Secrete.

sâmbătă, 26 aprilie 2014

Marinarii de pe nava americana Donald Cook, ingroziti, s-au speriat de moarte de bombardierul rusesc Su-24. Si-au cerut demisiile in masa.

 
 
 
 
 
 
5 Votes

Aegis şi-a găsit naşul în Marea Neagră

Aegis şi-a găsit naşul în Marea Neagră
Prezenţa militară americană în apropiere de graniţele sudice ale Rusiei şi Ucrainei se intensifică: în Marea Neagră se află două nave americane de război, distrugătorul Donald Cook şi fregata Taylor.
Radarele lor sunt îndreptate spre Crimeea.
Distrugătorul Donald Cook este dotat cu sistemul Aegis şi rachete Tomahawk, iar la bordul fregatei Taylor se află rachete antinavă Harpoon şi sistemul de apărare antiaeriană SM-1MR Standard. Apariţia navelor americane de război în Marea Neagră contravine Convenţiei de la Montreux cu privire la caracterul şi durata prezenţei în Marea Neagră a navelor militare ale ţărilor care nu au ieşire la Marea Neagră.
Statele Unite au hotărât să adauge presiunii economice asupra Rusiei argumente mai grele. Însă lucrurile nu s-au desfăşurat potrivit planurilor lor. Pe 10 aprilie distrugătorul Donald Cook, având la bord rachete de croazieră Tomahawk, a intrat în apele neutre ale Mării Negre. În replică, Rusia a trimis pentru survolarea distrugătorului american un avion Su-24, fără armament, însă, după cum consideră experţii, dotat cu un sistem ultramodern destinat luptei radioelectronice. Aegis a interceptat avionul Su-24, după care a răsunat semnalul de alarmă. Radarele americane au calculat apropierea ţintei şi, dintr-o dată, toate ecranele s-au stins. Aegis a încetat să mai funcţioneze. Su-24 a trecut deasupra punţii distrugătorului, s-a întors şi a imitat un atac cu rachete asupra ţintei. Apoi, s-a întors şi a repetat manevra. Şi aşa, de 12 ori.
A reieşit că cel mai modern sistem Aegis nu a funcţionat la acţiunea sistemului de bruiaj de la bordul Su-24.
Mass-media occidentale relatează că după acest incident Donald Cook a intrat de urgenţă în portul Constanţa. 27 de membri ai echipajului au depus cereri de demisie. Se spune că toţi cei 27 de membri ai echipajului au scris că nu vor să-şi rişte viaţa. Acest l-a confirmat în mod indirect Pentagonul prin declaraţia pe care a făcut-o, în care se spune că această acţiune a demoralizat echipajul navei americane.
Specialiştii consideră că acest incident este extrem de neplăcut pentru Statele Unite. Sistemul de apărare antirachetă dezvoltat de SUA necesită cheltuieli colosale, de fiecare dată trebuie să se dovedească faptul că aceste mijloace trebuie să fie alocate din buget. Componenta terestră a sistemului de apărare antirachetă, antirachete în silozuri, a fost testată în condiţii ideale, cu toate acestea şi-a demonstrat neajunsurile.
Sistemul cu ajutorul căruia Su-24 a băgat în stare şoc distrugătorul american Donald Cook se numeşte Hibini. Este numele unui masiv muntos din Peninsula Kola aflat după Cercul Polar. Hibini este un sistem modern de bruiaj radioelectronic. Toate avioanele ruse de perspectivă vor fi dotate cu un asemenea sistem. Recent, sistemul a fost supus testării în cadrul exerciţiilor care au avut loc pe un poligon din sudul Siberiei. Se pare că testele au avut succes, dacă după puţin timp sistemul a fost testat în condiţii cât mai apropiate de cele reale.
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2014_04_24/Aegis-Si-a-gasit-naSul-in-Marea-Neagra-0658/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.