Secrete.

joi, 11 aprilie 2013


Iata de ce SUA are morcovul... cu riscul de a i se rupe... asa ca renunta la Europa de Est. 
Am tradus acest articol in romana pentru ca mi s-a parut foarte important.

http://www.elmundo.es/elmundo/2013/03/2 ... 38924.html
Economía
elmundo.es

BRICS | independența de FMI și BC
O bancă nouă pentru o lume noua

Astăzi începe în Durban, Africa de Sud, Summit-ul care ar putea fi numita "noua ordine mondiala". Cele cinci țări emergente-China, Brazilia, India, Rusia și Africa de Sud-numitul BRIC (inițialele celor cinci țări), au analizat pe parcursul a două zile crearea unei bănci noi emergente în opoziție clară fata instituțiilor financiare internaționale dominate de țările occidentale . "Am vorbit despre aceasta și poate fi o realitate", a confirmat noul brand președintele chinez Xi Jinping. Fiecare țară ar oferi 10 miliarde dolari, potrivit unor surse diplomatice, crearea acestei instituții financiar noua.

Situatia se prezenta diferit de cea din anii anteriori a așa-numitele țări emergente, care, împreună, reprezintă 40% din populația lumii și 25% din PIB-ul mondial.

China vine consolidată de cea mai mare economie la nivel mondial , în timp ce Brazilia, Rusia, India și Africa de Sud ocupă, al șaptelea, al nouălea, al zecelea și douăzecilea loc conform datelor FMI. Acest proiect pus in aplicatie este diferit pentru că dincolo de declarațiile instituționale ale summit-urile precedente, cele cinci noi forte economice mari sunt dispuse să schimbe ordinea economică și politică a lumii.

Luând frâiele

Noua banca este parte dintr-o strategie de a sparge puterea Bancii Mondială și Fondului Monetar Internațional, în mod tradițional în mâinile americanilor și europenilor. În plus, cele cinci puteri doresc un instrument financiar care va ajuta la stimularea proiectelor lor financiare. Se discuta strategia ca aceste tari sa nu mai lucreze cu dolari sau cu euro pentru a da impuls unei noi monede oficiale.
"Se cauta independența față de dominația occidentală într-o ordine nouă", spun analistii. De fapt, din Africa de Sud Catherine Grant, Institutul de Afaceri Externe, a recunoscut faptul că BRICS " a încetat de mult să fie doar o alianță economică ci a devenit o alianță politică cu greutate in geopolitica mondiala."

Intalnirea are loc in Africa de Sud care este cea mai mica economie dintre cele cinci dar contine cea mai mare potenta economica de pe continetul african 11% ca tranzactii comerciale. 
Africa este mare piață de viitor pentru resursele sale naturale și capacitatea sa enorm de creștere. "Împrumuturile bancare noi ne ajută să evitam riscurile financiare și să ofere sprijin pentru dezvoltarea țărilor africane", a declarat Ma Zhaoxu, un oficial al ministerului de externe chinez.

India, în fapt, a avertizat deja că trebuie să fie o bancă sud-sud, dedicat să investească în proiecte în țările cu cele mai grave conditii economice, o piata profitabila, unde Brics a fost mai prezenta decat decât europenii și americanii.

Numirea lui Durban poate însemna începutul unei noi ordini internaționale, ca dintr-un grup de țări emergente ce doresc să schimbe sistemul financiar internațional care până în prezent a fost dictat de SUA si EU și să realizeze schimbări de fond pe plan mondial, geopolitic.


De: dan hanas <dan_hanas@yahoo.com>
Para: adavram24@yahoo.com
Enviado: Sábado 30 de marzo de 2013 1:14
Asunto: Fw: SUA renunţă la Europa de Est




Eu nu pot crede aşa ceva...(crede nenea,e cam reala treaba-Coreea de nord avindu-i in spate pe rusi si chinezi se zbirlesc la USA.deci...?)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.