Secrete.

vineri, 18 aprilie 2014

DE CE NU INTRĂ RUȘII ÎN UCRAINA?

            Nici un militar rus nu a intrat (deocamdată) în Ucraina. Totuși, în Europa televiziunile și ziarele vuiesc, relatând non-stop despre ”agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei”. 
Guvernele est-europene plâng și suspină, își frâng mâinile, strigă în cor că Rusia atacă ”țările democratice din Est” și cer cu insistență ca Statelor Unite ale Americii  să intervină și să le apere de ”agresiunea rusă”.
    În România ziarul  ADEVĂRUL organizează de zor mese rotunde unde vorbitorii se întrec să spună că Rusia se pregătește să invadeze Republica Moldova și România. Acest ziar publică zilnic ”reportaje” despre ”luptele grele” pe care Armata Ucrainiană le-ar duce chipurile  ”pe frontul de Est” contra Armatei Ruse invadatoare.
Dacă ne-am lua după ce scrie în ziarul ADEVĂRUL, Rusia a cucerit deja trei sferturi din Ucraina și este o chestiune de ore până ce  divizia rusă ”Cantemirovskaia” va ajunge cu tancurile la porțile Kievului.
În consecință eu nu înțeleg pentru ce președintele Putin nu dă ordin Armatei Ruse ca să ocupe sud-estul Ucrainei. Pentru că, ori că Armata Rusă intră acolo, ori că nu intră, rezultatele tot alea sunt.
Mai mult, mi se pare chiar o greșală ca Rusia să nu intre în Ucraina de vreme ce Moscova este acuzată de invadarea Ucrainei. Să ne gândim un pic: ce s-ar putea întâmpla dacă avioanele rusești ar bombarda cazărmile militare ucrainiene și Armata Rusă ar începe ofensiva împotriva Kievului? Nu s-ar întâmpla nimic. Ziarele europene n-ar mai scrie nimic, pentru că ele au scris deja că Rusia a cucerit Ucraina. Opinia publică din Europa asta știe: că Armata Rusă a ajuns deja la Kiev.
În concluzie chiar nu înțeleg pentru ce președintele Putin nu dă ordin ca Armata Rusă să intre în Ucraina de Sud-Est.  Omul ăsta n-o fi având nervi?
Gheorghe  PANAITESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.