Alerta! Soia are efecte dezastruoase asupra sanatatii
Alerta!
Soia are efecte dezastruoase asupra sanatatii, mai ales la copii. Soia
bio: Proteina din soia e catabolica, (n.r.- proces de descompunere a
substantelor organice complexe in altele mai simple, eliminabile) duce
la hipotiroidism (ceea ce e f rau). Opreste dezvoltarea creierului
copiilor!!! Creste de ~ 3 ori riscul de Alzheimer. Distruge sistemul
reproducator. Despre soia âbioâ (pentru ca cea modificata genetic e
de 10 ori mai nociva decat aceasta): Dar, daca ati afla ca soia este un
deseu industrial care nu se mai da animalelor pentru ca atunci cand li
se dadea acestea se imbolnaveau grav, si ca duce la zeci de disfunctii
si boli? In timpul postului, pentru multi, apar intrebari precum ce sa
mananc, ca am de muncit, de unde imi iau proteinele etc. Si iata ca vine
soia in intampinarea lor: se spune ca e un fel de carne vegetala, poate
chiar mai hranitoare, cu multa proteina, fara colesterol, face bine la
inima si nu numai, e ieftina ca braga, chiar seamana putin cu carnea
(daca e bine preparata). Si mai e si de post. DarâŚSa incepem cu putina
istorie: in Asia , soia este cultivata de mii de ani. Pana acum
aproximativ 2000 de ani, a fost utilizata strict ca INGRASAMANT VEGETAL,
datorita proprietatii plantei de a fixa azotul in sol precum fasolea.
Acum ~2000 de ani a fost descoperit procesul de fermentare a soii, care o
face mult mai gustoasa si usor de mancat, si elimina multe din
substantele toxice din ea. Preparatele pe baza de soia nefermentata sunt
mai recente. In Europa, soia este folosita in primul rand pentru
producerea uleiului de soia; acesta este cel mai ieftin si mai folosit
ulei in industria alimentara (daca scrie ulei vegetal pe o eticheta,
inseamna fie de soia, fie de rapita, fie, in cazul fericit, de palmier).
In urma extragerii uleiului, ramane o cantitate foarte mare de proteina
din soia. Timp de ani de zile, aceasta proteina a fost folosita ca
FURAJ. Numai ca animalele hranite cu foarte multa soia au inceput sa
sufere tulburari grave de sanatate, in special ale sistemului
reproducator.
PROTEINA DE CALITATE INFERIOARA De ce este
soia nesanatoasa? Sa incepem cu unul din primele motive pentru care
oamenii mananca soia: ca inlocuitor de carne/sursa de proteina teoretic
de buna calitate.
Proteina din soia nu are proprietatile anti-catabolice, anabolice, anti-oxidante si de intarire a sistemului imunitar pe care le au proteina animala si chiar multe proteine vegetale. Contine substante care inhiba digestia si absorbtia proteinelor (inhibitori ai proteazelor), iar aceste substante nu sunt distruse in timpul gatitului. Astfel, pe termen lung, dietele care contin multa soia pot duce la deficiente de aminoacizi. Aceste substanse de asemenea pot duce la disfunctii pancreatice si crestere incetinita sau chiar oprita .
Unele studii au observat chiar ca poate fi catabolica. Deci, soia nu este o sursa buna de proteina in timpul postului. Exista multe alte proteine vegetale de calitate mai buna.
De asemenea, soia opreste absorbtia mineralelor, si creste necesarul de minerale (din care oricum consumam, de obicei, prea putin) si de vitamine (in special B12 si D3, iar B12 nu se gaseste in surse vegetale). Si totusi, aceste efecte sunt incomparabile ca gravitate cu efectele pe care soia le are asupra creierului, sistemului endocrin si a celui reproducatorâŚ
Proteina din soia nu are proprietatile anti-catabolice, anabolice, anti-oxidante si de intarire a sistemului imunitar pe care le au proteina animala si chiar multe proteine vegetale. Contine substante care inhiba digestia si absorbtia proteinelor (inhibitori ai proteazelor), iar aceste substante nu sunt distruse in timpul gatitului. Astfel, pe termen lung, dietele care contin multa soia pot duce la deficiente de aminoacizi. Aceste substanse de asemenea pot duce la disfunctii pancreatice si crestere incetinita sau chiar oprita .
Unele studii au observat chiar ca poate fi catabolica. Deci, soia nu este o sursa buna de proteina in timpul postului. Exista multe alte proteine vegetale de calitate mai buna.
De asemenea, soia opreste absorbtia mineralelor, si creste necesarul de minerale (din care oricum consumam, de obicei, prea putin) si de vitamine (in special B12 si D3, iar B12 nu se gaseste in surse vegetale). Si totusi, aceste efecte sunt incomparabile ca gravitate cu efectele pe care soia le are asupra creierului, sistemului endocrin si a celui reproducatorâŚ
CONTRACEPTIVE ORALE Soia contine fitoestrogeni
(faimoasele izoflavone â genisteina si daidzeina). In cazul unor
consumuri ridicate (cam cat ar consuma un european care a auzit ca soia
este hrana de calitate), efectele vor fi asemanatoare cu ale
contraceptivelor orale (estrogenului sintetic): modificari hormonale,
tulburari de ciclu (la femei), cresterea sanilor (la barbati), iar, la
copii si nou-nascuti poate avea efecte dezastruoase. Se estimeaza ca un
copil hranit cu lapte de soia/hrana pentru nou-nascuti pe baza de soia
primeste zilnic echivalentul a 5 pastile contraceptive.
Un studiu publicat in cunoscuta publicatie The Lancet a descoperit ca copiii sunt expusi la o cantitate de izoflavone de 6 pana 11 ori mai mare decat cea care produce modificari hormonale la adulti (nota importanta: sistemul reproducator al copiilor este in formare; la adulti, aceste schimbari sunt reversibile, in cazul copiilor in schimb vor produce modificari ireversibile: sterilitate, efeminare in cazul baietilor, pubertate precoce la fete, la fel ca contraceptivele orale date unor copii mici). In sangele copiilor hraniti cu asemenea mancaruri, au fost detectate concentratii ale izoflavonelor de 13000-22000 (treisprezece pana la douazeci si doua de mii) de ori mai mari decat nivelul natural al estrogenului.
Un studiu publicat in cunoscuta publicatie The Lancet a descoperit ca copiii sunt expusi la o cantitate de izoflavone de 6 pana 11 ori mai mare decat cea care produce modificari hormonale la adulti (nota importanta: sistemul reproducator al copiilor este in formare; la adulti, aceste schimbari sunt reversibile, in cazul copiilor in schimb vor produce modificari ireversibile: sterilitate, efeminare in cazul baietilor, pubertate precoce la fete, la fel ca contraceptivele orale date unor copii mici). In sangele copiilor hraniti cu asemenea mancaruri, au fost detectate concentratii ale izoflavonelor de 13000-22000 (treisprezece pana la douazeci si doua de mii) de ori mai mari decat nivelul natural al estrogenului.
HIPOTIROIDISM DIABET Tot aceste doua
izoflavone reduc sinteza hormonilor tiroidieni, si doar 30 g de soia/zi
pot duce la hipotiroidism si boli autoimune ale tiroidei. (nota: o cutie
de tofu are cam 200 de grame, si nu e greu sa fie mancata la o singura
masa). Un studiu a observat ca copiii care au fost hraniai cu soia au o
incidenta dubla a diabetuluiâŚ
CREIERE MICSORATE, DEMENTA, IQ REDUS Un studiu
la scara mare a observat ca barbatii care consuma tofu de el putin de
doua ori pe saptamana au un risc de 2.4 ori mai mare sa faca Alzheimer,
un grad mai ridicat de atrofiere a creierului si creiere care apar cu
aprox. 5 ani mai imbatranite. De asemenea, izoflavonele din soia pot
conduce la dementa vasculara. Copiii femeilor care au deficiente
tiroidiene au un risc de 4 ori mai mare sa aiba IQ-ul sub 85 decat cei
ai femeilor care nu au astfel de deficiente. Zincul este un element
important pentru transmiterea impulsurilor nervoase intre neuroni
(printre multe alte functii). Deficienta in zinc in timpul sarcinii si
alaptarii (si in copilarie) duce la anomalii congenitale ale sistemului
nervos, si a fost asociata cu âcapacitate redusa de invatare, apatie,
letargie, si retard mentalâ. Intr-un studiu pe 372 de copii chinezi
deficitari in zinc, cei care au au primit suplimente de zinc si-au
imbunatatit mai mult performanteleâ in perceptie, memorie, rationare,
abilitati psiho-motorii precum coordonarea mana-ochi.
Alte trei studii au observat cresterea capacitatilor cognitive in urma suplimentarii cu zinc. Prin continutul foarte ridicat de acid fitic, soia duce in special la deficiente in zinc. S-a observat ca mancarea pentru nou-nascuti pe baza de soia a dus la scaderea nivelelor de zinc in toti copiii carora li s-a administrat. Chiar cand dietele au fost suplimentate cu zinc, a existat o corelatie puternica intre continutul de acid fitic din mancare si cresterea incetinita (zincul are un rol important si in cresterea si dezvoltarea organismului) *
Alte trei studii au observat cresterea capacitatilor cognitive in urma suplimentarii cu zinc. Prin continutul foarte ridicat de acid fitic, soia duce in special la deficiente in zinc. S-a observat ca mancarea pentru nou-nascuti pe baza de soia a dus la scaderea nivelelor de zinc in toti copiii carora li s-a administrat. Chiar cand dietele au fost suplimentate cu zinc, a existat o corelatie puternica intre continutul de acid fitic din mancare si cresterea incetinita (zincul are un rol important si in cresterea si dezvoltarea organismului) *
Asiaticii consuma in medie 12 grame de
leguminoase pe zi (Colin Campbell, autorul âstudiului China), cu
variatii intre 6 si 30 de grame. Departe de litrul de lapte de soia sau
200 de grame de snitele, chiftele, pateu din soia, sau tofu, pe care le
poate consuma un occidental.
REACTII OFICIALE Cat de serioasa este aceasta
problema? Organismele nationale din mai multe tari au inceput sa ia
atitudine. Intai, Ministerul Sanatatii din Israel a avertizat ca copiii
mici nu trebuie sa fie hraniti cu mancare pe baza de soia, iar copii pot
manca soia maxim o data pe zi, de maxim trei ori pe saptamana,
iar adultii trebuie sa fie precauti datorita efectelor adverse asupra fertilitatii si riscului crescut de cancer la san. Universitatea Cornell a avertizat ca femeile cu un risc crescut de cancer la san trebuie sa evite soia.
iar adultii trebuie sa fie precauti datorita efectelor adverse asupra fertilitatii si riscului crescut de cancer la san. Universitatea Cornell a avertizat ca femeile cu un risc crescut de cancer la san trebuie sa evite soia.
Autoritatile elvetiene recomanda ca utilizarea
soii in hrana bebelusilor sa fie âfoarte restransaâ. In Anglia si
Australia autoritatile le spun parintilor sa intrebe un doctor inainte
de a le da copiilor hrana pe baza de soia. Informatiile din acest
articol cuprind o parte infima a cercetarilor din domeniu.
Fiecare efecte negativ are in spate mai multe studii, si incep sa se cunoasca si mecanismele prin soia duce la aceste efecte. Pentru cei interesati de surse si care doresc sa afle mai multe, pe blog vor fi date trimiterile la articolele originale.
De asemenea mai pe larg despre alimentele hranitoare care pot fi consumate in timpul postului (hrisca, ovazul, cerealele integrale, nucile etc.) Un studiu de cazâ- prizonierilor dintr-o inchisoare din SUA li s-a dat soia in loc de carne (60-70% proteina din soia, restul carne sau lactate), ceea ce i-a facut sa sufere de lesin, palpitatii, insomnii, depresii, simptome ale hipotiroidismului precum senzatie permanenta de frig, oboseala, crestere in greutate, gandire incetosata, infectii frecvente, glanda tiroida marita. Acestia au dat in judecata guvernul american in anul 2007.
Fiecare efecte negativ are in spate mai multe studii, si incep sa se cunoasca si mecanismele prin soia duce la aceste efecte. Pentru cei interesati de surse si care doresc sa afle mai multe, pe blog vor fi date trimiterile la articolele originale.
De asemenea mai pe larg despre alimentele hranitoare care pot fi consumate in timpul postului (hrisca, ovazul, cerealele integrale, nucile etc.) Un studiu de cazâ- prizonierilor dintr-o inchisoare din SUA li s-a dat soia in loc de carne (60-70% proteina din soia, restul carne sau lactate), ceea ce i-a facut sa sufere de lesin, palpitatii, insomnii, depresii, simptome ale hipotiroidismului precum senzatie permanenta de frig, oboseala, crestere in greutate, gandire incetosata, infectii frecvente, glanda tiroida marita. Acestia au dat in judecata guvernul american in anul 2007.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.