Secrete.

duminică, 11 noiembrie 2012

Sanatatea din talpi

Sanatatea din talpi
Prin reflexoterapie, putem sa ne vindecam singuri si sa ne revigoram organismul  
 

    Un proverb chinez spune: „Surasul vine de la picioare“. Oare ce voiau sa spuna vechii chinezi? Buni cunoscatori ai secretelor medicinii alternative, ei descoperisera ca, in talpi, sunt proiectate toate organele corpului. Masand aceste zone, vindecau boli cu rezultate uimitoare. De ce n-am folosi si noi aceasta terapie? Este la indemana fiecaruia, nu costa nimic, nu e nevoie de medicamente, nici macar de preparate naturiste, nu dureaza mult si, mai ales, este o metoda relaxanta care ajuta organismul sa functioneze la maximum. Asadar, examinati-va talpile si masati-le in punctele corespunzatoare afectiunii pe care vreti s-o vindecati. in acest fel veti reusi sa va recapatati sanatatea, tineretea si dinamismul, indiferent de varsta.

  • Talpa, un panou de comanda
    Reflexoterapia sau presopunctura este o straveche tehnica de tratament din antichitatea chineza care consta in masarea talpilor, palmelor sau capului. Cea mai cunoscuta este reflexologia plantara, adica in talpi. Corpul omenesc este comparat cu o baterie. Daca echilibrul este perturbat, curentul nu ajunge unde trebuie. Reflexoterapia este cea care ajuta la refacerea circuitului, favorizeaza inceperea unui proces de vindecare si creeaza conditiile optime pentru autovindecare. Omul a fost creat ca mergand descult pe nisip, pietre, iarba sa-si stimuleze in mod natural toate punctele din talpa si astfel organismul sa functioneze la parametri optimi. Talpa reprezinta un adevarat tablou de comanda pentru activitatile din organism. Piciorul este un corp omenesc in miniatura, pentru ca toate organele, glandele si partile corpului au puncte reflexe in talpa. De aceea, prin masajul picioarelor, organismul este ajutat sa elimine toxinele, circulatia sanguina se imbunatateste si dezechilibrele dispar, mai repede sau mai tirziu, in functie de boala, vechimea ei si modul de viata al pacientului.
  • Doare, dar face bine
    La un masaj general al talpilor, putem constata ca unele zone sunt mai dureroase. E semn ca in organul corespunzator s-a produs un dezechilibru. Tulburarile provocate de boli, imbracaminte sau incaltaminte nepotrivite, de acumularea de toxine din alimente, bauturi, medicamente, aer, sol se rezolva prin masajul talpilor, aici fiind harta intregului organism. Prin reflexoterapie nu se trateaza simptomatologia bolilor, ci cauzele lor. Orice sedinta de reflexoterapie incepe cu un masaj general al talpilor, apoi se aleg zonele aferente organelor suferinde impreuna cu cele corespunzatoare organelor inrudite. De regula, acest masaj este usor dureros, la limita suportabilului si nu doar o mangaiere. in functie de gravitatea bolilor se fac seturi a cate 10 sau 20 de sedinte, zilnic sau o data la doua zile. O sedinta trebuie sa dureze cam 20-30 de minute. Dupa vindecare, nu strica sa continuati cu masaj de intretinere. Asa cum imbolnavirea s-a produs lent, asa si vindecarea cere rabdare si perseverenta. Daca tratamentul e combinat cu retete naturiste, alimentatie corecta si multa miscare, vindecarea va veni mai repede. Nu este indicat sa se intrerupa tratamentul medicamentos prescris de medicul curant.
  • Pregatirea pentru masaj
    Pozitia bolnavului trebuie sa fie comoda, culcat sau asezat pe un scaun. Cel ce joaca rolul reflexoterapeutului isi va alege tot o pozitie comoda in asa fel incat sa poata practica presopunctura cu ambele maini. Piciorul care urmeaza sa fie masat se aseaza pe genunchiul terapeutului, pe un prosop curat. Pentru lubrifiere se foloseste o crema de plante. Orice masaj in talpa incepe prin mingiierea usoara a picioarelor, pentru ca pielea sa se obisnuiasca cu presiunea. Reflexoterapia incepe intotdeauna cu masarea zonelor corespunzatoare rinichilor. De ce? Pentru ca avem nevoie de rinichi vioi pentru a elimina toate toxinele ce le va disloca masajul. Trebuie sa stiti ca zona reflexogena corespunzatoare rnichiului drept e in talpa stanga, si invers. Se continua cu restul aparatului urinar, apoi se trece la presarea zonelor specifice.
  • Contraindicatii
    Reflexologia face minuni, dar nu este indicata oricui. Bolnavii psihici, cei aflati in stare de ebritate, extenuatii e mai bine sa nu incerce masajul reflexogen. De asemenea, contraindicat este si pentru cei care au suferit de feblita, inflamatii ale venelor si sistemului limfatic, diabet, degeraturi, gangrene, eczeme. Niciodata nu se face presopunctura pe un picior cu rani vizibile.

  • Stiati ca...
- in picioare sunt mai mult de 7.000 de terminatii nervoase, 26 de oase, 107 ligamente, 19 muschi si 500.000 de vase sanguine?
- transmiterea impuslurilor reflexogene se face pe urmatorul traseu: picior-coloana vertebrala-creier?
- dupa 15 minute de masaj, circulatia sangelui ajunge la viteza de 29 cm/sec la femei si 22 cm/sec la barbati (in mord normala, aceasta este de 12,5 cm/sec si, respectiv, 14 cm/sec)?
- punctele dureroase din talpi se datoreaza gravitatii? Ele sunt formate din depozite de toxine, saruri de calciu si acid lactic?

  • Cum se face un masaj corect?
    Asupra unor puncte, se exercita o presiune cu ajutorul degetelor, prin presare sau tonifiere. Presiunea se va exercita cu degetul aratator (indexul) sau degetul mare al mainii (policele). Degetul presopunctor se va tine inclinat la un unghi de 45 de grade cand vrem sa fie o presiune moderata sau perpendicular (90 grade) pe suprafata tegumentului, cand dorim o presiune mai mare. Reflexoterapeutul cu experienta simte sub piele, acolo unde s-au acumulat cristale de toxine, niste mici umflaturi. Acestea se maseaza usor, in sens invers acelor de ceasornic. Durerea se diminueaza, pielea se va inrosi. Tonifierea este metoda folosita in cazurile de deficit energetic, cand degetul presopunctorului poate identifica o zona mai moale, hipotona, chiar o adincitura mica in punctul vizat. Degetul se invirte in sensul acelor de ceasornic, 7-8 secunde. Terapia dureaza maximum 10 minute, cu pauze de cate 4-5 secunde.
  • Primele efecte
    Presopunctura este inrudita cu acupunctura, dar nu foloseste ace si nici nu necesita cunostinte speciale de bioenergetica. Este o metoda mai simpla de tratament ce se foloseste de meridianele prin care circula energia. Putem merge la un reflexoterapeut sau putem sa ne masam sanguri talpile. Automasajul a fost denumit de vechii chinezi „spalarea uscata“. Cum se procedeaza? Se recomanda o baie cu sare de mare sau plante inaintea masajului. E bine sa renuntam la cafea, tigari si alcool pe perioada tratamentului. In schimb, trebuie sa bem zilnic 1,5-2 litri de apa plata sau ceaiuri. O ora inainte si dupa masaj, nu se mananca. Dupa masaj, se pun sosete in picioare. Urina poate avea culoarea schimbata, mai inchisa la culoare, fiind incarcata de toxinele puse in miscare de masajul reflexogen. Nu va speriati nici de transpiratiile mai abundente si mai urat mirositoare. Dar beneficiile se observa chiar din prima sedinta de tratament, pacientul are dintr-odata picioarele calde si foarte usoare, mersul sprinten. Altii, dimpotriva, simt ca starea lor de sanatate s-a inrautatit si apar dureri in organele afectate. Acestea sunt reactii temporare, in scurt timp, se va instala procesul de vindecare cu efecte vizibile.

  • Ce sa masam in caz de...?
    In general, pentru afectiunea instalata la un organ, se maseaza zona reflexogena corespunzatoare organului, dupa ce au fost stimulate intii zonele corespunzatoare rinichilor. Dar, pentru o vindecare completa, trebuie sa masam si alte zone. Iata cateva boli si punctele care trebuie supuse presopuncturii:
Abcese - zona unde se afla abcesul si cea a punctelor limfatice
Alergie - suprarenale, rinichi,, uretere, vezica, paratiroide
Amigdalita - amigdale si glande limfatice
Anemie - splina si ficat
Apendicita - partea inferioara a intestinului si puncte limfatice
Arsuri - zona unde e arsura, punctele limfatice, rinichi, suprarenale, ureterer, vezica, paratiroide
Arteroscleroza - rinichi, uretere, vezica, suprarenale
Artrite si artroze - rinichi, uretere, vezica, suprarenale, zone corespunzatoare articulatiilor
Astm bronsic - rinichi, uretere, vezica, suprarenale, paratiroide, plamini si bronhii, puncte limfatice
Basedow - tiroida si hipofiza
Boli venerice - zone imbolnavite, puncte limfatice
Bronsita - plamini, bronhii, puncte limfatice, suprarenale, paratiroide
Cancer - puncte limfatice, organ afectat
Cataracta - ochi, rinichi, uretere, vezica, suprarenale, cap
Caderea parului - glande sexuale, suprarenale, organe de metabolism
Celulita - puncte limfatice, glande sexuale
Cistita - rinichi, uretere, vezica, puncte limfatice
Colecistita, calculi renali - duoden, colecist, ficat, puncte limfatice
Colita - intestin gros, puncte limfatice
Constipatie - traiect gastro-intestinal, rect
Crampe, dureri abdomen - stomac, intestine
Diabet - stomac, duoden, pancreas
Discopatie - rinichi, uretere, vezica, coloana vertebrala, stomac, intestine, ficat, colecist
Dureri de spate - coloana vertebrala, umar, centura pelviana
Entorse - rinichi, uretere, vezica urinara, suprarenale, cord, glande limfatice
Febra - puncte limfatice, amigdale, splina
Frigiditate - hipofiza, ovare, uter
Gripa - puncte limfatice, amigdale, splina, nas, sinusuri frontale
Hemoragii nazale - nas, paratiroide
Hemoroizi - rect, rinichi, uretere, vezica, suprarenale
Hepatita - duoden, ficat, colecist, puncte limfatice
Hernie - puncte limfatice, tract gastro-intestinal
Hipermetropie - rinichi, uretere, vezica, ochi
Hipertensiune - rinichi, uretere, vezica, cap
Incontinenta urinara - rinichi, uretere, vezica
Insuficienta circulatorie - inima, suprarenale, paratiroide, rinichi, uretere, vezica
Lesin - inima, suprarenale
Leucemie - puncte limfatice, amigdale, splina
Miopie - rinichi, uretere, vezica, ochi
Nevroze, nervozitate - rinichi, ureter, vezica, tiroida
Obezitate - tiroida
Oboseala - rinichi, uretere, vezica, ficat, paratiroide, cap
Osteoporoza - paratiroide
Pancreatita - stomac, duoden, pancreas, glande limfatice
Pneumonie - plamini, puncte limfatice, suprarenale, paratiroida
Reumatism - rinichi, uretere, vezica, suprarenale, paratiroide, organe de metabolism, zona afectata
Sciatica - rinichi, uretere, vezica, suprarenale, coloana vertebrala, nerv sciatic direct pe gamba sau pe tibie
Sinuzita - sinusuri frontale, puncte limfatice, paratiroide
Prostata - rinichi, uretere, vezica, prostata
Varice - rinichi, uretere, vezica, suprarenale, coloana vertebrala

Cititi si Masajul si Terapia cu pietre si Cristaloterapia si Valeriu Popa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.