Vinul si cancerul!!!!
Aceasta este ultima noutate in medicina, efectiv contra
cancerului!!!Cititi cu atentie mesajul care mi-a fost trimis, eu sper ca voi sa-l urmati!!!!
Binefacerile VINULUI !!!!!
Vinul este un produs miraculos ptr a omori celulele canceroase
El este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia.
De ce nu suntem noi la curent cu asta?Ptr. ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice care
le-ar aduce imense beneficii.
Voi
puteti de asemenea sa ajutati un prieten care are nevoie facandu-l sa
stie ca sucul de struguri ii este benefic ptr a preveni boala.
Gustul sau este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea plantati o vita de vie in gradina voastra.
Cate
persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie ptr a nu
putea fi atinse beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Puteti sa consumati fructele in maniere diferite:puteti sa mancati pulpele, sa
faceti suc,sa faceti bauturi, serbet ,patiserii,etc
I se atribuie multe virtuti dar cea mai interesanta este efectul produs asupra
chisturilor si tumorilor Aceasta este un remediu probatcontra cancerului de
toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate variantele de
cancer
Se considera de asemenea ca un agent anti microbian cu larg spectru
care controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra
parazitilor
interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala f. inalta si este
antidepresiv, combate tensiunea si bolile nervoase. In Elvetia soselele
supraterane au fost inlocuite cu drumuri subterane, iar terenurile au fost date
in circuitele agricole special numal pentru cultivarea vitei de vie. In Elvetia
care este tara farmaceuticelor s-a constatat ca-i mai bine pentru elvetieni sa
consume in mod moderat vin,nu medicamente ucigatoare.
Sursa
acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai
mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult
de 20 de
incercari efectuate in laborator dupa 1970, extrasele au relevat ca el distruge
celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san,
de prostata, de plaman, de pancreas...
Componentele
acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine
decat produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat normal in
lume, ptr incetinirea cresterii celulelor canceroase Si ce este inca f.
uimitor
este ca
acest tip de terapie si cu extract de lamaie distruge nu numai celulele
maligne canceroase, dar nu afecteaza celulele sanatoase!Institutul de Stiinte in Sanatate, Les Breuleux, Suisse
Primit pe mail
Licori magice pentru sanatate si putere
Antica licoare care te tinea in putere
In vremea faraonului Amenhotep al IV-lea,
care si-a luat apoi numele de Akhnaton, la porunca acestuia, a fost
elaborata o reteta miraculoasa, dupa care s-a preparat o bautura numita
Antica.
Oamenii de rind ii spuneau humus,
adica pamint, sol. De fapt, licoarea aparuse mai demult, in vremea lui
Amenhotep al II-lea. Ea era menita sa ii mentina mereu in putere pe
sclavii ce construiau maretele piramide. Bautura aceasta curata bine
vasele de singe si asigura o viata indelungata.
Licoarea
a fost preparata de preotii egipteni, care cunosteau tainele
organismului, plantele - salbatice si cultivate - si toate virtutile
acestora.
Preotii foloseau si ei, la rindul
lor, aceasta bautura pe care o preparasera, dar in doze mai mici,
deoarece ei munceau mai putin decit sclavii de la piramide si, totodata,
nu stateau tot timpul in soarele arzator al desertului.
Bautura cu usturoi si lamiie
Licoarea
egipteana, care avea si rolul de a mentine si regla echilibrul
vitaminelor din organism, a primit numele de Antica, de la cele doua
componente: An = usturoi si Tica = lamiie. Cele doua componente asigura
toata gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi.
Vitamina
A sporeste densitatea si elasticitatea pielii, protejeaza limfa si
impiedica transpiratia in exces. Usturoiul, care este bogat in vitamina
A, mai contine siliciu, iar acesta are un rol important in reinnoirea
maduvei osoase si hematopoeza (fabricarea de globule rosii tinere). Tot
in usturoi se gaseste un element foarte rar, dar extrem de necesar -
germaniul. Acesta favorizeaza formarea tesutului muscular.
Prepararea miraculosului remediu
Se
folosesc patru lamii maricele, bine coapte, cu coaja subtire si trei
capatini de usturoi. Lamiile se spala si se sterg, apoi se stoarce zeama
intr-un vas de sticla, foarte curat (borcan). Coaja si pulpa ramase se
dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas (borcan). Capatinile
de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc (ca pentru mujdei).
Zeama
lamiilor, cojile si pulpa (date prin masina) si mujdeiul de usturoi se
pun toate intr-o oala emailata; dupa ce s-au amestecat bine se toarna in
oala doi litri apa fiarta si racita. Oala se leaga cu o bucata de tifon
pus in doua si se pune in frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie sa ne
temem ca frigiderul va prinde miros de usturoi - lamiia il va face sa
dispara.
Dupa cele trei zile (72 de ore),
continutul din vasul emailat se strecoara prin patru straturi de tifon,
se pune in doua sticle de cite un litru si se inchid sticlele etans.
Licoarea se va pastra la frigider.
Administrarea acestui leac
1- Se ia timp de cinci zile, de cite patru ori pe zi cite 50 ml, cu 30 minute inainte de masa.
2- Apoi se face pauza timp de zece zile, dupa care procedura se repeta.
3- Cura dureaza cinci luni, dupa care se face pauza timp de doua luni.
Prin folosirea acestei licori se previne
orice raceala, organismul are la dispozitie un excelent tonic (indeosebi
primavara). Se recomanda sa fie folosit chiar si de catre persoane
perfect sanatoase.
Acest preparat poate fi
considerat un remediu universal, deoarece este capabil sa vindece
aproape toate afectiunile tractului gastro-intestinal si disfunctiile
hepato-biliare (mai putin calculoza biliara si afectiunile de vezica
biliara). Preparatul curata rinichii, dezinfecteaza caile urinare,
vindeca stenocardia, restabileste inima dupa infarctul de miocard,
grabeste resorbtia cicatricelor postoperatorii.Daca se frictioneaza cu
acest decoct radacina parului si se pun chiar comprese, dispar
senzatiile de mincarime si matreata. In cazul mirosului neplacut al
gurii, se clateste gura cu decoct si se si inghit, 1-2 guri. Preparatul
curata intestinul subtire, inlatura avitaminozele si constipatiile. De
asemenea, este un remediu in scorbut si in tuberculoze.
Primit pe mail
Cele mai bune 40 mancaruri anti-imbatranire
Cele mai recente studii stiintifice publicate de Men's Health arata cele
40 de alimente care au actiuni imunostimulatoare , de consolidare si
protejare a inimii, oaselor, muschilor, antinflamatoare si din care ar
trebui sa consumam zilnic cu regularitate.
1. Migdalele - reprezinta niste gustări bogate în energie si nu
genereaza colesterolul rău colesterol, datorită sterolilor, de asemenea
sunt benefice pentru diabetici reducand de zahărul din sânge. Sunt, de
asemenea, bogate in aminoacizi, care susţin nivelul de testosteron si
musculatura in crestere. Migdalele sunt, de asemenea, bogate in
Vitamina E, care ajuta apăra in cazul expunerilor prelungite la soare.
Într-un studiu, cu voluntari care au consumat 14 miligrame de vitamina E
(Aproximativ 20 de migdale) pe zi şi apoi s-au expus la lumina UV cei
care au consumat migdale nu au avut de suferit arsuri solare fata de
cei care nu au consumat de loc. Si pentru ca vitamina E este un
antioxidant puternic, de asemenea, menţine arterele sanatoase si
impotriva radicalilor liberi. Nivelurile scăzute de vitamina E sunt,
asociate cu performanţe de memorie slabă şi declinul cognitiv, spune
nutritionistul Sari Greaves din New York de la Presbyterian Hospital-Cornell.
2. Seminţele de in
- sunt bogate în proteine si fibre, aceste mici seminţe oferă
cantitate importanta de omega-3 si acizi graşi, acizi, care reduc
petele de pe piele prin continutul de fier si reduc ridurile fine.
British Journal de Nutritie a raportat că participanţii la un studiu
care au mancat aproximativ o jumătate de lingurita de seminte de in pe
zi timp de 6 saptamani au prezentat o hidratare puternica a pielii, au
stopat roseata (eritroza) si iritatiile. Un studiu recent, comparativ,
de 60 de zile, pe persoane cu colesterol ridicat (mai mare de 240 mg /
dL) si care au consumat 20 de grame de seminte de in pe zi, au relevat
faptul ca aceste au avut reglari ale colesterolului. Semintele de in
se pot consuma cu iaurt, in salate sau cu fulgi de ovaz.
3. Roşiile
- Există două lucruri pe care trebuie să ştiţi despre tomate: roşul la
legume este o culoare buna deoarece contin mult licopen si
antioxidanti ; şi tomatele prelucrate sunt la fel de puternice ca si
cele proaspete, deoarece este mai uşor pentru organis de a absorbi
licopenul. Studiile arată că o dietă bogată în licopen poate reduce
riscul de cancer al : vezicii urinare, pulmonar, de prostată, de piele
si stomac, precum şi reducerea riscurilor bolilor coronariene. Ajuta la
eliminarea radicalilor liberi cauzate de razele ultraviolete, ceea
ce ajuta la lupta impotriva ridurilor.
4. Cartofii dulci
- sunt adesea confundati cu cartofi, dar acesti tuberculi reprezinta
unul din cele mai sanatoase alimente. În plus acestia contracareaza
efectele fumului ocazional inhalat de nefumatori, previn diabetul,
deoarece cartofii dulci contin gluten, un antioxidant care poate spori
metabolismul de nutrienţi şi al sistemului imunitar, protejaza
împotriva Alzheimer, Parkinson, al bolilor de ficat, fibroza chistica,
HIV, cancer, infarct miocardic si accident vascular cerebral. Ce este
mai important insa este continutul semnificativ de vitamina C, care
netezeşte ridurile prin stimularea producerii de colagen. Un recent
studiu în American Journal of Clinical Nutrition a constatat că
voluntarii care au consumat 4 miligrame de vit. C (aproximativ o
jumatate de cartof dulce mic) pe zi timp de 3 ani a scăzut la apariţia
ridurilelor cu 11%.
5. Spanacul
- Frunzele verzi ale spanacului sunt echivalente cu inima unui om
sanatos. O masa cu spanac inseamna aport sustinut de minerale
esentiale potasiu şi magneziu şi este una din sursele de top de luteina,
un antioxidant care poate ajuta la prevenirea înfundarii arterelor.
Plusul de vitamine si nutrienti pot susţine densitatea minerală osoasă,
atacul de prostata al celulelor canceroase, reduce riscul unor boli de
piele, lupta impotriva cancerului de colon şi creşterea nu în ultimul
rând, al fluxului sanguin la nivelul penisului. "Popeye a fost ajutat de
ceva ", spune Susan Bowerman, director adjunct al Centrului pentru
Nutritie Omului la Universitatea din California , la Los Angeles.
6. Rozmarinul
- Acidul carnosic găsit în acest condiment sa demonstrat că reduce
riscul de accident vascular cerebral la şoareci cu 40 la suta, potrivit
unui studiu publicat în Jurnalul
de Neurochimia. Acid Carnosic pare să determine un proces care
protejeaza celulele creierului de efectele daunatoare ale radicalilor
liberi, care agravează efectele unui accident vascular cerebral. De
asemenea, poate proteja împotriva bolilor degenerative, cum ar fi
Alzheimer şi efectele generale ale îmbătrânire.
7. Somonul salbatic
- un sfert de portie de somon inseamna aproximativ 2.000 de miligrame
de acid docosahexaenoic (DHA) şi acid eicosapentaenoic (EPA), omega-3
acizi graşi, care servesc drept
ulei pentru imbunatairea activitatii cerebrale , un adevarat "brain's
hardware" . Un studiu din 2008 la Universitatea din Cincinnati, de
exemplu, a constatat că ţesutului creierului uman intre 65 de ani - la
80 de ani cuprinse DHA cu 22% mai puţin decât tesutul cerebral uman intre 29 - la 35 de ani.
"Dacă doriţi să va păstraţi inteligenţa intacta cu trecerea anilor ,
începe consumarea de omega-3 acum", spune William Harris, Ph.D., un
cercetator de nutriţie la Universitatea din Dakota de Sud. De ce este
atât de importanta sa fie somon salbatec? Datorită faptului că peştii
de crescătorie, sunt îngrăşati cu soia, soia care distruge uleiul
Omega 6 si astfel pot fi la fel
periculosi ca un cheeseburger. Obiectivul - cel puţin două porţii pe
săptămână de somon salbatic, spune Joan dietetician Salge Blake, autor
al : Nutrition and You.
8. Afinele
- "Aceste potente fructe mici dar care pot ajuta la prevenirea unor
boli de cancer si boli de inima " spune Ryan Andrews, director de
cercetare la Precision Nutrition, în Toronto, Canada. Pe langa faptul
ca sunt bogate în fibre şi vitaminele A si C, acestea au puternice
proprietati antioxidante, cum numai fructele amazoniene de acai au mai
puternice actiuni antioxidante care neutralizează radicalii liberi cei
care cauzeaza probleme neuronale. Manancti o cana de afine pe zi şi
daca se poate optati pentru cele salbatice, deoarece acestea contin
antioxidanti cu 26 % mai mult decit cele cultivate.
9. Ceaiul verde
- este un antioxidant dovedit ca si anticancer si cu proprietati
anti-inflamatorii . Cercetatorii au descoperit ca un consum 2-6 cesti
pe zi, nu doar ajută la prevenirea cancerului de piele, dar s-ar putea
inversa, de asemenea, efectele nocive ale soarelui prin neutralizarea
modificările care datorita expunerii indelungate a pielii la soare .
Alte studii arata ca ceaiul verde, infuzat cu un alt antioxidant numit
epigallocatechin galat (EGCG), pot stimula sănătatea cardiovasculară şi
reduce riscul la mai multe tipuri de cancer.
10. Ciocolată
- cu conţinut ridicat de cacao contine Flavonoide, un nutrient natural
din cacao, care îmbunătăţeste fluxul de sânge în creier, care ajuta la
imbunatatirea funcţiei cognitive. Ciocolata neagra cu continut mai
mare de 50% cacao conţine asa numitul Procyanidin tanin, care este de
asemenea găsit in vinul rosu si care să poată ţine artere flexibile şi
tensiunea arterială scăzută. Într-un studiu din Journal of Nutrition,
femeile care au baut cacao naturala cu un baton de ciocolată neagra,
datorita flavonoidelor au textura pielii mai buna şi rezistenta la
razele UV decat cele care au folosit aceleasi ingrediente dar nu erau
din cacao naturala. Răsfăţaţi-vă zilnic cu o uncie de cacao naturala pe
zi pentru a obţine toate beneficiile, spune nutritionistul Sari
Greaves din New York Presbyterian Spitalul-Cornell.
11. Tonul
- acesta are un mic secret: Seleniu. Acest nutrient ajută la păstrarea
elastinei, o proteina care menţine pielea netedă şi este de asemenea
antioxidant, este ca un tampon împotriva soarelui (opreşte radicalilor
liberi rezultati din expunerea la UV si care duce la deteriorarea
celulelor). Tonul este, de asemenea, o mare sursă de proteine, nu
contine grasimi rele şi mai contine cantitati insemnate de niacin care
s-a dovedit a ajuta la scăderea colesterolului. Cercetatorii de la
Universitatea din Rochester au determinat că niacinul ridică
colesterolului HDL (tipul bun) si scad trigliceridelor mai mult decit
statinele. (Statine = medicamente de sinteza care ajuta la scaderea
trigliceridelor si colesterolului).
12. Morcovi -
Gândiţi-vă la morcovi ca la niste baghete magice portocalii foarte
bune pentru ochi . Au o mare cantitate de vitamina A, care împiedică
moartea celulelor din stratul exterior al pielii. Asta înseamnă ca mai
puţine celulele moarte se combina cu sebumul şi astfel nu blocheaza
porii. Morcovii contin, carotenoizi- compuşi solubile in grasimi, care
au rol pozitiv într-o gamă largă a diferitlor tipuri de cancer, reduc
riscul creerii de condiţii inflamatorii care favorizeaza astmul şi
artrita reumatoida.
13. Prunele uscate
- sunt bogate in cupru si bor, ambele ajuta la prevenirea
osteoporozei. "Ele, de asemenea, conţin o fibră numită inulină, care în
funcţie de bacteriile intestinale, fac un mediu mai acid în tractului
digestiv ", spune Bowerman. "Acesta la rândul său, facilitează
absorbţia de calciu. "
14. Cerealele integrale
-fulgi de ovăz, făină de grâu, orz, orez brun, sunt bogate in fibre,
care calmeaza ţesuturilor inflamate menţinând în acelaşi timp inima
puternică, colonul sanatos si creierul alimentat cu oxigen. Cerealele
integrale pot fi încărcate cu carbohidrati, dar eliberarea celor
zaharuri este încetinită de fibre. O jumatate de cana de cereale
integrale contine 10 grame de proteine iar, ele furnizeza , un
echilibru energetic muscular.
15. Vin roşu
- contine resveratrol-un compus natural care scade LDL, HDL şi
previne formarea cheagurilor de sânge, vinul roşu- poate fi numit cu
adevărat un lifesaver. Potrivit unui studiu pe 6.000 de pacienţi în
Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane, spune ca exista 97% mai multe
şanse pentru a ajunge la 85 de ani, dacă se menţine consumul de alcool
pe zi, la mai puţin de 2 pahare pe zi. Vinul rosu este, de asemenea, o
sursa bogata de flavonoide, antioxidanti care ajuta la protejarea
mucoasei vasele de sânge din inima şi face mai putin probabila moartea
de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor japonezi.
16. Iaurtul
- Beneficiile culturilor de iaurt sunt de necontestat: organismele
probiotice sunt culturi de bacterii benefice pentru corp, deoarece
păstreze tractul digestiv sanatos si intaresc sistemul imunitar şi
oferă protecţie împotriva cancerului. Nu toate iaurturile sunt
probiotice, doar cele care au pe eticheta "culturi vii şi active."
17. Avocado
- este plin de grasimi mononesaturate, este de asemenea, bogate în
acid folic, vitamina B solubila in apa care vă ajută la scădea
nivelului de homocisteina, un aminoacid care poate împiedica fluxul de
sângelui prin vaselor de sânge. Este indicat sa mancati avogado de
două ori pe săptămână.
18. Nucile
- sunt mai bogate în in omega-3 decat somonul, sunt încărcate cu
polifenoli, care pastreaza inima sanatoasa. Au protenine mai multe
decit carnea de pui. Alte fructe cu coajă combina doar una sau două
dintre aceste caracteristici, nu toate trei. O portie de nuci
(aproximativ 1 uncie) sau şapte nuci este binevenita oricând, dar mai
ales ca o gustare intre mese.
19. Curcumă sau turmeric
- Curcumina, polifenol care oferă nuanţa galbena si lupta împotriva
cancerului datorita proprietăţilor anti-inflamatorii şi activităţilor
de combatere a tumorilor date de proprietatilor anti-angiogeneza.
Cercetatorii de la UCLA au, constatat că acesta combate acumularea de
placi amiloide în creier si a blocajelorcare pot provoca Boala
Alzheimer. Turmericul in India , spun cercetatori, ar putea explica de
ce atât de puţini dintre cetăţenii acestei ţării au aceasta boala, în
timp ce statistica arata ca in SUA procentul este de aproape 13%, în
conformitate cu Alzheimer's Association.
20. Fasolea neagra
- Oamenii care mananca o portie de fasole neagra pe zi reduc riscul de
atac de cord cu38 %, potrivit unui studiu publicat în Journal of
Nutrition. Şi în timp ce celelalte tipuri de fasole sunt, de asemenea,
bune pentru inima, fasolea neagra este imbatabila pentru a stimula
intelectul dvs, deoarece contine antociani, compusi antioxidanti care
s-au dovedit a îmbunătăţi funcţia creierului. Fasolea neagra este de
asemenea, bogata in nutrienţi, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase,
acid folic, magneziu, vitamina B, potasiu şi fibre.
21. Merele - Un mar pe zi reduce inflamatiile de orice tip, datorită quercetin, un flavonoid, găsit si în ceapa rosie. Quercetin
reduce riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer, Parkinson, cancer
de prostată şi cancer pulmonar. Optati daca aveti posibilitatea pentru
Delicious Red, ele conţin mai inflammationfighting antioxidanţi.
22. Crabul Alaskan King
- are continut ridicat în proteine si este sarac in grasimi, are un
continut ridicat de zinc. "Zincul este un antioxidant, dar mai
important, este ca acesta contribuie la susţinerea masei osoase
sănătoase şi a sistemului imunitar ", spune Bowerman.
23. Rodiile
- sucul din fructele biblice cu multe seminţe pot reduce riscul de
cele mai multe tipuri de cancer, datorită polifenolului numit
ellagitannins, care dau fructelor culoarea rosie. De fapt, un studiu
recent de la UCLA a constatat că sucul de rodii incetineste dezvoltarera
celulele cancerului de prostata.
24. Pak Choy
- sunt legume crocante crucifere "Bok Choy este bogat in calciu,
precum şi vitaminele A si C, acid folic, fier, beta-caroten, şi potasiu
", spune antrenorul celebritatilor Teddy Bass. Potasiul păstrează
muschii si nervii sub control în timpul scăderii tensiunii arteriale,
cercetatorii sugerează că beta-carotenul poate reduce riscul de cancer
pulmonar cât şi al vezicii urinare.
25. Stridiile
- Crustaceele , în general, sunt o sursa excelenta de zinc, calciu,
cupru, iod, fier, potasiu, seleniu . "Dar carnea cremoasa de stridii
este renumita pentru capacitatea sa de a ridica nivelul testosteronului
şi a proteja împotriva cancerului de prostată", spune Bass.
26. Broccoli
- O cana de broccoli conţine o doză consistenta de calciu, precum şi
mangan, potasiu, fosfor, magneziu si fier. In plus faţă de marimea sa
are o concentraţie ridicată de vitamine, inclusiv-A, C, şi-K şi
sulforafan fitonutrienti, iar studiile de la Universitatea Johns
Hopkins sugerează are proprietati anticancerigene puternice.
27. Kiwi
- acest fruct datorita continutului mare de potasiu protejeaza oasele.
"Este de asemenea, bogat in vitamina C si luteina, un carotenoid care
pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima, "spune Bowerman. "Eu
încerc să mănânc cel puţin unul sau două kiwi pe saptamana".
28. Uleiul de măsline
Varietatea extra-virgin este bogat în beneficele grasimi
mononesaturate. "Acizii graşi şi polifenolii reduc inflamtia
celulelor şi articulaţiilor, "spune Grieger. Un studiu în revista
Nature a constatat că este la fel de eficace ca Advil (medicament de sinteza ) la reducerea inflamaţiei spune Bowerman.
29. Prazul
- "Prazul poate sprijini activitatea sexuală şi pentru a reduce
riscul de cancer de prostată ", spune Michael Dansinger. M.D., un
profesor asistent de medicină şi un cercetător al obezităţii la
Tufts-New Anglia Centrul Medical, în Boston . "Partea verde a unui praz
mediu taiat în fasii subţiri, adăugaţi-l la supe, sautés, salate şi ori
de câte ori aveti posibilitatea mancati praz. "Acest var" al
usturoiului si al ceapei contine, de asemenea, tiamina, riboflavina,
calciu, potasiu şi, şi acestea sunt, de asemenea, bogate in acid folic,
vitamina B.
30. Anghinarea -
Lăudata de secole ca un afrodisiac, aceasta este bogata in fibre.
Conţine mai mult magneziu şi potasiu decat orice alte legume. Frunzele
sale sunt de asemenea, bogate în flavonoide şi polifenoli, antioxidanti
care pot reduce riscul de accident vascular cerebral si vitamina C
care ajuta la mentinerea sistemului imunitar.
32. Ardeiul iute
- stimuleaza metabolismul, stimuleaza circulatia sanguina şi ajuta la
eliberarea endorfinelor ", spune Petersen. In plus, ele sunt o
modalitate foarte bună de a adăuga o aromă la produsele alimentare fără
a creşte conţinutul de grăsimi sau de calorii. Ardeiul iute este, de
asemenea, bogat in beta-caroten, care se transformă în vitamina A,
capsaicina lupta de aemenea cu infecţiile din sângelui, inhibă
neuropeptidele (substante chimice care cauzează inflamaţie). Un recent
studiu în revista Cancer Research a constatat că ardeiul iute este un
eficient imotriva cancerului de prostată. Toate acestea de la o
jumătate de ardei iute (sau 1 lingură de fulgi de chili), în fiecare zi.
33. Ghimbirul
- contine gingerol, studiile au dovedit are un efect deosebit de
eficace împotriva cancerului de colon. Ghimbirul se poate consuma
proaspat sau adugat in diferite sosuri.
34. Scorţişoara
- cunoscuta mai ales pentru deserturile dulci şi mai ales in mancarea
indiana , scorţişoara este bogata în antioxidanţi care inhibă
coagularea sângelui şi combate dezvoltarea bacteriilor inclusiv in
respiratia rău mirositoare. Unele studii "sugereaza de asemenea, că
ar putea ajuta la stabilizarea zaharului din sange, reducand riscul de
diabet de tip 2, "spune dietetician Nancy Clark, autor al Sports
Nutrition Guidebook." Ce e mai mult, ea poate ajuta la reducerea
colesterolului rău din sange, incercaţi o jumatate de lingurita de
scortisoara pe zi în iaurt sau fulgi de ovăz."
35. Ouăle
- Cei care mananca oua la micul dejun pierd cu 65% mai mult in
greutate decât cei care consuma acelasi mic dejun ca si numar de
calorii, conform unui studiu al International Journal of Obesity.
Consumati de asemenea gălbenuş de ou, deoarece studii recente au
demonstrat ca grasimea din galbenus datorita mineralelelor si
nutrientilor compenseaza efectul colesterolului si dau si senzatia de
satietate.
36. Smochinele
- Bogate in potasiu, mangan, si antioxidanti, de asemenea regleaza
nivelul pH-ului în organism, făcând este mai dificila invazia de agenţi
patogeni, spune Petersen. Fibrele din smochine pot determina scaderea
zahărului din sânge reducerea riscul de diabet zaharat şi metabolice
sindrom. Selectaţi smochine cat mai inchise la culoare si le mancati ca
atare sau in amestec cu alte fibre.
37. Ciupercile
- sunt delicioase atunci când sunt adăugate la orezul brun! Dar
ciupercile sunt bogate în ergothioneine antioxidant care protejeaza
cresterea anormală a celulelor. "Pe scurt, acestea reduc riscul de
cancer ", spune Bowerman, care recomandă o jumătate de ceaşcă o dată
sau de două ori pe săptămână. " Gatiti-le in vinul rosu, care contine
resveratrol si astfel puterea lor imunitara creste. "
38. Ananasul
- Amestecul mare de vitamine, antioxidanti, enzime şi în special,
bromelaina este ca un cocktail anti-inflamatoriu. Ananasul de
asemenea, protejează împotriva cancerului de colon, a artritei şi a
degenerescenţei maculare, spune Grieger. O jumatate de ananas de doua
sau trei ori pe saptamana este portia ideala.
39. Suc de fructe sau suc de legume
- Într-o 2006 Universitatea din Florida de Sud a facut un studiu cu
persoanele care baut trei sau mai multe pahare de 4 uncii de suc de
fructe sau suc de legume în fiecare
săptămână, de-al lungul anilor. Rezultatele au relevat faptul ca au fost
cu 76% mai puţini cei care au dezvoltat boala Alzheimer decat cei care
beau mai puţin suc natural de legume sau fructe. Nivelul ridicat de
polifenoli, antioxidanti ce se se gasesc in fructe si legume protejeaza
celulele creierului de efectele cauzate de bolile cronice, spune
autorul studiului, Amy Borenstein, Ph.D.
Primit pe mail
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.