Secrete.

vineri, 21 decembrie 2012

Raportul îngrijorător care arată ce se întâmplă cu Pământul în mai puţin de 100 de ani. Nu vei mai recunoaşte harta lumii

Raportul îngrijorător care arată ce se întâmplă cu Pământul în mai puţin de 100 de ani. Nu vei mai recunoaşte harta lumii


Suntem martori în fiecare zi la schimbările climatice dramatice. Dacă în copilărie, în ţara noastră erau bine delimitate cele patru anotimpuri, acum putem spune, fără să greşim, că în România nu mai sunt decât două anotimpuri: vară şi iarnă.

Dacă în trecut, termometrele urcau vara la 30 
de grade, populaţia era alarmată, acum când sunt 30 de grade Celsius afară, ni se pare suportabil, ba chiar "răcoare". Iar precipitaţiile şi temperaturile sibieriene de pe timpul iernii arată încă o dată cât de mult s-a schimbat clima nu numai la noi, ci în întreaga lume.

Iată cum va arăta pământul în 2100 şi care va fi temperatura medie:


Raportul Grupului Interguvernamental privind Schimbările Climatice(IPCC), care a apărut pe surse de site-ul Think Progress arată că Soarele are un rol mult mai mare decât s-a crezut până acum în schimbarea climatică. 

Unul din experţii care a fost consultat în realizarea acestui proiect este profesorul Steve Sherwood, directorul centrului de cercetare în schimbările climatice de la Universitatea "New South Wales", din Sydney, care a declarat pentru că informaţiile din capitolul dat publicităţii au fost trunchiate şi că ideea cum că razele cosmice ar avea un rol esenţial în schimbarea climatică este ridicolă.

Experţii vor să diminueze impactul pe care acestă parte din articol l-a avut asupra oamenilor şi explică faptul că partea din raport apărută online, care se referă la Baza Fizică, nu este terminată pentru că autorul capitolului respectiv urmează să analizeze cele 31.422 de comentarii pe care le-au făcut 800 de experţi şi 26 de guverne. 

http://www.antena3.ro/stiinta/raportul-ingrijorator-care-arata-ce-se-intampla-cu-pamantul-in-mai-putin-de-100-de-ani-nu-vei-mai-recunoaste-harta-lumii-196776.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.