VOPUS | Gnoză Antropologie gnostică Arheologii germani au descoperit palatul Reginei din Saba
|
Scris de Editor VOPUS | |
PALATUL REGINEI DIN SABA Arheologii germani au descoperit palatul Reginei din Saba. Anticul său Regat, menţionat în Biblie şi în Coran, se afla în zona Etiopiei. Arheologii germani au găsit resturile palatului legendarei regine din Saba în localitatea Axum, în Etiopia, şi au dezvăluit cu acesta unul dintre cele mai mari mistere ale antichităţii, după cum a anunţat astăzi Universitatea din Hamburg. Un grup de cercetători sub îndrumarea profesorului Helmut Ziegert a găsit în timpul unei cercetări de teren, ce a avut loc în această primăvară, palatul reginei din Saba, datat din secolul X înaintea erei noastre, în Axum-Dungur Nota subliniază că "în acest palat ar fi putut fi păstrată pentru o perioadă Arca Alianţei”, unde, potrivit surselor istorice şi religioase, erau custodite tablele cu cele Zece Porunci pe care Moise le-a primit de la Dumnezeu pe muntele Sinai. Resturile reşedinţei reginei din Saba au fost descoperite mai jos de palatul unui rege creştin. Investigaţiile au revelat că primul palat al reginei din Saba a fost mutat la puţin timp după construcţia sa şi ridicat din nou, orientat spre steaua lui Sirius reliefează arheologii de la Universitatea din Hamburg. Aceştia presupun că Menelik I, regele Etiopiei şi fiul reginei din Saba şi al regelui Solomon al Ierusalimului, a fost cel care a ordonat ridicarea palatului în locul său final. Arheologii germani subliniază că în acest palat se afla un altar, în care era situată probabil Arca Alianţei, care potrivit tradiţiei era un cufăr de lemn de salcâm poleit cu aur. Numeroasele ofrande pe care cercetătorii germani le-au găsit în jurul locului în care ar fi trebuit să fie altarul au fost apreciate de experţi ca un semn clar al deosebitei importanţe pe care acest loc a transmis-o de-a lungul secolelor. Echipa formată în jurul profesorului Ziegert studiază în Axtum din anul 1999 istoria începuturilor regatului Etiopiei şi a bisericii ortodoxe etiope.
afirmă arheologii germani. Acest cult, relaţionat cu zeiţa egipteană Sopdet şi cu steaua Sirius, aducea cu sine regula ca "toate edificiile de cult să se orienteze spre locul naşterii acelei constelaţii”, comentează nota universitară. În sfârşit, relatează că "resturile de sacrificii de bovine sunt de asemenea o caracteristică” a cultului pentru Sirius, practicat de descendenţii reginei din Saba. Articol extras din revista "El Pais", 08-05-2008 |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.