Secrete.

duminică, 26 ianuarie 2014

Semne inainte mergatoare lui Antihrist

Imagine
1. Apostazia
Un semn caracteristic care avertizeaza despre venirea amagitorului este apostazia generala a oamenilor de la credinta in Dumnezeu, dupa cum ne asigura Sf. Ap. Pavel. “Sa nu va amageasca nimeni, cu nici un chip; caci ziua Domnului nu va veni pana ce mai intai nu va veni lepadarea de credinta…” (II Tes.2, 3). Cand lumea se va lepada de Dumnezeu, atunci va veni Antihrist. Se va infatisa, asadar, in mijlocul unui climat anarhic, pacatos si ateu. Atunci “se va da pe fata omul nelegiuirii, fiul pierzarii” (II Tes. 2,3), zice Sf. Ap. Pavel. Apoi firesc va urma a doua venire a Domnului, care se va petrece la putin timp dupa venirea lui Antihrist, cand va predomina cea mai rea lepadare de credinta, dupa cum a zis Domnul in chip profetic: “Si precum a fost in zilele lui Noe, tot asa va fi si in zilele Fiului Omului: mancau, beau, se insurau, se maritau pana in ziua cand a intrat Noe in corabie si a venit potopul si i-a nimicit pe toti” (Lc. 17, 26-27).
Cu toate acestea poate se gaseste cineva care sa conteste. Nu cumva si in alte epoci a existat apostazie, anarhie, pacate, desfrau ? Deci pentru ce apostazia omului de astazi este unita cu asteptarea lui Antihrist ? Pentru ce apostazia generala si nemaivazuta a omenirii este luat ca semn pregatitor al apropierii venirii lui Antihrist ? Nu cumva de fiecare data cand omul a refuzat invatatura Bisericii, a pregatit sfarsitul ?
Biserica a facut mult bine. Pentru ca aceasta este misiunea ei, ca sa mantuiasca sufletele, ca sa le pregateasca, ca sa le trezeasca, ca sa se ingrijeasca drept de toate oile, pentru ca vremea celei de a doua veniri este necunoscuta, dupa cum necunoscut este si sfarsitul vietii noastre. Asadar pentru aceasta trebuie ca sa se implineasca toate semnele.
Cat priveste apostazia de astazi, nu exista ceva asemanator in istoria neamului omenesc si cu atat mai mult in perioada crestina.
Nu este o apostazie intamplatoare. Ci una generala organizata si nemaivazuta. Omul inainte cunostea apostazia ca pe ceva individual in omul renegat si depravat al veacului douazeci. Si nu spunem aceasta pentru neamurile salbatice, Nu; o spunem pentru oamenii civilizati, care primesc multe invataturi crestine, care au cunoscut adevarul, si cu toate acestea care staruiesc in greseala, in intuneric, in razvratire morala constienta, in razboi, in desfrau, in educatia fizica si morala fara de rusine, in batjocorirea lui Dumnezeu, in lupta cu cele dumnezeiesti. Omul vremurilor noastre neaga usor constiinta lui Hristos si promoveaza venirea lui Antihrist.
Lepadarea de Dumnezeu se percepe mai mult datorita faptului ca omul se alipeste de lucrurile materiale, de cele de jos. Credinta crestina numita intoleranta este inlocuita cu o credinta autonoma, fara Dumnezeu, fara porunci, fara constiinta.
Omul autonom, zboara in cosmos si se lauda batjocoritor si ironic, ca nu poate sa intalneasca undeva pe Dumnezeu, isi vinde constient sufletul Satanei cu acele erezii, imoralitati nemaivazute, certuri si organizatii antihristice.
Cuvintele rusine, pocainta, credinta, sfintit, biserica sunt considerate anacronice, dar si periculoase, pentru omul eliberat si autarhic al vremii noastre. Pacatul se arata organizat, condus cu metode satanice cu mijloace de influenta in masa si dezastroase.
Satana ne expune sfaturile zilnic in orele noptii, probabil pentru ca “toata coruptia care se savarseste uraste lumina“, dupa cum zice Sf.Scriptura. Iata si un exemplu deosebit al apostaziei nemaivazute si fara limita a omenirii si a comportarii ei cea impotriva lui Dumnezeu. Iata actiunile europenilor, care accepta elocvent caracterul trist si decazut vrednic de plans.
Homosexualitatea este recunoscuta oficial in Anglia si in alte state; mai mult, in unele state sunt celebrate si casatorii de acest gen de catre pastori si preoti. Inca si nudismul se raspandeste printre oameni.
De asemenea cinematografia si teatrul in afara de putine cazuri sunt puse in slujba diavolului si ale inainte mergatorilor lui Antihrist.
Pornografia si presa atee este mobilizata in lupta pentru predominarea raului, pierderii obiceiurilor si limitarea rezistentei morale a individului. Asociatiile homosexualilor si a tuturor genurilor anormale rasar peste tot ca ciupercile. Legalizarea preacurviei si a avortului este impotriva poruncilor dumnezeiesti si inumanitatea acestei legalizari este privita ca retrograda, necivilizata, inapoiata si ca inaplicabila social. Mai mult, in Anglia s-a mers pana acolo incat s-a propus un proiect de lege care sa acorde dreptul la legaturi incestuase, intre parinti si copii si intre frati !
Incestele, perversiunile, anomaliile, practicile oribile, condamnate de Sf. Scriptura, astazi au devenit recunoscute prin lege. Omul decazut al vremurilor noastre striga pe strazi pentru legalizarea tuturor practicilor, dovedind real cat de orb si constiincios slujeste Satanei.
Un fenomen ingrozitor care mobilizeaza pe atei il constituie si organizatiile satanice ale masoneriei.
Este un fenomen rar ca un om din zilele noastre sa nu apartina acestei organizatii. In zilele noastre, ale abundentei de democratie, din nefericire, exista oameni, presupusi seriosi, care sa-si vanda sufletul Satanei si care sa se oblige sa slujeasca intr-o organizatie secreta, antisociala si antidemocratica, careia nu i se cunosc secretele.
Alt paradox al zilelor noastre este Satanismul. Lepadarea desavarsita a mastii. Asadar exact adorarea Satanei cu taine, ceremonii, lacasuri de inchinare etc. Satanistii sunt astazi in numar de milioane. Si acestia se afla in tarile “civilizate”.
Culmea nerusinarii si a apostaziei, care caracterizeaza masele de oameni, astazi, este acceptata si in Grecia. Nu englezul, nici americanul, ci grecul ortodox accepta sa i se spuna ca descinde din maimuta, decat sa creada ca este facut dupa chipul lui Dumnezeu. Mai mult, aceasta teorie neghioaba este predata si in scoli copiilor nostri. Astfel scopul antihristilor este departarea crestinilor de Dumnezeu, fiindca oamenii si daca au cunoscut pe Hristos, “au iubit intunericul mai mult decat Lumina” (In. 3, 19).
Profetiile scrise confirmandu-se in zilele noastre, noi tragem alarma. In zilele din urma dragostea se va raci. “lubirea multora se va raci” (Mt.24, 12), zice Sf. Scriptura. Intr-adevar, astazi ura a pus stapanire pe omenire. Omul s-a inchis in cochilia sa, nu se mai increde in nimeni, considera pe vecinul sau dusman, ca pe cineva care va uzurpa interesul sau. Dar mania nu se foloseste numai in aparare, ci mai mult in distrugerea omeniei, semanand dezastru si distrugere cu arme distrugatoare, de nimicire in masa.
Pentru prima oara, omul a simtit amenintarea unui dezastru general, fara ca sa poata sa se opuna. Omul pregateste distrugerea sa in cadrul general al apostaziei care se pune in miscare in vremurile din urma.
Dragostea duhovniceasca s-a racit. Si nu numai a laicilor, ci si a clericilor, a pastorilor, care povatuiesc. Si aceasta pentru ca aseaza sufletul lor mai presus decat al oilor, dupa cum zice dumnezeiasca Scriptura.
Din nefericire, astazi oile sunt rupte in bucati de lupi, iar pastorii nu le vestesc primejdia. Si toate acestea au fost profetite de Sf.Parinti ai Bisericii, de Apostoli si de Insusi Hristos. Din cauza comportarii pastorilor se vor sminti multi, zice Sf. Scriptura. Pentru aceasta si Sf. Chiril al Ierusalimului scrie, sa nu ne ingrijim de cele care produc sminteala, ci de cele prezise de Sf. Scriptura pentru ca sa se pazeasca credinta cea dreapta. Caracteristica apostaziei de astazi este ca foarte putini se mai gandesc la moarte, cu responsabilitate pentru vesnicie. Oamenii vietuiesc numai pentru cele materiale si lucreaza faptele trupului, “si ele sunt: adulter, desfranare, necuratie, destrabalare, inchinare la idoli, fermecatorie, vrajbe, certuri, zavistii, manii, galcevi, destrabalari, eresuri, pizmuiri, ucideri, betii, chefuri si cele asemenea acestora, pe care vi le spun dinainte, precum dinainte v-am spus ca, cei ce fac unele ca acestea, nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu” (Gal.5, 19-21), dupa cum ne spune Sf. Ap. Pavel.
Biserica Ortodoxa, astazi, infrunta pe ereticii si ateii care lupta si distrug ortodoxia cu manie si ura. Si aceasta este un semn prevestitor al venirii lui Antihrist: apostazia generala si organizata. Desigur prigoane si eresuri au existat intotdeauna, dar au existat luptele antihristilor contra martirilor, sfintilor, marturisitorilor. Astazi dusmanul este liber fara un adversar puternic. Conducerea Bisericii noastre trage corul ecumenismului si modernismului, si este amenintata de duhul indiferentei si al fastului.
Pentru aceasta ne si intrebam. Este intamplatoare apostazia aceasta ? Va reveni omenirea risipita din nou la Tatal ceresc ?
2. Infiintarea statului evreu si ocuparea Ierusalimului de catre evrei
“… pana cand cel care o impiedica acum va fi dat la o parte. Si atunci se va arata cel fara de lege, pe care Domnul Iisus il va ucide, cu suflarea gurii Sale, si-l va nimici cu stralucirea venirii Sale” (II Tes.2, 7-8)
Un al doilea semn prevestitor al apropiatei veniri a lui Antihrist si a celei de a doua venire a Domnului este infiintarea statului evreu in vechea sa matca.
Dar sa luam lucrurile de la inceput, confruntand si coreland profetiile din Sf. Scriptura cu continut eshatologic.
Iisus Hristos, inainte de patima Sa cea de voie, a prevestit in amanunt despre distrugerea Ierusalimului ce urma sa vina si pentru soarta evreilor, omoratorii Fiului lui Dumnezeu. Relatam profetia de baza pentru soarta Ierusalimului si a evreilor. “Si vor cadea de ascutisul sabiei, si vor fi dusi robi la toate neamurile, si Ierusalimul va fi calcat in picioare de neamuri, pana ce se vor implini vremurile neamurilor” (Lc.21, 24).
Ce semnifica aceasta profetie ? Iisus adresandu-se ucenicilor Sai cu privire la distrugerea templului lui Solomon, din Ierusalim, si despre poporul evreu, care sunt un model al sfarsitului lumii, nu se limiteaza la profetia aceasta, ci vorbeste si de alte semne, care vor prevesti slavita Sa venire, dupa cum parabola pentru inmugurirea smochinului cand primavara se apropie. Aici se face aluzie la statul evreu, care a inceput sa “inverzeasca” dupa reintoarcerea evreilor pe pamantul parintesc, in 1948. De asemenea semnul care va sprijini apropierea sfarsitului lumii, amintit de Domnul, este propovaduirea Evangheliei Sale in toata lumea. “Si se va propovadui aceasta Evanghelie a imparatiei in toata lumea, spre marturie la toate neamurile; si atunci va veni sfarsitul” (Mt.24, 14). Foarte putini sunt cei care nu cunosc Evanghelia.
Cu toate acestea Iisus, continuandu-si cuvintele Sale profetice, a zis ca sfarsitul se va apropia cand “uraciunea pustiirii“, deci Antihrist, se va aseza in Locul cel Sfant. Asadar in templul lui Solomon. Acelasi lucru il zice si Sf. Ap. Pavel: “… asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu” (II Tes. 2,4). Templul acesta este pregatit in mod insistent ca sa se rezideasca. Toate aceste profetii au oarecare legaturi intre ele si ne ajuta ca sa dam crezare profetiei Domnului despre poporul evreu si statul lor.
Si vor pieri de ascutisul sabiei …“; evreii vor fi injunghiati, si vor fi luati prizonieri, si vor fi dusi robi la toate neamurile, si Ierusalimul va fi calcat in picioare de diferite neamuri, “pana ce se vor implini vremurile neamurilor“. Aceasta profetie a Domnului are multe sensuri, fiindca s-a implinit deplin, si iata cand.
Cea mai inspaimintatoare distrugere a Ierusalimului s-a petrecut in anul 70 d.Hr., sub imparatul roman Tit. Toate s-au petrecut asa cum prezisese Domnul. Istoricul iudeu, Iosif Flaviu, care a trait evenimentele, a descris-o foarte amanuntit.
O mama si-a mancat copilul de foame ! Templul a fost distrus din temelii si nu a mai fost refacut, dupa cum ne relateaza intr-un alt capitol. “… nu va ramane aici piatra pe piatra, care sa nu se risipeasca” (Mt.24, 2). Evreii erau rastigniti. Erau spintecati de soldatii romani, ca sa li se scoata aurul pe care l-au inghitit, evident pentru ca sa se mantuiasca cei care l-au omorat pe Fiul lui Dumnezeu. “Sangele Lui asupra noastra si a copiilor nostri” (Mt.27, 25). Da, blestemul pe care l-au pronuntat ei insisi asupra lor, cand au predat la moarte pe Cel fara de pacat.
Cata bucurie a fost cand nu s-a mai gasit alt lemn, dupa cum zice istoricul Iosif Flaviu, pe care sa fie rastigniti, vanduti in toate partile lumii, ca sclavi, fara cea mai mica cinste. “Si vor fi dusi robi la toate neamurile“.
De atunci Ierusalimul este calcat in picioare de diferite neamuri, deci “pana ce se vor implini vremurile neamurilor” ? Fraza aceasta a creat si creaza multe dificultati exegetilor, fiindca se arata anevoie de explicat si neclara. Astazi nu trebuie sa ne facem probleme, fiindca s-a implinit asa cum a fost prezisa. Cand ? In 1948, cand evreii s-au intors pe pamantul stramosesc, dupa aproape 2.000 de ani si, practic, au pus stapanire pe Ierusalim. Prin urmare, Ierusalimul a patimit ca sa fie calcat in picioare de neamuri, si acum a cazut in mainile evreilor. Faptele vorbesc !
Astfel, crearea statului evreu si ocuparea Ierusalimului constituie piatra de hotar, lucru care s-a profetit de Domnul pentru o evolutie de seama. Crearea statului evreu inseamna o evolutie violenta si nemaivazuta de nimeni, fiindca s-au implinit vremurile neamurilor.
Oricat de dificila s-ar prezenta pentru exegeza fraza “pana ce se vor implini vremurile neamurilor“, totusi ea are un inteles. Caci din momentul in care evreii si-au creat statul, Sionismul international si-a luat in serios initiativa si pregateste intens guvernarea mondiala si degradarea morala si spirituala a popoarelor. A patruns pretutindeni. Masoneria, iehovismul, ecumenismul, comunismul si toate celelalte organizatii antihristice se lupta cu o manie nimicitoare contra Bisericii si a adevarului. Straduindu-se sa propage coruptia in toata lumea. Incearca sa distruga tot ce e sanatos in societate. Stiinta este pusa in serviciul scopurilor lor satanice. Cele doua superputeri, care de fapt sunt controlate de sionism, au subjugat intreaga omenire.
Dar in esenta duce pana la distrugerea popoarelor. Popoarele flamanzesc, in timp ce aceia fac multe arme si peste orice masura. Ceea ce cu putin timp inainte era de negandit, astazi este o realitate. Ca lumea poate fi distrusa in intregime prin apasarea unui singur buton. Asadar in putin timp va fi pregatit terenul pentru primirea lui Antihrist. Omenirea este superpopulata si de aceea se crede stapana pe soarta ei. Ce adevar poate sa reziste cu putere ? Dar si daca rezist nimeni nu poate nega cele ce se asteapta. Cei puternici isi fac singuri dreptate nu dupa Hristos, fiindca pe Hristos l-au lovit fiecare cum a vrut.
Dar sa vorbim despre Europa. Despre masoneria acestui continent. Despre toata murdaria si putoarea si decaderea morala, Sodoma si Gomora. Este Europa crestina ? Nu a fost educata Europa dupa invatatura Evangheliei ? Si daca va astepta vesnic ce folos ? Din nefericire Europa a ales pe Diavol si a parasit pe Hristos.
Inca si in Grecia, prin excelenta un stat ortodox, au avut loc schimbari sociale. Cine va mai intelege dintre cei mai batrani, ca in Grecia ortodoxa s-au votat legi pentru legalizarea preacurviei, a avorturilor, a divorturilor, dar si atatea altele care sunt in proiect ? Pana si buletinele crestine intentioneaza sa le schimbe cu cele ale Satanei, fara mustrari de constiinta, in numele progresului ! Asadar ce ne foloseste ca asteptam pe Domnul ? Iar daca aceasta nu este prevestirea vremii lui Antihrist, atunci ce este ? Ca daca nu este prevestire redobandirea statului evreu, incercarea de a reface templul, sodomia, atunci ce sunt ? Popoarele sunt amenintate cu disparitia de hidra cea urata a Sionismului. Lucrarile antihriste urla ca sa inghita tot ce a mai ramas inca sanatos.
Nu incape nici o indoiala ca redobandirea pamantului stramosesc si a Ierusalimului de catre evrei inseamna inceputul celor mai mari nenorociri peste omenire. Antihrist este mare inaintea fiarei. Astazi toate se prabusesc, se egalizeaza, se niveleaza: frontierele, religiile, datinile, traditiile, morala. Cu fiecare mijloc vom cunoaste toti numarul lui Antihrist.
Si ce daca striga poporul ortodox, iubitii mei ? Ce se are in vedere ? Cu intensificarea protestelor nu se cunoaste lupta, nici cu motiuni si rugaminti. Trebuie sacrificii. Trebuie credinta sincera. Dar nimeni nu se hotaraste ca sa se jertfeasca. Nici macar dintre arhierei. Nici dintre pastori ca sa-si dea sufletul pentru oi. Ce daca striga poporul ortodox ? Se aproba sau nu se aproba proiectui de lege pentru avorturi ? S-a votat sau nu legea pentru efectuarea stagiului militar de catre iehovisti, care sunt slugile Satanei ? Ce daca avertizeaza parintii neamului ? S-a votat pro sau contra legii rasismului, cu care se inchide gura grecilor ? Si nu intamplator avem in vedere pe aceia care ne sapa mormantul si secatuiesc tara ! Cine isi da seama ca, votandu-se in Camera Deputatilor legea care da fiecarui strain dreptate, “ca sa ocupe functii in Grecia”, si ca sa judece doi ani, este impotriva statului ? Trebuie sa luam masuri, sa nu lasam Parlamentul sa hotarasca impotriva noastra si a credintei noastre. Altfel il vom lasa sa serveasca admirabil scopurile Sionismului international, pentru reducerea la tacere a popoarelor. Niste mijloace asemanatoare folosesc si pentru reducerea la tacere a arhiereilor. Se micsoreaza anii de iesire la pensie, salariul, etc. (cu recenta lege fiscala) cu care ii opresc pe arhierei ! Amenintarile prind teren si impotriva arhiereilor, fiindca astazi este adorat mamona si nu Hristos.
Iata pentru ce ne ingrijoram, iata pentru ce credem ca omenirea merge nepocaita, pe un drum dezastruos pe care si-l traseaza singura. Drumul care va intalni pe Antihrist. Un sfarsit inspaimantator si dezastros. Pentru aceasta sa veghem, sa ne pregatim cu credinta si sa ne hotaram; Dumnezeu nu se lasa batjocorit”.
3. Reconstruirea templului lui Solomon
Dupa cum relatam in primul capitol, Iisus adresandu-se ucenicilor Sai, care admirau templul lui Solomon, pentru splendoarea sa, ii asigura ca templul acesta va fi distrus complet, “inainte de trecerea neamului acestuia“. Mai mult le-a precizat si diferitele semne care vor anunta distrugerea lui. Intre aceste semne a numarat si asediul Ierusalimului. “Iar cand veti vedea Ierusalimul inconjurat de osti, atunci sa stiti ca s-a apropiat pustiirea lui” (Lc.21, 20). Practic in anul 70 d. Hr. s-a implinit aceasta profetie a Domnului, in timpul domniei lui Tit, in urma asediului. Si daca au cerut asigurarea de la acesti cuceritori sa nu distruga templul, soldatii romani l-au distrus cu manie, l-au incendiat fara sa-i poata impiedica cineva. Tempul a fost pur si simplu distrus din temelii.
In anul 363 d.Hr., pe vremea lui Iulian Apostatul, au incercat iarasi, cu permisiunea aceluia, sa reconstruiasca templul. Cu toate acestea prin voia lui Dumnezeu nu au putut spori nimic. Flacari paradoxale si nisipul infierbantat au impiedicat pe lucratori ca sa sfarseasca lucrarea. Pe multi i-a omorat, dupa cum au marturisit martori oculari. Intre acesti martori se afla istoricul Eusebiu, Sf. Chiril al Ierusalimului, care au verificat in amanunt zadarnicia acelora, scriitorul Ammianus Marcellinos si multi altii. Si ne intrebam, pentru ce atunci nu s-a ingaduit construirea templului ? Si daca atunci nu s-a ingaduit construirea, dupa cum nu s-a ingaduit refacerea statului evreu, astazi se va ingadui construirea templului, dupa cum s-a ingaduit si infiintarea statului evreu ? Daca se incearca refacerea templului, aceasta va fi negresit un semn puternic pentru venirea lui Antihrist, fiindca acelasi lucru ne spune si Sf. Ap. Pavel: “Asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu” (II Tes.2, 4), si o spune clar pentru Antihrist.
Dar sa vedem ce fac acesti evrei dupa ocuparea Ierusalimului, dupa impresurarea popoarelor cu inspaimantatoarele tentacule ale masoneriei, hiliasmului, ecumenismului, comunismului ? Ce fac ei cu privire la templu ? Stau ? Nu, nicidecum.
Caci una din primele lor preocupari, care este facuta publica, este pregatirea pentru reconstruirea templului visurilor lor, templul lui Solomon.
Mai mult dupa cum s-a publicat si in presa, evreii au comandat in America pietrele pentru rezidirea templului. Asadar se transporta cu multa precizie pietrele dintr-o cariera din statul Benford, pentru reconstruirea templului. Si s-au adunat miliarde de dolari care sunt destinati pentru reconstruirea templului. Templul, dupa cum spun rabinii, va fi ridicat cum a fost, pentru Mesia al lor, adica pentru Antihrist, care este asteptat in viitorul apropiat. Toti rabinii de astazi ai lui Israel cred ca Mesia al lor, adica Antihrist, are sa se nasca, si sunt aproape douazeci de veacuri. Aceasta o istorisesc monahii veniti de la Locurile Sfinte. Reconstruirea templului va constitui culmea necredintei iudeilor. Deoarece, trebuie sa retinem, templul constituie pentru evrei centrul (locul de inchinare) a lui Dumnezeu, impreuna cu Vechiul Testament.
Reintoarcerea la templu inseamna aversiunea fata de Hristos si culmea necredintei, ca si instalarea lui Antihrist, a falsului Mesia, pe care il asteapta evreii. Fiindca reconstruirea templului va fi un semn al necredintei si nu al credintei. Evolutiile sunt foarte rapide si violente, dupa cum: pregatirea guvernarii mondiale, pregatirea buletinului unic cu numarul lui Antihrist, pregatirea pentru semnul lui Antihrist, pregatirea pentru semnul lui Antihrist, pregatirea psihologica, in mod special a tineretului, pentru primirea lui Antihrist, subjugarea mondiala a popoarelor, descurajarea omenirii, razboiul nemaivazut asupra Bisericii, pregatirea planurilor si adunarea materialelor pentru refacerea templului; toate ne descopera vederea exploziva a finalului evenimentelor, si nu credem ca poate fi cineva care sa nu inteleaga semnificatia apostaziei omenirii, incat sa se impotriveasca si in al doisprezecelea ceas.
“Caci va fi atunci stramtorare mare, cum n-a mai fost de la inceputui lumii pana acum si nici nu va mai fi” (Mt.24,21).

4. Inventiile si descoperirile din vremea noastra
Dumnezeu “a dat oamenilor stiinta, ca sa se mareasca intru lucrurile Sale cele minunate” (Iisus Sirah 38, 6). In zilele noastre stiinta, cunoasterile, descoperirile s-au apropiat de limitele miracolului si au depasit si cea mai vie fantezie a omului.
Nelinistitor este faptul ca toata desavarsirea stiintifica a exagerat in privirea lumii, incat s-a ajuns sa se creada din aceasta ca omul este autonom, independent, atotputernic si prin urmare poate ca sa supravietuiasca si fara Dumnezeu. Pentru aceasta si omul veacului douazeci se mandreste si se comporta atat de dispretuitor si batjocoritor fata de Facatorul sau. Mai mult, nu va fi nicidecum exagerat ca sa spunem ca, puterile intunericului in numele progresului stiintific, urzesc legarea omului si pregatesc in chip satanic distrugerea si pieirea lui.
Energia atomica este pusa in slujba Satanei, care o foloseste potrivit scopurilor sale. S-au fabricat atatea bombe atomice incat cu ele se poate distruge intreaga civilizatie de pe pamant. Si in chimie si-a pus mana sa cea rautacioasa. S-au fabricat mii de bombe bacteriologice pentru ca sa se otraveasca intreaga lume. Mai mult, de curand s-a fabricat o bomba, dupa cum a facut cunoscut presa, care poate ucide de la sute de kilometri, prin inocularea cat de mica a substantelor toxice pe care le contine. Si aceasta pentru nefericitui om al planetei noastre.
Fotografia, cinematografia, televiziunea si atatea altele s-au inventat ca sa departeze pe om de Dumnezeu in loc ca sa-l inalte pe om duhovniceste pana la asemanarea cu Dumnezeu. Din nefericire vedem ca acestea sunt prin excelenta mijloace cu care puterile antihristice incearca ca sa indobitoceasca si sa prosteasca complet pe om. Astfel fara o rezistenta morala si duhovniceasca deosebita, omul zilelor noastre va ajunge usor in slujba lui Antihrist, pe care puterile intunericului il asteapta cu nerabdare.
Dar aici scopul nostru nu este de a parcurge trista decadere in care a ajuns omenirea folosind in rau stiintele si viata destrabalata, departe de Tatal ceresc. In principal dorim – sa remarcam ca formidabilele descoperiri si inventii ale secolului nostru si multimea cunostintelor sunt un semn prin care suntem avertizati despre venirea lui Antihrist si sfarsitul lumii.
Cu aproape 2.500 de ani in urma Daniel a profetit ca spre sfarsitui lumii se va inmulti stiinta. “Iar tu, Daniele, tine ascunse cuvintele si pecetluieste cartea pana la sfarsitul vremii. Multi vor cerceta-o cu de-amanuntul si va creste stiinta” (Dan.13, 4). Intr-adevar navetele spatiale, platformele spatiale, satelitii, armele spatiale, O.Z.N.-urile, bombele neinchipuit de distrugatoare, puse in miscare pe orbite geostationare, in spatiul cosmic, altele care se vor mai inventa, pentru distrugerea omului fara de minte, sunt un semn al apropierii sfarsitului lumii. In acelasi chip prevesteste si Domnul nostru ca inainte de sfarsitul lumii se vor arata semne ceresti si foamete inexprimabila. “… si vor fi cutremure mari si, pe alocuri foamete si ciuma si spaime si semne mari in cer vor fi“(Lc.21, 11).
Actuala este si profetia St. Nil Mirovlitul, care a trait pe la anul 1600 in Sfantul Munte. Sf. Nil scrie ca dupa 1900 incepe apostazia generala a omenirii. De asemenea profeteste ca va predomina un desfrau nemaivazut si stiinta va face descoperiri extraordinare. Iar in timpul predominarii lui Antihrist, Dumnezeu va scurta zilele ca sa grabeasca venirea Domnului si ca sa mantuiasca pe cei alesi. “… si toate acestease vor petrece pentru ca Antihrist doreste sa cucereasca toate, si va face semne si minuni dupa inchipuire, dorind sa dea invataturi rele sarmanului om, de la un capat la altul al pamantului. Atunci vor zbura prin aer ca pasarile si vor strabate fundul marii ca pestii …“. Acestea au fost profetite inainie cu 400 de ani de Sf. Nil. Si mai mult el are dreptate. Asadar descoperirile extraordinare ale veacului nostru ar trebui sa ne faca sa slavim pe Creatorul nostru si sa ne inarmam cu credinta in Dumnezeu, incat venirea lui Antihrist sa nu ne poata insela. Scopul este acela de a avea vestile despre semnele vremurilor. Deci sa veghem, sa stam continuu in priveghere duhovniceasca, fiindca si daca nu este intre noi, inca, dezgustatorul si vicleanul Antihrist, sunt in prezent altii, aghiotantii si inainte mergatorii nedreptatii, Satan si nefericitii lui urmatori. Si acestia vor ca sa ne amageasca, incat fara voie sa devenim uneltele lor si primitorii falsului Mesia al evreilor, adica a lui Antihrist.
“Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece” (Mt.24, 35).

5. Anarhia democratiei
Astazi lumea traieste intr-o perioada de anarhie a democratiei. Intre popoare se observa ura, dusmanie, dezordine. Puterea lumii acesteia se exercita si se prezinta sub chipul democratiei. Diferitele conceptii despre lume, schimbarea traiului, obiceiurilor, traditiilor, se macina in moara cuvintelor despre democratia popoarelor. Aliantele, coalitiile politice, uniunile economice internationale, congresele si conferintele, intrunirile mondiale si vizitele protocolare, schimburile de pareri si informatii, dar si legaturile organizatiilor secrete formeaza catargul mondial pe care puterile intunericului le urzeste impotriva omenirii.
Popoarele care nici nu gandesc se prind in capcane unul pe altul. Asadar un mod de anarhie, care predomina pe plan mondial, diplomatia si prefacatoria, care tind ca sa defineasca normele de viata ale omenirii, pe dependenta economica si subjugare, popoarele facandu-se prada usoara a puterilor care lucreaza din umbra, care pregatesc nevazut, terenul pentru guvernarea mondiala.
Aici vom cerceta anarhia democratiei, ca semn care premerge lui Antihrist, asadar ca semn de avertizare, fiindca din vremea lui Daniel este profetit, ca anarhia democratiei va fi ultima forma a puterii pe planeta noastra, care premerge lui Antihrist, si care va pune capat puterii lui tiranice. Antihrist exploatand confuzia care va predomina prin divizarea omenirii si prin anarhie, pe plan mondial, va lua cu forta puterea, care aproape i se va oferi.
Fiindca, dupa cum spune Sf. Ap. Pavel: “… si atunci se va arata cel fara de lege” (II Tes.2, 8), atunci se va arata Antihrist, “pana cand cel care o impiedica va fugi dat la o parte” (II Tes.2,7)
Cu toate acestea merita ca sa dam doua profetii ale proorocului Daniel despre chipul si fiarele care se refera la imparatiile care vor premerge lui Antihrist, in urma carora este anarhia democratiei pe care o parcurgem astazi.
Prima profetie este visul lui Nabucodonosor, care privea viitorul Imparatiei sale, si pe care i l-a talcuit apoi Daniel. “O, rege! Tu priveai si iata un chip; acest chip era peste masura de mare si stralucirea lui neobisnuita – statea inaintea ta si infatisarea lui era grozava. Acest chip avea capul de aur curat, pieptul si bratele de argint, pantecele si coapsele de arama, pulpele de fier si o parte de lut. Tu priveai si iata o piatra desprinsa, nu de mana, a lovit chipul peste picioarele de fier si de lut si le-a sfaramat. Atunci au fost sfaramate in acelasi timp fierul, lutul, arama, argintul si aurul si au ajuns ca pleava de pe arie vara si vantul le-a luat cu sine, fara ca sa se gaseasca locul lor; iar piatra care a lovit chipul a crescut munte mare si a umplut tot pamantul” (Dan.2, 31-35). Acesta este visul regelui Nabucodonosor. Dar sa dam acum si a doua profetie. “Si patru fiare uriase au iesit din mare, una mai deosebita decat alta. Cea dintai semana cu un leu si avea aripi de vultur. M-am uitat la ea pana ce aripile i-au fost smulse si a fost ridicata de pe pamant si pusa pe picioare ca de om. Si iata o a doua fiara, cu infatisare de urs, stand intr-o rana, cu trei coaste in gura, intre dinti, si asa i s-a poruncit: Scoala-te ! Mananca multa carne ! Apoi m-am uitat din nou si iata o alta fiara, asemenea unui leopard avand pe spate patru aripi de pasare; si fiara avea patru capete, si i s-a dat putere. In urma am privit in vedeniile mele de noapte si iata o a patra fiara inspaimantatoare si infricosatoare si nespus de puternica“, care avea zece coarne, dintre care s-a ridicat unul mic …,” care graia lucruri mari” (Dan.7,2-8). Talcuirea celor doua profetii de catre Daniel este urmatoarea: “Tu rege al regilor, caruia Dumnezeul cerului i-a dat regatul, puterea, taria si marirea, si in mainile caruia a dat pe fii oamenilor in orice tinut ar locui, precum si fiarele campului si pasarile cerului si i-a dat stapanire peste toate, tu esti capul de aur. Si dupa tine se va ridica un alt regat mai mic decat al tau, apoi un al treilea regat de arama, care va stapani peste tot pamantul. Si un al patrulea regat va fi tare ca fierul si dupa cum fierul sfarama si zdrobeste totul, asa si el va sfarama si va preface totul in pulbere, ca fierul care face totul in bucati. Iar picioarele pe care le-ai vazut si degetele, unele de lut de olar si altele de fier, inseamna ca va fi un regat impartit si va fi tare ca fierul, dupa cum tu ai vazut fier amestecat cu lut. Si degetele picioarelor, unele de fier si altele de lut, inseamna ca regatul va fi parte tare, parte subred. Si dupa cum ai vazut fier amestecat cu lut, asa se va amesteca prin inrudire, dar nu vor avea legatura temeinica intre ele, dupa cum fierul nu se poate amesteca la un loc cu lutul. Iar in vremea acestor regi, Dumnezeul cerului va ridica un regat vesnic, care nu va fi nimicit niciodata si care nu va fi trecut la alt popor; el va sfarama si va nimici toate aceste regate si singur el va ramane in veci. Dupa cum tu ai vazut ca o piatra a fost desprinsa din munte, nu de mana, si a zdrobit fierul, arama, lutul, argintul si aurul, Marele Dumnezeu a dat de stire regelui ceea ce va fi in viitor; visul este adevarat si talcuirea lui neindoielnica” (Dan.2, 37-45).
Pentru intelegerea profetiei cu fiarele, Daniel zice urmatoarele: “… Pentru aceasta, eu, Daniel, am fost tulburat cu duhul meu si vedeniile pe care le-am avut ma inspaimantau. M-am apropiat atunci de unul din cei de fata si l-am rugat sa-mi spuna adevarul privitor la toate acestea. Si el mi-a vorbit si mi-a facut cunoscut intelesul acestor lucruri. Aceste fiare, patru la numar, inseamna ca patru regi se vor ridica pe pamant, si sfiintii Celui Preainalt vor primi regatul si il vor tine in stapanire in veci si in vecii vecilor. Dupa aceasta l-am rugat sa-mi spuna adevarul despre fiara a patra, care se deosebea de toate celelalte si care era afara din cale de inspaimantatoare, cu dinti de fier si cu ghiare de arama si care manca, sfarama, iar ceea ce ramanea calca in picioare. … El a raspuns astfel: Fiara a patra inseamna ca un alt rege va fi pe pamant, care se va deosebi de toate celelalte regate, care va manca tot pamantul, il va calca in picioare si-l va zdrobi. Si cele zece coarne inseamna ca din acest regat se vor ridica zece regi, si un altul se va scula dupa ei; el se va deosebi de cei dinaintea lui si va dobori la pamint trei regi. Si va grai cuvinte de defaimare impotriva Celui Preainalt si va asupri pe sfintii Celui Preainalt, si isi va pune in gand sa schimbe sarbatorile si legea, si ei vor fi dati in mainile lui o vreme si vremuri si jumatate de vreme. Si judecata se va face si i se va lua stapanirea, ca sa-l nimiceasca si sa-l prabuseasca pentru totdeauna” (Dan.7, 15-19; 23-26).
Deci, cele doua profetii, si prin urmare, si cea cu chipul fiarelor relateaza despre imparatiile lumii care vor premerge lui Antihrist. Vedem, asadar, ca perioada din ultima vreme, perioada anarhiei democratiei, pe care o strabatem in prezent, este simbolizata si caracterizata de legatura imposibila a materialelor din care erau facute degetele chipului (fier si lut) si face cunoscuta nestatornicia si neintelegerea dintre oamenii vremurilor noastre, dupa cum talcuieste insusi Daniel.
In a doua profetie remarcam si trebuie ca sa facem o imagine despre cele “zece coarne” (Dan.7, 7), adica despre zece imparati. De asemenea aceea ca dintre cele zece coarne a crescut “un alt corn mic” (Dan.7, 8), un mic neam, un mic rege, “care graia lucruri mari” (Dan.7, 8), care se impotrivea Celui Preainalt si asuprea pe sfiintii Celui Preainalt. Sigur nu incape nici o indoiala ca aici vorbeste despre Antihrist si sfarsitul lumii. Ca daca cei zece regi sunt guvernatorii masoni, implicati in faradelegile savarsite de Piata Comuna, “cornul cel mic” care va creste de acolo este Israel, de unde va veni Antihrist; timpul va dovedi.
Imagine  Problema este ca, sub mantia democratiei, in ultimul timp, cu stimularea si presiunile satanicei Piete Comune, chiar si Grecia a recunoscut preacurvia, avortul, divortul, scutirea de stagiu militar a iehovistilor si a votat diferite acte legislative, al caror efect este asemenea unor bombe asezate la temelia Greciei ortodoxe. Acum, de curad, prin Camera deputatilor se pregateste ca noi sa primim buletinele lui Antihrist cu 666 !
Daniel ne informeaza si prin alta profetie, ca Antihrist se va infatisa si va fi acceptat mai mare peste intreaga lume “cu putin popor” (Dan. 11, 23). In profetia aceasta se relateaza, ca, atunci cand se va intampla aceasta, vor guverna doua state. Statul de la miazanoapte si statul de la miazazi (Dan.ll, 11-15, 20-25). Care este statul cel mic ? Israel, care pregateste drumul pentru venirea lui Antihrist si pe care il asteapta cu nerabdare ? Oare cele doua state sunt Rusia si SUA care conduc destinele omenirii si formeaza cele doua maini ale diavolului, pregatite cu acele arme satanice ca sa semene dezastru si distrugere ? Timpul va decide. Daniel ne relateaza, de asemenea, ca va veni timpul mahnirii, “cum n-a mai fost de cand sunt popoarele si pana in vremea de acum” (Dan. 12,1), si ca Antihrist va anula jertfa de fiecare zi.
Prin urmare, Antihrist va veni dupa desavarsirea in lume a anarhiei democratiei, fiindca nu va exista nimeni care sa-l poata impiedica. Cat pentru statele cele mai tari si in special Rusia si SUA, putem spune ca sunt supuse organizatiei Sionismului international. Asadar anarhia, tulburarea, apostazia si autoritatea sunt predate usor lui Antihrist, fara mari impotriviri, in numele democratiei anarhice, a ecumenismului, internationalizarii, a colaborarii internationale dintre popoare.
Inca si Biserica este victima ecumenismului. Reprezentantii care supravegheaza in Consiliul Mondial al Bisericilor, au ca scop slabirea ortodoxiei si ca s-o traga spre sincretism, in care toate religiile sunt egale. In acest Consiliu international carturarii si fariseii stut siguri ca vor servi patronilor lor si nu grecilor, vor sprijini Sionismul international si nu ortodoxia. Vor pleca genunchii vicleniilor occidentale, papei si nu lui Hristos.
Profetul Daniel ne vorbeste inca si despre Imparatia lui Dumnezeu, care se va da sfintilor Celui Preainalt si care este reprezentata de piatra din profetie, care se desprinde dintr-un munte inalt, nu de mana si care lovind chipul l-a sfaramat; o aseamana cu un munte inalt care a crescut si a umplut tot pamantul. Asadar la sfarsit faradelegea va disparea, va fi distrusa prin slavita venire a Domnului si a imparatiei Sale, care va fi, dupa cum zice Daniel, vesnica. “Si imparatia… se va da poporului sfintilor Celui Preainalt; imparatia lui este imparatie vesnica” (Dan.7, 27).
In capitolul de fata relatam semnele acelea care s-au confirmat sau sunt in curs de desfasurare si care desi sunt relatate in Sf. Scriptura, lumea nu este atenta la ele, nici nu le coreleaza cu venirea lui Antihrist si cu a doua venire a Domnului.
Apostazia generala si nemaivazuta a omenirii, multimea cunostintelor, anarhia democratiei, infiintarea statului evreu si apropiata refacere a templului lui Solomon, sumt mai mult decat evidente si ingrijoratoare semne ale venirii lui Antihrist. Semne care au loc in vremea noastra si sunt descrise de profeti si de insusi Domnul nostru Iisus Hristos si de Apostoli, ca semne ale vremii. “… fata cerului stiti s-o judecati, dar semnele vremurilor nu puteti ?” (Mt.16, 3).
Negresit semnele profetite de Domnul sunt multe, cum ar fi: profetii mincinosi, racirea dragostei, evenimentele ingrozitoare care vor veni si semnele ceresti, propovaduirea evangheliei in toata lumea si razboaie.
Vrednic de atentie este neobisnuitul semn ceresc, care a avut loc in zilele noastre, in anul 1962, alinierea planetelor.
Specialistii in materie, profesori de astronomie au zis ca o aliniere a planetelor a mai avut loc in anul 6 i.d.Hr., deci inainte de nasterea lui Hristos. Multi si-au exprimat opinia ca, probabil, alinierea planetelor din zilele noastre este un semn ceresc pentru nasterea lui Antihrist, fiindca Parintii Bisericii noastre sustin ca Antihrist va avea multe semne asemanatoare cu ale lui Hristos. Astazi toate semnele acestea trec neobservate de oameni. Ei le considera intamplatoare, dupa cum intamplatoare considera si minunile Facatorului lumii. Iar mijloacele de informare in masa si presa incearca sa convinga pe sarmanul om ca el se trage din maimuta si ca nu este facut de Dumnezeu. Asadar,omul care se inalta pe sine si care se inseala amarnic de instrumentele Satanei, nu remarca semnele vremilor, nu se intoarce la pocainta. Si in timp ce se lasa robit de Antihrist, va fi prins in capcana, si va cauta mantuirea, dar nu de la Cel rastignit si inviat. Care va veni sa judece vii si mortii, Domnul nostru Iisus Hristos.
6. Ce-l opreste si cel care-l opreste
Alt semn care prevesteste ca Antihrist este in fata usii este confirmarea din zilele noastre a profetiei Sf. Ap. Pavel pentru venirea lui Antihrist.
Noi zicem ca timpul exact al venirii lui Antihrist este necunoscut. Dar cunoastem semnele care vor prevesti venirea lui, incat este aproape cert ca astazi traim vremea in care Antihrist a aruncat deja dezgustatoarea sa umbra peste omenire, a carui venire se apropie cu repeziciune.
Un asemenea semn caracteristic ne este aratat de Sf. Ap. Pavel, care in a doua sa epistola catre Tesalonicieni ne spune urmatoarele: “Si acum stiti ce-l opreste ca sa nu se arate decat la vremea lui. Pentru ca taina faradelegii se si lucreaza, pana cand cel care o impiedica acum va fi dat la o parte” (II Tes.2,6-7).
Talcuirea acestor locuri a prezentat destule dificultati. Dar astazi evenimentele confirma profetia, precum s-a confirmat si profetia lui Iisus pentru redobandirea Ierusalimului, si nu trebuie sa ramanem pasivi pentru mantuirea sufletului nostru, amanand pocainta si intoarcerea la Hristos.
Nu este exclus sa-l vedem in zilele noastre pe Antihrist, oricat de desgustator si respingator ni s-ar parea aceasta. Deci, ce-l impiedica ? Cine este ce-l care-l opreste pentru care talcuitorii au scris si scriu atatea si atatea ? Multi zic ca cel care-l opreste a fost puterea romana. Altii zic ca ar fi una din diferitele imparatii sau regimuri, care au asuprit omenirea, si altii zic ca deja “ce-l opreste” a luat diferite forme concrete ale puterii pe pamant, care nu au exisat pana acum, si care i-a permis ca sa raspandeasca pe pamant anarhia democratiei. Dar sa vedem pe Sf. Ap Pavel ce zice despre “ce-l opreste” si “cel care-l opreste”.
Deci Sf. Ap. Pavel scrie tesalonicienilor in a doua epistola despre Antihrist si a doua venire, asa: “Cunoasteti ce-l opreste intrucat v-am spus-o alta data.” (Aici Pavel evita sa numeasca ce-l opreste, fie pentru ca tesalonicienii il cunosteau din alte marturii ale sale, fie pentru ca nu considera nimerit sa numeasca ce-l opreste, ca sa nu creeze dificultati, din partea puterii romane). Prin urmare, zice Sf. Ap. Pavel, cunoasteti ce-l impiedica pe Antihrist, ca sa nu vina acum, desi este ingaduita de Dumnezeu. Puterea raului si a faradelegii este si acum in mai mica masura, si exista cineva care-l impiedica pe cel fara de lege ca sa se arate; si abia se va da la o parte cel care o impiedica si atunci se va arata Antihrist. Si continua asigurand inca odata. “Si atunci se va arata cel fara de lege” (II Tes.2, 8). Deci o talcuire mai probabila este ca cel care o impiedica, care se va da la o parte, si va permite lui Antihrist ca sa se arate, este retragerea romanilor, pentru vremea lui Pavel, si pentru vremea noastra retragerea diferitelor neamuri care pana acum ocupa pamantul strabun a lui Israel si Ierusalimul, de aproape 2.000 de ani.
Era cu neputinta ca sa se arate Antihrist inainte de a se retrage puterea care stapanea pamantul lui Israel si inaintea celui care-l oprea, asadar purtatorul puterii va parasi Ierusalimul. Din 1948 insa evreii au infiintat statul Israel, pe pamantul strabun si cel care stapanea a eliberat Ierusalimul. Teritoriul este liber si nu numai liber, ci este pregatit intens de evreii care asteapta cu nerabdare pe Antihrist. Ba mai mult au adunat materialele pentru reconstruirea templului, incat sa aseze pe cel fara de lege in mijlocul lui.
Pentru aceasta si invingatorul razboiului de 6 zile, arhirabinul armatei israelite, a declarat: “am pus stapanire pe cetatea lui Dumnezeu, patrundem in epoca mesianica pentru poporul evreu“.
Sigur, cu toate acestea, Sf. Ap. Pavel a intarit zicand: taina celui fara de lege se lucreaza. Asadar raul si cel fara de lege au existat si exista, dar Antihrist,care in timpul epocii sale se va deda la orgiile faradelegii, nu avea putere ca sa vina in timpul stapanirii romane, care pe vremea lui Pavel alcatuia puterea care-l oprea. Si nici dupa aceea, cand Ierusalimul a fost calcat in picioare de diferite neamuri, dupa cum a prezis Iisus: “Si Ierusalimul va fi calcat in picioare de neamuri, pana ce se vor implini vremurile neamurilor” (Lc.21, 24).
Caci Antihrist va fi o persoana politica. Va fi om care va guverna pentru scurt timp toata lumea, punand stapanire pe putere. Sigur, pentru ca sa se intample aceasta trebuie cineva care sa lucreze aspru. Astazi evreii prin Sionismul international lucreaza cu rabdare pentru instalarea unui superguvernant mondial, avand in mainile lor capitalurile si mijloacele de productie, incat realizarea acestui scop sa nu se arate o problema greu de rezolvat, ci sa fie o problema simpla, de timp.
De asemenea, numai astazi este liber drumul ca sa se arate Antihrist si ca sa se continue exact cuvintele Sf. Ap. Pavel “si atunci se va arata cel fara de lege” (II Tes.2, 8). Cand ? “Cand cel care o impiedica va fi dat la o parte” (II Tes.2, 7). De asemenea armatele sunt pregatite. Antihrist este inaintea usilor.
Sfarsitul lui Antihrist
Imagine Antihrist mai este numit si “fiul pierzarii” (II Tes.2, 3), fiindca la sfarsit va pierde si acesta, dupa cum zice Sf. Ioan Gura de Aur.
Antihrist si cei doi aparatori ai lui, profetul cel mincinos si diavolul, vor fi aruncati in iezerul cel de foc. Despre aceasta nu incape nici cea mai mica indoiala. Mai mult Apocalipsa completeaza ca “unde este si fiara si proorocul mincinos, si vor fi chinuiti acolo, zi si noapte, in vecii vecilor” (Apoc.20,10).
Dar aceeasi soarta vor avea si aceia care se vor inchina lui Antihrist si vor primi semnul lui. “… Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei” (Apoc. 14, 11).
Despre infrangerea si pedeapsa lui Antihrist vorbesc multi Parinti ai Bisericii, afara de profeti, cum ar fi Daniel si Apostolii.
Domnul nostru Iisus Hristos, la a doua venire, va distruge moartea, cand “moarte nu va mai fi; nici plangere, nici strigat, nici durere nu vor mai fi, caci cele dintai au trecut” (Apoc.21,4), dupa cum zice in Apocalipsa.
Atunci, cei credinciosi vor sluji lui Dumnezeu, care ii va rapi in aer, pentru intampinarea Domnului, si sa fie aproape, foarte aproape in dragoste vesnica duhovniceasca; “cele ce ochiul n-a vazut si urechea nu a auzit si la inima omului nu s-a suit, pe acestea le-a gatit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El” (I Cor.2,9), in dragoste, deci, care pe vremea Sf. Ap. Pavel, ochiul nu le-a vazut si urechea nu le-a auzit si mintea omului nu si le poate inchipui, pe care Dumnezeu le-a pregatit celor care-L iubesc. Dar Sf. Ap. Pavel zice, ca, in timpul celei de a doua veniri, vor exista oameni in viata, care “vor fi rapiti, impreuna cu ei, in nori, ca sa intampine pe Domnul in vazduh” (I Tes.4, 17).
Sigur de mare cinste este privilegiul de a fi crestin si de a participa cu credinta puternica in lupta pe care o va duce Biserica impotriva stapanirii lumii acesteia, luand exemplul Parintilor Bisericii, ale martirilor, ale marturisitorilor si ale tuturor celor credinciosi din veci, care au stat fara frica impotriva puterilor intunericului.
Opiniile in legatura cu aceea, daca va mai continua pentru un timp viata pe pamant, dupa sfarsitul lui Antihrist sau va urma imediat a doua venire a Domnului, sunt impartite. Mai intai apare argumentul ca ziua celei de a doua veniri este necunoscuta, fiindca va veni ca un “fur noaptea” (I Pt.3, 10). Daca, asadar, a doua venire urmeaza imediat dupa infrlngerea lui Antihrist inseamna ca noi vom cunoaste a doua venire cu 7 ani inainte de a se realiza. Dar va exista o mare problema, generata de faptul ca oamenii acelor vremuri vor fi lenesi spre cele duhovnicesti si indiferenti pentru aceste probleme. Ochii lor vor fi orbi si inima lor impietrita, ne spune Sf.Scriptura: “ca o cursa; caci va veni peste toti cei ce locuiesc pe fata pamantului” (Lc.21, 35), a doua venire a Domnului. De asemenea, Hristos a zis, profetic, ca oamenii din vremea lui Antihrist si a celei de a doua veniri, care va urma negresit, incet sau repede, vor fi fara frica de Dumnezeu, dupa cum oamenii din vremea potopului, care au vazut semnele de avertisment si pe Noe construindu-si 120 de ani corabia si chemarea sa la pocainta, au continuat sa traiasca in desfrau, si-l batjocoreau. Ori vor cunoaste cei nepocaiti vremea sfarsitului lor, ori nu, tot nepocaiti vor ramane.
Iata ce zice Domnul: “Caci precum in zilele acelea dinainte de potop, oamenii mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie, si n-au stiut pana ce a venit potopul si i-a luat pe toti, la fel va fi si venirea Fiului Omului” (Mt.24, 37-38).
Dupa cum vedem scopul tuturor profetiilor, care relateaza evenimentele de dupa Hristos, se concentreaza asupra persoanei si venirii dezgustatorului Antihrist, fiindca inainte mergatorii lui, instrumente ale Satanei, vor unelti si forta predarea sarmanei omeniri in mainile celui fara de lege, care vor pregati insemnarea celor necredinciosi cu semnul satanic, imposibil de sters. Crestinii credinciosi nu se vor teme de venirea lui Antihrist, dupa cum nu s-au temut si nu s-au inspaimmtat de inainte mergatorii si uneltele lui atatea sute de mii de martiri, sfinti, cuviosi si marturisitori. Zilnic se vesteste credinta lor si fermitatea unitatii glasului lor, ca a militantului ortodox Iosif Vrienie: “Prietene, nu tagadui ortodoxia. Nu minti evlavia stramoseasca; in aceasta te-ai nascut, in ea traiesti si in ea vei adormi“.
“Si atunci se va arata cel fara de lege, pe care Domnul Iisus, il va ucide, cu suflarea gurii Sale, si-l va nimici cu stralucirea venirii Sale” (11 Tes.2, 8). Pe scurt despre planul anticreștin globalist
Devine din ce în ce mai clar faptul că trăim vremuri tulburi în care creștinismul este atacat de Noua Ordine Mondială, globalizare, masonerie, sataniști, anticreștini. În cadrul complexului proiect globalist (dezastruos) există și un plan anticreștin pe care indivizi oculți, diabolici, încearcă să-l implementeze la nivel mondial, într-un mod foarte subtil.Câteva obiective cuprinse în cadrul planului anticreștin:
- promovarea LGBT (gay, lesbian, bisexual, transsexual);
- promovarea agresivă a feminismului prin care se încearcă modificarea – într-un sens contrar Bibliei – rolului natural al femeii;
- interzicerea însemnelor creștine în diverse locuri publice;
- eliminarea orelor de învățătură creștin-ortodoxă din cadrul programei de învățământ;
- discreditarea Bisericii Ortodoxe și a creștinismului prin intermediul mass-mediei;
- mediatizarea excesivă a unor grupuri anticreștine cum ar fi Femen. Complexul plan anticreștin este promovat subtil prin intermediul unor politicieni, persoane publice, vedete, clipuri muzicale, documentare, emisiuni tv, filme, jocuri video.
Globaliștii se folosesc și de organizații globale (ONU ….) și nonguvernamentale, fundații, asociații pentru apărarea drepturilor omului (Amnesty International …), toate acestea ascunzându-și adevăratele intenții sub umbrela unor deziderate nobile cum ar fi umanismul, drepturile omului sau pacea. Aberația numită politically correct, umanismul, egalitarismul, toate acestea sunt folosite asiduu, într-un mod pervers, în lupta anticreștină.
Imagine Planul anticreștin include și implementarea biocipului adică însclavizarea totală a oamenilor și însemnarea acestora cu numărul antihristului pe mâna dreaptă sau pe frunte. Când va începe însemnarea (biociparea) atunci va începe cu adevărat și prigoana creștinilor.
Elemente oculte încearcă, prin metode subtile, să răstoarne regulile lăsate de Dumnezeu. Astfel femeia capătă rol conducător iar copii ajung să dicteze părinților modul de comportament. Bineînțeles că toate aceste transformări nefirești nu duc decât într-un singur punct: la haos familial, la distrugerea familiei.
Distrugerea familiei este unul dintre scopurile ascunse ale globaliștilor.
Femeile creștine nu trebuie să se lase lase corupte de feminismul anticreștin. Dacă acestea vor dori să trăiască creștinește atunci vor urma învățăturile lăsate de Dumnezeu în Biblie. Așa-zisa “emancipare” a femeii promovată de feminism nu este altceva decât o mare înșelare pentru femeile creștine.
Este cunoscut faptul că “femeia ține casa”, ea reprezintă nucleul familiei, de aceea aceasta a și devenit principala țintă a globaliștilor.
Globaliștii vor încerca și unirea tuturor religiilor sub o singură religie mondială care se va numi, cel mai probabil, New Age (noua eră). Unirea tuturor religiilor va fi promovată sub forma unui îndemn pentru “pacea mondială”. Sună foarte frumos, nu? De fapt, adevărul este cu totul altul: în acest New Age nu există Dumnezeu, oamenii având posibilitatea să devină ei înșiși niște mici zei!?
În New Age femeile-”zeițe” dețin puterea, aceasta putând fi și explicația pentru promovarea agresivă a feminismului în zilele noastre. Probabil că acum se pregătește terenul pentru noua “religie”.
Planeta, denumită pompos “zeița-mamă” sau “marea zeiță”, ocupă un loc important în cadrul New Age, oamenii fiind obligați să proslăvească frunze, copaci, flori, ciuperci … Sună ciudat, însă, globaliștii chiar speră să impună o asemenea bizarerie la nivel mondial. Bineînțeles, “în numele păcii”.
Mulți preoți ortodocși au atras atenția asupra acestui New Age păgân, satanist (căutați pe Youtube).
Cine credeți că va fi conducătorul acestei noi “religii” mondiale, sataniste?
Cine sunt acești globaliști diabolici? Marea majoritate a acestora sunt masoni de grad superior, însă, există și bancheri, miliardari dezaxați, politicieni corupți, membri ai unor familii regale, sataniști, indivizi oculți de alte confesiuni sau indivizi care urăsc creștinismul.
Acestor tulburați le place să creadă că reprezintă o elită. Dacă aceștia fac parte dintr-o elită aceasta nu poate fi decât o elită a răului.
Cea mai mare parte a televiziunilor este controlată de globaliști. Nu vă lăsați influențați de mesajele sau emisiunile prezentate la tv – majoritatea televiziunilor românești sunt controlate astăzi de globaliști, direct sau prin publicitate. Prin contracte televiziunile nu mai pot dezbate anumite subiecte sensibile. Nu mai poți critica o firmă dacă aceasta te finanțează, nu? Nu veți auzi vorbindu-se la televizor de existența vreunui plan anticreștin – televiziunile vor deveni principalele instrumente pentru denigrarea creștinilor și a creștinismului.
Informați-vă de pe internet, singura zonă rămasă – încă – liberă.
Ochiul lui Horus și alte însemne masonice (piramida, soarele …) vor fi din ce în ce mai vizibile peste tot, mai ales în media.
Cele de mai sus și alte elemente ale planului anticreștin vor fi dezvoltate pe larg în diverse postări. Pe blog vor mai fi postate diverse materiale cu subiect creștin: miracole, învățături, interviuri cu preoți ortodocși, diverse video, filme, știri.
Noua Ordine Mondiala este – potrivit teoriilor moderne ale conspiratiei - o conspiratie mondiala condusa de grupuri de putere financiara si politica.
Imagine Ideea centrala in teoriile conspiratiei despre o “noua ordine mondiala” este ca o elita mondiala oculta ar conspira cu telul constituirii in final a unui guvern mondial, care ar inlocui rapid guvernarile statelor nationale suverane si ar pune capat luptelor pentru putere pe plan international. Despre diverse evenimente semnificative din politica si finante s-a speculat ca au fost si sunt orchestrate de o clica foarte influenta prin intermediul multor organizatii de fatada. Numeroase evenimente istorice sau contemporane sunt vazute ca etape ale unui plan in curs de desfasurare pentru a ajunge la dominarea lumii.
In secolul al XX-lea, multi sefi de stat, in frunte cu Woodrow Wilson si Winston Churchill, au folosit termenul noua ordine mondiala pentru a se referi la o noua perioada a istoriei care atesta schimbarea dramatica in gandirea politica a lumii si schimbarea echilibrului de putere dupa Primul Razboi Mondial si Al Doilea Razboi Mondial. Ei au vazut toate aceste perioade ca posibilitati de a pune in aplicare propunerile idealiste sau liberale pentru o guvernarea mondiala numai in sensul unor eforturi colective noi pentru a identifica, intelege si solutiona problemele curente care depasesc posibilitatile statelor individuale. Aceste propuneri au condus la crearea unor organizatii internationale, intre care Organizatia Natiunilor Unite si NATO, precum si unele acorduri internationale, ca sistemul Bretton Woods si Acordul General pentru Tarife si Comert, ca initiative atat pentru mentinerea unui echilibru intre puterile internationale, cat si pentru a reglementa cooperarea intre natiuni, pentru a inaugura o faza pasnica a capitalismului. Aceste initiative, precum si conceptiile unui internationalism in general au fost mereu criticate vehement de fortele ultraconservatoare nationaliste.
Dupa cele doua razboaie mondiale, fortele politice cu orientare de stanga au salutat aceste organisme internationale nou infiintate, dar au sustinut ca ele sufera de deficit democratic si ca, prin urmare, au fost insuficiente nu numai pentru a preveni un alt razboi mondial, dar au fost si incapabile sa promoveze o justitie globala. In consecinta, activisti din intreaga lume au format o miscare federalista cu scopul de a crea o noua ordine mondiala reala.
In 1940, scriitorul britanic de anticipatie Herbert George Wells a mers mai departe prin insusirea si redefinirea termenului de noua ordine mondiala ca sinonim pentru crearea unui stat mondial administrat stiintific si avand un sistem economic de tip socialist.
In anii 1947-1957, in care Razboiul Rece ajunsese la paroxism, teoreticienii conspiratiei dreptului american secular si crestin au amplificat unele temeri nefondate fata de francmasoni, Iluminati si fata de evrei ca ar constitui forta motrice a unei conspiratii comuniste internationale. Amenintarea comunismului mondial, sub forma unui stat ateu cu guvern mondial birocratic colectivist, demonizat ca Amenintarea Rosie, a devenit principala preocupare a conspirationistilor apocalipsei milenare
Imagine De aproape doua milenii, teologii crestini si mirenii se tem de o conspiratie globalista care sa duca la indeplinirea profetiilor despre Sfarsitul lumii din Biblie, in special din Cartea lui Ezechiel, Cartea lui Daniel, predica lui Iisus de pe Muntele Maslinilor, din Evangheliile sinoptice, precum si din Cartea Apocalipsei. Ei sustin ca agentii umani si demonici ai diavolului sunt implicati intr-un complot primordial de a induce in eroare omenirea cu scopul acceptarii unei teocratii satanice care sa domine lumea, teocratia satanica a Nesfintei Treimi – Satana, Antihristul si prorocul mincinos fiind baza unui cult imperial. In multe teorii ale conspiratiei contemporane crestine, profetul mincinos va fi ultimul papa al Bisericii Romano-Catolice (inscaunat prin tradare sau de o conspiratie iezuita), un guru carismatic din miscarea New Age sau chiar un lider al unei organizatii fundamentaliste crestine, cum ar fi Fellowship, in timp ce Anticristul va fi un presedinte al Uniunii Europene, ori secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite sau un actor virtual care serveste drept figura pentru un supercomputer.
Francmasoneria
Francmasoneria (sau „masoneria“), ca institutie, este un ordin initiatic ai carei membri sunt infratiti prin idealuri comune morale, spirituale si sociale (si in unele cazuri chiar politice), prin initierea conforma unui ritual comun, prin juramantul depus pe una din cartile sfinte ale marilor religii (Biblia, Coranul, Dao de Jing, Vedele hinduse, Tripitaka budiste, sau alte scrieri considerate sacre) si, in majoritatea ramificatiilor, de credinta intr-o „fiinta suprema“, un „Mare Arhitect al Universului“. Organizatiile masonice, prezente in majoritatea tarilor, se regasesc sub forma obedientelor autonome, ele insele compuse din loji albastre (zise si ateliere) de cate 7-50 de persoane (uneori chiar mai multe).
Potrivit lucrarii The New Encyclopedia Britannica, francmasoneria este cea mai vasta societate secreta (sau “societate discreta”) din lume, raspandindu-se indeosebi in secolul al XIX-lea odata cu dezvoltarea Imperiului Britanic.
Illuminati
Ordinul Iluminatilor (“illuminati”) a fost o societate secreta fondata la 1 mai 1776, in Ingolstadt, in regatul Bavaria, de Adam Weishaupt, un profesor de teologie. Miscarea era formata din liber-cugetatori, liberali, republicani si feministi, recrutati din lojile masone germane. In 1785, ordinul a fost infiltrat, dezbinat si suprimat de autoritatile Bavariei pentru un presupus complot indreptat impotriva tuturor monarhiilor si religiilor de stat din Europa. Weishaupt a primit azil la curtea unui print german mason.
Protocoalele Sionului
Protocoalele inteleptilor Sionului (Протоколы Сионских мудрецов) este un text care a circulat la inceputul secolului al XX-lea in Europa si care descrie asa-zisele planuri de dominare a intregii lumi puse la cale de evrei. A fost publicat pentru prima oara in foileton intre 28 august si 7 septembrie (stil vechi) 1903 in ziarul Знамя (Znamia) din Sankt Petersburg.
Masa rotunda
Omul de afaceri Cecil Rhodes, promotor al Imperiului Britanic, a militat pentru ideea ca Marea Britanie sa reanexeze Statele Unite in vederea realizarii unei viitoare federatii imperialel care sa domine lumea pe plan militar si economic. In primul sau testament din 1877, scris la varsta de 23 ani, si-a exprimat dorinta de a finanta o societate secreta (cunoscuta sub numele de societatea electorilor), care ar promova acest obiectiv
Conspiratia la vedere a lui Wells
In cartea sa din 1928, The Open Conspiracy, scriitorul britanic Herbert George Wells a facut apel la intelectualitatea din toate statele lumii de a se organiza in vederea stabilirii unei viitoare federatii la nivel mondial in scopul intaririi democratiei, acordarii unei cetatenii mondiale, a asumarii autoritatii internationale intre agentii separate la nivel mondial, cu scopul de a construi o lume social-democrata.
Supraveghere in masa
Teoreticienii conspiratiei cred ca Noua Ordine Mondiala este implementata prin programe de supraveghere in masa, precum si prin utilizarea de coduri numerice personale pentru persoane, codul de bare pentru produse, codul universal de marcare a marfurilor, si, mai recent, identificarea prin frecventa radio folosind implanturi cu microcipuri de tip RFId. Dupa 11 septembrie 2001, serviciile secrete americane inregistreaza zilnic 1,5 miliarde de convorbiri telefonice.
Scepticii avertizeaza asupra promovarii consumului, ca de exemplu Katherine Albrecht si Liz McIntyre. Ei sustin ca guvernele si marile companii comerciale planifica urmarirea fiecarei miscari a consumatorilor si a cetatenilor cu RFID, ceea ce ar reprezenta ultimul pas spre statul totalitar care isi supravegheaza cetatenii ca in romanul 1984 scris de George Orwell. De aceea crestinii ar trebui sa se impotriveasca, intrucat – afirma scepticii – bazele de date si tehnologiile moderne de comunicatii, impreuna cu comercializarea echipamentelor sofisticate de captare a datelor si identitatilor si a sistemelor de autentificare, fac posibil astazi sa se solicite date biometrice asociate sau un semn pentru a putea face achizitii. Ei se tem ca aceste posibilitati tehnice noi seamana mult cu numarul fiarei prevestit in Cartea Apocalipsei.Unde îşi va avea locul Fiara? I s-a dat să facă război cu sfinţii şi să-i biruie. Şi i s-a dat stăpânire peste orice seminţie, peste orice norod, peste orice limbă şi peste orice neam. Şi toţi locuitorii pământului i se vor închina, toţi aceia al căror nume n-a fost scris, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului care a fost junghiat. (Apocalipsa 13:7-8)
Teologii creştini susţin pe baza acestui verset că Anticrist va domni asupra întregii lumi.  David Reagan scria: „Ultimul imperiu al neamurilor va uni întreaga omenire sub acelaşi sistem politic, social, economic şi spiritual. Toate ţările vor fi incluse. („The Gentiles in Prophecy”)
Joel Richardson nu este de acord, arătând că folosirea cuvântului „toate” în scriptură este uneori o hiperbolă sau exagerare. Un astfel de exemplu poate fi găsit în Ezra 1.2: Aşa vorbeşte Cirus, împăratul perşilor: „Domnul Dumnezeul cerurilor mi-a dat toate împărăţiile pământului şi mi-a poruncit să-I zidesc o Casă la Ierusalim în Iuda. Citând un alt verset care utilizează aceeaşi figură de stil, continuă: „Dacă facem apel la puţin bun simţ, ştim deja răspunsurile la următoarele întrebări, însă, în lumina versetelor de mai sus, evident, ne întrebăm:
Cezar a impus taxe, în mod literal, în toată lumea (Luca 2.1-3)? Oare chiar toţi bărbaţii, femeile şi copiii din Iudeea şi Ierusalim au fost botezaţi în Râul Iordan (Marcu 1.15)? Nebucadneţar sau Cirus, chiar au domnit, în mod literal, peste tot pământul (Daniel 2.36-38, Ezra 1.2)? Evanghelia a fost predicată lumii întregi, în mod literal, în timpul vieţii ucenicilor (Romani 10.18)?  Noi ştim că răspunsul la fiecare din aceste întrebări este  „Nu”. Este ca şi cum ai spune „toată lumea a vizionat duminică meciul din Super Bowl”.
Autorul subliniază că în versetele care cuprind expresia „tot pământul” – cum ar fi cele din Apocalipsa 13.3-4, 13.8, 13.12, 13.17 şi 17.8 – cuvântul „pământ” este tradus din grecescul „ge” care, deseori, desemnează „o ţară,  teritoriu cu graniţe bine stabilite, ţinut, regiune”. El afirmă că din Orientul Mijlociu va ieşi Anti­cristul, zonă binecunoscută (familiară) proorocilor evrei, ce cuprinde ţările din jurul Israelului şi Ierusalimului, care va fi centrul de interes al conflictului din zilele din urmă (vezi Zaharia 12:2,  14:14, Ioel 3.11-12). Toate aceste ţări au un singur numitor comun – religia islamică.
În Daniel 2 şi 7 ni se descoperă cele patru imperii – imagine din visul lui Nabucadneţar care a fost tălmăcit de Daniel – şi viziunea lui Daniel cu cele patru fiare care ies din mare, ceea ce, în general se interpretează ca fiind o succesiune a imperiilor babilonan, persan, grecesc şi roman care au domnit peste Israel. Potrivit cărţilor Daniel şi Apocalipsa, în zilele din urmă,  din cea de a patra fiară va mai ieşi o alta, condusă de Anticrist. În Apocalipsa 17, Ioan scrie despre şapte regi, unul care „este” şi unul care „trebuie să vină”. Cel care nu a venit încă este „fiara” sau Anticristul. Cel care „este” constituie  Imperiul Roman care exista în vremea lui Ioan, când a scris Apocalipsa.Acesta este şi motivul care a determinat comentatorii Bibliei să coreleze venirea lui Anticrist de ceva ce va ieşi din Imperiul Roman. Un punct de vedere popular afirmă că Anticristul va veni din Uniunea Europenă.
Originile Uniunii Europene se trag din Tratatul de la Roma şi a unit un număr de ţări ale fostului Imperiu Roman. Chiar şi acum ţările zonei euro urmăresc o uniune mai strânsă pentru a rezolva problemele create de lichiditatea monedei euro (vezi articolul din secţiunea Semnele Vremurilor).Dacă avem în vedere că Imperiul Roman a ajuns şi în Orientul Mijlociu, după care s‑a divizat în Imperiul Roman de Apus, cu capitala la Roma şi Imperiul Roman de Răsărit, cu capitala la Constantinopol (Istambul), este posibil ca cel „care urmează să vină” să apară din răsărit, partea islamică de astăzi a fostului imperiu.Daniel 8:23 vorbeşte despre un rege care se va ridica, un împărat fără ruşine şi viclean, iscusit în uneltiri. (Daniel 8.23).Majoritatea interpreţilor atribuie versetul ca fiind o referire la Anticrist, care, după cum se observă, se ridică din „împărăţia lor” în zilele din urmă. În context, „împărăţia lor” este regiunea imperiilor grec şi persan. Niciunul din aceste imperii nu s-a extins spre Europa de vest, ci înspre est, în ţările care formează astăzi inima islamului.
Viziunea lui Zaharia din capitolul 5 este centrată pe un „sul care zbura” şi o femeie aşezată într‑o efă (vasul care măsoară o efă). Despre sulul care zbura, un înger îi spune lui Zaharia: Acesta este blestemul care este peste toată ţara (care se întinde peste toată ţara).Despre femeia din vas, îngerul îi spune lui Zaharia că reprezintă nelegiuirea. În finalul viziunii, femeia este dusă să construiască o casă în ţara lui Şinear (Babilon).      Îngerul care vorbea cu mine a înaintat şi mi-a zis: „Ridică ochii şi priveşte ce iese de acolo.” Eu am răspuns: „Ce este aceasta?” Şi el a zis: „Iese efa.” Şi a adăugat: „Aceasta este nelegiuirea lor în toată ţara.” Şi iată că se ridica un talant de plumb, şi în mijlocul efei şedea o femeie. El a zis: „Aceasta este nelegiuirea!” Şi i-a dat brânci în efă, şi a aruncat bucata de plumb peste gura efei. Am ridicat ochii şi m-am uitat, şi iată că s-au arătat două femei. În aripile lor sufla vântul: ele aveau aripi ca ale cocostârcului. Au ridicat efa între pământ şi cer. Atunci am întrebat pe îngerul care vorbea cu mine: „Unde duc ele efa?” El mi-a răspuns: „Se duc să-i zidească o casă în ţara Şinear, ca să fie aşezată acolo şi să rămână pe locul ei.” (Zaharia 5:5-11)
Imperiul babilonian se întindea peste zona care astăzi constituie epicentrul islamului. În plus,  un aspect interesant al acestui text este cuvântul „blestem” care, în ebraică, se scrie  chiar după modul în care este pronunţat, adică „alah”. „Babilon” este conexiunea ce o foloseşte Joel Richardson pentru a lega textul din Zaharia 5 cu versetele din Apocalipsa 17. El subliniază că numele Babilon, scris pe fruntea „femeii” descrisă în Apocalipsa 17, provine din cuvântul ebraic „Babel” care înseamnă „confuzie” (prin amestecare).
Islamul este un amestec de povestiri biblice evreieşti şi creştine, suprapuse peste religia existentă în Arabia.
Mahomed a luat dumnezeul Allah din cei 365 dumnezei veneraţi  de triburile arabe în templul Kaaba din Mecca şi l‑a proclamat ca fiind singurul dumnezeu adevărat, acelaşi Dumnezeu la care se închină evreii şi creştinii. Această declaraţie respinsă de evreii şi creştinii vremii,  a făcut ca Mahomed să se întoarcă împotriva lor şi să scrie pasajele din Coran care îndeamnă la subjugarea evreilor şi creştinilor.
Joel Richardson concluzio­nează că închinarea la Allah în regiunea fostului Imperiu Babilonian şi acceptarea islamului de către majoritatea copleşitoare a populaţiei Orientului Mijlociu reprezintă semnul că această regiune este scaunul de domnie a lui Anticrist.
Semnul Fiarei
Şi a făcut ca toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei. Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este 666. (Apocalipsa 13:16-18)
Cea mai cunoscută interpretare a acestui pasaj este aceea că Anticristul va pune în mod literal un însemn pe oameni, fără de care ei nu vor putea vinde sau cumpăra. Potrivit unui articol de pe site‑ul Rapture Ready http://www.raptureready.com „anticristul se va autoproclama Dumnezeu, îşi va expune imaginea în Templu şi va obliga pe toată lumea să i se închine. El va cere tuturor să primească un semn cu numărul 666, fără de care nimeni nu va putea vinde sau cumpăra”.
Joel Richardson nu este de acord cu această perspectivă şi afirmă că semnul Fiarei  nu trebuie neapărat să fie, literal, un semn sau un număr imprimat pe mână sau pe frunte. El scrie:  „Semnul fiarei va fi mai curând un semn spiritual, după cum şi  semnul lui Cristos asupra aleşilor lui este unul spiritual. Apocalipsa 7:3 şi 14:1 descriu pe cei care au pecetea lui Dumnezeu pe fruntea lor. Majoritatea interpreţilor o percep ca semnul alianţei spirituale cu Domnul şi proprietate a Lui. Aşadar, de ce nu am asocia semnul din Apocalipsa 13 ca fiind unul spiritual?” Mai departe, susţine că, deseori, în Scriptură, atunci când un credincios face o alianţă cu Dumnezeu, accentul cade pe minte (cap) şi acţiune – înfăptuire (mână), ceea ce subliniază supunerea totală faţă de Dumnezeu, aşa cum este scris în Deuteronom 6:5-8:Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta.Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. Să le legi ca un semn de aducere aminte la mâini şi să-ţi fie ca nişte fruntare între ochi.
(Deuteronomul 6:5-8)
Acceptarea islamului înseamnă renunţarea la Dumnezeul Bibliei şi la  Domnul Isus Cristos.  Potrivit islamului, toţi cei care cred că Isus este Fiul lui Dumnezeu, care s-a făcut om pentru noi şi a murit pe cruce pentru păcatele lumii, comit cel mai mare păcat posibil numit „shirk”.
În Islam, acesta este un păcat pe care Allah nu îl va ierta niciodată.
În credinţa creştină Domnul Isus Cristos este calea spre mântuire şi viaţă veşnică.
Islamul învaţă că Isus este o fiinţă creată, unul dintre profeţi şi nu Fiul lui Dumnezeu şi că El nu a murit pe cruce şi nici nu a înviat din morţi.
Potrivit cu 1Ioan 2.18-23, afirmaţiile de mai sus califică islamul ca „anticrist”:  Copilaşilor, este ceasul cel de pe urmă. Şi, după cum aţi auzit că are să vină Antihrist, să ştiţi că acum s-au ridicat mulţi antihrişti: prin aceasta cunoaştem că este ceasul de pe urmă. Ei au ieşit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noştri. Căci, dacă ar fi fost dintre ai noştri, ar fi rămas cu noi; ci au ieşit, ca să se arate că nu toţi sunt dintre ai noştri. Dar voi aţi primit ungerea din partea Celui Sfânt şi ştiţi orice lucru. V-am scris nu că n‑aţi cunoaşte adevărul, ci pentru că îl cunoaşteţi şi ştiţi că nicio minciună nu vine din adevăr. Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduieşte că Isus este Hristosul? Acela este Antihristul, care tăgăduieşte pe Tatăl şi pe Fiul. Oricine tăgăduieşte pe Fiul n-are pe Tatăl. Oricine mărturiseşte pe Fiul are şi pe Tatăl.  (vezi şi  1Ioan 4.1-3 şi 2Petru 2.1)
z Interesant, Dome of the Rock (Cupola Stâncii) – sanctuar (altar) islamic ce a fost construit pe Muntele Templului (alături de Moscheea Al Aqsa), deasupra locului unde a fost ridicat cel de al doilea Templu Evreiesc (distrus de romani în anul 70d.C) – are inscripţionat de jur‑împrejurul cupolei, în limba arabă, proclamaţia că Allah este singurul dumnezeu şi că nu are nici un fiu. Despre Domnul Isus, în inscripţie se afirmă că El este mesagerul lui Allah şi nu Fiul lui Dumnezeu, iar cei care cred în Sfânta Treime trebuie să piară. Astfel, autorul cărţii, susţine că deja există o inscripţie a lui Anticrist în locul sfânt, în locul unde se afla odată Templul lui Dumnezeu.
Joel Richardson argumentează că închinarea la Allah face ca omul să primească un „semn spiritual” prin care se identifică cu islamul şi se supune lui Allah şi profetului Lui, ceea ce este echivalentul semnului fiarei.
Obiecţiunea ce poate fi ridicată este aceea că un astfel de semn ar trebui să fie vizibil – din moment ce va fi obligatoriu pentru a putea vinde sau cumpăra.Joel Richardson răspunde astfel: După cum afirmă dr. Labib Mikhail, fost profesor la Faith Mission Bible College din  Cairo, Egipt, „când este vorba de mediul din ţările islamice în care trăiesc creştinii, sărăcia este unul dintre motivele ce‑i forţează pe oameni să îmbrăţişeze islamul. Dacă nu îmbrăţişezi islamul, nu vei găsi de lucru, nu vei găsi un apartament şi vei avea mereu probleme financiare”
Dr. Labib Mikhail continuă să descrie modul de funcţionare a societăţilor din ţările dominant musulmane: „Deseori creştinii sunt trataţi ca cetăţeni de mâna a doua sau chiar mai rău. Mulţi dintre ei nu‑şi găsesc un loc de muncă şi nici nu pot să‑şi dezvolte o afacere proprie. Datorită faptului că musulmanii devin mai radicali în credinţele şi practicile lor, acest tip de tratament devine din ce în ce mai rău. În multe părţi ale lumii musulmane, creştinii sunt ameninţaţi că vor fi executaţi dacă  nu se convertesc la islam. În alte părţi, zi de zi, ei sunt discriminaţi. Când începem să înţelegem condiţiile sociale şi economice cu care se confruntă zilnic creştinii din ţările islamice, începem să înţelegem că, pe măsură ce islamul radical pune stăpânire pe aceste ţări, creştinii care refuză să se supună islamului – în minte (frunte) şi în faptă (mâna dreaptă) – nu vor mai putea să vândă şi să cumpere şi vor deveni ţinte de atac pentru islamişti. Această situaţie grea se va înrăutăţi odată cu instaurarea fundamentalismului islamic în aceste ţări”.
Joel Richardson atrage atenţia că în limba greacă, cuvântul „arithmos” – pe care îl găsim şi în cartea Apocalipsa – nu înseamnă doar „număr” ci şi „mulţime”. Acest cuvânt este folosit deseori în scripturi, atunci când se face referire la un grup de oameni. El scrie: „Acest detaliu este important, ca urmare, textul grecesc devine „…numărul fiarei (mulţimea fiarei), pentru că este numărul unui om (mulţimea de oameni) – mulţimea de oameni este aceeaşi cu mulţimea fiarei.  Mai departe, autorul cărţii susţine că „mulţimea de oameni” nu se referă la Anticrist în persoană, ci la Mahomed, fondatorul şi profetul islamului, deoarece nu poţi deveni musulman dacă nu îl recunoşti pe Mahomed ca profet. „Mulţimea Fiarei”, totuna cu „mulţimea de oameni”,  este sortită pieirii, căci a acceptat să primească semnul Fiarei.
În contrast cu aceşti oameni, există un număr de oameni care aparţin Mielului (Apocalipsa 7:17, 14:4)  şi care sunt pecetluiţi pe frunte cu sigiliul lui Dumnezeu (Apocalipsa 7:3, 14:1) şi care, prin urmare, sunt destinaţi răscum­părării (Efeseni 4:30)”.
Războiul lui Gog şi Magog
 Nu este un secret faptul că forţele islamiste din Orientul Mijlociu doresc să elimine Israelul şi să preia controlulul asupra Ierusalimului. Abed Shehade, un lider  musulman salafist radical din Iordania declara recent: „Netanyahu pregăteşte-te, armata lui Mahomed vine după tine!”
În Psalmul 83 citim despre ţările vecine Israelului, care spun:„Veniţi”, zic ei, „să-i nimicim din mijlocul neamurilor, ca să nu se mai pomenească numele lui Israel!” (Psalmi 83:4)
În Ezechiel 38-39 citim şi despre alte ţări – astăzi islamice – care plănuiesc să atace Israelul, dorind să şteargă ţara de pe faţa pământului. Potrivit multor comentatori ai proorociiilor, războiul lui Gog şi Magog (Ezechiel 38-9) din zilele de pe urmă, descrie o invazie a unei alianţe a ţărilor musulmane din Orientul Apropiat condusă de Rusia, împotriva Israelului. Această luptă va precede cu mai mult sau mai puţin timp Necazul cel Mare.  Acest punct de vedere continuă cu intervenţia lui Dumnezeu în bătălie, a cărui putere distruge armatele aliate. Anticrist se va ridica din „Imperiul Roman renăscut” (Europa sau ONU/Noua Ordine Mondială).  Acesta va semna tratatul de pace cu Israel ce va dura şapte ani, timp în care poporul Israel va reconstrui Templul. Anticrist va pângări Templul cu „urâciunea pustiirii”, după care tratatul de pace va fi rupt şi toate aceste evenimente vor conduce spre conflictul final şi revenirea lui Mesia.
Joel Richardson nu este de acord cu acest punct de vedere şi situează războiul lui Gog şi Magog la sfârşitul perioadei de timp cunoscută sub denumirea de Necazul cel Mare. El plasează Magog în regiunea Turciei moderne şi arată înspre Gog ca lider islamic care va ieşi din această regiune. Subliniază că Ezechiel 39:17-20 vorbeşte despre „o mâncare de jertfă”  pentru „păsările de toate felurile” care vin să se hrănească cu carnea armatelor înfrânte ale lui Gog şi Magog. În Apocalipsa 19.17-18 se observă că păsările sunt chemate să mănânce carnea armatelor distruse în bătălia de la Armaghedon. Acesta este şi motivul care leagă războiul lui Gog şi Magog proorocit în Ezechiel cu scena finală de la Armaghedon menţionată în Apocalipsa.
La sfîrşitul pasajului din Ezechiel 39 în versetele 21-29 citim: Îmi voi arăta slava între neamuri; şi toate neamurile vor vedea judecăţile pe care le voi face şi pedepsele cu care îi va lovi mâna Mea. Cei din casa lui Israel vor şti că Eu sunt Domnul Dumnezeul lor din ziua aceea şi de atunci înainte.Şi neamurile vor cunoaşte că din pricina nelegiuirilor ei a fost dusă casa lui Israel în robie, din pricina fărădelegilor ei săvârşite de ea împotriva Mea; de aceea le-am ascuns faţa Mea şi i-am dat în mâinile vrăjmaşilor lor, ca să piară toţi ucişi de sabie. Le-am făcut după necurăţiile lor şi după fărădelegile lor şi le-am ascuns faţa Mea.”De aceea, aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Acum voi aduce înapoi pe prinşii de război ai lui Iacov, voi avea milă de toată casa lui Israel şi voi fi gelos de Numele Meu cel sfânt. Atunci îşi vor uita ocara şi toate fărădelegile pe care le-au săvârşit împotriva Mea, când locuiau liniştiţi în ţara lor şi când nu-i tulbura nimeni.Când îi voi aduce înapoi dintre popoare şi îi voi strânge din ţara vrăjmaşilor lor, voi fi sfinţit de ei înaintea multor neamuri.Şi vor şti că Eu sunt Domnul Dumnezeul lor care-i lăsasem să fie luaţi prinşi de război între neamuri şi care-i strâng iarăşi în ţara lor; nu voi mai lăsa pe niciunul din ei acoloşi nu le voi mai ascunde faţa Mea, căci voi turna Duhul Meu peste casa lui Israel, zice Domnul Dumnezeu.”
Când Domnul intervine să distrugă armatele care se ridică împotriva Israelului, Duhul Sfânt este turnat peste casa lui Israel şi ca urmare  nu le voi mai ascunde faţa Mea, căci voi turna Duhul Meu peste casa lui Israel, zice Domnul Dumnezeu.Mai departe Ezechiel (cap. 40-48) îl descrie pe Domnul aflat în mijlocul poporului Său şi clădirea Templului, scaunul Lui de domnie timp de o mie de ani.Din moment ce lupta lui Gog şi Magog va fi bătălia finală ce se va desfăşura înainte de împărăţia milenară, atunci, acest eveniment se derula în momentul reîntoarcerii lui Mesia pe pământ. Pe această bază, Joel Richardson argumentează că isla­mul nu va fi înfrânt înainte de peri­oada finală a Necazului cel Mare. Anticristul se va ridica din rândul islamului şi va deveni forţa conducătoare a acelor  vremuri de mare necaz.
 Evoluţiile actuale din Orientul Mijlociu
       Este important faptul că islamiştii radicali aşteaptă venirea lui Mahdi, mesia cel aşteptat pentru zilele din urmă, care va curăţa şi va restaura credinţa islamică în puritatea ei originală, va uni lumea musulmană şi va instaura o epocă de aur de şapte ani chiar înainte de sfîrşitul lumii.  Ei văd evenimentele curente din Orientul Mijlociu în care islamiştii preiau controlul guvernelor arabe ca semne ale „venirii lui Mahdi”. Pe baza acestor date există posibilitatea ca cel care se va pretinde Mahdi, să fie de fapt Anticristul.
Naţiunile vestice au încurajat protestele din ţările arabe cunoscute sub denumirea de „primăvara arabă” în speranţa că înlocuirea dictatorilor ca Mubarak, Gaddafi şi Assad va aduce societăţi democratice, cu guverne ce vor promova libertatea şi dreptatea.Realitatea a demonstrat că acest proces a fost preluat de  mişcarea transnaţională „Frăţia Musulmană” şi islamiştii radicali cu scopul final de a crea un Califat islamic care va cuprinde Orientul Mijlociu.
După moartea lui Mahomed, expansiunea islamică a făcut ca hotarele Califatului să includă întreg Orientul Mijlociu. Califii – cei desemnaţi ca urmaşi ai lui Mahomed – au ajuns să conducă un imperiu care, la apogeul său, cuprindea Peninsula Iberică (Portugalia, mare parte a Spaniei) Africa de Nord, Peninsula Arabică, o parte a Asiei Centrale – până la graniţele cu China şi India. Religia islamică era impusă cu sabia. Evreilor şi creştinilor, ca  „oameni ai cărţii” li se permitea să‑şi păstreze credinţă, însă ca „dhimmi” aveau un statut inferior musulmanilor, fiind forţaţi să plătească taxa  „jizya” pentru „a fi protejaţi” de  musulmani.
Popoarele secularizate care au pornit revoluţiile din Egipt şi Tunisia se trezesc acum că au schimbat dictaturile conduse de lideri secularizaţi cu alte dictaturi ale religiei islamice. În Siria, regimul Assad se luptă într‑un război brutal cu rebelii ce în majoritate sunt motivaţi de islamul radical. Aceste forţe cuprind luptători din alte ţări musulmane şi au ca scop impunerea unui regim islamist. Ahmed al-Khatib, liderul Coaliţiei Naţionale siriene –forţa politică a opoziţiei siriene, recunoscută de puterile occidentale- a făcut apel la formarea unui stat islamist şi a strîns legăturile cu Frăţia Musulmană. În zone din Siria controlate acum de rebeli, creştinii sunt alungaţi din casele lor, iar bisericile sunt distruse.
Iordania este îngrijorată de faptul că, după înlăturarea regimu­lui Assad, islamiştii fundamentalişti vor folosi armatele bine pregătite pentru a destabiliza ţara. Frăţia Musulmană din Iordania mobilizează  opoziţia împotriva regelui Abdullah pentru a prelua puterea. Noi informaţii arată că Hamas planifică deja o lovitură de stat în Cisiordania pentru a prelua controlul asupra Autorităţii Palestiniene.
Până nu demult, Turcia era o republică seculară, aliniată valorilor vestului, parte a NATO şi aliată cu Israel. Acum are un prim‑ministru islamist, dl Erdogan, care transformă ţara într-un regim islamist ostil Israelului.  Erdogan a declarat că „…în acelaş spirit, trebuie să păşim pe urmele strămoşilor noştri care au fondat Imperiul Otoman…”
În Kuweit, femeile şi toţi membrii partidului liberal au pierdut aproape toate locurile din Parlament cu ocazia alegerilor recente, locuri care au fost câştigate de islamiştii radicali. Ei au promulgat o lege prin care orice „ofensă” adusă lui Mahomed şi islamului se pedepseşte cu moartea.
Clericii musulmani din Kuweit cer şi interzicerea construirii de biserici, inspiraţi probabil şi de Marele Muftiu al Arabiei Saudite care a declarat: „este necesar ca toate bisericile să fie distruse”.
Un raport din Daily Telegraph afirma recent că religia creştină este ştearsă din toate „teritoriile biblice” din Orientul Mijlociu din pricina persecuţiei suferite de creştini, cea mai mare ameninţare a creştinilor fiind islamismul militant. Raportul susţine în continuare că opresiunea creştinilor din ţările musulmane este ignorată deoarece există teama că astfel de critici împotriva islamului vor fi catalogate drept „rasism”. Cei care îmbrăţişează credinţa creştină sau părăsesc islamul riscă să fie ucişi în Arabia Saudită, Iran şi Mauritania, iar în majoritatea ţărilor din Orientul Mijlociu riscă sancţiuni juridice severe.
       Se estimează că aproximativ  200 milioane de creştini din întreaga lume suferă diferite forme de violenţă din cauza credinţei. Un procent ridicat din acest număr de creştini oprimaţi trăieşte în ţările musulmane.
Concluzie
       Deci, Anticristul va veni dinspre islam sau islamul este Anticristul?
În mod evident, unele aspecte din societatea islamică se potrivesc cu proorociile despre Fiară, aşa cum, trebuie subliniat, există unele care nu se potrivesc. Perspectiva lui Joel Richardson reflectă o adoptare mai puţin literală a anumitor aspecte din Apocalipsa, în special cele cu privire la Fiara care are putere peste toate seminţiile şi ţările – după cum afirmă textul din Apocalipsa 13:7,8 – şi la semnul fiarei care este impus şi fără de care oamenii nu vor putea vinde sau cumpăra (Apocalipsa 13:16-18).
De‑a lungul secolului 20 s‑au perindat societăţi care au avut trăsăturile lui Anticrist – Germania nazistă, sovietele şi comunismul lui Mao. Acestea au avut conducători demonizaţi – posedaţi de o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună (2Tesaloniceni 2), au persecutat creştinii şi evreii – „duşmani ai  statului” – interzicându‑le orice activitate economică (Apocalipsa13).
Au ridicat imagini ale liderilor lor, ca falşi dumnezei cu scopul de a fi slăviţi de oameni.
Este posibil ca islamiştii să implementeze un alt „sistem anticrist”, care va pregăti terenul Anticristului ce va ieşi din UE sau ONU? Ori, dat fiind faptul că regiunea care înconjoară Ierusa­limul şi Israelul, predominant musulmană, fiind punctul nodal al proorociilor pentru vremurile din urmă, va face ca Fiara să se ridice din Orientul Mijlociu?     Trebuie să ne rugăm şi să vegem, ştiind că toate aceste evenimente anunţă venirea Domnului Mesia Isus cu mare putere şi slavă. El va pune capăt războaielor şi va judeca lumea cu dreptate. Cei care se pocăiesc acum de păcatele lor şi cred în singura cale de mântuire dată prin Domnul Isus Cristos, vor intra cu bucurie în Împărăţia Lui.
Profetul Isaia vorbea de ziua în care Mesia va domni peste lume dintr-un Ierusalim reconstruit şi va pune capăt războaielor.  Tot în vremea aceea, Israel va fi al treilea (unul din cele popoare), unit cu Egiptul şi cu Asiria, ca o binecuvântare în mijlocul pământului. (Isaia 19:24)  Ca să avem parte de împărăţia lui Dumnezeu trebuie să ne pocăim de păcatele noastre şi să credem în Domnul Isus Cristos, Mesia, care a murit ca jertfă pentru păcatele noastre pe cruce, a fost îngropat şi a înviat din morţi ca să ne dea viaţa veşnică tuturor celor care credem în El. Surse
http://blogortodox.blogspot.ro/2013/06/pe-scurt-despre-planul-anticrestin.html  , http://ortodoxie.3x.ro/diverse/Carti/Profetii_despre_Antihrist/20.htm , http://luminaultimelorzile.wordpress.com/2013/01/29/fiara-din-orientul-mijlociu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.