{jcomments on}
• Se vor bea sucuri de:
- morcov + sfecla + spanac;
- morcov + telina + spanac;
- morcov + telina + andive + patrunjel;
- morcov + telina + patrunjel.
Se bea jumatate pahar/zi suc de fasole verde. Zilnic, timp de 10 zile cu pauza 20 zile, sa se bea sucul de la 3 cartofi cruzi, biologici. Se urmareste prin analize scaderea glicemiei.
Boala metabolica, cu evolutie lunga, manifestata prin cresterea glicemiei (normal 0,8 - 1 g 0/00), aparitia zaharurilor in urina; clinic bolnavul are polidipsie (dorinta mare de lichide), polifagie (foame exagerata) si poliurie (cantitati mari de urina emise).
Diabeticul prezinta frecvent diverse supuratii (ex: abcese, furuncule, infectii urinare, infectii ale unor plagi) si paradentoza.
Diabeticul prezinta frecvent diverse supuratii (ex: abcese, furuncule, infectii urinare, infectii ale unor plagi) si paradentoza.
Mai frecvent apare la 40-50 ani. Diabetul poate avea complicatii grave: arterioscleroza, cataracta, hemoragii gasrtointestinale, ciroza hepatica, hipertensiunea, ateroscleroza, angina pectorala, coma (datorita acumularii in sange a produselor toxice). Coma diabetica este cea mai grava. Apare datorita consumului mare de hidrocarbonate, bolilor infectioase, supararilor mari, traumatismelor, eforturilor mari, operatiilor.In acest caz glicemia poate chiar sa depaseasca 200-300 mg%. Dar atentie, analiza glicemiei poate avea valori mari (normal fiind 65-110 mg%) si la persoane sanatoase care au consumat inainte dulciuri sau au fost stresate.
Diabetul poate fi si ereditar. Este necesara supravegherea si indrumarea medicala.
Diabetul poate fi si ereditar. Este necesara supravegherea si indrumarea medicala.
La diabetici, din cauza lipsei de glucoza, grasimile sunt arse incomplet, rezultand substante toxice (corpi cetonici, acetona). Pentru a procura glucoza organismul arde grasimile, dar si proteinele corpului, crescand astfel deseurile ca: acidul uric, ureea si creatinina. Sangele diabeticilor contine grasimi si colesterol. La diabetici urina contine glucoza care irita rinichii si care lipseste din urina omului sanatos. Se produce alterarea filtrului renal care lasa sa treaca albumina din sange in urina (albuminurie). Simptome: oboseala, uscaciune si mancarimi ale pielii, cicatrizare dificila a ranilor etc.
Tratament diabet sau tratamente diabetici sunt cele mai cautate solutii de catre cei care sunt afectati de aceasta boala. Desigur ca metodele de prevenirea a in diabet ar fi cele mai bune sa le aplicam dar daca nu am fost prevazatori trebuie sa gasim calea cea mai usoara de tratare diabet. Cel mai bun medicament naturist de tratarea a diabetului este diabetico asta cel putin dupa semnalele consumatorilor din piata, acest medicament specific pentru diabetici il gasiti la cel mai pret.
Diabet este o boala cronica caracterizata prin nivele ridicate ale gucozei in sange (hiperglicemie). Boala apare atunci cand pancreasul nu produce insulina suficienta, sau cand organismul nu-si poate utiliza eficient propria insulina produsa.
Ce este insulina?
Insulina este un hormon produs de pancreas care ajuta celulele sa preia glucoza din sange si sa o transforme pentru producerea energiei. Astfel, boala se declanseaza cand organismul nu are suficienta insulina sau cand nu poate folosi insulina pe care o produce pentru transformarea glucozei in energie.
Insulina este un hormon produs de pancreas care ajuta celulele sa preia glucoza din sange si sa o transforme pentru producerea energiei. Astfel, boala se declanseaza cand organismul nu are suficienta insulina sau cand nu poate folosi insulina pe care o produce pentru transformarea glucozei in energie.
Diabet Tip 2 (cunsocut si ca diabetul varstei adulte) este cea mai obisnuita forma de diabet. Persoanele cu diabet tip 2 nu pot utiliza eficient propria insulina. Acestia pot adesea sa-si imbunatateasca starea numai cu modificari in stilul de viata. Insa in multe cazuri este necesara si o medicatie orala prescrisa de medic. Tot medicul decide daca este nevoie de insulina.
Aproape 50% dintre persoanele cu diabet tip 2 nu sunt constiente de starea lor de sanatate deoarece boala inca nu se manifesta.
Persoanele cu diabet tip 1 produc foarte putina insulina sau deloc si au nevoie de injectii cu insulina pentru a supravietui. Este cel mai comun tip de diabet la copii si tineri.
Care sunt simptomele diabetului?
Sete cronica, excesiva
Gura uscata
Urinare frecventa
Foame mare
Scadere inexplicabila in greutate
Vedere incetosata
Aceasta varietate de simptome sunt datorate nivelului ridicat al glicemiei in sange.
Gura uscata
Urinare frecventa
Foame mare
Scadere inexplicabila in greutate
Vedere incetosata
Aceasta varietate de simptome sunt datorate nivelului ridicat al glicemiei in sange.
Diabetul predispune la dezvoltarea microangiopatiei generalizate cu consecinte clinice care afecteaza rinichii, ochii si nervii. Nefropatia diabet este cauza dominanta a complicatiilor renale si este responsabila pentru mai mult de 40% din cazurile de complicatii renale terminale. Aproape toti pacientii dezvolta in timp retinopatie, si 40-50% progreseaza in retinopatie proliferativa cind diabet a ajuns la durata de 25 ani de la descoperirea bolii. Retinopatia diabetica este cea mai importanta cauza a diminuarii vederii in rindul pacientilor sub 60 ani. Mai mult, povara morbiditatii si mortalitatii microvasculare este crescuta la pacientii care sufera de boli microvasculare.
In decursul ultimilor zeci de ani s-au introdus noi tehnici pentru managementul diabetului. Cele mai importante sunt auto-controlul glucosei din sange si monitorizarea pe termen-lung a glicemiei prin masurarea HbA1c.
Ingrijirea diabetului
Ingrijirea pacientului si investigarea problemelor sale de sanatate se fac de catre personal medical calificat (medicul diabetolog, medicul de familie sau o asistenta medicala). Totusi, pacientul insusi "este cel mai bun medic". Pacientul trebuie sa invete cum sa-si tina diabetul sub control. Folosind glucometru si avand sub control glicemia puteti incepe o viata noua administrand pentru intretinere diabet produsul Diabetico medicamentul naturist pentru diabetici nr. 1 al anului 2008.
Se va tine regim alimentar care urmareste scaderea consumului de hidrocarbonate si grasimi. Se vor lua 3, 4 mese/zi, mereu la aceleasi ore. Nu se mananca nimic intre mese. Cina se va lua cat mai devreme. Hrana trebuie mestecata indelung pentru a imbunatati metabolismul zaharului. Dieta se prescrie individualizat, pentru fiecare pacient. Se exclud alimentele rafinate industrial, bogate caloric (cum ar fi zaharul si derivatele lui), se limiteaza consumul produselor bazate pe faina alba (foarte bogata caloric),fiind preferata faina integrala, painea graham sau painea saraca in glucide. Se evita pastele fainoase, cerealele si derivatele din cereale decorticate, lactatele si derivatele din lapte, excesul de proteine, mai ales grasimile, carnea si derivatele ei. Sunt interzise bauturile racoritoare (care au multe calorii si cresc glicemia), chiar si cele cu indulcitori artificiali, in care se gasesc compusi nerecomandati. Se prefera fructele si legumele (cu exceptia celor foarte dulci), fibrele alimentare din tarate, fulgi de cereale integrale, radacinoase, precum morcovi, patrunjel si telina, salata de varza murata amestecata cu varza dulce, bors preparat in casa. Se recomanda regim de legume nefainoase fierte si supe de legume (telina, patrunjel, dovlecei, fasole verde). Pancreasul trebuie ajutat, pentru ca este epuizat. Se recomanda legume bogate in potasiu. Astfel se neutralizeaza si aciditatea prezenta in diabet. Trebuie repaus la pat (1-4 zile), pana nu mai exista zahar in urina. Se vor consuma: fasole, telina, ceapa, usturoi, praz, rosie, struguri, varza, spanac, morcovi, ovaz, cicoare, cartof, laptuca, salata verde, sparanghel, urzici, vanata, stevie, masline, creson (nasturel - salata sau suc indoit cu apa), cura de mere si tomate, suc de lamaie, faina de soia, drojdie, argila, zeama de varza acra, papadie, suc de castraveti. Cate un pahar de suc de rosii/zi elimina riscul de instalare a trombozei si arteriosclerozei la care sunt predispusi diabeticii. Anghinarea se poate consuma in diabet, fiind bogata in insulina, potasiu, enzime. Fructe cu continut moderat de glucide: alune, afine, fragi, capsune, piersici. Sunt admise cu restrictie: caise, mure, afine, dude, banane. Sunt interzise fructele deshidratate (prune, caise, mere, smochine, curmale, stafide), deoarece contin multe zaharuri. Interzise: bere, vin, must, ciocolata, cacao, cafea.
Sa se consume multe alimente bogate in mioinozitol. Acesta este o forma de zahar foarte apropiata ca formula de glucoza, care imbunatateste starea de sanatate a sistemului nervos, prevenind neuropatia diabetica. Aceasta substanta o gasim in grau, ovaz si orz integral, nuci, soia, fasole verde, pepene galben, portocale si grapefruit. Ceapa, usturoiul, telina, fasolea verde, anumite soiuri de mere sunt stabilizatori naturali ai glicemiei. Alcoolul perturba activitatea pancreasului si cea celulara. Cafeaua, dupa studii recente, grabeste mult procesele distructive la nivelul sistemului nervos si cardiac. Fumatul duce la complicatii ale diabetului, cum ar fi arterita sau cardiopatia ischemica. Sa se faca cura interna cu ape minerale sulfuroase si alcaline, numai cu verificarea zilnica a glicemiei sub supravegherea unor medici specialisti din statiunile unde se gasesc aceste ape (Olanesti, Calimanesti-Caciulata, Pucioasa, Malnas, Borsec, Slanic-Moldova). Altfel, se pot produce crize de hipoglicemie cu afectarea creierului si a sistemului nervos central. Apele sulfuroase stimuleaza productia de insulina a pancreasului si reduc zaharul din sange. Ca intretinere se poate bea apa minerala de Valcele (se gaseste in comert) bogata in magneziu, mineral cu rol in prevenirea si combaterea diabetului.
Prin inlocuirea zaharului cu miere scade incidenta diabetului, chiar si la cei predispusi la acesta. Prin metode naturiste se abordeaza atat diabetul, cat si obezitatea, tensiunea arteriala si dislipidemiile. Exista atat alimente antidiabetice,cat si plante (si medicamente din plante) hipoglicemiante sau de scadere a tensiunii, a poftei de mancare, a lipidelor plasmatice si sedative naturale pentru calmare in caz de stres. Pentru reechilibrarea energetica cu tinerea sub control a bolii, sa se apeleze la acupunctura, homeopatie si exercitiul fizic. Acupunctura reduce gradat diabetul. Eforturile fizice intense sunt daunatoare deoarece se epuizeaza rapid rezervele de zahar din sange, iar creierul si sistemul nervos raman fara rezerve, aceasta avand efect distructiv. Deoarece la o masa musculara redusa si tesut adipos abundent este necesara o cantitate de insulina mai mare pentru normalizarea nivelului de zahar din sange, se impune sa se faca efort fizic, dar controlat. Sa se mearga zilnic pe jos si sa se faca gimnastica usoara timp scurt pentru dezvoltarea muschilor, respiratia ramanand mereu constanta, profunda si lenta. Cand apare gafaiala, se reduce efortul. Totodata trebuie realizata si o armonizare in plan psihic, eliminand conflictele si stresul si impunand o autodisciplina interioara. Fara vointa de a tine o disciplina in modul de a trai si a face tratamentul nu se poate obtine vindecarea. Tratamentul prin apifitoterapie (cu propolis, planta rara numita scrantitoare si alte plante specifice afectiunilor asociate) sub indrumarea unui specialist a dat rezultate bune, in unele cazuri putandu-se renunta la insulina.
Sa se consume multe alimente bogate in mioinozitol. Acesta este o forma de zahar foarte apropiata ca formula de glucoza, care imbunatateste starea de sanatate a sistemului nervos, prevenind neuropatia diabetica. Aceasta substanta o gasim in grau, ovaz si orz integral, nuci, soia, fasole verde, pepene galben, portocale si grapefruit. Ceapa, usturoiul, telina, fasolea verde, anumite soiuri de mere sunt stabilizatori naturali ai glicemiei. Alcoolul perturba activitatea pancreasului si cea celulara. Cafeaua, dupa studii recente, grabeste mult procesele distructive la nivelul sistemului nervos si cardiac. Fumatul duce la complicatii ale diabetului, cum ar fi arterita sau cardiopatia ischemica. Sa se faca cura interna cu ape minerale sulfuroase si alcaline, numai cu verificarea zilnica a glicemiei sub supravegherea unor medici specialisti din statiunile unde se gasesc aceste ape (Olanesti, Calimanesti-Caciulata, Pucioasa, Malnas, Borsec, Slanic-Moldova). Altfel, se pot produce crize de hipoglicemie cu afectarea creierului si a sistemului nervos central. Apele sulfuroase stimuleaza productia de insulina a pancreasului si reduc zaharul din sange. Ca intretinere se poate bea apa minerala de Valcele (se gaseste in comert) bogata in magneziu, mineral cu rol in prevenirea si combaterea diabetului.
Prin inlocuirea zaharului cu miere scade incidenta diabetului, chiar si la cei predispusi la acesta. Prin metode naturiste se abordeaza atat diabetul, cat si obezitatea, tensiunea arteriala si dislipidemiile. Exista atat alimente antidiabetice,cat si plante (si medicamente din plante) hipoglicemiante sau de scadere a tensiunii, a poftei de mancare, a lipidelor plasmatice si sedative naturale pentru calmare in caz de stres. Pentru reechilibrarea energetica cu tinerea sub control a bolii, sa se apeleze la acupunctura, homeopatie si exercitiul fizic. Acupunctura reduce gradat diabetul. Eforturile fizice intense sunt daunatoare deoarece se epuizeaza rapid rezervele de zahar din sange, iar creierul si sistemul nervos raman fara rezerve, aceasta avand efect distructiv. Deoarece la o masa musculara redusa si tesut adipos abundent este necesara o cantitate de insulina mai mare pentru normalizarea nivelului de zahar din sange, se impune sa se faca efort fizic, dar controlat. Sa se mearga zilnic pe jos si sa se faca gimnastica usoara timp scurt pentru dezvoltarea muschilor, respiratia ramanand mereu constanta, profunda si lenta. Cand apare gafaiala, se reduce efortul. Totodata trebuie realizata si o armonizare in plan psihic, eliminand conflictele si stresul si impunand o autodisciplina interioara. Fara vointa de a tine o disciplina in modul de a trai si a face tratamentul nu se poate obtine vindecarea. Tratamentul prin apifitoterapie (cu propolis, planta rara numita scrantitoare si alte plante specifice afectiunilor asociate) sub indrumarea unui specialist a dat rezultate bune, in unele cazuri putandu-se renunta la insulina.
• Se vor bea sucuri de:
- morcov + sfecla + spanac;
- morcov + telina + spanac;
- morcov + telina + andive + patrunjel;
- morcov + telina + patrunjel.
Se bea jumatate pahar/zi suc de fasole verde. Zilnic, timp de 10 zile cu pauza 20 zile, sa se bea sucul de la 3 cartofi cruzi, biologici. Se urmareste prin analize scaderea glicemiei.
Reteta pentru diabetici
- Un pahar (200 ml) de ovaz nedecorticat se clateste cu apa rece, se toarna intr-un vas cu capac si se opareste cu 1 l de apa clocotita. Se acopera cu capacul si se lasa sa se infuzeze timp de douasprezece ore (20:00 - 8:00).
Se strecoara prin trei straturi de tifon si lichidul rezultat se bea in trei reprize, timp de o zi. Tratamentul dureaza trei luni, dupa care se face pauza o luna. Ovazul ramas dupa strecurarea
infuziei se da prin masina de tocat carne. Peste masa rezultata se toarna 1 l de apa si se lasa sa fiarba
timp de 20 de minute. Se strecoara si se bea. Aceasta fiertura regleaza functiile ficatului la diabetici.
- 500 ml suc de ceapa se amesteca cu 500 ml alcool etilic (96%). Se administreaza cate o lingura pe zi,
ceva mai mult de o luna. Tratamentul poate fi repetat.
infuziei se da prin masina de tocat carne. Peste masa rezultata se toarna 1 l de apa si se lasa sa fiarba
timp de 20 de minute. Se strecoara si se bea. Aceasta fiertura regleaza functiile ficatului la diabetici.
- 500 ml suc de ceapa se amesteca cu 500 ml alcool etilic (96%). Se administreaza cate o lingura pe zi,
ceva mai mult de o luna. Tratamentul poate fi repetat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.