Secrete.

duminică, 10 iulie 2011

Sindromul de Canal Guyon

Sindromul de Canal Guyon
Filed in Kinetoterapia on Mar.28, 2011
Sindromul de Canal Guyon
Sindromul de canal Guyon este o afectiune care se manifesta la nivelul mainii si a degetelor 4 si 5; este determinata de compresia nervului ulnar la nivelul incheieturii mainii (vezi schema 1).

schema 1

Sindromul poate apare datorita dezvoltarii unui chist sinovial, sau posttraumatic. Simptomatologia este reprezentata de senzatia de furnicatura si amorteala la nivelul degetelor 4 si 5. Aceeasi simptomatologie este data si de sindromul de tunel cubital (nevrita de cubital) care reprezinta o compresie a nervului ulnar la nivelul cotului.

De aceea este important ca diagnosticul sa fie pus corect pe baza examenului clinic, de laborator si a investigatiilor electrice.
Tratamentul de electie pentru sindromul de canal Guyon este chirurgical si presupune detensionare nervului ulnar de la nivelul canalului Guyon. Cicatricea restanta are aceeasi localizare ca cea din interventia pentru sindromul de canal carpian, mai catre medial.

Explicatii anatomice:
Canalul Guyon este situat la nivelul incheieturii mainii, aproximativ in aceeasi localizare cu canalul carpian, medial de acesta, fiind delimitat de osul pisiform si osul hamat (osul cu carlig) (vezi schema 2); deasupra este delimitat de structuri fibroase. Contine nervul ulnar si artera ulnara.
schema 2
Rezultatele depind in mare masura de tipul leziunii, gravitatea acesteia si de timpul scurs de la aparitia acesteia

sursa: carezone.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.