Pagini

marți, 2 august 2011

Tratament natural pentru fertilitate


{jcomments on}
Desi infertilitatea este un subiect personal si intim, cei care se lupta cu ea trebuie sa stie ca nu sunt singuri.
In fiecare an, mai mult de 4,5 milioane de cupluri se lupta cu infetilitatea, iar de-a lungul secolelor milioane si milioane de cupluri au trecut prin aceasta experienta. Deci, daca nu poti ramane insarcinata, trebuie sa stii ca nu esti singura.
Unul dintre factorii care cauzeaza infertilitatea este endometrioza, o boala ce consta in prezenta tesutului endometrial in afara uterului.
Dar de cele mai multe ori, infertilitatea e provocata de bolile cu transmitere sexuala. Printre acestea se numara:
  • Gonoreea, care prooaca o scurgere purulenta, asociata cu inflamatii grave ce blocheaza trompele uterine.
  • Chlamidia, care produce acelasi tip de leziuni ca si gonoreea, numai ca adesea nu apare nici un simptom.
Exista si alte cauze, destul de frecvente ale infertilitatii:
  • Atat gonoreea cat si chlamidia pot provoca abcese tubo-ovariene (abcese ale ovarelor sau ale trompelor uterine), care sunt foarte greu de tratat cu antibiotice. Adesea este nevoie chiar de indepartarea pe cale chirurgicala a organelor reproductive.
  • Boala inflamatorie pelvina se refera la inflamarea oricareia din organele aparatului genital feminin. Aceasta afectiune se confunda foarte usor cu apendicita si este principala cauza de spitalizare la femeile tinere, cu o viata sexuala activa.
  • Dezechilibrele hormonale, pot cauza disfunctii ovulatorii.
  • O serie intreaga de medicamente pot determina modificari hormonale si ale functiilor organelor de reproducere.
  • Abuzul de orice fel de droguri poate provoca, infertilitate, pierderi repetate de sarcina si boli congenitale.
Infertilitatea afecteaza atat barbatii cat si femeile.

Cand un cuplu incepe sa se indoiasca de fertilitatea sa, obstetricianul poate afla despre ce fel de problema este vorba. De cele mai multe ori, problema se rezolva de la sine; se poate ca un cuplu sa isi faca griji prea devreme, cand nici nu au asteptat suficient timp sa apara o sarcina.
In cazul in care problema nu se rezolva de la sine, se fac primii pasi in tratarea femeii, dar nici barbatul nu trebuie neglijat. Aproape jumatate din cazurile de infertilitate se datoreaza barbatului. Nu are rost ca femeia sa faca analize costsitoare si dificile, daca barbatului nici macar nu i s-a recoltat o proba de sperma. Totusi, multi barbati refuza sa faca o analiza simpla, in timp ce sotiile lor fac nenumarate examene ginecologice. Medicii trebuie sa aiba grija ca spermograma sa faca parte din setul de analiza recomandat.
Printre afectiunile care provoaca infertilitatea barbatului se numara:
  • Ejacularea retrograda (sperma intra in vezica urinara in loc sa fie eliminata prin uretra), care poate fi provacata de o operatie la nivelul prostatei, unele medicamente sau unele boli cronice. Semnul cel mai evident este eliminarea unei cantitati foarte mici de sperma.
  • Calitatea slaba a spermei, fie ca e vorba de un numar prea mic de spermatozoizi (oligospermie), de absenta totala a acestora (azoospermie), mobilitatea redusa a spermatozoizilor sau modificari aparute in forma lor.
Intr-un mililitru de sperma normala se gasesc intre 20 si 120 milioane de spermatozoizi. Pentru ca sarcina sa apara este nevoie ca macar 30% dintre acestia sa aiba forma, marime si mobilitate normala. Exista multi factori care pot aduce modificari in calitatea si cantitate spermei:
  • Oreionul la varsta adulta
  • Dezechilibrele hormonale
  • Consumul de droguri sau alcool in cantitati mari
  • Infectiile acute
  • Bolile cronice
  • Leziunile testiculare
Atat in cazul barbatului cat si al femeii, se adauga un numar de factori care pot duce la infertilitate: varsta inaintata, stresul, obezitatea, alimentatia necorespunzatoare. Pe langa toate aceste cauze exista si cazuri cand nu se poate stabili un motiv exact al infertilitatii.
In societatea moderna se observa o incercare de intoarcere la natura: cautam din ce in ce mai mult hrana naturala, cosmeticele pe baza de plante, plimbarile in natura. Nici medicina, cu toate ramurile ei, nu face exceptie. Tot mai multe cupluri infertile apeleaza la tratamente naturiste, pentru ca acestea li se par mai putin invazive si mai putin susceptibile de a avea efecte secundare.
Multe femei iau Caulophyllum thalictroides (planta originara din America de nord, foarte des folosita de femeile din triburile indienilor americani) care regleaza ciclul menstrual, gandindu-se ca doua-trei picaturi dintr-un extract de plante nu poate sa faca niciun rau. Uneori nu e chiar asa. Caulophyllum thalictroides poate sa duca la aparitia unor contractii uterine care perturba implantarea unui embrion deja fertilizat si ameninta viata unui embrion deja implantat. Unele studii au aratat ca nou-nascutii ai caror mame au luat Caulophyllum thalictroides pentru a provoca nasterea, sufera de boli ale inimii si ale tiroidei.

Cei care practica medicina traditionala chinezeasca - un sistem care trateaza intregul organism, nu doar organul afectat de boala - spun ca folosesc cu success diferite plante pentru a atrata infertilitatea. Totusi, medicina moderna occidentala este rezervata in ce priveste tratamentul infertilitatii prin intermediul plantelor medicinale.

Daca ai luat deja plante medicinale pentru a creste fertilitatea (ginseng, vitex agnus castus - cunoscut si ca fructul castitatii, piperul calugarului sau mielarea) spune-i si medicului tau despre acest lucru. Multe plante cunoscute pentru cresterea fertilitatii pot afecta fatul daca sunt luate in doze mari.

Cuplurile care vor sa-si mareasca sansele de a concepe se pot intreba daca amestecurile speciale de multivitamine sunt eficiente. Multe din aceste produse sunt pur si simplu multimvitamine care contin si extracte de plante. Eficacitatea lor nu a fost dovedita.
Avand in vedere si pretul destul de ridicat al suplimentelor pentru fertilitate, este recomandat sa renuntam la ele. In schimb, ambii parteneri trebuie sa se mentina cat de sanatosi posibil prin exercitii fizice regulate si o dieta echilibrata si diversificata. Totusi, exista un supliment care si-a demonstrat influenta pozitiva asupra reproducerii feminine: acidul folic. Pentru a avea o sarcina sanatoasa si pentru a reduce riscul apartiei unor defecte neurologice la fat, este important sa iei zilnic 400 mg de acid folic, timp de cel putin trei luni inainte de conceptie.
Raporturile sexuale frecvente, dupa program, iti pot afecta dorinta, ducand la uscarea vaginului. Multe cupluri rezolva problema folosind lubrifianti din comert. Din pacate acestia au un PH care creeaza un mediu ostil pentru spermatozoizi. Exista si unii lubifianti care se lauda ca ar creea un mediu propice pentru sperma. Oricum, asigura-te ca ai citit cu atentie eticheta produsului inainte de al folosi. Unii medici americani spun ca albusul de ou si uleiul de masline sunt lubrifiantii cei mai inofensivi pentru spermatozoizi. Albusul de ou este facut din proteina pura, ca si sperma, deci nu are de ce sa faca rau spermatozoizilor. Ba mai mult, se pare ca albusul mareste calitatea mucoasei vaginale si ajuta spermatozoizii in miscarea lor. Inainte de a folosi albusul trebuie sa te asiguri ca nu esti alergica si sa-l separi foarte bine de galbenus.
Daca dorinta de a avea un copil este ceva personal si intim, infertilitatea e o "industrie" care face trei miliarde de dolari pe an, desi e presarata cu cercetari fara rezultat, lipsa de legi clare, restrictii asupra cercatarilor, campanii dubioase de marketing. Inainte de a baga mana adanc in portofel pentru a-ti cumpara calea spre o conceptie rapida gandeste-te ca foarte mult cupluri suspecte de infertilitate reusesc pana la urma sa aiba copii in mod natural, fara nicio interventie din partea medicilor. Renunta la fumat, pastreaza-ti organismul cat mai sanatos, comunica eficient cu medicul tau si iti poti spori sansele de a deveni mama unui copil sanatos. Nu strica sa adaugi in dulapiorul cu medicamente cateva medicamente speciale pentru fertilitate, atata timp cat le alegi cu intelepciune si tii cont de sfatul medicului tau. A tine minte: in acest caz, cel mai bun tratament naturist este rabdarea!
Leacuri naturale:
  • 1 cana pe zi de ceai de naprasnic 2 cani de ceai de ventrilica tinctura de marar - 1 lingurita la 100 ml de apa, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa tinctura 10 la suta, cite 10-50 de picaturi, de 2-3 ori pe zi, intre mese, in cure de 1-2 luni pe trimestru din: catusnica, radacina de lemn dulce, fructe de fenicul, limbarita, piperul broastei, inchegatoare si frunze de tuia, in parti egale. In paralel, se recomanda consumul de laptisor de matca si polen
  • Cel mai cunoscut tratament naturist pentru tratarea infertilitatii este cel cu branca ursului. Printre efecte sunt: stimularea activitatii ovarelor si a testiculelor, efectele afrodisiace, crescand dorinta sexuala a partenerilor, efectul antispastic la nivelul uterului si tubului digestiv si efectele vasodilatatoare genitale (imbunatateste fluxul de sange la organele genitale).
PLANTE:
  • coada-soricelului (menstre neregulate, vaginita, anexita, leucoree, hemoroizi etc.);
  • cretisoara (fortificarea fibrelor uterine, fixarea sarcinii, antiavort, tulburari menstruale, afectiuni ale organelor pelviene etc.);
  • dragaica sau sanziene(afectiuni uterine);
  • galbenele (efect de curatire, boli de ficat, infectii bacteriene, boli gastro-intestinale);
  • urzica vie (boli grave ale sangelui, depurativa, hematopoetica, inflamatii ale cailor urinare; afectiuni hepatice);
  • urzica moarta galbena sau alba (boli grele ale organelor pelviene,tulburari menstruale);
  • naprasnic (adenofibrom uterin si mamar, chist ovarian (ovare polichistice);
este extrem de eficient in tratarea sterilitatii (la barbati si la femei), a impotentei, frigiditatii, diabetului, afectiunilor pulmonare, diverse disfunctii hormonale,actiune reglatoare hormonala deosebita, el avand un efect asemanator progesteronului, balsam pentru tubul digestiv, reduce inflamatiile  inactivand focarele de infectie).
TINCTURI:
  • muguri de zmeur(rubus-idaeus)(fibrom uterin,chist ovarian,amenoree,metroragie,menoragie,metrita,pilozitate excesiva,iminenta de avort);
  • coada-soricelului (pentru dereglarea hormonala,inflamatii genitale etc.);
Se administreaza 30 de picaturi din fiecare de 3 ori pe zi.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.