Secrete.

vineri, 12 august 2011

Sfinxul provine din Atlantida


VOPUS | Gnoză Antropologie gnostică Sfinxul provine din Atlantida



Imprimare E-mail
Scris de Editor VOPUS   
“Exista o Universitate Atlantă minunată: Vreau să mă refer în mod explicit la SOCIETATEA AKALDANA, o adevărată Universitate de Înţelepţi”...
“Membrii Societăţii Akaldana au făcut parte din acel Popor Select care a putut să scape din Atlantida atunci când a înţeles faptul că o mare catastrofă se apropia. S-au aşezat la început în partea de Sud a Continentului African, apoi au emigrat către Cairona (Cairo de azi). Aici au construit faimoasa lor Universitate şi Sfinxul în faţa acesteia”...
Samael Aun Weor
Sfinxul, Egipt, Gizeh
Dacă Sfinxul l-ar întreba azi pe Edip: Care este animalul care a existat în Atlantida, a existat în Egipt şi există încă şi astăzi?, mai bine era dacă Teba nu s-ar fi salvat...
Întotdeauna am studiat în cărţile de Isorie faptul că Sfinxul din Gizeh, (faimosul monument cu corp şi gheare de leu, labe de taur, aripi de vultur şi faţă umană, cu înălţime de cca 20 m şi lăţime de 57m), are cca 4.500 de ani vechime, mai mult sau mai puţin, conform Ştiinţei Oficiale.
Chiar şi pentru Ştiinţă, originile Vechiului Egipt au reprezentat întotdeauna o enigmă, iar arheologii s-au întrebat de multe ori: “Cum poate lua naştere o civilizaţie atât de complexă cu două mii de ani înainte de Grecia şi care doar în cinci sute de ani a dezvoltat un sistem de scriere complet, a elaborat un calendar şi matematici sofisticate şi care, în plus, a fost capabil să ridice cele mai mari monumente din piatră (cunoscute) construite de către om?”

NOUTĂŢI DESPRE ENIGMA DIN GIZEH

Geologul Robert Schoch, de la Universitatea din Boston, nu doar că a dezlegat polemica ci a adăugat o nouă enigmă la cele care deja existau asupra Ţării arse de soare a lui Kem (Egiptul), afirmând faptul că gigantica şi misterioasa statuie din Gizeh are mai multe milenii decât i se acordă.
Schoch şi-a bazat concluziile pe studiile asupra eroziunilor existente pe corpul sfinxului. A afirmat faptul că o deteriorare atât de severă putea să fie provocată doar de apă, ceea ce a implicat o climă cu ploi intense care nu a existat in platoul Giza atunci când piramidele au fost construite.
Pe de altă parte, Mohamed Abu Baker, director al organismului responsabil de monumentele arheologice din Egipt, a afirmat faptul că studiul efectuat cu un aparat de măsură special, care determină vechimea pietrelor prin intermediul vibraţiei, a dat ca rezultat, prin aplicarea asupra pietrei calcaroase din care este construită statuia, o vechime de mai mult de 10.000 de ani.
În ciuda acestora, există egiptologi precum Lenny Bell de la Universitatea din Chicago care cu îngâmfare sceptică afirmă: “Nu sunt dispus să admit faptul că ne-am înşelat atâtea mii de ani".
Acum, dacă ţinem seama de faptul că multe legende, Maeştri (cum ar fi Samael Aun Weor şi Gurdjieff) şi diverşi egiptologi ezoterişti precum John Anthony West (care l-a însoţit pe Schoch în expediţiile sale), întotdeauna au afirmat faptul că Sfinxul este mai vechi decât dinastiile egiptene, ajungem la concluzia că, aceste constatări şi afirmaţii sunt întărite, în cele din urmă, de probele geologice...
Sfinxul din Egipt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.