Pagini

sâmbătă, 16 iulie 2011

Home Medical Terapii alternative Masaj şi tratament pentru afecţiunile cervicale Masaj şi tratament pentru afecţiunile cervicale în 28 February 2010 Masaj şi tratament pentru afecţiunile cervicaleÎn zilele noastre există din ce în ce mai multe persoane care suferă de dureri cervicale. De aceea, am 
considerat că ar fi interesant să-ţi explicăm 
câteva dintre tehnicile manuale cele mai eficiente pentru 
calmarea celor mai întâlnite manifestări. de María Martrat Hugué Metode pentru ameliorarea simptomelor Scopul tratamentului durerilor cervicale este ameliorarea simptomelor şi îmbunătăţirea funcţiilor articulare. O diagnosticare prealabilă va lua în considerare cauzele mecanice sau nespecifice secundare ale proceselor generale inflamatorii, septice, neoplazice, etc., pentru care se va stabili un tratament intern ce va fi complementar cu cel extern. La rândul său, terapeutul va trebui să evalueze clientul cu scopul de a verifica nivelul durerii, mobilitatea, contractura musculară asociată şi alte simptome sau circumstanţe coincidente. În continuare îţi oferim mai multe informaţii despre cervicalgiile mecanice, evaluarea şi tratamentul lor. Cum vom proceda în cazul unei afecţiuni cervicale acute? Multe dintre cervicalgiile acute nu ajung să fie tratate de către terapeuţi, fie din cauza întârzierii, fie pentru că s-au rezolvat cu un tratament antiinflamator adecvat. Totuşi, există mai multe tehnici de tratament. 1. Odihna Odihna este indispensabilă în toate cazurile de durere intensă sau însoţită de nevralgie cervico-brahială, pentru că va scuti coloana cervicală de greutatea capului şi de mişcările iritative. 2. Termoterapia Căldura a fost folosită încă din antichitate ca metodă analgezică şi relaxantă. În terapia manuală, termoterapia este folosită şi ca mijloc pentru creşterea fluxului sanguin regional, precum şi asupra articulaţiilor rigide sau a muşchilor contractaţi înaintea masajului. 3. Masajul terapeutic În general, pentru faza acută nu există o amplitudine de mişcări libere pentru a încerca o manipulare vertebrală. Este posibil ca tracţiunea să nu poată fi tolerată, fiind necesară întotdeauna o testare prealabilă a tracţiunii manuale, delicată şi progresivă, din partea terapeutului. Masajul muscular relaxant poate linişti sau irita. În faza hiperalgezică este de preferat să nu se recurgă la aceste procedee, ele fiind mai potrivite fazei cronice sau subacute. Masajul produce un puternic efect, atât fizic cât şi psihologic, ca urmare a contactului şi a atenţiei directe. Cum vom proceda într-o afecţiune cervicală cronică? O cervicalgie cronică poate fi urmarea unei crize acute sau s-a instalat şi persistă cu o intensitate moderată. Cervicalgiile cronice corespund situaţiei celei mai întâlnite într-un serviciu terapeutic. Ar trebui ca printr-o consultaţie prealabilă să se afle tratamentele pe care clientul le-a făcut pentru acest episod dureros sau altul, cu scopul de a s

Masaj şi tratament pentru afecţiunile cervicale

Masaj şi tratament pentru afecţiunile cervicaleÎn zilele noastre există din ce în ce mai multe persoane care suferă de dureri cervicale. De aceea, am 
considerat că ar fi interesant să-ţi explicăm 
câteva dintre tehnicile manuale cele mai eficiente pentru 
calmarea celor mai întâlnite manifestări.
de María Martrat Hugué
Metode pentru ameliorarea simptomelor
Scopul tratamentului durerilor cervicale este ameliorarea simptomelor şi îmbunătăţirea funcţiilor articulare. O diagnosticare prealabilă va lua în considerare cauzele mecanice sau nespecifice secundare ale proceselor generale inflamatorii, septice, neoplazice, etc., pentru care se va stabili un tratament intern ce va fi complementar cu cel extern.
La rândul său, terapeutul va trebui să evalueze clientul cu scopul de a verifica nivelul durerii, mobilitatea, contractura musculară asociată şi alte simptome sau circumstanţe coincidente. În continuare îţi oferim mai multe informaţii despre cervicalgiile mecanice, evaluarea şi tratamentul lor.

Cum vom proceda în cazul unei afecţiuni cervicale acute?
Multe dintre cervicalgiile acute nu ajung să fie tratate de către terapeuţi, fie din cauza întârzierii, fie pentru că s-au rezolvat cu un tratament antiinflamator adecvat. Totuşi, există mai multe tehnici de tratament.
1. Odihna
Odihna este indispensabilă în toate cazurile de durere intensă sau însoţită de nevralgie cervico-brahială, pentru că va scuti coloana cervicală de greutatea capului şi de mişcările iritative.
2. TermoterapiaCăldura a fost folosită încă din antichitate ca metodă analgezică şi relaxantă. În terapia manuală, termoterapia este folosită şi ca mijloc pentru creşterea fluxului sanguin regional, precum şi asupra articulaţiilor rigide sau a muşchilor contractaţi înaintea masajului.
3. Masajul terapeutic
În general, pentru faza acută nu există o amplitudine de mişcări libere pentru a încerca o manipulare vertebrală. Este posibil ca tracţiunea să nu poată fi tolerată, fiind necesară întotdeauna o testare prealabilă a tracţiunii manuale, delicată şi progresivă, din partea terapeutului. Masajul muscular relaxant poate linişti sau irita. În faza hiperalgezică este de preferat să nu se recurgă la aceste procedee, ele fiind mai potrivite fazei cronice sau subacute.
Masajul produce un puternic efect, atât fizic cât şi psihologic, ca urmare a contactului şi a atenţiei directe.

Cum vom proceda într-o afecţiune cervicală cronică?
O cervicalgie cronică poate fi urmarea unei crize acute sau s-a instalat şi persistă cu o intensitate moderată. Cervicalgiile cronice corespund situaţiei celei mai întâlnite într-un serviciu terapeutic. Ar trebui ca printr-o consultaţie prealabilă să se afle tratamentele pe care clientul le-a făcut pentru acest episod dureros sau altul, cu scopul de a le lua mai mult sau mai puţin în consideraţie.
1. Odihna
Clientul va trebui să reducă solicitările de mobilitate şi postură care sunt dureroase. Trebuie să se întindă în pat o dată sau de două ori pe zi cu scopul de a-şi odihni ceafa şi a încerca să o relaxeze.
2. Masajul terapeutic
Prin intermediul masajului vom manipula ţesuturile moi cu scopul de a atenua durerea şi contracturile. Există mai multe tehnici, prin fricţionare superficială sau mai profundă. De obicei, se aplică înainte caldură, după care se continuă cu exerciţii sau manevre de tracţiune. Dacă se efectuează în mod adecvat, clientul va observa o ameliorare considerabilă.
Masajul produce un puternic efect atât fizic, cât şi psihologic, ca urmare a contactului şi a atenţiei directe. Manevrele de masaj sunt recomandate pentru toate afecţiunile mecanice, atâta timp cât există destulă amplitudine de mişcare fără durere pentru a le putea efectua.
Înainte de a efectua o manevră este necesară desfăşurarea unui control postural în care coloana să se afle în hiperextensie şi rotaţie. De multe ori se obţin imediat rezultate bune, acestea încurajând clientul să repete după 3-4 zile, până la obţinerea celor mai bune rezultate posibile.
3. Tracţiunea vertebrală cervicală
Prin tracţiunea vertebrală se încearcă întinderea structurilor cervicale. De obicei nu se aplică forţe care să permită mărirea spaţiului intervertebral, astfel încât mecanismul de acţiune este derivat probabil, din efectul asupra elongaţiei musculare. Vom efectua întotdeauna o tracţiune manuală ca şi test de toleranţă.
Tehnica se poate efectua manual sau prin suspendare de greutăţi şi scripeţi. Este uşor de aplicat iar clientul o poate efectua la domiciliu pentru că nu are efecte secundare. Există o altă tehnică ce se poate efectua prin intermediul tracţiunii computerizate ce permite alternanţa între tracţiune-relaxare.
4. Tehnici de relaxare
Procedeele deja descrise conduc la relaxare. Totuşi, există altele speciale: Yoga, Tai Qi şi Qi Gong care sunt foarte indicate, pentru că învaţă pacientul să se relaxeze, să-şi întindă muşchii şi să fie conştient de corpul său şi de limitările lui.
5. Norme posturale
Zona cervicală poate beneficia de normele de igienă posturală. Un rol important şi, uneori, decisiv în cazul multor probleme mecanice ale gâtului, îl joacă anomaliile posturale ce suprasolicită, într-o situaţie defavorabilă, diferite structuri capsulare, ligamen-toase şi osoase, declanşând neplăceri.
Analiza posturală a clientului în pat, în maşină, la locul de muncă ori în timp ce citeşte sau se uită la televizor, ne va ajuta să detectăm deficienţe posturale pe care să le putem corecta instruind pacientul cu aceste norme. Uitarea acestor situaţii poate duce la recidivare.
6. Alte tehnici
Se pot folosi bazinul sau jeturile de apă sub presiune la o anumită temperatură. De asemenea, se pot folosi laserul sau magnetoterapia, chiar dacă în cazul cervicalgiilor aceste tehnici sunt mai puţin utilizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.