Pagini

sâmbătă, 16 iulie 2011

Tratamente naturiste

 


Tratamente naturiste pentru ruptura musculara

{jcomments on}
Foarte multe persoane , in special cei care practica diferite sporturi, indiferent ca o fac de performanta sau la un nivel de amatori, sufera intinderi musculare. Aceste intinderi musculare la o prima impresie sunt ceva banal, ceva peste care se poate trece usor cu vederea, insa nu este deloc asa. O intindere musculara poate sa tina foarte mult daca nu este tratata corespunzator si poate sa se agraveze ducand la o ruptura musculara.
Intinderea musculara este provocata de o contuzie pe un muschi incordat. Se produce, de fapt, o ruptura musculara care determina dureri vii locale, si eventual, aparitia unui hematom si un risc crescut de infectie. In acest moment fibrele musculare cedeaza si se rup (fie partial sau total).
Intinderea reprezinta o leziune musculara sau a tendoanelor in care fibrele musculare se rup, fisureaza ca rezultat al suprautilizarii. Simptomele tipice unei intinderi musculare sunt durerea localizata, tumefierea, redoarea, aparitia de echimoze locale.
Intinderiile musculare sunt rezultatul fisurilor fibrelor muschilor suprautilizati. Pot apare in efectuarea activitatilor de zi cu zi si nu sunt specifice doar atletilor. Persoanele care practica sport sunt expuse la dezvoltarea intinderilor musculare prin folosirea excesiva a musculaturii.

O intinderea musculara mai este denumita spasmul muscular, crampe musculare si reprezinta o leziune indirecta a unui muschi prin oboseala si suprautilizarea acestuia. Poate apare in timpul oricarui tip de activitate fizica: alergat, catarare, intindere extrema a bratelor sau picioarelor.

In intinderea musculara, tensiunea sau intinderea extrema determina fisurarea sau ruperea muschilor in timpul exercitiilor fizice. Durerea sau spasmele sunt determinate de contractiile sustinute ale fibrelor musculare. Intinderile usoare nu sunt urmate de repercursiuni clinice. Cele de grad 2, 3 determina rasucirea fibrelor musculare sau ruprea completa a acestora, necesitind evaluare medicala si tratament.
Intinderile musculare fara efectuarea unor exercitii fizice pot fi ocupationale. Exemplele cuprind adoptarea de pozitii anormale la locul de munca pentru perioade lungi de timp fara pauze. Postura anormala a corpului determina intinderi musculare cronice ale gitului, umerilor si spatelui ridicind posibilitatea sechelelor pe termen lung ale tesuturilor moi si articulatiilor coloanei.
Intinderile musculare nu trebuie confundate cu contuziile muschilor, care sunt cauzate de trauma directa asupra muschiului si apar in timpul sporturilor de contact. Intinderile musculare sau ligamentare pot fi vindecate intr-un interval de 6 saptamani daca se urmeaza un program de recuperare medicala de specialitate
Tratamentul de prima linie in intinderea musculara in faza acuta cuprinde patru pasi: repaus, aplicare de gheata, compresie locala si ridicarea membrului afectat. Repausul opreste activitatile fizice care nu sunt necesare, mai ales cele care produc durere pentru a preveni progresia leziunilor. Se va aplica gheata pentru a reduce edemul prin restrictionarea fluxului de singe la locul leziunii. Nu se aplica gheata pentru mai mult de 10-15 minute o data. Aceasta se aplica pe un strat de hirtie pentru a se evita leziunile termice ale pielii. Se va infasura in fese zona pentru a reduce edemul. Se mentine zona afectata ridicata deasupra nivelului inimii pentru a opri singele de la stagnare.
Acest tratament imediat este acompaniat de administrare de antiinflamatorii nesteroidiene pentru a opri durerea si inflamatia. Daca leziunea este acompaniata de durere severa se recomanda examenul medical, mai ales daca membrul nu poate fi utilizat sau daca se identifica sensibilitate marcata intrun punct. Acestea pot fi semne ale unei fracturi osoase, entorse sau rupturii complete musculare.
Masuri profilactice si de tratament
Se aplica pungi cu gheata la locul traumatizat, dupa care se aplica comprese calde cu esenta de galbenele sau tinctura de arnica, impachetari cu branza de vaci sau cu griu rasnit, cataplasme cu argila.
Se pot aplica alifii cu ulei de galbenele.
Se poarta ciorapi si bandaje lastice.
Compresa cu infuzie de lobelia (Lobelia infiata), care actioneaza ca relaxant si reduce disconfortul. Evitati utilizarea interna a lobeliei, cu exceptia situatiei in care va aflati sub supraghere medicala; lobelia are efecte secundare periculoase, foarte asemanatoare celor produse de tutun (de altfel, in America de Nord, de unde este originara, se si numeste Indian tobaco), adica accelerarea ritmului cardiac, dilatatie pupilara, ameteli si dureri de cap, greata. Se foloseste in infuzie: 1/4-l/2 lingurita de ta uscata la o cana de apa clocotita.
Se fierbe apa si se adauga o lingura de bicarbonat de Na. Dupa ce apa se raceste putin, se introduce in vas mana cu intinderea musculara. Se repeta ori de cate ori este nevoie.
 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.