Secrete.

marți, 11 octombrie 2011

Spirulina: o alga miraculoasa?



18 Aug 2009 14:36 Autor:
Aliment-miracol, spirulina faciliteaza scaderea in greutate, previne cancerul, reduce colesterolul, lupta contra oboselii si imbatranirii. Iata care sunt virtutile acestei alge vandute fara prescriptie medicala, si cum o poti folosi!

Spirulina pentru silueta

Ea contine aproximativ 70% proteine, de aceea actioneaza ca un aliment care taie foamea. Proteinele trimit catre creier semnalul de satietate, ceea ce ajuta la controlarea greutatii fara sa ai senzatia ca te infometezi. Fenilalanina si triptofanii din alga stimuleaza de asemenea centrele creierului legate de satietate. In 1986, un studiu a demonstrat ca 2.8 g spirulina de 3 ori/zi timp de 1 luna duce la scaderea in greutate.

Spirulina contra colesterolului

Potrivit cercetarilor, 4.5 g spirulina/zi timp de 6 saptamani are ca efect scaderea nivelului colesterolului total si al colesterolului LDL (cel rau). Oamenii de stiinta cred ca bogatia spirulinei in acizi grasi omega-3 si omega-6 ar fi cauza acestor binefaceri. Acest acizi favorizeaza scaderea colesterolului si dizolvarea depozitelor de colesterol din artere (cauza de infarct). In plus, spirulina contina vitamina PP, care influenteaza scaderea LDL si cresterea colesterolului HDL (cel bun).

Spirulina protejeaza impotriva cancerului

Oamenii care consuma spirulina sunt protejati mai mult de cancer si de recidivele sale. Aceasta alga este bogata in antioxidanti (vitamina E, zinc) ce stimuleaza sistemul imunitar si il ajuta sa lupte contra proliferarii anarhice a celulelor canceroase. In 1993, cercetatorii au demonstrat ca in urma unui consum cotidian de 5-10 g spirulina timp de 3-6 luni, 82% dintre copiii rusi iradiati in timpul exploziei de la Cernobil nu au dezvoltat cancer tiroidian. 100% dintre cei netratati cu spirulina au dezvoltat un astfel de cancer...

Spirulina protejeaza de cataracta

Cataracta, glaucom, degenerescenta maculara legata de varsta: spirulina previne aceste probleme deoarece are un continut bogat in carotinoide (pigmenti precursori ai vitaminei A) si in antioxidanti (vitamine E...).

Spirulina: virtuti anti-aging?

Spirulina este un medicament foarte bun anti-aging. Antioxidantii sai (zinc, vitamina D...) protejeaza celulele cutanate de radicalii liberi (substante care favorizeaza imbatranirea). Spirulina contine si beta-caroten, ce previne mai ales uscarea pielii. Posologie: 3-5 g/zi timp de 1-3 luni, cu intrerupere de 15 zile – 1 luna (tot anul sub control medical).

Spirulina stimuleaza imunitatea

Gripa, raceala: ai nevoie de un sistem imunitar mai puternic? Fa o cura de spirulina! Bogata in antioxidanti si in polizaharide (glucide), ea stimuleaza puternic sistemul imunitar. Cercetatorii americani au aratat ca o cura de 72 ore cu spirulina creste de pana la 13 ori raspunsul imunitar al organismului.

Spirulina contra oboselii

Bogata in vitamine, minerale si oligo-elemente, spirulina compenseaza carentele si ajuta organismul sa-si recapete vitalitatea. Fierul continut in spirulina se absoarbe foarte bine in organism (este biodisponibil), ceea ce o face benefica pentru anemici. Acelasi lucru este valabil sip entru calciu. Spirulina contine mai mult calciu decat laptele de vaca si este mai usor asimilabil. Spirulina este si unul dintre alimentele cele mai bogate in magneziu biodisponibil.

Spirulina antidiabetica

Deoarece este bogata in acid gama-linolenic (acid gras esential) si in polizaharide (glucide), spirulina poate regla nivelul de zahar in sange (glicemia) si favorizeaza astfel echilibrarea deabeticului. Un studiu din 2001 a demonstrat ca 2 g spirulina/zi timp de 2 luni face sa scada glicemia pacientilor atinsi de diabet tip 2.

Spirulina prelungeste bronzul

Deoarece este bogata in beta-caroten, spirulina accelereaza, intensifica si prelungeste bronzul. 3 linguri de spirulina contin la fel de mult beta-caroten precum 18 morcovi! Fa o cura de 3-5 g/zi timp de 1-2 luni, la inceput de vara pana in toamna.

Spirulina: ce cantitati sa iei?

Spirulina se gaseste sub diferite forme, dintre care unele sunt mai bune ca altele:

  • In pudra: este cea mai buna varianta, caci e foarte bine asimilata de catre organism si este mai ieftina. O singura problema: are gustul foarte pregnant! De aceea, mai bine o amesteci in sosuri sau alte preparate.

  • Granule si comprimate: sunt mai putin asimilabile decat pudra, dar raman totusi o alternativa viabila.

  • Capsule: sunt cele mai putin asimilabile si pot contine mai putina substanta activa decat cat scrie pe ambalaj.

    Posologie de uz general: 3-5 g/zi, de preferinta dimineata, in cure de 1, 2 sau 3 luni, apoi intrerupere timp de 15 zile sau 1 luna (cura de 1 an se face sub control medical).

    Exista contraindicatii ale spirulinei?

    Spirulina nu are contraindicatii. Ea este insa nerecomandata in timpul tratamentului cu chimioterapice, deoarece este bogata in antioxidanti si poate proteja celulele canceroase de la distrugere. Spirulina trebuie luata cu prudenta de femeile insarcinate sau care alapteaza, deoarece nu sunt studii in acest sens.

    Spirulina: efecte secundare?

    Doua tipuri de efecte secundare sunt uneori observate in cursul unei cure cu spirulina:

  • Tulburari digestive (balonari, accelerarea tranzitului): apar la 3-4% dintre persoane. In general, ele se produc la inceputul curei si dispar in cateva zile.

  • Dureri de cap insotite de oboseala, uneori chiar eruptii cutanate. Si aceste fenomene sunt tranzitorii.

  • Cat de mult ti-a placut acest articol?
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.