Secrete.

duminică, 9 februarie 2014

Yahweh si Anunnaki — Introducere

 
 
 
 
 
 
2 Votes

Prima legenda despre Scindare ia nastere in Persia antica: dupa ce a creat universul, zeul timpului isi da seama de armonia din jurul sau, dar simte ca-i lipseste ceva foarte important — un tovaras cu care sa se bucure de toata frumuseatea aceea. Vreme de o mie de ani se roaga sa aiba un fiu. Istoria nu spune cui i se roaga, dat fiind ca el insusi e stapan atotputernic, unic si suprem; cu toate acestea se roaga si, in cele din urma, ramane isnarcinat. Vazandu-si dorinta infaptuita, zeul timpului e cuprins de cainta, constient fiind ca echilibrul lucrurilor era cum nu se poate mai fragil. Dar e prea tarziu — copilul este pe drum. Tot ce mai poate face cu lamentarile sale este ca pruncul pe care-l purta in pantece sa se scindeze in doi. Legenda povesteste ca, asa cum din rugaciunea zeului se naste Binele (Ormuzd), din cainta lui se naste Raul (Arhiman) — frati gemeni. Ingrijorat, el randuieste totul astfel incat Ormuzd sa iasa primul din pnatecele sau, dominandu-si fratele si evitand ca Ahriman sa dea de furma universului. Cum insa Raul e istet si capabil, el izbuteste la ceasul nasterii sa-l imbranceasca pe Ormuzd si apuca sa vad cel dintai lumina stelelor. Consternat, zeul timpului se decide sa creeze aliati pentru Ormuzd: face sa ia nastere rasa umana care va lupta impreuna cu e pentru a-l domina pe Ahriman si a evita ca acesta sa puna stapanire pe toate. In legenda persana, rasa umana se naste ca aliata a Binelui si, potrivit traditiei, ea va tirumfa in cele din urma. Alta istorie despre Scindare va aparea insa cu multe veacuri mai tarziu, de data asta intr-o versiune opusa: omul ca instrument al Raului.

Cred ca toti stiu ce vreau sa spun: un barbat si o femeie stau in gradina Raiului si se bucura de toate desfatarile imaginabile. Exista o singura interdictie — cuplul nu va putea cunoaste niciodata ce inseamna Binele si Raul. Domnul atotputernica a spus: “iar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu manaci”. Si intr-o buna zi se iveste sarpele, asigurandui ca aceasta cunoastere e mai importanta chiar decat raiul si ca trebuiau sa intre in posesia ei. Femeia refuza, zicand ca Dumnezeu i-a amenintat cu moartea, dar sarpele garanteaza ca nu se va intampla nimic asemanator: dimpotriva, in ziua cand vor sti ce inseamna Binele si Raul, vor fi egali cu Dumnezeu. Convinsa, Eva mananca din fructul interzis si-l imparte si cu Adam. Din clipa aceea, echilibrul originar al Paradisului se destrama, iar cei doi sunt izgoniti si blestemati. Exista insa o fraza enigmatica rostita deDumnezeu si care-i da dreptate sarpelui: “Iata, Adam s-a facut ca unul dintre noi, cunoscand binele si raul.” Nici in acest caz (dupa cum nici in cel al zeului timpului care se roaga pentru ceva, desi el e stapanul absolut), Biblia nu lamureste cu cine anume sta de vorba Dumnezeul unic si — admitand ca este unic — de ce spune “unul dintre noi”.
-Paulo Coelho-
“Este mult mai uşor să ignori decât să explici, la fel cum este mai bine să taci decât să fii ridiculizat. Această atitudine m-a condus la a-mi pune întrebarea cine sau de ce face acest lucru iar singurul răspuns viabil a fost acela că cineva a avut interes ca secole de-a rândul să ne ţină în întuneric, să ne trunchieze istoria şi să ne minimalizeze importanţa.
Consider că actuala conjunctură în care ne aflăm, adică bombardamentul chimic şi emoţional la care suntem supuşi, răstunarea intenţionată a valorilor şi a principiilor morale, schimonosirea noţiunii de bun-simţ prin promovarea kitsc-ului şi a urâtului precum şi anihilarea sentimentului de omenie şi dragoste faţă de aproape, face parte dintr-un plan bine pus la punct de destabilizare şi dezorganizare a poporului român. Dezbină şi cucereşte pare a fi deviza celor ce ne vor «binele».
Nu ştiu cine sunt aceştia, cred că puţini îi cunosc, dar ştiu că fiecare din noi, la nivel individual ne putem opune. Să afirmăm că începând de astăzi vom fi liberi, că nimeni şi nimic nu ne mai poate influenţa, că hotărârile pe care le vom lua vor fi luate cu sufletul, că raţionalul va fi condus de inimă şi că am deschis poarta interioară pentru ca Dumnezeu să poată intra. Dacă vrem să fim puri trebui să încetăm să ne complăcem în mizerie, dacă vrem să vedem Adevărul trebuie să încetăm să mai minţim, dacă vrem dreptate, trebuie să ne oprim în a face nedreptate iar dacă vrem să fim Oameni trebuie să încetăm în a ne mai manifesta ca demoni.
Fii şi fiice de Dumnezeu treziţi-vă! Acum este timpul înnoirii; schimbarea începe cu noi şi în noi!”
-Aryana Havah-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.