Secrete.

marți, 2 august 2011

Tratament natural pentru Ateroscleroza



{jcomments on}
Ateroscleroza se manifesta atunci cand deja apar boli care reprezinta consecinta ei: criza de apoplexie, infarct de miocard, aqngina pectorala, degenerarea unor parti din tesuturi, imbolnavirea rinichilor. Semnele specifice si care nu insala sunt: extremitatile reci, palide, tulburarile cardiace frecvente, tulburarile de irigatie sanguine, pierderea memoriei, dificultati de concentrare, diminuarea performantei, iritatia.
Persoanele cu hipertensiune, cu o boala renala sau diabet, sunt cele mai amenintate de ateroscleroza.
De la aparitia primelor semene este recomandata consultatia la un medic de specialitate.
In stadiul initial, procesul de scleroza poate fi oprit prin schimbarea modului de viata.
Ateroscleroza, se manifesta prin modificari patologice ale vaselor, provocate de materii toxice-nicotina, un procent prea mare de cholesterol, de o alterare datorata varstei. Arterele se intaresc progresiv, sub efectul depozitelor de grasime si calciu de pe peretii lor, isi pierd elasticitatea si se ingusteaza in asa masura, incat circulatia sangelui este impiedicata. In ultimul stadiu, se ajunge la o astupare totala a acestora.
Ateroamele sunt o masa moale, galbuie si sfaramicioasa continand resturi de tesuturi distruse, lipide cu colesterol. Ele devin apoi dure, sclertiase prin calcificare, de aici aparand denumirea de ateroscleroza. Fibrele elastice ale peretilor arteriali se distrug si se voi inlocui cu fibre conjunctive colagene - ceea ce duce la scleroza. intre fibre se depun colesterol si calciu. Se instaleaza in arterele coronare, cerebrale, renale, perferice. La producerea ei contribuie multi factori :
  • colesterolul (normal 1,2-2,6 g/l, in functie de sex si varsta);
  • alimentatia nerationala, bogata in grasimi si dulciuri;
  • suprasolicitarea psihica, ce poate duce la surmenaj.
Legat de hormoni, femeile, in perioada functionarii ovarelor cu secretie de foliculina, au colesterolul mai scazut fata de barbati, chiar daca ar consuma aceleasi alimente; factorul genetic contribuie la sinteza crescuta de colesterol; varsta de instalare: 40-50 de ani;
In caz de dereglare, sistemul nervos contribuie, producand tulburare vasomotorie cu angiospasme sau actionand asupra metabolismului. Tratamentul se va face cu produse antispasmodice, antihipertensive si care sa micsoreze infiltratia cu colesterol a peretilor vasculari. Se interzice fumatul.
Alti factori care contribuie : infectii (reumatismul); tabagismul; alcoolismul.
Ateroscleroza este o afectiunie a aparatului cardiovascular, caracterizata prin ingrosarea peretelui arterial. In prezent, aceasta este una din cele mai raspandite afectiuni pe intreg Globul, cauzand cresterea mortalitatii si dizabilitati.
Aceasta afectiune este o combinatie de modificari ale arterelor inimii, constand in acumularea de lipide, polizaharide, elemente figurate din sange, de tesut fibros si depozite de calciu insotite de modificari ale tunicii musculare.
Vaselele care hranesc inima(arterele coronare) si arterele de la creier prezinta cel mai ridicat risc de a fi afectate de aceasta afectiune degenerativa. Ateroscleroza cauzeaza pierderea elasticitatii vaselor sanguine si ingustarea arterelor mici, fapt care interfereaza cu libera circulatie a sangelui.
1. Lamaie
Unul din cele mai eficiente remedii naturiste pentru tratarea aterosclerozei este coaja de lamaie, deoarece are cel mai mare continut de vitamina P, care consolideaza intreg sistemul arterial.
Mod de preparare
Pentru a realiza un medicament, coaja de la 1-2 lamai se toaca marunt, se acopera cu apa fierbinte si se lasa la macerat timp de aproximativ 12 ore. Se recomanda consumarea unei lingurite cu coaja de lamaie la fiecare 3 ore, sau imediat sau dupa fiecare masa.

2. Patrunjelul
Deoarece contine substante care ajuta la buna functionarea a vaselor de sange, mai ales a celor capilare, patrunjelul este considerat un alt remediu eficient in tratarea si prevenirea aterosclerozei.
De asemenea, patrunjelul poate fi administrat sub forma de ceai – o lingurite cu patrunjel uscat se pune la o ceasca de apa si se lasa la fiert timp cateva minute. Potrivit specialistilor, pentru ca tratamentul sa dea rezultate rapide se recomanda consumarea a 2-3 cesti de ceai zilnic.
3. Suc de legume
Sucul de sfecla consumat zilnic este extrem de benefic in cazul pacientilor cu ateroscleroza, deoarece sfecla este un foarte bun solvent pentru depozitele de calciu neorganic.
De asemenea, recomandate sunt si sucurile de morcov sau spanac. Aceste sucuri trebuie consumate, zilnic, intr-o cantitate de 500 ml, sau pot fi combinate. Cand consumi un amestec din aceste sucuri de legume, trebuie folosita urmatoare proportie: 300 ml suc de morcovi si 200 ml suc de spanac.
4. Mierea
Mierea este considerata un remediu eficient in tratarea aterosclerozei, deoarece este usor de digerat si de asimilat. Pentru tratament se recomanda consumarea, inainte de culcare, a unui pahar cu apa unde se adauga o lingurita de miere si sucul de la o jumatate de lamaie.
5. Ceapa si usturoiul
Potrivit studiilor realizate recent, ceapa si usturoiul ajuta in prevenirea aterosclerozei. Din aceasta cauza specialistii recomanda ca aceste legume sa fie introduse in dieta zilnica, acestea putand fi consumate proaspete sau in mancare, dupa preferinte.
Dieta pentru ateroscleroza
- Sucuri proaspete si o dieta cu seminte si cereale
Pentru inceput pacientul trebuie sa recurga la o dieta bazata de sucuri naturale, timp de 5-7 zile. Sucul natural si proaspat din fructele si legumele de sezon trebuie consumat de 3 ori pe zi. Dupa aceasta perioada, pacientul trebuie sa urmeze o dieta bazata pe seminte, nuci, cereale, legume si fructe, deviza fiind „un regim alimentar sanatos”.
Dieta bazata pe sucuri trebuie urmata la interval de 3 luni sau mai putin, in functie de progresele facute. De asemenea, specialistii le recomanda tututor pacientilor cu afectiuni cardiovasculare sa inlocuiasca cele 3 mese principale si consistente cu mai multe gustari usoare.
- Evita grasimile hidrogenate si excesul de grasimi saturate
Pacientul trebuie sa evite grasimile hidrogenate si excesul de grasimi saturate, care se gasesc in: unt, creme, grasimi animale, margarina, carne rosie, alimente procesate, sosuri si toate alimentele produse din acestea.
- Ulei de masline sau seminte de in
Se recomanda folosirea uleiurilor vegetale, de masline, seminte de in, floarea soarelui, insa numai in cantitati medii.
Masuri preventive si de sustinere
-se consuma hrana completa, bogata in legume si cereal,  saraca in sare si cholesterol: vinete, morcovi, ceapa, praz, soia, usturoi, peste proaspat, ulei din germen de porumb si de floarea soarelui, mere, gutui, tarate de ovaz si de orez
- se evita prajiturile, smantana, branza grasa, mancarea facuta cu faina sau cu amidon, mezeluri, carne grasa, organe, prajeala, produsele pe baza de faina rafinata-paine alba, pastele cu oua, torturi, fructele de mare, peste afumat sau in ulei, alcool in cantitate mare
- atentie la prajeli si la gratar! Stratul brun care se formeaza la suprafata alimentelor este rezultatul oxidarii care produce substante toxice si deseuri grasoase, care se depun pe peretii arterelor
- se renunta la fumat, se ocolesc locurile in care se fumeaza
-se face multa miscare in aer liber; se reduce excesul de greutate
-se fac dusuri cu jet, bai alternative, dusuri scotiene, spalari complete cu otet din fructe, bai progresive la picioare
-se pun cataplasme cu argila pe ceafa sau pe partea inferioara a abdomenului, sau se ia argila pe cale bucala: 1 lingurita la o jumate de pahar cu apa
-se consuma< creson, praz, usturoi, hrean, leurda, se fierbe usturoiul in lapte, se strecoara si se bea lichidul pe stomacul gol -se consuma tinctura de vasc: cca 20 de picaturi la 1 pahar cu apa, de trei ori/zi
-se beau 3 linguri de suc de varza sau zeama de varza acra pe stomacul gol -se consuma ceaiuri din plante ca: paducel, salvie, traista ciobanului, macerat de usturoi, coada calului -se fac frectii cu ulei de rozmarinsau se pune in apa din baie -se evita situatiile stresante, se adopta un  tratament naturist.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.