Secrete.

vineri, 25 mai 2012

SOCIETATEA SECRETA A LUI PITAGORA

SOCIETATEA SECRETA A LUI PITAGORA PDF Imprimare Email

Pitagora era convins ca societatea omeneasca poate fi condusa, dar si instruita, dupa legitatile Armoniei Universale, Moralei, Eticii si Esteticii, iar adevaratii conducatori trebuiau sa fie membrii unei elite indelung instruite si cu un inalt spirit civic si politic. Societatea sa secreta, care se ghida dupa principii initiatice secrete, era inchisa, avand maximum 300 de membri si era structurata pe trei nivele. Al treilea nivel era cel al politicienilor carora li se incredintau treburile politice, administrative si juridice in acceptiunea actuala. Cel de-al doilea rang era al nomothetilor, care trebuiau sa fie un fel de propangandisti ai noilor principii in formula care putea fi publica. Cel mai inalt grad era rezervat filosofilor - matematicieni, care trebuiau sa respecte niste reguli extrem de severe, ca de altfel toti membrii societatii. Pitagora si adeptii sai credeau in reincarnare sau in palingenezie. 

Preselectia era extrem de riguroasa, astfel ca un individ care intra in atentia lui Pitagora pentru calitati deosebite si-l facea diferentiabil fata de ceilalti membrii, era observat timp de trei ani, apoi era ridicat la rang de politician, echivalent cu un novice in societatile initiatice actuale. Abia dupa ce trecea de primele doua nivele putea sa-l vada pe Maestrul Pitagora la fata. Instruirea era extrem de riguroasa, astfel ca nimeni nu era sigur ca dupa opt ani de munca asidua va face saltul spre al doilea rang. Cert este ca in anul 535 i.Hr., dupa unele surse, adeptii lui Pitagora reusesc sa puna mana pe putere in Crotona fara a varsa un strop de sange, dupa ce, practic, oamenii lor ajunsesera apriori in toate punctele-cheie datorita valorii lor umane si intelectuale. Organizatia lui Pitagora ramane la putere cel putin 30 de ani cu Pitagora in frunte, dar care se pare ca nu a exercitat vreo demnitate publica, pana la moartea sa, cand ar fi avut loc o rascoala si majoritatea capilor, inclusiv Pitagora, ar fi fost asasinati sau arsi de vii intr-un incendiu devastator. Din acel moment, adeptii intra in semi-cloandestinitate. Organizatia renaste dupa aproape 400 de ani, avand o imensa influenta asupra unor curente filosofice importante si chiar asupra sectei esenienilor, despre care se spunea in soapta ca l-ar fi instruit pe Iisus in perioada in care a disparut din viata publica, inainte de rastignire.

Pitagora nu a fost doar un mare filosof, matematician si om politic, ci si creatorul unei paradigme social-politice extrem de avansate, chiar si pentru vremurile noastre. Lui ii sunt atribuite o serie de maxime. Nu putem sti cate sunt originale si cate contrafacute pe parcursul secolelor, dar sa luam in considerare 10 dintre ele, care ar putea alcatui un decalog al demnitarului actual, ros de coruptie si participant la o viata politica plina de angoasa si murdarii.


Un posibil decalog pentru politicienii romani

1. Poporule! Daca iti doresti o buna randuiala in ceea ce priveste politica, fereste-te de o organizatie fara vlaga, o administratie fara putere si de luxul ospetelor. Acestea trei dau intotdeauna nastere vrajbei in viata civila si in gospodarii si au ca urmare naruirea statului si a familiei.
2. Sa nu fii legiuitorul ori magistratul unui popor care se lauda cu mintea sa luminata.
3. Lucrul cel mai rusinos al unei stapaniri este pandirea si spionarea (iscodirea) oamenilor.
4. Toti suntem egali! Sa nu credeti insa ca neghiobul este egalul inteleptului.
5. Legiuitorule, baga de seama sa nu te inseli! Drepturile omului nu sunt la fel cu ale popoarelor din cauza ca oamenii deveniti "popor" inceteaza a mai fi oameni.
6. Sa nu ai decat o casa!
7. Regii se apara unii pe altii.
8. Un Senat de 100 de capete e mult prea mult! Putini legiuitori, dar intelepti! Putini razboinici, dar viteji! Putin "popor", dar multi cetateni!
9. Nimeni nu va putea fi un bun magistrat daca nu si-a condus cu mainile sale cel putin 3 ani "plugul" parintesc.
10. Supune-te legilor chiar daca sunt proaste! Nu te supune oamenilor daca nu sunt mai buni ca tine.

Indiferent daca aceste reguli apartin lui Pitagora sau au fost scrise sub influenta doctrinei lui, merita a fi retinute pentru valoarea lor etica.

Petre Porea (Almanahul Ocultismului)

  preluare..http://www.normal-paranormal.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.