Secrete.

duminică, 14 august 2011

Semne ce prevestesc nasterea

Email
Despre nastere
S-a constat ca doar 5% dintre gravide nasc la data prognosticata de medic, si unele gravide, aflate la prima nastere, pot asteapta chiar si 2 saptamani ca copilul sa vrea sa se nasca. In ultimele saptamani de sarcina pot aparea false contractii, ce pot fi la fel de dureroase si de puternice ca si cele de la nastere. Contractiile false insa nu devin regulate si dispar daca gravida este activa, de asta este bine sa cunosti adevaratele simptome de travaliu.
Procesul nasterii poate incepe cu "ruperea apei". Unele femei pierd foarte multa apa, altele abia simt o usoara scurgere.
Inca nu se stie precis ce anume declanseaza nasterea. Unii medici sunt de parere ca nasterea se produce in momentul cand uterul este dilatat complet, altii cred ca scaderea nivelului de progesteron porneste procesul. Este cunoscuta si actiunea ocitocinei, hormon produs de lobul poserior al hipofizei, cu rol in declansarea contractiilor uterine si stimularea lactatiei. Dar dupa ultimele cercetari, se pare ca si fatul insusi participa la declansarea nasterii.

Nasterea se desfasoara in trei etape importante

Prima etapa a nasterii ( travaliul), colul uterin se intinde si subtiaza prin contractarea uterului la intervale regulate.
A doua etapa (nasterea propriu-zisa) copilul este impins prin canalul nasterii si eliminat.
In a treia etapa se elimina placenta.
Nu se poate prezice cat de mult va dura travaliul. Conform "literei cartii", un travaliu dureaza intre 12 si 14 ore, dar fiecare travaliu si fiecare nastere sunt unice.

Simptome ce prevestesc nasterea

Cu doua pana la patru saptamani inainte de nastere, in cazul gravidelor aflate la prima nastere, copilul incepe se coboare in zona pelviana. In cazul gravidelor care au trecut prin mai multe nasteri, coborarea copilului are loc mult mai aproape de momentul nasterii. Prin coborarea copilului se reduce presiunea pe care uterul o exercita asupra diafragmei, respiratia devine mai usoara, iar stomacul este mai putin aglomerat si digestia devine parca mai usoara. Desigur ca aceste aspecte pozitive sunt contrabalansate de cele negative: dureri uneori si crampe in zona pelviana si perineala, tendinta de a merge tot mai des la baie (uterul preseaza mai mult pe vezica urinara), mobilitate mai redusa, uneori senzatii de pierderi de echilibru (centrul gravitational s-a schimbat din nou).
Senzatii de crestere a presiunii in zona pelviana si rectum. Crampe (similare celor de la menstruatie) si dureri scurte, ascutite, sunt in general comune in cazul gravidelor aflate la a doua, a treia nastere. Durerile lombare pot fi de asemenea prezente.
Gravida cand se apropie momentul nasterii poate lua in greutate sau poate slabi. Unele gravide au observat ca obosesc mult mai usor, iar altele simt au observat ca au pierderi sporadice de energie.
De asemenea gravida poate constata ca scurgerile vaginale devin mai abundente si mult mai consistente. Pe masura ce cervixul se subtiaza si dilata, au loc ruperi frecvente ale capilarelor, acestea colorand secretiile vaginale in roz sau rosu.
In majoritatea cazurilor aceste semne arata ca nasterea se poate declansa in 24 de ore, dar de asemenea ca poate incepe si peste cateva zile.
Pierderea dopului cervical.
semne ce prevestesc nastereaPe masura ce cervixul se deschide, dopul care pana atunci a inchis uterul este eliberat. Acest dop gelatinos se pierde fie cu una sau doua saptamani inaintea aparitiei contractiilor, fie precedeaza nasterea.
Apar contractii ce pot dura 15-30 de secunde sau pot ajunge pana la 2 minute. Pe masura ce sarcina avanseaza, aceste contractii pot deveni mai frecvente si uneori dureroase; ameliorarea lor se poate face prin schimbarea pozitiei initiale (intindere la orizontala din pozitia sezut sau in picioare, sau invers).
Daca termenul a depasit 42 de saptamani, medicul poate induce nasterea prin ruperea membranelor sau prin administrarea de oxitocina sau a altor medicamente. Copilul are aproape 3250 grame si ocupa tot spatiul din uter, sunt frecvente cazurile cand cordonul ombilical se infasoara in jurul copilului. Aproape toata pelicula (vernix) ce acoperea pielea copilului a disparut, la fel si puful de par. Astfel, daca sarcina prezinta risc crescut sau alte complicatii pot apare la nastere, poate sa apara necesitatea unei operatii cezariene.
Daca simti ca se apropie momentul nasterii este momentul sa mai verifici inca o data bagajul pentru maternitate si sa ai pregatite actele necesare pentru nastere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.