folosită în folosul armatei. Printre ei se afla şi colonelul în retragere John Alexander.
„Am fost surprinşi de sovietici în câteva ocazii aşa că aveam câţiva seniori dornici să exploreze zone speciale. Cea a fenomenelor paranormale era una dintre ele”, a declarat colonelul Alexander.
Armata a pus la cale o operaţiune secretă numită „Project Stargate”. Misiunea sa era să strângă şi să investigheze puterile supranaturale ale oamenilor şi să le utilizeze în aplicaţii militare. Printre diversele puteri supranaturale investigate este şi ceea ce au denumit „vederea la distanţă”, sau „spionajul de la distanţă” cum a fost numit de colonel.
„Ai un individ care se află într-o cameră, de obicei la Fort Meade. Li se dădeau ţinte specifice deşi nu ştiau nimic despre ţinte şi li se solicita să spună ce se întâmplă în locul respectiv”, a explicat acesta.
Ruşii construiseră o structură uriaşă de beton la Severodvinsk, în Cercul Arctic, dar serviciile americane de spionaj nu aveau nicio idee ce era înăuntru. Alexander i-a cerut unuia din subiecţi să îşi folosească puterile speciale pentru a vedea ce este acolo.
Tot ce i-au dat au fost doar coordonatele.
„El a descris clădirea, apoi a "intrat înăuntru" şi ne-a spus că acolo este un submarin mare şi l-a descris. Spunea că are chilă dublă, iar cel mai interesant este că torpilele erau montate în faţă - până atunci toate erau în spate. A mai descris un număr de alte tehnologii, despre care constructorii noştri de nave au spus că sunt imposibil de realizat. Ei credeau că dacă ai putea construi un submarin atât de mare şi ar merge în adâncime s-ar zdrobi (din cauza presiunii). Cu toate astea se putea, era submarinul din clasa Taifun. Serviciile noastre secrete îl rataseră total”, a povestit colonelul.
Aşa că fără ca americanii să ştie, ruşii creaseră o nouă clasă ultrasecretă de submarine, cele mai mari din lume, cu carenă multiplă din titan, care rezistă la presiune mare.
Mulţumită presupusei puteri supranaturale a unui soldat din armata SUA, secretul ruşilor fusese descoperit.
Clasa Taifun a fost dezvoltată în cadrul Proiectului 941 al URSS, iar submarinele din această clasă sunt printre cele mai silenţioase nave maritime ruseşti în funcţiune, fiind mai silenţioase şi încă mai manevrabile decât predecesorii lor.
Cu toate acestea întrebarea rămâne: cum a văzut soldatul toate acestea, tocmai din Fort Meade? Este vorba aici despre noroc la ghicit? O coincidenţă?



Rusia îşi relansează proiectul militar spaţial, MiG31 va doborî sateliţi

13.12.2013
Avioane de luptă în Moscova (Alexey SAZONOV / AFP / Getty Images)
Avioane de luptă în Moscova (Alexey SAZONOV / AFP / Getty Images)
Comisia parlamentară însărcinată cu problemele de apărare din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) va sugera preşedintelui şi guvernului Rusiei relansarea sistemului de înaltă precizie pentru doborârea sateliţilor pe orbite joase şi interceptarea de rachete, scrie vineri semioficiosul rus Izvestia, citat de agenţia RIA Novosti.
Deputaţii estimează că acest proiect va permite Rusiei să-şi conserve poziţiile în sectorul apărării spaţiale. Cu toate acestea, experţii consideră că relansarea acestei iniţiative datând din epoca URSS este imposibilă fără o modernizare profundă a industriei militare.

Reprezentanţii comisiei menţionate subliniază în recomandările lor, în urma audierilor din luna noiembrie, necesitatea reluării lucrărilor la complexul sol-aer Kontakt, destinat neutralizării sateliţilor de navigaţie şi de comunicaţii.
Complexul - proiectat la începutul anilor 1980 de biroul Almaz - include un sistem radar terestru şi unul optic de detectare, precum şi versiune specială a avionului de vânătoare MiG-31D - dotatat cu o singură rachetă de 10 metri lungime, capabilă să lovească un satelit situat la 120 km altitudine, cu ajutorul unei ogive cu fragmentaţie.
În epoca sovietică, o staţie-radar de acest gen fusese amplasată pe poligonul Sarî-Şagan, în Kazahstan, şi transmitea către avion coordonatele satelitului vizat. Potrivit autorilor proiectului, sistemul Kontakt poate neutraliza în 36 de ore până la 24 de ţinte orbitale. Proiectul a fost abandonat în anii 1990.
Vicepreşedintele Comisiei de apărare din Dumă, Franţ Klinţevici, sistemul Kontakt este necesar nu doar pentru a ataca sateliţi inamici, dar şi în scopuri de apărare. Potrivit acestuia, Rusia nu îşi poate permite niciun fel de întârziere de la tendinţele militare moderne.
Generalul (r) Anatoli Sitnov, fost responsabil în Ministerul rus al Apărării, a subliniat că SUA dispune deja de o dronă aerospaţială Boeing X-37B, care îndeplineşte funcţiile puse în faţa complexului Kontakt.
'SUA dispun de un aparat capabil să rămână în zbor controlat în decurs de 11-12 luni. Acesta este un modul, dar, de fapt, o navă spaţială capabilă să se apropie de satelit şi să-l coboare de pe orbită cu o armă de foc sau cu un laser', a declarat el.
Generalul Sitnov susţine că aviaţia va juca un rol decisiv în cazul unui atac spaţial, dar a ţinut să atragă atenţia că va fi imposibil de relansat programul Kontakt fără o pregătire prealabilă a întreprinderilor din industria electronică.
Preşedintele rus Vladimir Putin a subliniat, de asemenea, importanţa dezvoltării armamentului strategic nenuclear şi a mijloacelor de neutralizare, în discursul său către naţiune la 12 decembrie, pe care l-a prezentat în faţa camerelor reunite ale Adunării Federale - Consiliul Federaţiei şi Duma de Stat. El a subliniat necesitatea de a pregăti un răspuns demn la conceptul american de atac global rapid (Prompt Global Strike).
'Ştim foarte bine că sistemul de apărare antirachetă este defensiv doar cu numele. În realitate, el reprezintă o parte semnificativă a potenţialului strategic ofensiv. Un alt punct important: dezvoltarea noilor sisteme de arme, cum ar fi dispozitive nucleare de putere mică, rachete strategice nenucleare, sisteme hipersonice nenucleare de înaltă precizie destinate unor lovituri rapide şi cu o rază de acţiune lungă', a afirmat preşedintele rus.
După o ştire Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.