Secrete.

duminică, 12 iunie 2016

Proiectul ultrasecret DEZGROPAT dupa 60 de ani: Avionul nuclear al sovieticilor - FOTO



In anii 1959, generalii sovietici au plasat la prioritati ideea construirii unui avion care sa foloseasca energia nucleara.


Planul avea la baza teama unui atac din partea Statelor Unite ale Americii, care detineau aproape 1.000 de avioane capabile sa lanseze bombe nucleare deasupra Rusiei, scrie evz.ro

Aparatele de zbor rusesti de la acea vreme aveau nevoie de 10.000 de tone de combustibil pentru a ajunge in SUA, asa ca varianta unui reactor nuclear la bordul unui avion a venit ca o solutie ideala pentru rezolvarea acestei probleme.

In galerie este o propunere de design a primului avion cu un reactor nuclear la bord. In 1952, inginerul-sef al proiectelor nucleare sovietice, Alexandrov, considera ca dezvoltarea proiectului era posibila.

Numit TU-95LAL, avionul cu reactor nuclear a fost conceput, dar dupa doua incercari, dezvoltarea lui a fost oprita. in cele din urma, cunostintele tehnice aflate atunci au fost folosite mai departe la construirea submarinelor nucleare din anii 1970, iar Alexandrov a fost directionat catre dezvoltarea rachetelor nucleare balistice.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.