Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada
moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci
înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui
Dumnezeu. Evrei 11:05
Ca
si cea de mere se utilizează pe perioade scurte de timp (2-3 zile), iar
în bolile maligne timp de 15-30 de zile. Se consumă numai pulpa boabei
de strugure, fără seminte si coajă, sau numai sucul proaspăt extras. Se
începe cu 1 kg. crescând treptat la 2-3 kg. pe zi. Fiind bogat în
vitamine, glucide, săruri naturale, strugurele facilitează metabolismul
organismului, echilibrează balanta de vitamine, favorizează eliminarea
acidului uric, are un efect decongestionant, se recomandă în majoritatea
bolilor. Sucul are efect depurativ, diuretic, tonifiant fiind indicat
în bolile infecto-contagioase (scarlatină, rujeolă, varicelă, gripe),
tumori maligne.
2. CURA CU SUC DE LĂMÂIE
Exercită
un efect depurativ, neutralizant al aciditătii sângelui, tonifiant al
peretelui capilar. Se începe cu sucul de la o lămâie, crescând zilnic
doza cu câte o lămâie, până se ajunge la 7 lămâi pe zi. Din ziua a 8-a
se scade câte una până se ajunge la o lămâie. Durata curei este de 14
zile, iar după o pauză de 2 săptămâni se poate relua. Este eficientă în
litiaza renală, gută, obezitate, angină, migrenă, varice, sciatică, boli
hepatice, respiratorii.
Comparativ
cu alte plante, orzul verde contine:* de peste 250 de ori mai multă
vitamina A decât în salata verde;* de peste 25 de ori mai mult potasiu
decât în banane;* de peste 11 ori mai mult calciu decât în lapte;* de
peste 11 ori mai mult fier decât în telină;* de peste 7 ori mai multă
vitamina C decât în portocale;* de peste 10 ori mai multă vitamina B1
decât în spanac;* de peste 23 de ori mai multă biotină decât în lapte.
Cura de primavara cu CLOROFILA
-
Sangele rosu se curata cel mai bine cu "sange verde " -Cu fiecare zi ce
trece, primavara isi intra mai mult in drepturi. Verdele sau crud
cucereste pas cu pas peisajul, acoperind campiile, dealurile, padurile,
intr-un tarziu, muntii si vaile inalte. Natura traieste o adevarata
betie verde, o betie a vietii clocotitoare, care a rupt zagazurile
iernii. Razele soarelui sunt sorbite cu lacomie de frunzele tinere,
transformandu-se in viata, in culoare si freamat. In aceasta magie a
primaverii, a naturii reinviate, exista o substanta, una singura, care
este cheia tuturor transformarilor: clorofila. Descoperirea ei a
revolutionat biologia, fiind decriptat astfel - e drept, doar partial -
procesul prin care razele soarelui dau viata pamantului: fotosinteza.
Micile molecule de clorofila, uluitor de asemanatoare globulelor rosii -
elementul de baza al sangelui uman -, sunt temelia vietii pe aceasta
planeta. Ele mentin in viata nu numai plantele, ci (conform ultimelor
descoperiri) si animalele. Reflexul animalelor carnivore de a paste
efectiv plante verzi are ca explicatie efectele tamaduitoare ale
clorofilei, care are si asupra organismului uman efecte benefice
uluitoare. Sangele verde, cum mai este numita aceasta substanta, ne
dezintoxica organismul, ne regleaza tranzitul intestinal, ne vindeca si
ne alina ranile, incetineste procesul de imbatranire, ne protejeaza
impotriva radiatiilor cancerigene, precum si impotriva substantelor
chimice nocive.
Pe masura ce studiile biologice avanseaza, este pusa
in evidenta o legatura uluitor de puternica, misterioasa, intre om si
aceasta substanta vitala. Se pare ca organismul uman este programat de
la Dumnezeu sa interactioneze intens cu acest elixir verde, care-i
modifica in bine majoritatea proceselor vitale. Cea mai intensa actiune a
clorofilei se exercita asupra sangelui uman, compensand carentele in
anumite minerale, ajutand la eliminarea toxinelor. Ideea populara ca o
cura de urzica, de leurda sau de spanac verde "innoieste sangele " si-a
gasit astfel un suport experimental extrem de serios. Oamenii de stiinta
au cautat sa dezlege misterul acestei interactiuni intre "sangele
plantei " si sangele uman, lucru care nu este foarte usor. In schimb,
studiile lor au pus in evidenta o actiune cu mult mai ampla a
extractelor de clorofila, asa incat a prins contur ideea unei terapii cu
clorofila.
In ce consta terapia cu clorofila?
Consta pur si
simplu in administrarea pe cale orala de extracte vegetale foarte bogate
in clorofila. Studiile efectuate in Statele Unite pe aceasta tema au
avut rezultate exceptionale. Clorofila declanseaza procese puternice de
dezintoxicare, favorizeaza asimilarea si fixarea mineralelor vitale,
stopeaza infectiile. Aplicata extern, cicatrizeaza ranile si mareste
viteza de regenerare a tesuturilor. In prezent se estimeaza ca cine va
reusi sa extraga, sa izoleze clorofila si sa o faca accesibila in
alimentele de uz comun, acela va domina industria alimentara si chiar
farmaceutica a viitorului.
Cum pot fi obtinute extractele de clorofila?
Pentru
a obtine extractele pentru o cura de primavara cu clorofila nu avem
nevoie de o aparatura prea sofisticata. Este foarte util sa avem un
mixer electric, dar in absenta acestuia, extractele de clorofila pot fi
obtinute si manual. Iata cele doua metode de obtinere a extractului de
clorofila:
Metoda 1 - cu ajutorul mixerului electricReteta pentru
obtinerea unui pahar (200 ml) de extract de clorofila este urmatoarea:
intr-un vas de plastic se pune un manunchi de mladite verzi de plante
(grosimea manunchiului este cat sa poata fi cuprins intre degetul mare
si aratator) si un pahar de apa plata sau apa de izvor. Se marunteste
planta foarte bine (vreme de 3-5 minute) cu ajutorul mixerului, dupa
care se filtreaza imediat printr-un tifon. Se consuma preparatul imediat
dupa filltrare, asa incat sa nu se oxideze.
Metoda 2 - prin
macerareAceeasi cantitate de mladite verzi se toaca marunt pe o planseta
de lemn. Imediat dupa tocare, planta este pusa cu tot cu suc intr-un
pahar cu apa plata sau apa de izvor si se lasa la macerat la temperatura
camerei, vreme de sase ore, dupa care se filtreaza prin tifon. Dupa
filtrare, extractul obtinut se consuma imediat.
Ce fel de mladite verzi folosim?
Se
folosesc numai tulpini de plante alimentare. Tulpinile plantelor pe
care nu le cunoasteti sau a caror provenienta este incerta nu vor fi
niciodata folosite, deoarece pot avea efecte toxice imprevizibile (fie
datorita toxicitatii plantei in sine, fie datorita stropirii plantei cu
substante chimice, ingrasaminte etc.). Cu cat verdele plantei este mai
intens, cu atat efectele sale vor fi mai puternice, deoarece si
continutul de clorofila va fi mai ridicat. Iata cateva plante frecvent
folosite in terapia cu clorofila: - fire verzi de zarzavat: patrunjel
sau telina, in anumite cazuri frunze de ceapa verde sau usturoi; -
tulpini tinere de urzica sau frunze verzi de leurda ori papadie; -
mladite verzi, de circa 8 cm inaltime, de grau, orz sau ovaz; - tulpini
tinere de lucerna.
Cat dureaza si cum se face o cura cu clorofila?
De
la bun inceput, trebuie spus faptul ca in ciuda aparentei simplitati a
procedeului, efectele sale asupra organismului sunt foarte puternice. Ca
urmare, aceasta cura poate fi resimtita ca un soc de catre organism,
daca nu este pornita gradat. O cura standard cu clorofila dureaza 12
zile si va decurge astfel: - In prima zi de cura nu se va bea mai mult
de un sfert de pahar (50 ml) de extract de clorofila, care va fi luat in
doza unica, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte mesei de
dimineata. - In a doua zi de cura se va dubla cantitatea de extract (100
ml), care va fi baut in doua reprize, cu 30 de minute inaintea mesei de
pranz si de seara. - Intre ziua a treia si a unsprezecea se mareste
doza cu cate un sfert de pahar pe zi (150 ml, 200 ml, 250 ml etc.),
repartizandu-se in trei parti egale, luate cu 30 de minute inaintea
celor trei mese principale. - In a douasprezecea zi se bea cate un pahar
de extract de clorofila inaintea fiecarei mese. Este de preferat ca in
ultima zi de cura sa nu se consume altceva decat orez fiert si sarat
dupa gust, pentru ca efectele de dezintoxicare sa fie mai intense.
Efectele curei cu clorofilaEste un excelent mijloc de purificare in
perioada de primavara, fiind usor de aplicat si extrem de eficient. Cel
mai rapid se va simti efectul de accelerare al tranzitului intestinal,
ceea ce ce va determina o binevenita eliberare a colonului de toxinele
acumulate peste iarna. Daca extractele vegetale sunt prea puternice
pentru dvs. si va dau diaree, atunci le veti lua in doze mai mici si
veti bea in paralel ceaiuri de menta, coada-racului sau scoarta de
stejar, pentru a controla procesul.
Al doilea care va beneficia de pe
urma curei cu clorofila va fi sangele. Tulburarile de coagulare,
anemia, carentele de calciu si magneziu vor fi rapid compensate de
aceasta cura. Hemofilia, chiar anumite forme de leucemie raspund foarte
bine la aceasta forma de tratament. Pielea este cea de a treia "tinta " a
curei cu clorofila. Acneea rebela, diferitele forme de alergie,
sensibilitatea la infectii vor fi puse pe fuga cu ajutorul tratamentului
cu extracte verzi. Tenul va deveni curat si luminos, pielea va capata o
stralucire sanatoasa. Gastritele si ulcerele de primavara se
amelioreaza si ele cu ajutorul acestei cure. Folositi mai ales
extractele din plante aromatice blande (patrunjel, telina) si urzica
(care este cicatrizanta si antiacida), care vor proteja peretii
stomacului si - important - vor combate bacteriile de la acest nivel
(inclusiv celebrul Helicobacter pilori). Astmul sau bronsita vor fi si
ele ameliorate de aceasta cura, deoarece clorofila inhiba si distruge
bacteriile, favorizeaza procesul respirator. Astenia de primavara va fi
combatuta, mai ales daca vom folosi plante mai amare (frunzele de
papadie sunt excelente), in timp ce starile de oboseala vor fi risipite
de extractele verzi de patrunjel si telina, adevarate tonice aromatice.
Ar fi pacat sa vorbim despre cura cu clorofila fara sa mentionam
efectele sale exceptionale pentru oamenii care lucreaza in mediu toxic,
care sunt expusi la radiatii (cum ar fi cele ale monitoarelor
calculatoarelor, razele X ale aparatelor de analiza), care au avut sau
au o hrana cu multi aditivi sintetici sau cu multa carne. Clorofila
protejeaza vasele de sange impotriva sclerozarii, tine la respect
infectiile bacteriene indiferent de localizare (chiar si pericardita -
inflamatia muschiului cardiac - a fost tratata cu succes cu acesta
terapie).
Cui ii este recomandata cura cu clorofila?
Fireste,
ca orice cura de primavara, si terapia cu clorofila este adresata
practic tuturor persoanelor, fie ele tinere sau in varsta. Desi este
eficienta si in boala canceroasa ori in cele tumorale benigne, cura cu
clorofila este recomandata in special persoanelor sanatoase. Periodic,
mai ales la schimbarile de anotimp, organismul are nevoie de
dezintoxicare, iar clorofila este un mijloc sigur si eficient de
purificare, care va asigura premisele unei stari de sanatate excelente
si a unei forme fizice si psihice maxime. O a doua categorie careia i se
adreseaza cura cu clorofila este aceeea a persoanelor care au afectiuni
cronicizate. Astmul si bronsitele (inclusv cele tabagice), hepatita
cronica (inclusiv fazele pre-cirotice si cirotice), reumatismul cronic
si cel degenerativ, guta si multe alte boli pot fi ameliorate si
vindecate cu ajutorul extractelor verzi. Batranii si convalescentii,
adolescentii cu tulburari hormonale vor beneficia, de asemenea, de
efectele reglatoare exceptionale ale extractelor de clorofila. De
asemenea, obezitatea, inclusiv cea care apare pe fond de dezechilibru
hormonal, raspunde foarte bine la acest tratament, asociat cu o cura
vegetarian-crudivora.
Cui ii este contraindicata cura cu clorofila?Aceasta
cura este contraindicata persoanelor cu diaree acuta, cu colita de
fermentatie, precum si celor al caror colon este foarte sensibilizat.
Persoanele care au suferit operatii de by-pass coronarian, care sufera
de tromboza vor face aceasta cura numai la recomandarea si sub
supravegherea medicului.
Cura cu grau incoltit
Regimul alimentar-minune al parintelui Leontie Gazea
"Graul
incoltit este un stimulator extrem de important al activitatii vitale a
organismului uman, datorita continutului bogat in complexul de vitamina
B si in multe alte vitamine, cat si a diferitilor fermenti (enzime)
necesare pentru reglarea proceselor intime din organism. In multe boli,
dupa o saptamana-doua de consum al boabelor incoltite de grau, la
oamenii de orice varsta se constata o vizibila imbunatatire a starii de
sanatate si apoi o insanatosire completa... Folosirea acestei metode nu
este periculoasa si este foarte eficienta". Iar doctorul francez Jean
Valnet in lucrarea sa, "Tratamentul bolilor prin legume, fructe si
cereale" (Editura "Ceres", Bucuresti, 1991), scrie: "(...)exceptionala
bogatie a constituentilor lui (a graului - n.r.) autorizeaza
cercetatorii care s-au aplecat asupra problemelor sanatatii sa afirme ca
ar da o grea lovitura dezvoltarii tot mai accentuate a diabetului, a
asteniilor, a nevrozelor, a nevritelor, a bolilor cardiovasculare, a
cazurilor de cancer".
Parintele pregatea grau incoltit zilnic si il
consuma umed sau sub forma unor turtite facute de dumnealui. Dar acest
mod de folosire a graului incoltit ingreuna si limita posibilitatea
utilizarii lui pe timpul calatoriilor sau deplasarilor in alte
localitati. Pentru a inlatura aceste pierderi si a veni in ajutorul
consumatorilor, fiul sau - ing. Nicolae Gazea - impreuna cu feciorul
sau, Constantin, si dl Cristea Marin au facut o inventie: fulgi de grau
incoltit. Produsul este brevetat si premiat la Salonul International de
Inventii din Iasi, octombrie 1996, obtinand Medalia de Aur. De asemenea,
in noiembrie 1998, la Salonul International de Inventica de la
Bruxelles, a obtinut inca o Medalie de Aur. Acest produs se gaseste in
comert sub numele de "Granovit" - fulgi de grau germinat. Se poate
cumpara la mai toate magazinele alimentare din Iasi si in multe alte
localitati. (Fara indoiala si in Bucuresti). "Granovitul" pastreaza
insusirile si intreaga valoare nutritiva si medicinala a graului
incoltit umed. Nu de mult, aceiasi cercetatori au scos inca un
sortiment: "Musli-granovit", care se gaseste deja in comert.
Tratamentul cu grau incoltit
Ce este graul incoltit?
Germenii
de grau (graul incoltit) sunt seminte care trec din starea de viata
latenta in stare activa, proces care determina o serie de transformari
biochimice si de structura. In acest moment, samanta incoltita contine
maximum de substante folositoare organismului uman. Iata cateva
cantitati de minerale usor de asimilat de catre organism, continute de
100 grame germeni de grau: fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu
(71 mg%). La aceste minerale se adauga vitaminele: A, B, E, K, D, PP,
enzime si anumiti hormoni vegetali, cu structura foarte putin cunoscuta,
care au efecte terapeutice extraordinare.
Durata curei
Pentru
a observa primele efecte ale consumarii graului incoltit este necesara
trecerea a 3-4 saptamani. Stabilizarea efectelor apare, insa, dupa 2-3
luni si 6-12 luni in cazul persoanelor devitalizate sau care sufera de
afectiuni grave.Doza de grau consumata zilnicDoza terapeutica la adulti
este de 3-6 linguri pe zi; la copii cu varste cuprinse intre 7 si 14
ani, doza este de 1-2 linguri pe zi; la copii de 2-6 ani, doza este de
1-3 lingurite pe zi.
Administrarea
Administrarea
germenilor de grau se face dimineata, pe stomacul gol. Graul incoltit se
da prin masina de tocat, pentru a fi maruntit, dupa care se amesteca cu
miere. Exista si o serie de retete de combinare a graului germinat cu
alte alimente-medicament.Actiuni terapeutice ale acestei curePrimele
efecte care se observa la aceasta cura sunt: oprirea caderii parului,
marirea sau refacerea acuitatii vizuale, imbunatatirea coordonarii
miscarilor, intarirea dintilor, infrumusetarea pielii, reglarea
activitatii nervoase (germenii de grau au si un efect usor sedativ),
marirea vitalitatii.
Indicatii
Graul incoltit este
indicat in: crestere, tratamentul intarzierilor de crestere la copii;
boli de piele (acnee, eczeme, afectiuni infectioase recidivante);
imbatranire, imbatranire prematura; afectiuni hepatice;
subponderalitate (are efect reglator asupra greutatii corporale); la
femei - in cazurile de estompare a caracterelor feminine: talia ingusta,
bazinul larg, vocea subtire, lipsa pilozitatilor (parului) din zona
abdomenului, spatelui, faciala etc; tromboflebita; arterita; tumori
ale stomacului, tumori in general; cancer; afectiuni oculare;
afectiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm si bronsita);
impotenta si sterilitate masculina (pentru barbatii cu vitalitate
generala foarte scazuta); amenoree, dismenoree (la femeile cu o
constitutie fragila, anemice); anemie, lipsa de calciu si magneziu;
dureri de cap, migrene, insomnie.
Contraindicatii ale curei cu grau incoltit
Germenii
de grau sunt contraindicati persoanelor care se confrunta cu
dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni in organism. In
consecinta, femeile cu ciclu menstrual foarte abundent, barbati cu
tendinta spre efeminare vor folosi cu prudenta acest remediu-minune,
care in cazul lor ar putea sa accentueze anumite probleme.Sortimente de
grau germinat ce se gasesc in comertIn comert se gaseste grau incoltit
in urmatoarele forme de prezentare: Ą pulbere obtinuta prin uscarea si
macinarea graului incoltit si apoi uscat; Ą fulgi obtinuti prin
prelucrarea mecanica a boabelor de grau incoltit; Ą diferite combinatii
de fulgi sau pulbere de germeni de grau cu fructe uscate (catina, fructe
de padure, fructe exotice). Evident, nici unul din aceste produse nu
are puterea curativa a boabelor de grau proaspat germinate si date prin
masina de tocat.
Obtinerea graului incoltit dupa metoda Valeriu Popa
Se
cumpara grau - din ultima recolta. Se cerne prin sita, ca sa cada
corpurile straine. Joi dimineata la ora 6 se pune la incoltit 1 kg de
grau, intr-o oala smaltuita, cu o capacitate de 5 litri. Se spala cu apa
rece pana se obtine o apa curata. Apoi, se umple oala cu apa limpede.
Se pune intr-un loc ferit. La ora 14 si ora 22 se scurge apa in care a
stat graul si se spala din nou, pana ramane iar apa curata. Se umple din
nou oala si se lasa la o parte. Vineri la ora 6 se scurge apa si se
transfera graul in strecuratoare. Se pune strecuratoarea sub jet de apa.
In timpul spalarii nu amestecati graul. Spalarea sa dureze numai cateva
secunde. Se va repeta din 8 in 8 ore, adica la orele 6 - 14 - 22, pana
iese embrionul (coltul) de 2 mm si radacinile de 5 mm. Aceasta se obtine
sambata pe la pranz sau, cel mai tarziu, seara. Cand se obtine marimea
embrionului si a radacinii, se pune graul in sticle de lapte care se vor
acoperi cu dopuri, ca sa nu intre aerul, si se lasa la frigider.
Dintr-un kg de grau se obtine 1,5 kg de grau incoltit. Aceasta cantitate
ajunge pentru o saptamana.
Tratamentul cu oua de prepelita
Nu mai tin bine minte cand si unde am citit pentru intaia data despre
tratamentul diferitelor boli cu ajutorul oualor de prepelita. Sa fi fost
in "Formula AS"? Imi notasem atunci, in graba, doar ceea ce ma interesa
(egoist, recunosc). Luat "de-ale vietii valuri", am neglijat staruinta
de a cauta o sursa, dupa superficiale incercari. Apoi, in timpul uneia
dintre tot mai sporadicele plimbari prin oras, am zarit in vitrina unui
chiosc alimentar un cofraj in care erau expuse miraculoasele oua. Decis,
am cumparat saizeci, am ajuns acasa si, incepand cu ziua urmatoare,
mi-am propus sa incerc tratamentul. In primele zile a fost mai dificil,
pana m-am obisnuit cu tipicul si cu absenta paharelului de palinca
inainte de masa. Dupa cateva zile, efectul tratamentului a inceput sa se
simta: eram mai linistit datorita - se vede treaba - reglarii tensiunii
arteriale; somnul imi era mai putin agitat si fara intreruperile
obisnuite; parca si respiratia "curgea" mai lejer. Am impartasit catorva
vecini si prieteni bucuria descoperirii unui "panaceu". Unii dintre ei
mi-au cerut amanunte (nu stiau cum arata o prepelita, unde traieste
etc.), altii m-au luat in deradere. Dar... cand am dorit sa-i ajut pe
cei dintai, n-am mai gasit oua. Patronul chioscului cu pricina renuntase
la produsul respectiv pentru ca, zicea el, nu este rentabil, oamenii nu
aveau incredere sau nu aveau bani pentru "tratamente costisitoare".
Atunci m-am hotarat sa-i ajut, in primul rand "luminandu-i" si
facilitandu-le obtinerea produselor la un pret convenabil. Sunt
pensionar - mi-am zis - am casa, curte, un petec de gradina, ma va ajuta
si baiatul meu, care este informat si - de bine, de rau - se pricepe la
afaceri...
Si iata ce-am aflat: prepelita este, asa cum indeobste se
stie, o pasare salbatica de mici dimensiuni, ceva mai dezvoltata decat
porumbelul domestic. Ea poate fi intalnita in Asia, Europa, Africa,
Australia si America de Nord. Este migratoare. Chinezii (ah, iar
chinezii!, veti fi exclamand) au reusit s-o domesticeasca, in urma cu
peste o mie de ani. De la acestia au importat-o japonezii, care au
trecut la inmultirea si perfectionarea ei, astfel incat pana in zilele
noastre s-a ajuns la o adevarata industrie de mare importanta economica.
Daca prepelita europeana mai este inca migratoare, produce si cloceste,
o data pe an, pana la 12 oua, cea japoneza produce anual peste 250 de
oua, insa nu mai are aptitudini de zbor si nici nu cloceste.
Datorita
carnii lor delicioase, aceste pasari de crescatorie au devenit din ce
in ce mai cautate, mai cu seama in Europa occidentala si in America de
Nord. Dar nu numai atat. Carnea si ouale de prepelita sunt recunoscute
si pentru efectele benefice din punct de vedere medical, fapt pentru
care sunt solicitate pe piata mondiala. In plus, necesita spatii reduse
pentru crestere, iar cheltuielile necesare echipamentului, procurarii
materialului de matca si de hrana sunt destul de mici. Efectul
tamaduitor al oualor de prepelita este dovedit, dupa zeci de ani de
cercetari, de catre medici din diverse tari, printre care si din tara
noastra. In urma cercetarilor si a experimentarilor in clinici si in
sanatorii, s-a constatat ca, fata de oul de gaina, cel de prepelita
contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte ori si jumatate mai mult
fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de cincisprezece ori mai
multa vitamina B2.
De asemenea, contine intregul complex de vitamine
A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita
revitalizeaza organismul uman de orice varsta, regleaza si imbunatateste
activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia
si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra
sistemului limfatic si al celui imunologic. Se folosesc benefic in
perioada pre si postnatala, ca si dupa interventii chirurgicale si
radioterapii. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si
intarzie procesele degenerative de imbatranire.
Sunt recomandate doua
tipuri de cura cu oua de prepelita:1. CURA DE 120 DE OUA - pentru
hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite,
urticarii, tuse convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a
copiilor, cu tot ceea ce implica acest proces.2. CURA DE 240 DE OUA -
pentru TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm
bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate;
dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora, previne
arterioscleroza, regenereaza sistemul nervos etc.
Cum se deruleaza un
asemenea tratament?Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafeluta
(la care trebuie sa renuntam in timpul tratamentului, pentru acel
moment al zilei), inainte de micul dejun. Este recomandabil sa fie
inghitite crude si cu galbenusul intreg, fara sare, zahar sau substante
aromate. Pentru ca e mic, eu il sparg intr-o lingura de supa, lasandu-l
sa alunece de la baza limbii catre esofag. Persoanelor care nu suporta
aceasta maniera le recomand amestecul cu miere de albine sau pulpa de
fructe. Micul dejun se va servi dupa aproximativ doua ore, acesta fiind
alcatuit, de preferinta, din hrana rece. In cazul unor boli digestive
sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumatate de ora
dupa administrarea continutului oualor.In timpul tratamentului,
consumul de alcool (bauturi alcoolice) reduce efectele terapeutice cu
cel putin 50%.
Tratamentul se poate relua dupa trei saptamani de
pauza - la adulti, iar la copii - dupa doua, trei luni.Exista mai multe
scheme (grafice) de tratament, in functie de varsta, de afectiuni si -
de ce nu - de recomandarile medicului curant. Iata, mai jos, cateva pe
care le-am gasit in diferite surse si le-am notat. Este foarte important
sa se consume oua proaspete:1. Cura de 60 de oua in 30 de zile, pentru
copii intre un an si trei ani:Se pot administra cate doua oua zilnic.2.
Cura de 60 de oua in 20 de zile, pentru copii intre 4 si 7 ani:Se
adminsitreaza cate trei oua zilnic.3. Cura de 90 de oua in 30 de zile,
pentru copii intre 8 si 10 ani:Se pot administra cate trei oua zilnic.4.
Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/ adolescenti intre 11 si
15 ani:In primele patru zile - cate trei oua pe zi;Intre a 5-a si a
30-a zi - cate patru oua pe zi;In a 31-a zi - trei oua, iar in a 32-a zi
- un ou.5. Cura de 120 de oua in 26 de zile, pentru adulti si
adolescenti intre 16 si 18 ani:Se respecta schema de mai jos, doar ca in
a 25-a si a 26-a zi se iau trei, respectiv doua oua pe zi.6. Cura de
240 de oua in 50 de zile, numai pentru adulti:In primele doua zile -
cate trei oua pe zi;In a treia zi - patru oua pe zi;Incepand cu ziua a
patra, pana in a 48-a zi inclusiv - cate cinci oua pe zi;In a 49-a zi -
trei oua pe zi;In a 50-a zi - doua oua pe zi.
Exista si o reteta
pentru impiedicarea calvitiei (chelirii) si a regenerarii firelor de par
slabite:Se iau 10 galbenusuri de ou de prepelita si se amesteca pana la
omogenizare cu laptisor de matca (doua fiole), o lingurita de miere de
albine si putina drojdie (un varf de cutit). Se lasa la dospit, intr-o
incapere bine incalzita, timp de 24 de ore. Se spala parul in fiecare
seara si, dupa uscare, se pensuleaza pielea capului pe carari formate cu
pieptenele din cinci in cinci milimetri, daca nu ne permitem sa ne
tundem de tot. Peste noapte, capul se acopera cu un prosop curat.
Dimineata se spala, de preferinta cu ceai de musetel. Solutia ramasa
poate fi pastrata la rece, in frigider, pana la consumare.Desigur ca
aceste retete le-am preluat si eu din diferite carti si reviste, insa ma
vad obligat sa-mi cer scuze pentru faptul ca nu am notat si sursele
respective. Totusi, trebuie sa multumesc d-lui prof. univ. Mihai
Balasescu, ale carui articole, aparute in revista "Fermierul", mi-au
parvenit in fotocopii. In aceeasi revista a aparut si un studiu al d-lui
dr. Nicolae Panait, vicepresedintele Asociatiei Generale a
Crescatorilor de Pasari si Animale. De asemenea, ii multumesc si d-lui
Tudor Ciotlaus din Cluj-Napoca. Aceste materiale teoretice mi-au fost
procurate atunci cand m-am hotarat sa cresc prepelite japoneze. Acum,
pot deja sa stau la dispozitia celor care doresc sa inceapa tratamentul
cu oua de prepelita sau sa cumpere pasari pentru carne.Multumesc
redactorilor revistei "Formula AS" pentru posibilitatea pe care o ofera
tuturor acelora care doresc sa fie de folos intr-un fel sau altul
semenilor. Dumnezeu sa-i ajute! Dumnezeu sa ne ajute!VASILE MOLDOVAN -
Str. Horea nr. 16, Jibou, jud. Salaj, cod 4675, tel. 060/64.04.50 sau
060/64.10.54P.S. Despre efectele tratamentului pot oferi marturii,
printre altii, d-na MONICA MARCHIS - angajata S.C. "MADOREX"; ing. IOAN
MOT - angajat al Primariei; prof. VIOREL TAUTAN de la Liceul Teoretic,
s.a. - toti din Jibou; FLORICA HOSU de la S.C. "DARIMEX" Zalau si
AUGUSTIN IACOB de la "REMAT" Zalau.
Cura cu pepene rosu si pepene galben
Miezul
pepenelui rosu este un cocteil de apa, aproape 95 la suta, si zaharuri
naturale, cu un gust aromat si extrem de favorabil, codimentat cu o
multitudine de substante miraculoase cum ar fi anumite enzime, acizi
organici sau licopina (o substanta cu efect antioxidant si reglator
imunitar), de aici rezulta si proprietatile sale terapeutice), iar
continutul mare de apa il recomanda pentru tratamentul rinichilor, cit
si al aparatului urinar. Cu exceptia persoanelor cu insuficienta renala,
tuturor celor care sufera de rinichi le este recomandata in perioada de
vara-toamna, daca este posibil si in celelalte sezoane de
iarna-primavara, o cura de pepene rosu de minimum zece zile in fiecare
luna.
Enzimele si acizii organici continuti mai ales in apropierea
cojii, de unde si gustul de acru, nu foarte agreat uneori, au efecte de
dezintoxicare puternica, ceea ce face ca pepenele rosu sa fie in mod
special recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzura a
organismului, batrinilor, cit si celor care au avut sau mai au o
alimentatie incarcata in toxine. In concluzie, o cura de minimum zece
zile lunar cu pepene rosu are efect de dezintoxicare, de reglare
hormonala si imunitara a organismului uman, cu totul deosebite.
Cura
de pepene rosu se face foarte usor, intrucit nu este nevoie de nici un
fel de preparare suplimentara. Unii medici si terapeuti recomanda sucul
de pepene, dar acesta se oxideaza rapid si isi pierde in mai putin de 15
minute potentialul curativ, ca atare este indicat sa se manince
pepenele normal, minimum doua kilograme de pepene pe zi. Se recomanda sa
fie bine copt, dulce si sa nu se evite consumarea partii de miez din
apropierea cojii. Aproape o treime din greutatea unui pepene rosu este
reprezentata de coaja, de aceea un pepene rosu pentru o zi de cura
pentru tratament trebuie sa aiba in jur de 3 kilograme, mai ales ca in
zilele calduroase se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumata.
Indicatii in cura de tratament cu pepene rosu
Pentru
acnee Cura de pepene de 10-20 de zile produce o dezintoxicare globala
si, in plus, are anumite efecte reglatoare hormonale asupra
corticosuprarenalelor in mod special, putind face minuni in tratamentul
acneei, iar pe cit este posibil, in paralel cu cura de pepene rosu se
vor elimina din alimentatie carnea si alte alimente toxice. Extern, se
va aplica zilnic tinctura de propolis pe zonele afectate sau cataplasme
cu marul lupului (Aristolochia clematitis):
Pentru nefrita, pielita
si pielonefrita Se consuma cantitati mari de pepene intr-o singura
repriza, iar pe perioada curei de tratament, mai ales dupa ingerarea
pepenelui, se recomanda evitarea frigului si a curentilor de aer in zona
salelor.
Pentru calculi renali (pietre la rinichi) Se recomanda a se
consuma cantitati mai mari de pepene rosu. Inainte de cura de
tratament, cit si in ultimele trei zile se iau plante care sfarima
calculii renali, aportul de apa de la pepene ajutind la eliminarea lor.
Dupa ce s-au luat aceste plante ce sfarima si maruntesc calculii renali,
1-2 ore dupa ce s-a consumat pepenele rosu se va tine pe zona
rinichilor o sticla cu apa foarte calda, chiar fierbinte. Aceste plante
sint: frunzele de mesteacan (Betula alba), frunzele de merisor
(Vaccinium vitis idaea), rasina de pini (Pinus sylvestris) si boabele de
ienupar (Juniperus communis).
Pentru reumatism
Cura de
pepene rosu este un purificator puternic, care poate fi combinat foarte
bine cu proceduri externe pentru vindecare, precum si cu gimnastica
medicala recuperatorie. Se recomanda 12-20 de zile de cura-tratament cu
pepene rosu.
Pentru calculi biliari (pietre la bila) Se iau seminte
de pepene rosu si se usuca, apoi se dau prin risnita de cafea si se ia
in fiecare dimineata cite o lingurita din aceasta pudra, amestecata cu o
lingura de ulei de masline. Se iau zece zile consecutiv, dimineata pe
stomacul gol, si se sta culcat timp de zece minute pe partea dreapta,
iar tratamentul dureaza trei luni, cite zece zile din fiecare luna, la
intervale regulate. Reteta este foarte eficienta, iar in perioada
acestui tratament se exclud prajelile, grasimile alcoolul si cafeaua.
Pentru constipatie si colita de putrefactie
Se
va consuma pepenele, toata portia, in fiecare dimineata pe stomacul
gol, fara a minca apoi nimic timp de patru ore, apoi prima masa va
incepe cu patru linguri de tarite de griu inmuiate in apa si eventual
indulcite cu miere de albine. Atentie! La persoanele cu digestie
dificila nu este indicata asocierea la aceeasi masa a pepenelui rosu cu
alimentele mai grele cum ar fi: prajeli, fripturi, mezeluri, conserve
etc., ori bogate in proteine: oua, carne etc., deoarece poate produce
indigestie. Atit pepenele rosu, cit si pepenele galben contin foarte
putin sodiu si cantitati insemnate de potasiu, iar din acest motiv sint
indicate pentru reducerea cantitatii de sodiu din organism, ceea ce are
efecte benefice asupra inimii, cit si a sistemului imunitar in special,
cele doua fiind elemente de baza in asa-numitele regimuri hiposodice.
PEPENELE GALBENEste
unul dintre cele mai parfumate fructe de la noi, fiind considerat in
multe privinte mai puternic ca actiune terapeutica decat pepenele rosu.
In plus fata de fratele sau descris mai sus, are un efect racoritor
foarte puternic, o actiune reglatoare asupra apetitului (datorita
substantelor sale aromate), precum si efecte vitalizante puternice. Cura
cu pepene galben se tine intocmai ca si cea cu pepene rosu, cu
mentiunea ca, pentru a nu produce perturbari digestive, nu se va depasi
cantitatea de 2 kilograme pe zi. Sucul pepenelui galben sau, mai bine
zis, nectarul - este mai rezistent la oxidare decat cel al pepenelui
obisnuit. Nectarul se face foarte simplu, prin simpla zdrobire a
miezului cu ajutorul unui mixer, putand adauga pentru indulcire 1-2
lingurite de miere, la o cana de nectar. Se consuma foarte proaspat, la
cel mult 10 minute dupa preparare. In cura se beau 3-6 cani din acest
nectar pe zi.
Cateva indicatii ale curei cu pepene galben: Anemie,
convalescenta - Se beau minimum 3 cani de nectar pe zi, cu o ora inainte
de masa. Suplimentar, se iau in fiecare zi 2-3 lingurite de afine
(Vaccinium myrtillus), uscate bine si maruntite. Constipatie - 1-2
kilograme de pepene galben, mancate in fiecare dimineata pe stomacul
gol, actioneaza ca un veritabil piston, care curata foarte bine tubul
digestiv. Daca simtim nevoia unui efect mai puternic, dupa o portie buna
de pepene galben putem lua si cateva linguri de tarate de grau,
inmuiate in apa. Anorexie, tulburari de apetit - Miezul aromat si
racoros al pepenelui galben face minuni atunci cand este consumat
inainte de masa. La acest remediu, doza face efectul: persoanele cu
apetit slab vor mesteca foarte incet, tacticos, 1-2 felii de pepene
galben cu minimum 10 minute inainte de fiecare masa; persoanele cu
apetit foarte puternic vor consuma un kilogram de pepene galben la
inceputul zilei si unul la pranz, fapt care va avea darul sa potoleasca
senzatiile persistente de foame si sa micsoreze considerabil cantitatea
de alimente consumate pe parcursul zilei. Boli de piele (dermatoze) -
Efectul racoritor si antiinflamator al pepenelui galben il recomanda mai
ales pentru bolile de piele cu manifestari violente, cum ar fi
alergiile, dermatozele infectioase, insotite de usturime si mancarimi
etc. Se face o cura de pepene galben de 10-12 de zile, timp in care sunt
scoase din alimentatie carnea, grasimile si alimentele sintetice ori
conservate. Pentru a intensifica procesele de vindecare, se ia de trei
ori pe zi 1 lingurita cu varf de trei-frati-patati (Viola tricolor) pe
stomacul gol, cu putina apa. Colagenoze - Se recomanda nectarul de
pepene galben, baut in cantitati mari. Este un adjuvant foarte bun la
tratamentele cu plante medicinale. Diabet -Prezenta in componenta
pepenelui galben a unor elemente (cum ar fi potasiul, calciul) si a
vitaminelor A, B, C ajuta la pastrarea echilibrului metabolic necesar in
aceasta afectiune, protejand organismul de aparitia unor complicatii pe
sistem nervos, arbore arterial, ochi si rinichi. Se consuma cantitati
moderate de pepene galben in fiecare zi, pe parcursul sezonului. Extern:Masajul
cu suc de pepene galben are efect hidratant si calmant, fiind
recomandat pentru tonifierea si redarea elasticitatii pielii, pentru
tratarea alergiilor si a arsurilor usoare. Tenul ofilit sau iritat va
beneficia de efectul hidratant si calmant al pepenelui galben. Se face
masaj usor cu suc proaspat sau se pun felii subtiri de pepene galben pe
fata si se tin vreme de 15-20 de minute. Inflamatiile si senzatiile de
arsura de la nivelul pielii se trateaza rapid, aplicand felii subtiri de
pepene galben, tinut in prealabil la frigider.
-
frunzele proaspete se spală, se zdrobesc, se aplică sub formă de
cataplasmă, de mai multe ori pe zi până dispare cauza. Este recomandată
în entorse, luxatii, picioare rănite de prea mult umblat, arsuri,
leziuni ulceroase, plăgi usturătoare.
COMPRESE CU CRETISOARĂ
-
se spală o cantitate corespunzătoare de plante proaspete, se zdrobesc
pe un fund de lemn cu un sucitor de tăietei, se aplică sub formă de
compresă pentru vindecarea rănilor, întepăturilor, tăieturilor.
COMPRESE CU MUSETEL
-
se toarnă 1 l lapte clocotit deasupra a 2 linguri de musetel, se lasă
să stea 2-3 minute, se strecoară si se aplică sub formă de comprese
calde. Este recomandată compresa caldă în durerile de ochi,
conjunctivite, alte inflamatii ale ochilor, în eruptii cutanate care
provoacă mâncărimi sau supuratii, iar sub formă de gargară în durerile
de dinti, precum si la spălarea rănilor.
COMPRESE CU PATLAGINĂ ÎNGUSTĂ
-
frunzele proaspete se spală, se zdrobesc până se formează o pastă
(terci), care se aplică pe zona interesată. Este recomandat în răni,
crăpături la picioare, tăieturi, întepături de insecte, muscături de
câine turbat, animale veninoase. Frunzele frecate în mâini cu sare si
aplicate la gât, vindecă gusa, iar la picioare vindecă băsicile sau
rosăturile de la încăltăminte. Este recomandată compresa si în cazul
bolilor canceroase ale glandelor.
se prepară ca mai sus. Este recomandat împotriva insomniei, în
tulburările nervoase, are efecte linistitoare asupra inimii si a
nervilor, are efect depurativ, elimină substantele toxice, calmează
migrena, cefaleea, elimină calculii vezicii urinare. Se beau 2-3 cesti
pe zi.
2. CEAI DE COADA CALULUI
1 lingurită cu vârf de plantă la 1 litru de apă clocotită, se opăreste,
se lasă să stea putin să se infuzeze, se strecoară si se beau câte 2-3
cesti pe zi, căldut, cu înghitituri mici. Este recomandat în dureri
reumatismale, artrite si nevralgii, hemoragii si vărsături cu sânge, în
cazul răcelilor vezicale, a durerilor spastice, ajută în retentiile de
apă în pericard, în pleură sau în tulburările renale de după scarlatină
si alte boli infectioase grele cu dereglări în eliminarea apei.
Se
mai foloseste în eruptii de piele însotite cu mâncărimi. Coada calului
amestecată cu sunătoare, opărită si consumată 1-2 cesti pe zi, în timp
ce seara se consumă hrană solidă, ajută în incontinenta urinară. Se
recomandă gargara de coada calului în amigdalite, inflamatii ale
mucoasei bucale, stomatite ulceroase, sângerări ale gingiilor,
gingivite, fistule si polipi în cerul gurii si gât, în tumori maligne,
acestea din urmă putând fi stopate.
3. CEAI DE CRETISOARĂ
-se
face o infuzie din 1 lingurită cu vârf de plantă la 1 l apă clocotită.
Se beau 2-3 cesti pe zi si este indicat în febra pricinuită de răni
purulente, leziuni, abcese neglijate, în urma extractiilor dentare,
îndepărtează slăbiciunile musculare (adinomiile, miopatiile) si
articulare, ajută în anemii, în leziunile postnatale, în relaxarea
organelor pelviene la femeile care au avut nasteri grele sau
predispozitia spre avort (pentru fixarea sarcinii) si fortifierea
fibrelor uterine în toate bolile de femei.
În asociere cu traista
ciobanului se foloseste în histeroptoză (prolaps uterin) si hernii
inghinale. În aceste cazuri se beau 4 cesti pe zi. În obezitate se beau
2-3 căni de ceai.
O
mana de tarate de grau cat mai proaspete se combina cu apa calduta,
amestecand mereu pentru omogenizare, pana cand se formeaza o pasta, care
apoi va fi pusa intr-un tifon cu ochiuri rare si va fi aplicata pe
locurile afectate, tinandu-se minimum jumatate de ora. Prin aceasta
metoda, crustele sunt inmuiate, este favorizata normalizarea
metabolismului local. Dupa aplicatia cu tarate, se lasa sa se usuce
pielea, dupa care va fi aplicat un unguent de tataneasa.
Cataplasme cu hreanSe
curata 1-2 radacini de hrean, se spala, apoi se dau pe razatoarea cea
mica. Produsul obtinut se asaza pe un tifon si se aplica pe ceafa.
Recomandari: da rezultate foarte bune in vindecarea migrenelor si a
durerilor de cap.
1. ALIFIA DE COADA SORICELULUI-
se înfierbântă bine 90 gr de unt nesărat sau untură de porc, se adaugă
15 gr de flori de coada soricelului, proaspete si tăiate mărunt, se lasă
să sfârâie scurt în grăsime, se amestecă si se dă tigaia deoparte,
lăsându-se la macerat până a doua zi, când se încălzeste usor, se
strecoară prin tifon si se introduce în borcan uscat, care se păstrează
la frigider. Cu această alifie se tratează hemoroizii.
2. ALIFIA DE DRĂGAICĂ (SÂNZIENE)-
1 kg unt, margarină sau untură de porc fără sare, se topeste. Se pun
florile tăiate mărunt, cam 2 pumni, se adaugă 50 gr ceară de albine, se
amestecă cu o lingură din lemn până se colorează în maroniu, apoi se ia
de pe foc si se lasă la macerat până a doua zi, când se încălzeste usor
si se strecoară prin tifon. Se păstrează la frigider în cutii sau
borcane.
Se tratează prin masare sau frectie: bolile de
piele, ale gusii, ale glandei tiroide, ulceratiile canceroase, tumoarea
canceroasă de pe laringe. În acest ultim caz se foloseste si ceaiul
preparat din 300 gr flori de filimică, 100 gr coada soricelului, 100 gr
urzică, la 2 l de apă, care se bea cu înghitituri mici din 20 în 20 de
minute.
3. ALIFIA DE GĂLBENELE-
se iau 2 pumni de flori, frunze si tulpini, se taie mărunt, se pun în 1
kg unt, margarină sau untură de porc, fără sare, 50 gr ceară de albine,
iar cu o lingură din lemn se amestecă până devine maroniu, apoi se lasă
la macerat până a doua zi, când se încălzeste si se strecoară prin
tifon. Se tine la frigider în borcane sau cutii.
Se tratează prin
masare usoară pe zona afectată: varicele, flebita, ulcerul varicos,
diverse fistule, degerăturile, arsurile, cancerul mamar, leziuni ale
sânului, se reduc cicatricile, împotriva ciupercilor de la picioare, a
umflăturilor, abceselor, pustulelor, reumatismului etc.
4. ALIFIA DE MUSETELse prepară ca mai sus si se foloseste pentru masaj în cazul hemoroizilor, vindecarea rănilor.
O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.