Secrete.

joi, 30 iunie 2011

Reflexoterapia.

de ce "reflexoterapie"?


       În orice organism viu nu există suferințe de ordin organic care să nu fie determinate sau să nu determine modificări fiziologice negative.Reflexoterapia și-a dovedit eficiența în abordarea medicală a majorității afecțiunilor morfo-fiziologice.
       Reflexologia este știința zonelor reflexogene ale organismului situate pe suprafața corpului, în general la distanță față de organele pe care le reprezintă.Organele sunt componente inseparabile în ansamblul organismului uman, având legatură vasculară și energetică directă cu zonele corespunzătoare reflexogene.Astfel, se cunosc zone de proiecție la nivelul picioarelor, mâinilor,coloanei vertebrale, limbii, urechii, intestinului gros.Există o ipoteză duală potrivit careia întregul organism se proiectează pe fiecare organ, care la rândul său se găsește proiectat în orice punct al organismului.
       Reflexul este activitatea fundamentală a sistemului nervos, cu ajutorul căreia se reglează relațiile dintre organe și se stabilesc relațiile dintre organism și mediul înconjurător.
       Reflexoterapia este componenta reflexologiei care se ocupă cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase).Masajul se practică cu vărful degetului mare de la o mână (policele) sau cu articulațiile interfalangiene, într-o ordine care ține seama de ecoul biologic al fiecărui organ reprezentat și fără obiecte intermediare (bețișoare,baghete etc...)
       Prin masaj se facilitează circulația sangvină, "impunănd " accelerarea transportului toxinelor spre organele de eliminare sau de detoxifiere.Perturbarea circulației în zonele reflexe face ca suferința organului corespondent să avanseze.Masarea zonelor reflexogene afectate, pe parcursul mai multor ședințe de reflexoterapie, implică fisurarea cristalelor de toxine, depuneri pe care circulația sangvina le va trimite prin fluxul sangvin spre organele de eliminare , îmbunătățind astfel starea de sănătate.

                          adaptare după autorii:  ION CHIRUȚĂ
                                                           VASILE POSTOLICĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.