Pagini

marți, 2 august 2011

Leacuri din plante pentru varice

Leacuri din plante pentru varice

{jcomments on}
Varicele sunt dilatatii anormale ale venelor, ca urmare a pierderii elasticitatii peretilor lor, predispozitia ereditara avand un rol principal in producerea lor.
Varicele survin mai frecvent intalnite la obezi, la gravide, la persoanele suferite de constipatie cronica si la cele care stau mai mult timp in picioare: portari, frizeri, vanzatori, etc... Cea mai frecventa localizare a varicelor este la nivelul membrelor inferioare.
Daca picioarele dv. se umfla uneori, sau sint frecvent subiectul unor furnicaturi neplacute, nu neglijati aceste semne care – de cele mai multe ori – anunta aparitia varicelor. Consultati imediat un medic specialist, pentru ca este mai usor sa preveniti sau macar sa intirziati aparitia varicele decit sa le suportati durerile specifice. Daca boala varicoasa s-a instalat deja, alaturi de tratamentul recomandat de medic este bine sa aveti in vedere si remediile naturale, care sint de mare efect. Modul de viata si regimul alimentar
In afara masurilor de tratament, se recomanda statul cit mai putin in picioare, masaje usoare in sensul circulatiei de intoarcere a singelui, iar in timpul noptii picioarele sa aiba o pozitie usor ridicata pe o perna. Zilnic, se vor face dusuri usoare reci si se va merge citeva minute in virful degetelor. Din pozitia culcat, picioarele se ridica vertical si se penduleaza citeva minute. Este indicat masajul reflexogen al talpilor.
Ca regim alimentar, este bine sa se renunte complet la carnea de porc, grasimi animale, mezeluri si conserve, in favoarea unei diete vegetariene.
Cateva retete naturale
  • Se prepara din 600 ml suc de ceapa rosie si 300 g miere de salcim sau finete. Se stoarce ceapa maruntita si se strecoara printr-o pinza deasa sau tifon. Sucul rezultat se trece intr-o sticla curata si se adauga miere. Se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se ia cite 50 g, inainte sau dupa cele 3 mese principale, timp de o luna. Dupa o pauza de o luna de zile se poate repeta, pina la disparitia varicelor. Se recomanda cite o serie de o luna, de doua ori pe an, primavara si toamna. Daca nu se tine la frigider, preparatul devine toxic. Este contraindicat in caz de gastrite hiperacide si ulcere de stomac si duoden.
  • Fitoterapia recomanda cura cu boabe de ienupar, aceasta daca nu exista vreo boala inflamatorie renala si cura cu suc de orz verde – cite 50 ml, de 3 ori pe zi. Apoi, ceaiul de traista ciobanului si infuziile din frunze de alun (25 g la 1 l de apa), sau vita de vie (80 g la 1 l), cite 2-3 cani, zilnic, intre mese. Eficienta este si tinctura din frunze de alun (100 g frunze uscate macerate timp de 10 zile in alcool de 70°), cite 20-30 de picaturi pe zi.
  • Mai sint recomandate infuziile din coada soricelului, papadie, patlagina, rachitan, sunatoare, frunze de urzica, flori de urzica moarta, frunze de jales si decoct din radacina de tataneasa.
  • O cura cu ceaiuri care da rezultate exceptionale este din 2 cani pe zi ceai de coada calului si 3 cani pe zi ceai de urzica. In paralel, se unge locul varicos cu alifie de galbenele. Dupa o luna de tratament, varicele se reduc in dimensiune si inceteaza sa mai doara. Se continua pina la ameliorarea totala.
  • Se pot bea cite 2-3 cani pe zi cu infuzie din urmatoarele amestecuri de plante: urzica (3 linguri) coada soricelului, flori de pansele si radacina de soia (2 lg din fiecare); radacina de dracila (50 g), scoarta de castan salbatic (40 g) si cirese amare uscate (10 g); radacina de tataneasa, radacina de dracila, fumarita, turita mare, galbenele, salvie sau frunze de jales, coada calului (cite 20 g din fiecare); menta, salvie sau frunze de jales, flori de verbina si busuioc (cite 20 g din fiecare).
  • De 2 ori pe zi, se consuma un paharel cu vin preparat astfel: 100 g coaja de castan si 20 g frunze de iedera se macereaza, timp de 10 zile, intr-un litru de vin dulce si 200 ml alcool.
Preparate pentru utilizare externa
  • Durerile la nivelul piciorelor si umflarea lor se calmeaza rapid daca se unge zona afectata cu ulei de menta amestecat cu ulei de limba mielului. Acelasi efect il are invelirea picioarelor intr-o pinza muiata in decoct de coaja de stejar, rece (un pumn la 1 l de apa). Pentru descongestionarea si revitalizarea tesuturilor afectate de varice sint indicate cataplasmele cu foi de varza proaspete si usor strivite. Orice tratament intern va fi insotit de ungerea zonei afectate cu alifie de galbenele.
  • De retinut ca, in cazul varicelor, baile, compresele, cataplasmele, impachetarile calde si sauna sint interzise. La fel si eforturile fizice mari, sariturile, tropaitul, masajele brutale si expunerea varicelor la soare puternic, acestea putind provoca spargeri si hemoragii.
Pe langa circulatia sanguina trebuie avuta in vedere si circulatia limfatica care se degradeaza odata cu cea a sangelui. Deci ptr o eficienta durabila, si mai ales in cazul batranilor, e bine sa se tina cont si de celelalte afectiuni.
As vrea sa mai mentionez ca un factor decisiv in vindecare este indentificarea corecta a cauzei afectiunii principale, care genereaza efecte de boala in organism, si tratarea ei corespunzator.
Curatarea vaselor (vene si artere)
  • Se amesteca urmatoarele: un pahar de seminte de marar, 2 linguri de radacina de valeriana maruntita si 2 pahare de miere naturala. Se pun toate intr-un termos, si peste ele se toarna pana la 2 litri de apa clocotita. Se pastreaza 24 de ore in termos, apoi se strecoara. Se ia pe parcursul zilei cate o lingura din 30 in 30 de minute pana la terminarea lichidului.
Curatarea sangelui
  • Se consuma leurda in fiecare zi in salata timp de 2-3 saptamani.
  • Se iau cate 30 picaturi de tinctura de nuci verzi de 2 ori/zi in cate un pahar cu apa sau ceai, dimineata si seara inainte de masa.
  • Se beau ceaiuri de papadie.
  • Una din mesele de peste zi sa fie numai o salata de cruditati, cel putin 3 saptamani.
  • Se face cura anuala cu urzici.
Ulcer varicos
  • 3 pumni de frunze de scaiete (Centaurea bendicta) se fierb intr-un litru de vin rosu de tara, 15 minute, dupa care se adauga 250 gr. slanina (sau osanza) de porc si se mai fierb 10 minute. Se strecoara fierbinte si se adauga putina faina de grau, amestecand tot timpul cu o spatula, pana cand compozitia ajunge la consistenta unui unguent. Aceasta, se pune peste ulcere, de 2 ori pe zi, cate 3-4 ore.
Varice
  • Se pun intr-un vas nuci verzi pana la jumatate, apoi se umple vasul cu ulei de masline. Totul se lasa la macerat , la soare, 40 de zile. Se ung zonele cu varice cu acest ulei.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.