Secrete.

vineri, 15 iulie 2011

Ce este piciorul stramb congenital?

Piciorul stramb congenital sau piciorul in var equin

Ce este piciorul stramb congenital?
Piciorul stramb idiopatic varus-equin (echin) este cea mai frecventa diformitate congenitala a piciorului. Se prezinta clinic prin devierea piciorului afectat in flexie plantara (equinus) si spre interior (varus). Aceasta afectiune poate fi depistata cu ajutorul ecografiei inca din timpul sarcinii. Diformitatea este evidenta la nastere, parintii putand avea un soc datorita aspectului piciorul, deformarea putand ajunge pana la un picior complet inversat .
Incidenta piciorului stramb varus equin la populatia caucaziana este de aproximativ 1 la 1000 de nou nascuti. Apare mai frecvent la baieti si in 40% din cazuri apare la ambele picioare.

Cauze
In unele cazuri, piciorul in var equin este doar rezultatul pozitiei bebelusului cand se dezvolta in uterul mamei (piciorul in var equin postural).
Mai frecvent, totusi, piciorul in var equin este cauzat de o combinatie de factori genetici si de mediu nu foarte bine cunoscuti. Aceasta conditie clinica e destul de frecventa. Aparitia unui caz de picior in var equin in familie creste probabilitatea de a apare si la copiii acelei familii. Daca in familie exista un copil cu picior in var equin, sansele ca si cel de-al doilea copil sa aiba aceasta afectiune cresc mai mult.
Piciorul in var equin prezent de la nastere poate indica si alte probleme de sanatate, deoarece e asociat si cu alte maladii cum ar fi spina bifida. Din acest motiv, atunci cand este identificat piciorul in var equin, este important ca acel copil sa fie investigat si pentru alte probleme. Piciorul in var equin poate fi de asemenea si rezultatul altor boli care afecteaza nervii, muschii si sistemul osos, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau traumatismul cerebral.
Simptome
Piciorul in var equin este nedureros la sugar, dar in cele din urma cauzeaza disconfort si devine un handicap vizibil. Lasat netratat, piciorul in var equin nu se indreapta de la sine. Piciorul va ramane rasucit si diform, iar membrul inferior afectat poate ramane mai scurt si mai mic decat celalat. Aceste simptome pot fi mai evidente si mai problematice pe masura ce copilul creste. Pot apare de asemenea probleme cu alegerea unor pantofi potriviti si cu participarea la joaca normala. Tratamentul care incepe la scurt timp dupa nastere poate ajuta la depasirea acestor probleme.
sursa: i-medic.ro
keywords: kinetoterapie, fizioterapie, fiziokinetoterapie, Piatra Neamt, recuperare medicala, masaj terapeutic, gimnastica de recuperare, gimnastica medicala, balneo-fiziokinetoterapie, balneo-fizio-kinetoterapie, kt, bfkt, fkt, prof. CFM, fizioterapeut, fizioterapie, balneofizioterapie, statiune balneara, hidroterapie, electroterapie, laserterapie, laser terapie, electrostimulare, curs kinetoterapie, curs masaj, reflexoterapie, electroneurostimulare, neurostimulare, masaj recuperator, tehnica FNP, facilitare neuroproprioceptiva, drenaj limfatic, recuperare copii cu handicap, recuperare genunchi, recuperare coloana vertebrala, recuperare coloana lombara, recuperare coxartroza, recuperare gonartroza, fizioterapie antalgica, fizio-kinetoterapeut, tratament durere lombara, tratament spate, spa, recuperare umar, recuperare cot, recuperare mana, periatrtita scpulohumerala, psh, hdl, hdc, scolioza, cifoza, lordoza, deviatiile coloanei vertebrale, Moldova, Romania, terapie fizica instrumentala, ordinul kinetoterapeutilor, www.fizio-kinetoterapie.ro

3 comentarii:

  1. Baiatul meu a fost diagnosticat cu picior var equin dupa 1 an si jumatate si doctora mi l-a pus in gips timp de 5 saptamani dupa care am fost la control si l-am mai tinut inca 2 saptamani. Era foarte grav si plangeam fiecare noapte. Pana s-a recuperat de tot i-am facut masaj eu singura cum mi-a aratat d-na dr Iancu (pediatra ei). Am pierdut mult timp cu masajul acasa fara rezultate vizibile si am decis sa apelez la specialist (kinetoterapeut). Am citit multe pe forumuri si am gasit un cabinet foarte bun de gimnastica pentru copilasi. Se numeste Kinetomedica si are vre-o 3-4 centre in Bucuresti. Daca mai sunt mamici in situatia mea va dau datele de contact pe privat. Fetele de acolo in 2 luni l-au rezolvat pe Marius (asta seamna ca am facut 3 abonamente consecutive). Tot acolo am intalnit si alti parinti care aveau probleme cu copilasii lor si nu au pus piciorusele in gips. Am aflat ca daca mergeam inainte la cabinetul asta nu era nevoie sa punem gips. Eu v-as sfatui sa chemati pe cineva acasa sau sa mergeti intr-un salon de masaj sau policlinica care este specializat pentru masaj la copii si acolo sa va invete cineva sa faceti singuri masaj. Altfel pierdeti timp si rezultatele apar foarte tarziu.
    Cred ca v-am fost de folos. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sunt multumita de la fetele din kinetomedica (zona iancului)

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea de la centru din iancului este super. Face masajul bine

    RăspundețiȘtergere

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.