Pagini

sâmbătă, 28 iunie 2014

miercuri, 15 iunie 2011

SEMNIFICATIA SUBTILA A MAINII SI DEGETELOR





 Mana – este corelata cu o stare de control ( „a fi mana de fier” ), cu capacitatea de a face „lucruri”. Tot mana este legata de exprimare, comunicare, cunoastere. Este stiut faptul ca surdo-mutii „vorbesc” prin limbajul semnelor, dar s-a constatat ca si la persoanele fara dizabilitati o parte importanta a comunicarii este legata de gesturi, de modul in care gesticulam. Asadar, mana este corelata cu cunoasterea, o cunoastere directa prin atingere. Se spune adesea ca nevazatorii „vad cu ajutorul mainilor”, iar bebelusii descopera lumea atingand fiecare lucru in parte. Mana mai este si un instrument de dominare, de putere, de autoritate. Tot legat de mana vorbim de capacitatea de a darui/oferi, a inmana si de sentimentul de posesivitate, de a apuca, de a „pune mana pe...”. Mana dreapta este corelata cu starea de putere, vointa, afirmare, actiune, a darui, si este Yang; mana stanga mai este numita si „mana inimii”, este corelata cu acceptare, receptivitate, sensibilitate, a primi, si este Yin. Se mai spune de asemenea  ca stanga este legata de trecut, de ceea ce ne este predestinat, iar dreapta de ceea ce dobandim in aceasta viata prin actiuni si vointa proprie.
Degetele – sunt corelate cu o stare de finete, dexteritate, capacitatea de a ne opri asupra detaliilor si cu cunoasterea prin atingere. Traumatisme, dureri la nivelul degetelor pot arata ca nu suntem atenti la micile detalii ale vietii sau din  contra, ca ne blocam asupra unui detaliu, nemaifiind capabili sa vedem intreg tabloul. Dureri si rigidizare la nivelul articulatiilor degetelor pot arata o stare de inflexibilitate fata de un anumit detaliu al vietii noastre, stare ce se poate agrava cu varsta.
Degetul mare de la mana – este corelat cu capacitatea de a avea priza asupra lucrurilor, evenimentelor; de a avea control, de a proteja sau de a condamna ( degetul mare in sus sau in jos). Problemele la acest nivel arata ca nu ne consideram capabili sau nu suntem capabili de a controla o anumita situatie, sau sentimentul ca am pierdut ceva sau pe cineva pe care doream sa-l tinem si sa-l posedam. In medicina traditionala chineza de la degetul mare pleaca Meridianul Plaman.
Degetul aratator – dupa cum ii spune si numele este cel care arata, ordona, isi afirma autoritatea, dirijeaza. El mai este numit si index fiind cel are indica directia. Indexul mai este corelat cu capacitatea de a ne afirma punctul de vedere, de a puncta un anumit lucru si cu simtul critic. Este degetul EGO-ului nostru, al punctelor noastre de vedere, al convingerilor noastre. Este si degetul cunoasterii pentru ca majoritatea atingerilor le realizam cu ajutorul lui. In medicina traditionala chineza, la nivelul degetului aratator avem primul punct de pe meridianul Intestin Gros.
Degetul mijlociu de la mana este corelat cu starea de forta, fiind cel mai mare dintre degetele noastre, si cu starea de posesivitate. Mai este legat si de creativitate si de sexualitate, probleme la acest nivel indicand adesea starea de insatisfactie si de frustrare. In medicina traditionala chineza, la nivelul degetului mijlociu de la mana avem Meridianul Pericard care mai este numit si Meridianul Vase-Sex.
Degetul inelar – este degetul uniumii, este degetul pe care se poarta inelul de logodna sau verigheta. Problemele de aici pot arata incapacitatea de coeziune, de unire, de a crea o stare de coerenta. In medicina traditionala chineza la nivelul degetului inelar avem Meridianul Trei Focare numit si Triplul Incalzitor.
Degetul mic de la mana – este degetul finetii, al sensibilitatii, al emotivitatii. El mai este numit si auricular pentru ca era folosit pentru a ne destupa urechea. Probleme la nivelul degetului mic pot sa arate ca nu vrem sa ne ascultam intuitia. Mai este corelat cu pretentiile, cu snobismul. El arata si legaturile cu familia. In medicina traditionala chineza, la nivelul degetului mic avem Meridianul Inima si Meridianul Intestin Subtire.
Unghiile – reprezinta capacitatea noastra de a ne apara, de a ne proteja. „A-ti roade  unghiile” poate sa ne arate un refuz al nostru de a creste si a ne maturiza, sau o interiorizare a unei stari de ranchiuna neexprimata.

Sursa foto : portfolios.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.