Secrete.

sâmbătă, 8 februarie 2014

Sucuri de legume putin cunoscute, dar incredibil de bune pentru sanatate (partea 2): sucul de spanac ! Cunoscut pentru binefacerile sale inca din timpuri imemorabile, sucul de spanac e socotit si azi de unii drept alimentul cel mai vital pentru intregul tract digestiv (stomac, duoden, colon, intestine), medicament ideal de curatire si regenerare a tubului intestinal.

Corecteaza constipatia in cateva zile sau cel mult saptamani, mult mai eficient decat cel mai bun laxativ chimic, care actioneaza, dar si irita atunci cand stimuleaza muschii intestinului pentru expulzare. Cu atit mai mult cu cat folosirea purgativelor timp mai indelungat nu aduce practic nicio vindecare, ci o conditie cronica de inactivitate a tesuturilor, a muschilor si nervilor locali, ducand in cele din urma la o degenerare progresiva a mucoasei intestinale. Ori, actiunea de curatire si regenerare a spanacului prin mijloace naturale duce tocmai la evitarea acestor pericole

In plus, s-a constatat ca sucul de spanac, datorita continutului de vitamina E, are efecte benefice in prevenirea sangerarilor si inflamatiilor gingiei (si alte boli ale dintilor, datorate unei alimentatii devitalizate, prin deficiente in vitamina C). Sucul de spanac si-a mai dovedit eficacitatea in diverse alte hemoragii, anemii si, uneori, chiar si in dureri de cap, migrene datorate acumularii unui volum mare de deseuri in intestine. Acidul oxalic aflat in sucul de spanac crud, element important implicat in activitatea peristaltica a intestinelor, ajuta la dizolvarea si eliminarea acestor deseuri.

Nivelul continutului de substante nutritive ridicate in spanac ajuta la crearea de celule rosii din sange si este un constructor de sange remarcabil . Deci, nu veti deveni predispusi la anemie.

Datorita alcalinitatii ridicate din spanac, sucul din aceasta planta va ajuta la artrita reumatoida.

Ca urmare a nivelului ridicat de acid folic si de antioxidanti gasiti in aceasta leguma, sucul de spanac ajuta la reducerea nivelului de homociteina din corpul tau si scade riscurile de ateroscleroza.

Datorita prezentei clorofilei si a flavonoizilor, sucul de spanac ajuta la combaterea formarea de celule canceroase.

Este extrem de benefic pentru femeile gravide, deoarece ofera substante nutritive esentiale necesare pentru dezvoltarea fatului In plus, acest suc va spori, de asemenea, cantitatea si calitatea laptelui produs de corpul mamei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.