Secrete.

vineri, 8 iulie 2011

O viaţă distrusă cu un... vaccin

O viaţă distrusă cu un... vaccin

  Stanislav Iuliana Florentina este o persoană foarte credincioasă, care şi-a dorit întotdeauna să îşi ajute semenii. Şi ce mod mai bun de a face acest lucru, decât să le alini suferinţa cauzată de boli. După ce a urmat cursurile şcolii de asistente medicale s-a angajat la Spitalul „Matei Balş”, secţia Pediatrie. Acolo s-a simţit împlinită. Din dorinţa de a ajuta cât mai mulţi copii, a decis să facă un vaccin de imunizare, pentru a fi mai aproape de copiii suferinzi de meningită. În urma acelui vaccin, Iulia a trebuit să înfrunte grave probleme de sănătate, precum pneumonii, operaţii la picior, la anus, meningoencefalită aseptică, infecţii urinare şi respiratorii, otită, vasculită cerebrală şi chiar a fost paralizată. În prezent, principalele afecţiuni de care suferă Iuliana sunt: vasculită sistemică, hepatită cu virus C postransfuzional şi endometrioză.
  Medicamentele pot fi letale
  Iuliana povesteşte cu tristeţe, dar în acelaşi timp cu multă credinţă în Dumnezeu şi speranţă că se va face bine, prin tot ce a trecut. În 2007, problemele de ordin neurologic au început să se diminueze, dar organismul îi era slăbit, fiind vulnerabilă la apariţia diferitelor infecţii, precum cele urinare şi respiratorii. Anul trecut, Iuliana a avut o infecţie generalizată, septicemie, nefrită la rinichi, două operaţii la anus pe fondul vasculitei şi o operaţie la genunchi. Una dintre cele mai chinuitoare boli ce a lovit-o pe Iuliana o reprezintă osteoporoza. „Multe persoane m-au întrebat ce probleme am, pentru că nu par a fi bolnavă, dar nimeni nu ştie prin ce chinuri trec, mai ales noaptea. Abia pot să dorm din cauza durerilor de la oase. Nu mă pot muta de pe o parte pe alta, pentru că mă doare coloana”, povesteşte tânăra cu tristeţe în glas. Iuliana a urmat un tratament cu cortizon, pentru a împiedica apariţia infecţiilor, dar a fost nevoită să îl întrerupă în momentul în care s-a descoperit că suferă de hepatită cu virus C. De atunci, doctorii nu pot să îi recomande prea multe medicamente care să o ajute în lupta cu numeroasele afecţiuni de care suferă, pentru că asta ar însemna să îi semneze sentinţa la moarte.
  Refugiu în pictură
  Veştile rele au continuat să apară. O nouă boală a pus stăpânire pe corpul ei: endometrioză. Iuliana a trebuit să fie operată de urgenţă, din cauza sângerării abundente.
De când medicii i-au descoperit hepatita, nimeni nu a avut curaj să-i prescrie un tratament sau să-i facă interferon, considerând că-i agravează starea. Nici pentru endometrioză nu i s-a administrat vreun medicament, deşi, spune tânăra, „am citit că lună de lună, lăsând netratată boala, aceasta se agravează. Eu nu iau medicamente pentru niciuna dintre bolile ce mă chinuiesc, cu excepţia hepatoprotectului. Nu am niciun tratament pentru boala autoimună de care sufăr. Sper să găsesc un medic care să îmi prescrie un tratament care să mă scape de aceste suferinţe”. Iuliana îşi doreşte să fie iar sănătoasă, să poată urma cursurile Facultăţii de Asistenţă Socială, să poată să ajute iar persoanele aflate la necaz şi, poate cel mai important, îşi doreşte să aibă propria familie. Până se vor întâmpla toate aceste lucruri, Iuliana şi-a găsit refugiul în pictura pe sticlă. Ea realizează icoane, încercând astfel să îşi manifeste credinţa în Dumnezeu.
Cristina Voicilă
Beneficiar: Stanislav Iuliana Florentina
Cont Lei: RO48BTRL04601201H12939XX
Cont Dolari: RO72BTRL04602201H12939XX
Banca Transilvania, Sucursala Gorjului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.