Pagini

duminică, 27 mai 2012

Simbolurile Reiki

In Reiki, 50% inseamnă poziţii de maini şi 50% idealuri Reiki. Simbolurile Reiki

Simbolurile = semne grafice, investite cu putere magică, care au o puternică acţiune energetică asupra celor cărora le sunt adresate. Transmiterea energiei Reiki in timp scurt, oriunde in spaţiu şi timp, fără efort, in folosul altora şi al nostru, se face folosind simbolurile. Acestea au fost ţinute secret mult timp şi transmise de la maestru la discipol numai oral. Pentru a le folosi nu este suficientă doar cunoaşterea lor, ci este necesară şi o iniţiere pe care o realizează un maestru. Simbolul este o cheie ce permite deschiderea unei porţi. Activăm simbolurile, după ce am fost iniţiaţi, prin desenare in aer, pe hartie, sau mental, cu 3 degete, cu 5 degete sau cu podul palmei, o dată, şi spunem numele simbolului de 3 ori (valabil pentru toate simbolurile).
Scopul - să activăm simbolurile doar gandindu-ne la ele. Folosindu-le zilnic, intrăm in rezonanţă cu simbolurile.


Simbolul I
CKR
Simbolul puterii
„Pune puterea aici!" Concentrează şi amplifică energia.
Interpretarea esoterică a simbolului
Toată energia universului, aici şi acum.”
Este un simbol de forţă; se deschide instantaneu accesul la energia universală Reiki.
- se foloseşte oriunde şi oricand, cu sau fără alt simbol
- aplicat asupra palmelor, face să crească puterea vindecătoare a mainilor, sporind eficienţa
- aplicat asupra unei leziuni - grăbeşte vindecarea prin activarea energetică a zonei respective
- aplicat pe corp in fiecare chakră de jos in sus şi o dată pe tot corpul - il protejează impotriva oricărei agresiuni energetice
- vizualizat pe uşa apartamentului - oferă protecţie
- aplicat mental pe plafon, podea şi pereţi - purifică incăperea; e necesar să se facă acest lucru in incăperi unde s-au făcut tratamente
- aplicat asupra unui animal sau plantă ii permite să primească pe cale naturală energia de care are nevoie

SIMBOLURILE AU UN CARACTER SECRET, NU SE LASĂ LA VEDERE, NU SE DESENEAZĂ IN FAŢA ALTOR PERSOANE NEAVIZATE
IN GRADUL II REIKI FACEM TRATAMENT NUMAI CU PERMISIUNEA CELUILALT
- aplicat asupra unui obiect, acesta devine furnizor de energie
- vizualizand CKR in faţa autoturismului -ii deschidem drum pentru a se deplasa in condiţii optime
- timpul pentru fiecare poziţie Reiki se injumătăţeşte, atat in autotratament, cat şi in tratamentul altei persoane (2 - 3 minute), deoarece folosim energia simbolurilor
- persoanelor decedate le putem trimite un singur tratament la distanţă, adăugand: „Dacă energia este primită, mulţumesc frumos. Dacă nu, să fie orientată unde e nevoie in Univers.



Simbolul II
SHK  
Simbol mental -emoţional„Spiritul şi omul vin împreună"  
Deschide chakre, câmpuri, dimensiuni
Interpretarea esoterică a simbolului:
„Divinitatea şi umanitatea se unesc pentru a forma unitatea”.
Partea stangă a simbolului are legătură cu partea stangă a creierului, cu logica; partea dreaptă a simbolului are legătură cu partea dreaptă a creierului, cu creativitatea, intuiţia, cu vocea interioară.
- serveşte la echilibrarea celor 2 părţi ale creierului
- conduce la sensibilitatea minţii şi logica sensibilităţii
Se foloseşte atunci cand:
- vrem să ne reamintim ceva
- inainte de a invăţa ceva
- pentru dureri de cap
- pentru echilibru şi armonie
- in cuplu, oriunde şi oricand


Simbolul III
HSZSN
Simbolul de distanţă „nu există trecut, prezent sau viitor"  
Permite transmiterea la distanţă a energiei
Interpretarea esoterică a simbolului
„Partea mea divină salută partea ta divină”.- sau „Te salut şi acţionez in numele tău.”
Acest simbol este folosit în mod tradiţional pentru absenţa vindecării (vindecare blocată) şi este cunoscut ca: ”Podul dintre cer şi pământ”. El asigură că cel care primeşte energia are conştiinţa corespunzătoare. El este simbolul care conectează întregul  sistem nervos cu chakrele. El îşi are originea în gândul corect. Interpretarea lui  înseamnă: „Christosul din mine recunoaşte pe Christosul din tine”. HSZSN  este o incantaţie Buddhistă  folosită  pentru eliminarea datoriei karmice. HSZSN merge perfect pentru probleme karmice de vindecare.

Cum se foloseşte

Se foloseşte pentru a trimite vindecare la distanţă. Trebuie să faci mai întâi o curăţire personală cu o rugăciune, meditaţie etc. După aceea, invocă persoana respectivă în minte, folosind o fotografie, scrisoare, vizualizare sau în orice fel ţi se pare potrivit. Într-o stare meditativă, afirmi şi vizualizezi persoana respectivă ca o fiinţă completă (după cum a fost creată).

CKR, HSZSN, CKR, SHK, totul x 2.
Faci tratamentul. După ce ai terminat tratamentul, închei prin
CKR, HSZSN.
Eliberează persoana şi fă o curăţire personală, 
scutură mâinile, te speli cu apă rece pe mâini, spui o rugăciune.

Când faci vindecarea la distanţă, asigură-te întotdeauna că ai acordul persoanei respective. De asemenea, este indicat să găseşti un timp (să planifici) momentul când trimiţi vindecarea, pentru ca persoana respectivă să ştie şi să primească vindecarea relaxat.


Scrisori către boală
„ nu mai am nevoie de tine, dă-mi drumul, nu te trimit la alţii, dar te rog să pleci de la mine”
- după care vizualizăm o imagine vindecătoare şi spunem organului sau zonei afectate:
„Te rog să mă scuzi că ţi-am provocat durerea”



Prima lege a universului „Ce semeni, aceea culegi!”
A doua lege a universului „Spune-mi cu cine te intalneşti, ca să-ţi spun cine eşti.”

Cum şi cand folosim aceste simboluri pentru a transmite Reiki la distanţă

1. Transmiterea energiei Reiki către mai multe persoane
- vizualizăm persoanele in parte şi li se aplică simbolurile mental, spunand numele fiecărui simbol de 3 ori
- apoi aşez mainile in cupă şi emit 5 - 7 minute Reiki
- sau le aşez pe propriul corp şi spun: :
Mainilor mele fizice in această poziţie Reiki le corespund mainile mele energetice (avem o infinitate de maini energetice) pentru ............ (se spune mental numele persoanei căreia i s-au aplicat simbolurile) in toate poziţiile Reiki, pentru binele lor superior (pentru o singură poziţie) (simbolurile se pot face cu privirea) NUMAI CU PERMISIUNEA PERSOANEI

2. Transmiterea energiei către un grup de persoane care au ceva in comun
- se alege un membru al grupului ca reprezentant pentru intregul grup, căruia i se aplică simbolurile, spunandu-li-se numele simbolurilor de 3 ori (nr. 1, 2, 3 sau 3, 2, 1)
- contraexemplu: dacă e vorba de vecini zgomotoşi, sală de spectacol, calamităţi naturale, persoane in comă, accident, copii mici – in aceste situaţii nu se cere permisiunea

3. Alte situaţii: transmiterea energiei către o persoană după imagine: fotografie, film
4. Transmiterea energiei in cursul unei convorbiri telefonice
5. Transmiterea energiei Reiki către autorul unei cărţi, compozitorul unei muzici, pictorul unui tablou (se face pentru a-i inţelege opera)
6. Transmiterea energiei in trecut pentru propria persoană sau pentru altcineva, inclusiv la momentul preconcepţiei, al concepţiei, al naşterii şi pentru fiecare an de viaţă „
Cat timp mainile mele fizice sunt in această poziţie Reiki, mainile mele energetice vor fi pe............... (se spune numele persoanei) la timpul respectiv, in toate poziţiile Reiki, spre binele - (meu, al său) superior. a se combină cu iertarea sau autoiertarea
- semn că funcţionează este că la un moment dat trecutul nu ne mai apasă, nu ne mai afectează

7. Transmiterea energiei in viitor, examen, intruniri ( 5 - 7 minute: imi transmit Reiki ca să am succes la examen)
8. Transmiterea energiei către animale şi plante
9. Transmiterea energiei pentru dezvoltarea şi expansiunea ideilor de bucurie, dragoste, armonie, bunăstare, abundenţă
10. Transmiterea energiei pentru imbunătăţirea relaţiilor cu alte persoane
11. Transmiterea energiei pentru propria dezvoltare personală prin intermediul unei fotografii ca mai recente, asupra căreia fac simbolurile, spunandu-le numele de 3 ori şi spun: „Cat  privesc această fotografie energia va fi transmisă pentru mine, pentru pasul următor pe care il am de făcut in evolutia mea spirituala in aceasta viata”
12. Transmiterea energiei celui care m-a iniţiat şi perfecţionat pe calea spirituală (Transmit lui Oliviu Matei Dorin si Gelu Teodor Susanu energie Reiki pentru binele lor suprem)
13. Transmiterea energiei pentru a intra in rezonanţă cu personalităţi care sunt sau nu in viaţă
14. Transmiterea energiei pentru clarificarea unor obiective viitoare
15. Transmiterea energiei pe parscursul unei activităţi (conducand un autoturism, circuland cu metroul, avionul, urcand o scară, scriind ceva)
- după ce am activat simbolurile, spun:
„Atat timp cat mainile mele fizice ating volanul sau orice piesă a maşinii (stiloul, cartea, computerul, vioara, flautul etc.) energia Reiki va fi transmisă spre binele lui (al meu) superior. Ne putem continua activitatea, iar transmisia va avea loc; trebuie să fim doar conştienţi de ea, nu trebuie să ne concentrăm la ea.
16. Transmiterea energiei in cursul unui tratament sau autotratament prin poziţionarea mainilor (gradul I Reiki); adică pentru fiecare poziţie Reiki activăm simbolurile.
La sfarşitul oricărei transmisii energetice frec discret mainile şi suflu, pentru a tăia legătura energetică cu evenimentul asupra caruia am lucrat.


Legile care stau la baza sistemului REIKI USUI pentru a-l aplica cu succes şi creativitate

1. Reiki este absorbit de copilul interior - este unul dintre nivelurile principale ale fiinţei umane. El administrează sentimentele, forţa vieţii, capacitatea de a stabili relaţii cu exteriorul şi potenţialul subtil de acţiune. Acest fenomen are loc in funcţie de necesităţi şi, in plus, Reiki este orientat către toate dizarmoniile persoanei in cauză, la toate nivelurile existenţei sale.
Reiki nu poate fi impus sau introdus cu forţa in fiinţa umană. Fiecare boală oferă ocazia pentru cel in cauză să devină mai conştient, să-şi definească mai bine personalitatea, sa'si revizuiasca atutudinile, să-şi creeze o stare de echilibru care să-i permită să reacţioneze. Un factor important este increderea pe care i-o insuflă practicantul Reiki pacientului.
Absenţa fricii, sentimentul de siguranţă, de acceptare şi integrare in relaţia terapeutică, sunt fundamentale. Toate acestea sunt valabile şi in cazul autotratamentului. Altfel spus, Reiki tratează şi vindecă bolile care nu sunt adanc ancorate in sufletul pacientului. Dacă intalnim astfel de cazuri, mai intai se face o chirurgie psihică, ceea ce poate face orice practicant de gradul III Reiki.
Pentru a trata eficace afecţiunile profunde, conştiinţa corporală trebuie să fie ferm convinsă de avantajul pe care il prezintă vindecarea.
2. Reiki nu intervine direct asupra corpului, ci il stimulează in asa fel, incat acesta conştientizează cat mai puternic funcţiile sale naturale
3. Reiki stimulează capacităţile de conservare şi păstrare a vitalităţii corpului. Este foarte importantă o alimentaţie adecvată, apă in cantitate suficientă, o bună calitate psihică şi energetică, precum şi stimulente adaptate stării persoanei in cauză. Succesul tratamentului depinde de gradul de libertate cu care persoana va lăsa să acţioneze creativitatea innăscută in timpul unui astfel de proces de vindecare, precum şi de cantitatea de exerciţii la care işi va supune corpul pentru a stimula metabolismul.
4. Cu cat afecţiunea e mai adanc infiptă in psihicul pacientului, cu atat mai mult acesta trebuie să participe efectiv la vindecarea sa, fiind in mod conştient motivat să se schimbe, să devină flexibil şi deschis faţă de lucruri noi.
5. Reiki este cu atat mai eficace cu cat corpul spiritual şi sufletul sunt mai liberi şi mai vii.
Utilizarea pietrelor preţioase vindecătoare, aromoterapia, psihoterapia, masajele relaxante ajută foarte mult. Pe plan spiritual se creează un spaţiu de libertate mai mare, atat in viaţa particulară cat şi in cea spirituală şi profesională, renunţandu-se la opiniile inhibitoare ale dezvoltării personale, favorizand schimbul, de asemeni conştient şi egal, al energiilor, pe plan spiritual.
Au loc dizolvarea legăturilor karmice prin armonizarea conştientă a energiilor.
Orice vindecare se realizează intr-o manieră naturală şi, desigur, holistică. Pe plan sufletesc, procesul de vindecare are 3 etape:
– adevăr -  vindecarea incepe cu conştiinţa; in general, are legătură cu durerea, suferinţa şi frica
– dragoste -  a opta pentru vitalitate şi a aspira la unitate inseamnă, de obicei, a ne expune la duşuri scoţiene, cu bucurii şi realizări, cu speranţe, pe de o parte, şi incertitudini, decepţii, căderi, pe de altă parte. Atunci individul adoptă o atitudine mai realistă, ajungand cu picioarele pe pămant.
– inţelepciune -  permite o utilizare creativă, constructivă şi stimulatoare a resurselor şi a aspectelor personalităţii, care sunt in general refulate şi stăpanite in subconştient; astfel, procesul de vindecare ia sfarşit.

In orice terapie bolnavul trebuie să colaboreze la propria vindecare, in sensul că el ia in considerare părţile neacceptate ale organismului său şi mesagerii acestuia, bolile, ca pe nişte ajutoare, In măsura in care aceste elemente sunt expresia semnificativă şi adecvată propriei persoane.
Trebuie să fie motivat, să integreze funcţiile şi nevoile in viaţa sa, dar şi să se identifice cu acestea, cu dragoste şi plăcere. Procesul de vindecare este complet in momentul in care persoana in cauză recunoaşte şi acceptă cu dragoste trecutul, pe de o parte, şi pe de altă parte, talentul, ajutorul, oportunitatea unei fericiri mai mari, intr-o manieră constructivă şi creativă, atat pentru bunăstarea proprie, cat şi a celor din jurul său. In acel moment, boala, primul impuls spre dezvoltare, a devenit inutilă.
Dacă se intrerupe terapia Reiki in timpul crizei de vindecare, şansele de vindecare vor fi anulate. Dacă se depăşeşte criza de vindecare, are loc o vindecare rapidă şi o regenerare a părţilor bolnave.
Ca urmare, condiţiile care au generat maladia dispar.


Reiki nu vindecă ceea ce a fost distrus definitv

Organele sau părţile coprului -complet moarte- nu pot fi regenerate decat cel mult in limitele impuse de posibilităţile organismului respectiv.
Dacă dublura energetică subtilă - corpul eteric - care suportă structura fizică, este perturbată de o maladie incurabilă, in aşa măsură incat părţile sănătoase nu mai reuşesc să revitalizeze şi să regenereze organele sau zonele cu probleme, atunci Reiki ameliorează durerea, face ca individul să treacă mai uşor prin această perioadă, sufletul fiind nemuritor.
Prin Reiki se anulează sentimentul de disperare, de culpabilitate, generand o senzaţie de pace şi de uniune cu forţa creatoare. Cel care acceptă realitatea unei renaşteri, a unei vieţi după moarte şi a unei misiuni de ucenicie spirituală, inţelege importanţa tratamentului Reiki. Mai mult, Reiki nu generează dizarmonii sau boli.
Persoanele care au nevoie de dragoste şi de viaţă se tem adesea să devină mai iubitoare, „mai vii”, riscand incă de la inceput o reacţie de rspingere.
Important
Problemele acute delimitate cu precizie (răni, contuzii) se tratează local.
Problemele acute care afectează zone intinse ale corpului sau sunt legate de aspecte psihice necesită un tratament complet zilnic. Fiecare poziţie de tratement se menţine cel puţin 3 minute.
Poziţiile special sunt aplicate după tratamentul complet lung sau prescurtat; ele se folosesc in intervalul dintre 2 şedinţe şi se ţin cel puţin 20 minute.
Reiki stimulează metabolismul, implicit funcţiile de dezintoxicare ale corpului. Reiki nu dă interacţiuni dizarmonice cu medicamentele.

„Nu am ajuns la inţelegerea legilor fundamentale ale universului prin mintea mea raţională.” A. Einstein
„Astfel ţi-am impărtăşit cunoaşterea, care-i mai tainică decat orice taină. Cercetand-o pe de-a intregul, fă cum vrei.” Bhagavad Gita
"Suferinta nu este un rau, este consecinta si aproape intotdeauna leacul raului."  Eliphas Levi
 "Trei lucruri inlatura hotararile Divine nefavorabile: rugaciunea,milostenia,cainta" Talmudul



Explic prin experienta personala:
niciodata nu lupta contra cuiva - persoana, sau ceva - un eveniment, care poate fi si boala.

Boala se petrece si se trece cu ea - de ea, in mod armonios. In cartile lui Valeriu Popa sunt explicate cauzele spirituale ale bolilor, si acest om are experienta mare in domeniu. Prin noi tipare in gandire, a tratat orice boala (care altfel solicita tratament alopat dureros, operatie,) asociate cu tratament naturist. O conditie a recuperarii starii de sanatate consta in constientizarea motivului instalarii bolii, acceptarea - niciodata condamnarea - atitudinii noastre din momentul respectiv, si schimbarea modului de gandire. Inutil a te opera de pietre la rinichi sau alta afectiune, daca nu umbli la schimbarea atitudinii.
Sunt persoane care se intreaba: bine-bine, tocmai m'am lovit la picior, care e cauza? E extrem de simplu; cauza in acest caz este legata de inaintarea ta pe drumul intregirii ca fiinta completa, ca fiinta spirituala - picioarele tin de mers, inaintare. Refa in mintea ta evenimentele trecute, si vezi ce alta optiune aveai la un moment dat, si ai renuntat la acea cale-drum, alegand o alta. Din nefericire [aici e o problema...pt om e nefericire, dar fara ea nu ar invata si nu ar evolua. aceste boli si intamplari, accidente neplacute, sunt EXACT parghii prin care Programul Initial il forteaza a invata si trece peste examenele vietii)] pentru om, el de regula alege caile comode si placute,  protejandu'se de ceea ce numim vicisitudine; ori tocmai acestea dau valoare acelui spirit, care acumuleaza experiente personale diverse. Probleme la brate: legat de a da, a lua, a face. Meditezi luand fiecare aspect trecut, il scoti "deasupra" si lucrezi cu tine pana intelegi unde nu ai procedat "uman", unde nu ai dat curs intuitiei tale, care'ti spune de fiece data care e calea corecta. Fiecare organ intern, deasemenea stocheaza diverse traume, emotii, stari - ura, furie, gelozie. Se lucreaza asupra acelui aspect - care de fapt e o perceptia a mintii tale, pana reusesti sa intelegi care a fost scopul actiunii petrecute, fata de care tu ai incercat furie, de exemplu. Dl. Lazarev e un clarvazator, si in cazurile de boli ale inimii, cei mai multi dintre pacienti sunt trimisi intr'o camera alaturata celei de tratament, unde timp de o ora, sau chiar mai mult, REPETA, " Hitler, te iubesc!", sau un alt mare asasin din istorie. Deci omul cu probleme de inima, are probleme cu iubirea; fata de cei din familie, fata de parinti, fata de colegii de munca, fata de copii, natura, viata, fata de el insusi de multe ori. "Lucrand" asupra propriei perceptii despre ce inseamna iubirea, intelege greseala atitudinii pe care o practica. Dupa care vibratiile cresc, si poate primi o sedinta de terapie - care altfel nu are "suport" in planul mental-emotional. Eu aici am dat un exemplu foarte "larg", foarte pe intelesul omului obisnuit, pentru care faptul ca a calcat gresit si a facut entorsa, s'ar datora incaltarii, sau terenului alunecos, uneori neatentiei; NIMIC MAI FALS. Asa ceva nu este in Univers, intamplare, hazard. Acea entorsa isi are cauzele ei; se poate ca tocmai sa fi voit a face un drum, sa faci o alegere la ceva anume, iar entorsa anuleaza acele actiuni. A se intelege ca de multe ori ceea ce noi numim accidente sunt de fapt chiar ajutoare extreme in a ne "deturna" de la ceva ce tocmai suntem pe cale sa facem, si este gresit pentru drumul nostru in viata. (vreau sa plec in concediu, fac o entorsa, nu mai plec; se poate ca in concediu sa se fi intamplat ceva neplacut, de care tocmai am fost ferit).

Dealtfel intalnim cazuri in care recidiveaza boala - acestea sunt cele mai multe, si in care aceasta nu mai revine. Motivul poate fi si schimbarea alimentatiei in acestea din urma, avandu'se in vedere ca o alimentatie natural-vegetariana este de vibratie inalta; colateral modificarii alimentatiei, survine modificarea in campul mental emotional - se schimba ceva in gandire, deoarece hrana pentru alimentarea celulelor creierului si a intregului organism au fost de alta vibratie => se va schimba ceva si in atitudinea omului respectiv.
Rugaciunea este o meditatie. Cand spui cuiva sa spuna o rugaciune de regula nu va comenta, pentru ca e asociata credintei crstine...dar daca ii spui sa faca o meditatie, din ignoranta va indeparta acest gand imediat; aici fac referire la un neinitiat, sau la o persoana pentru care yoga nu spune nimic bun. Meditatia este din punctul meu de vedere superioara rugaciunii, si motivez: nefiind focusat pe textul in sine, omul repeta mecanic, robotic, fara sa constientizeze continutul si sa'l aprofundeze prin introspectie. Meditatia are teme dinamice, si cand incepi asa ceva trebuie s'o si termini, altfel nu ai facut tema; adica, ai facut meditatie sau nu? e foarte clar daca ai facut'o sau nu. La rugaciune, chiar daca ai facut'o mecanic, se numeste ca e facuta. In ZEN, sunt teme de meditatie de ex: "CINE SUNT EU?" Veti spune ca e aiurea intrebarea. Pentru un om obisnuit, care aduna masini si vile, face concurs cu vecinii in a aduna bunuri cat mai multe, poate avea acest aspect. Pentru un initiat, nu mai este deloc asa.

In mod obisnuit, stai - daca nu faci ceva anume - si "vezi" cum ganduri total aiurea si fara comanda ta mentala, vin peste tine, sufocandu'te. TOATE, DAR TOATE, sunt legate de trecut - CARE NU MAI ESTE DEJA - sau de viitor (e dovedit stiintific ca viitorul nu este, dar sa facem abstractie in aceasta discutie). Un gand singular si haotic, nu va avea materializare. Gandeste cate ar trebui sa'si dea concursul, pentru ca gandul tau din casa, de pe fotoliu, sa se si petreaca; pana si o adiere de vand in plus sau minus fata de propriul tau calcul vor schimba viitorul. Nu lupta nici cu trecutul, si nici in viitor, pierzand energie. Creierul are alte capacitati nerevelate tie, iar ceea ce face acum, eu numesc " jocul cu papusile"

Cei care vor incerca ambele alternative - ruga si meditatie, vor experimenta si vor adopta ceea ce le "vine" mai bine.





Reiki şi cristaloterapia

Există situaţii când dorim să trimitem tratament la distanţă 24 de ore din 24. În acest caz, folosim un cristal de cuarţ. Cei care urmează calea binelui ştiu ce spune Mântuitorul: “Iată, v-am dat puterea să călcaţi peste şerpi şi peste scorpii şi peste toată puterea vrăjmaşului şi nimic nu vă va vătăma.” (Luca: 10, 19)
Istoria cristalelor cunoaşte multe versiuni şi numeroşi autori. Legendele continentelor Lemuria, Mu, Atlantida ne povestesc despre utilizarea cristalelor pentru a stoca şi genera energia necesară localităţilor vieţii cotidiene. Abuzul de aceste energii a fost una din cauzlele principale ale distrugerii acestor continente, unul după celălalt.

Energia radiată de cristale în mediul înconjurător are rolul de a aduce spiritualitatea, cunoaşterea adevărului, a legilor universului, determinând în tot mai mulţi terieri dezvoltarea conştiinţei, deschiderea spre lumină, aducerea în corpul fizic a corpului de lumină, provocând redeschiderea canalelor de comunicare cu divinitatea, cu universul, cu sursa primordială a vieţii.
Cristalele de cuarţ se întâlnesc în vecinătatea rocilor eruptive şi primare, ajungând la 1m lungime. S-au format prin cristalizare de soluţii saturate de bioxid de siliciu la presiune. Procesul este lent; pentru depunerea a câţiva mm de bioxid de siliciu sunt necesari mii de ani.
Datorită prezenţei unor impurităţi se cunosc o serie de cuarţuri colorate. Ametistul este violet datorită prezenţei fierului. În cuarţul roz există mangan sau titan. În cel fumuriu se află întipărite mineralele radioactive. Mărimea cristalelor este de la câţiva mm la câţiva m, acestea din urmă apar sub forma florilor de mină, a clusterelor.
Concrescenţa de mai multe cristale.
Într-o familie de cristale, fiecare are un model propriu energetic vibraţional, care se acordează în mod armonios cu vibraţiile celorlalţi ca într-o orchestră. Ei emit energia spontan, încărcându-se unul de la celălalt. Cuarţurile crescute într-un pat de argilă iau forma maclelor – îngrămădiri de cel puţin 2 indivizi au aceeaşi compoziţie. C. Gruiescu a găsit o categorie recentă de macle, unicate mondiale, la Ocna de Fier. În România, cristale de cuarţ se găsesc în Munţii Metaliferi din Apuseni, zona Baia Mare.

În lume, cele mai renumite cuarţuri provin din Brazilia şi Arkansas, SUA.
Pentru a folosi un cristal de cuarţ se lasă o noapte în apă cu sare, pentru a se şterge memoria de durere din timpul exploziei. Apoi se ia cristalul în mâna stângă, se fac cele 3 simboluri deasupra lui în aer cu mâna dreaptă şi se spune numele fiecărui simbol de 3 ori. Dacă am o fotografie recentă a persoanei, o aşez sub cristal (în palma stângă).
Îmi imaginez persoana, vizualizez persoana căreia vreau să-i transmit şi emit 7 – 10 minute energie Reiki. Apoi aşez cristalul pe fotografie şi-i găsesc un loc retras de ochii lumii, dar la lumină.
A doua zi (dacă e posibil la aceeaşi oră) procedez analog (simboluri şi emisie de energie Reiki prin intermediul cristalelor – 7-10 minute).
Tratamentul la distanţă durează 7, 9, 21, 72, 108 zile, în funcţie de problema ce o avem de rezolvat. La sfârşitul transmisiei zilnice frec discret mâinile şi suflu. La sfârşitul perioadei (7,9 etc. zile) se aşează cristalul într-o sită de plastic sub robinet, 2-3 minute. Apoi se şlefuieşte cu o cârpă moale şi este astfel pregătit pentru o nouă emisie energetică. Pentru orice situaţie, problemă sau proiect, se poate face un bileţel, dacă nu ai o fotografie, asupra căreia se acţionează ca mai sus. Afirmaţiile sunt rugăciuni moderne, formulate la timpul prezent, la afirmativ, şi ca şi cum s-au întâmplat. Exemplu: “Locul de muncă unde mă aflu (chiar dacă eşti şomer) este plin de armonie şi pace”. “În fiecare zi mă simt din ce în ce mai bine, din toate punctele de vedere”. “Fac această afacere să câştig şi eu şi ceilalţi”. “Merit o persoană cu care să trăiesc în armonie şi pace”.
Pe spatele fotografiei sau pe bileţel desenăm simbolurile. Iar la sfârşitul perioadei de 7, 9 etc. zile se aşează bileţelul sau fotografia pe o farfurioară şi i se dă foc. Se suflă cenuşa peste geam, balcon, în ideea că ultimele reziduuri energetice sunt trimise la uzina de reciclare a energiei universului. (dacă arde dintr-o dată = se rezolvă imediat).
1. Ametistul – este foarte potrivit pentru meditaţie. Se poate aşeza pe Ajna, persoana fiind la orizontală. Ametistul învaţă mentalul umilinţa pentru a putea deschide uşa spre gândirea superioară, permite experimentatorului să intre în oceanul de linişte şi să participe la serenitatea ce există dincolo de activitatea mentală cotidiană. Ţinut în mâna stângă în timpul meditaţiei, determină o relaxare a corpului fizic. Elimină stresul şi anxietatea, persoana fiind mai receptivă la trăirile din timpul meditaţiei. Ametistul armonizează cu cuarţul roz, este recomandat celor ce nu ştiu să trăiască bucuria vieţii, pentru că niciodată nu au fost iubiţi; celor care nu au simţit adevărata esenţă a iubirii, nefiind capabili să aibă acces la tărâmurile interne ale inimii.

2. Citrina – culoarea sa galben-portocalie măreşte lumina din jurul corpului, formând o aură protectoare persoanei, care se va simţi încrezătoare şi în siguranţă. Armonizează Manipura.
3. Cuarţul fumuriu – este cel mai strălucitor dintre toate pietrele închise la culoare. Stimulează şi purifică prima chakră. E benefic pentru rezolvarea depresiilor. Ajută pe cei care au aspiraţii înalte, dar sunt incapabili să se ridice la standardele lor. Facilitează eliminarea unor subpresoare inutile, obţinându-se o libertate care permite persoanei să fie mai bine acordată la lumină.
4. Carneol (carmeliana) – o agată roşie-portocalie. Este un simbol al puterii şi al frumuseţii. Ca piatră indigenă pământeană, conţine înregistrările planetei şi, ca urmare, poate fi folosită în regresii, în timp şi spaţiu. În meditaţii determină focalizarea minţii spre intenţii şi scopuri mai înalte. În terapie s-a dovedit a fi utilă în cazuri de infertilitate şi impotenţă. Prin culoarea sa ajută la purificarea sângelui, la curăţirea organelor de reproducere, de blocaje energetice care pot diminua procreaţia.
5. Aventuriana verde – reflectă o culoare pură, folosind la alinarea inimii, în neutralizarea unor emoţii adunate şi subpresate, serveşte la echilibrare şi bunăstare, dizolvă orice sentiment care duce la constricţia activităţii plexului solar şi al Anahatei. Este considerat un panaceu universal. Terapia aventurinei poate fi combinată cu malahita, care aduce la suprafaţă suferinţele. Pentru terapie şi activarea chakrei Anahata se asociază aventurina cu cuarţul roz.
6. Opalul prezintă o iridizare asemănătoare curcubeului. Se foloseşte când vrem să amplificăm sentimentul de veselie, exuberanţă. Conţine până la 30% apă. Este prietenul aceluia care este propriul său prieten.
7. Agata albastră – prin culoarea sa lucrează cel mai bine pe a cincea chakră. Mai există pietre albastre, ca: turcoaza, crisocola, lorimarul, acvamarina, dar cea care iradiază o pace deosebită este agata albastră. Ea este ideală pentru bărbaţii şi femeile care doresc să-şi exprime direct, fără ocolişuri, ceea ce simt şi gândesc. Amplasată pe Vishuda – determină verbalizarea gândurilor şi sentimentelor cunoscute sau nu.
8. Heliotropa (piatra sângelui) – se foloseşte în afecţiuni ale ficatului, rinichilor, splinei; se poate plasa pe corp în zone congestionate sau cu circulaţia îngreunată sau deasupra organelor ce urmează a fi purificată. S-au obţinut rezultate spectaculoase în leucemii, cancer, în boli ale măduvei osoase, ale stomacului, ale organelor sexuale. La Paris, într-o colecţie particulară, există un bust reprezentând pe Iisus sculptat într-o singură heliotropă enormă.
Heliotropa are nişte pete albe, roşii sau negre. Artistul a lucrat de aşa manieră, încât petele roşii sugerează picăturile de sânge ivite din cauza coroanei de spini.

Chirurgia emoţională pe inimă
1. Simbolul de inimă: SSK
- se foloseşte pentru boli de inimă, pentru suferinţe sentimentale – alinare, pentru echilibrare de chakre, alături de celelalte 3 simboluri
- se foloseşte în chirurgia enoţională

Chirurgia emoţională – meditaţie


Tehnici japoneze de Reiki

1. Tehnica HESO CHIRYO.
Cu degetul 3 se face o presiune lejeră pe buric, direct pe piele, până simţim pulsul în deget, ochii fiind închişi (nu contează ce mână folosim). Când simt pulsul las energia din cap şi din deget să se contopească. Scopul acestei tehnici: pentru a ne armoniza pentru o pace interioară, pentru a ne centra. Se poate face oriunde şi oricând, 1, 2, 3 – 5 minute.

2. Tehnica JOSHIN - KOKI – HO
Este o tehnică de vibraţie, pentru că ridică nivelul energetic; este interzisă celor cu tensiune şi astm. Se execută în picioare, cu picioarele uşor depărtate, se inspiră prin coroană, cu limba în cerul gurii şi vizualizăm că energia care intră o conducem la chakra 2 şi apoi ne umple tot corpul. Cu respiraţia oprită vizualizăm energia care ne umple corpul. Şi când considerăm că suntem plini ne relaxăm, expirăm şi dăm drumul la energie prin mâini, prin tălpi, prin tot corpul. Se poate practica oricând, în stări de apatie şi de depresie, mai ales.

3. Tehnica JAKI – KIRI – HO
Este o metodă de curăţat obiecte de vibraţii negative. Se aşează obiectul de curăţat în mâna stângă. Se inspiră cu limba în cerul gurii şi se fac 2 pase cu respiraţia oprită; la a treia pasă se opreşte mâna dominantă deasupra obiectului, se expiră deasupra lui şi mişcăm mâna spre exterior. Argintul, ca şi pietrele, adună energie negativă. De aceea, acestea se curăţă din când în când cu JAKI – KIRI – JOKO – HO. Apa cu sare este agresivă şi o folosim doar prima dată când lucrăm cu cristalele. Soarele are rolul de a încărca. !!! Cristalul nu trebuie atins de nimeni!!!
“Nimeni nu mă atinge, pentru că sunt protecţie divină” “ Înapoia mea”

4. Tehnica REI – JI - HO
Se execută înaintea oricărui tratament, în 3 etape:
1. Cu mâinile în poziţia Gassho anunţi intenţia de a da tratament Reiki, spunând: “Voi utiliza energia Reiki”.
2. Se face o mică rugăciune, pe care o închei spunând: “Pentru binele persoanei, la toate nivelele”.
3. Ridic mâinile la cel de-al treilea ochi, atingând cu vârfurile degetelor Ajna şi cer energie Reiki să-mi ghideze mâinile în poziţiile în care persoana are mai mare nevoie. Nu facem poziţiile clasice, acelea din fişe, şi nici nu avem nevoie să ştim de ce mâinile s-au dus în această poziţie sau în aceste poziţii.

5. LAZER – HO (laser ho)
Degetele de la mâna stângă strâns unite, se ţin în sus, funcţionând ca o antenă, ca un releu. Degetul mare, mijlociu şi inelarul de la mâna dreaptă (1, 3, 4) sunt unite şi se aplică pe abcese, tumori, pe tot ce trebuie dispersat (noduli); durata – după intuiţie.
6. KO – KI – HO (tehnica suflatului)
Cu limba în cerul gurii se desenează Suflu Divin şi se suflă pe locul unde suntem poziţionaţi cu mâinile. Intuiţia este foarte importantă. Se poate sufla pe o hârtie, pe un proiect necondiţionat – cerere, lucrări, teze, curs, carte, set de lucrări. Astfel, curăţim de energie negativă şi-i dăm forţă.

7. GYO – SHI – HO (tehnica privirii fixe)
Tehnica constă în a focaliza locul unde vrem să trimitem energie cu ochii. Înseamnă a privi pe cineva cu iubire, privirea este pierdută, focalizarea se face în spatele persoanei – şi trimit energie. La un moment dat este posibil să se vadă aura persoanei.

8. SHO – CHO - REIKI
Este Reiji – Ho (punctul 4) practicat în grup.

9. Meditaţia UNRO. Se practică 10 – 15 minute pe zi, 3 luni, cu pauză de 2 săptămâni, apoi iar 2 luni. Corpul este lăsat să se mişte liber, nu creăm mişcarea, de aceea este bine să o realizăm fără muzică.

10. SEI –HE – KI – CHI – RYO (tehnica fără nume)
Se foloseşte simbolul mental emoţional SHK. Se utilizează pentru a schimba anumite trăsături de caracter. Începem cu noi, formulând afirmaţii pozitive, şi la prezent. Exemplu:
"Am un echilibru şi un calm interior perfect”.
“Sunt o persoană plină de răbdare”.
“Ajung întotdeauna la timp oriunde am de mers”.
“Sunt o persoană armonioasă şi am o relaţie de cuplu perfectă pentru mine, în armonie cu universul”.
Se aşează mâna stângă pe frunte şi dreapta pe occipital. Se activează SHK şi se repetă afirmaţia timp de 7 – 10 minute. Apoi se ia mâna stângă de pe frunte şi se mai continuă câteva minute cu mâna dreaptă. Dacă vrem să ajutăm pe cineva cu această tehnică îl îndrumăm să-şi spună afirmaţia, dirijându-l spre ce afirmaţii doreşte.
Se activează SHK în timp ce ţinem mâna stângă pe frunte şi dreapta pe occipital (pe capul pacientului) în timp ce el mental repetă fraza (pe care poate să nu mi-o spună). Apoi luăm mâna stângă de pe frunte (după 7 – 10 minute) şi mai continuăm cu dreapta câteva minute.
Exemplu: dacă vrea să renunţe la fumat, este o persoană nervoasă etc.
“Mulţumesc frumos 24 de ore din 24 de ore”

Grilul de cristale (personal)


1. Materiale necesare:
- un suport dur (carton, placaj) cu diametrul de cel puţin 20 cm
- o fotografie proprie, de preferinţă cât mai recentă
- 6 cristale terminate cel puţin într-un vârf
- un cristal de centru cu 1 sau 2 vârfuri
- un cristal maestru cu energie masculină
2. Alcătuirea grilului:
- se curăţă cristalele lăsându-le o noapte în apă cu sare
- se aşează provizoriu într-o formă haxagonală (cu diametrul de 25 cm) şi se procedează la încărcarea fiecărui cristal
- înainte de a începe încărcarea grilului se aşează fotografia proprie în centrul grilului ( a practicantului de gradul III), pe spatele căreia este scris: “Permit energiei Reiki să mă vindece la toate nivelele”. Desenez cele 4 simboluri pe fotografie + simbolul de inimă
- fiecare cristal se încarcă ţinându-l în mâna stângă aproximativ 7 minute după ce am activat simbolurile deasupra lui. Apoi se lipeşte (cu aluat) în locul decis în hexagon inclusiv cristalul de centru pe fotografia personală. Încărcăm cristalul maestru activând simbolurile deasupra lui 7 minute şi cu cristalul maestru încarc grilul, astfel: pornind de la cristalul din centru către un cristal de pe margine – la cristalul vecin – la centru – înapoi – la cristalul vecin – la centru – înapoi – la cristalul vecin – la centru – înapoi, şamd cel puţin 3 rotaţii complete în sens invers acelor de cea, timp în care, mental, spun: “Cu iubire, cu iubire, cu iubire. Cu lumină, cu lumină, cu lumină”. Rugăciunea domnească (Tatăl Nostru), rugăciunea inimii sau invocaţia luminii: “Invoc lumina Hristului lăuntric, sunt un canal curat şi perfect, lumina îmi este călăuză”, de cel puţin 3 ori.
- zilnic se încarcă cristalul maestru, cu el desenez deasupra grilului simbolurile şi apoi încarc grilul. - apoi se aşează undeva, ferit de ochii lumii, cu cristalul maestru alături (pe o linie)
- atunci când plecăm din localitate se face o fotografie a reţelei (fără proiecte în reţea), fotografie pe care, împreună cu cristalul maestru, o iau cu mine în călătorie; voi încărca grilul de acasă prin intermediul fotografiei grilului (activez simbolurile deasupra cristalului, activez simbolurile cu cristalul maestru deasupra grilului şi parcurg grilul în sens invers acelor de ceas)
- fotografiile pacienţilor sau proiectele se aşează în reţea astfel încât să nu atingă cristalele. Proiectele se încarcă de la sine, în momentul în care încărcăm noi zilnic grilul. La sfârşitul perioadei proiectele se ard.
IMPORTANT: cristalul de centru, dacă are un singur vârf, se aşează cu vârful spre unul din cristalele de pe margine, iar cristalele de pe margine, cu vârfurile spre centru. Proiectele sau fotografiile pacienţilor se aşează între cristale fără să le atingă, fie chiar şi suprapuse. Un alt exemplu de proiect personal: “Permit energiei universale de viaţă să-mi ajute la îndeplinirea misiunii divine pe Pământ” – se termină cu:”în armonie cu universul, după legile divine”. Dacă anumite proiecte nu se îndeplinesc, este posibil ca formularea sa nu fi fost corectă, ca perioada să nu fi fost corespunzătoare sau să nu ştim ce ne dorim. În unele din cazurile de mai sus reformulăm, după ce mai întâi am intrat în alfa şi am cerut ajutorul entităţilor de lumină să mă ajute să formulez corect, punând întrebarea: “Ce e mai bine pentru mine în situaţia…?”
Dacă cineva atinge cristalele, le dezlipim, le purificăm, le ştergem şi le punem iar. La unele proiecte nu trebuie să scriem perioada (proiecte personale sau ale altora). Exemplu: ”Am abundenţă din toate punctle de vedere în armonie cu universul, după legile divine”.

Meditaţie pentru întâlnirea ghidului spiritual personal

Reiki Usui gr.III

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.