Secrete.

marți, 5 iulie 2011

Osteopatie (Călcătura Monahală)

Osteopatie (Călcătura Monahală)


Osteopatia sau Călcatura monahală:


Este o terapie manuală bazată pe manipularea tuturor structurilor anatomice: schelet, muşchi, ligamente şi ţesuturi moi – cu scopul de a restabili mobilitatea articulaţiilor, de a diminua durerile şi de a reda pacientului o stare de sănătate globală.

Se bazează pe principiul unităţii tuturor elementelor din corp. Contracţiile musculare şi deplasările structurilor osoase, datorate unui traumatism direct, postură incorectă sau emoţii negative ca teama şi angoasa, stânjenesc organismul. Pentru ca organismul să-şi regăsească mobilitatea naturală, libertatea de mişcare şi să se elibereze de boală, trebuie ca aceste piedici să fie eliminate cu ajutorul manipulării aparatului muscularo - scheletic. I se acordă o atenţie deosebită coloanei vertebrale, cea care protejează măduva spinării, care la rândul său are un rol cheie în organism: face legătura între sistemul nervos central şi creier, controlează mişcările reflexe şi voluntare şi înregistrează toate senzaţiile.

Osteopatia consideră fiinţa umană ca un ansamblu unitar a cărui structură, funcţii organice, creier şi spirit sunt într-o interdependenţă reciprocă. Orice dereglare structurală afectează, deci, corpul în întregul său. La fel, problemele interne pot altera integritatea aparatului muscularo – scheletic, care îşi va modifica poziţia sa normală pentru a se adapta efectelor durerii, inconfortului sau bolii sau pentru a le diminua.

Sarcina osteopatiei constă în a repera (prin palpare) şi apoi a elimina contracţiile musculare care consumă multă energie, reducând mobilitatea ţesutului şi inhibând funcţiile organice. Muşchii, datorită contracţiilor fizice sau stresului psihologic, devin hiperexcitabili şi mai vulnerabili la agresiuni. Contracţiile acestora inhibă circulaţia sanguină şi limfatică. Astfel, o intervenţie asupra muşchilor diafragmei şi cutiei toracice permite sporirea ventilaţiei pulmonare şi deblocarea tensiunilor responsabile de bolile respiratorii – astm, bronşită cronică.

Toate aceste manipulări osteo - musculare permit tratarea aproape a tuturor patologiilor, în măsura în care se acţion– Ce afectiuni se pot trata prin aceasta metoda?

– In special, afectiuni tipice ale scheletului: luxatii, cifoza, scolioza, torticolis, spondiloza, discopatii, lombosciatica si altele. Dar se pot trata si unele disfunctii somatice: ulcerul gastric si hipertensiunea arteriala fiind doar doua exemple.

– In cadrul hipertensiunii, sistemul cardiovascular este reglat de sistemul nervos simpatic prin segmentele coloanei vertebrale cu ganglionii paraleli cordonului spinal. Daca una dintre vertebre este deplasata, este afectata functia ganglionilor simpatici, influentind astfel presiunea sanguina. De asemenea, pozitionarea incorecta a celei de-a cincea vertebre dorsale are ca efect o meteosensibilitate cu manifestari cardiace, senzatie de presiune in zona cordului si, uneori, simptome tipice de angina pectorala, investigatiile demonstrind ca, de fapt, nu este vorba despre angina. Deplasarea segmentului toracal T2-T3 afecteaza cavitatea atriala provocind adesea tulburari de ritm cardiovascular, asa-numitele palpitatii.



Pozitionarea incorecta a ultimelor trei vertebre poate determina enurezisul, constipatia cronica sau unele afectiuni ginecologice. De asemenea, pozitionarea incorecta a unor vertebre cervicale poate determina, datorita modificarilor circulatorii la acest nivel, afectiuni cum ar fi cefaleea, ametelile, tulburarile de auz si de vedere, lipsa de concentrare.

EFECTELE:

– Realizeaza o reglare rapida a acestora. De multe ori, se aude un pocnet cauzat de vaporizarea fluidului de la nivel articular, atunci cind se extinde spatiul la acest nivel. Datorita acestei reglari rapide, rezultatele terapiei se observa imediat, exceptie facind afectiunile cronice instalate de multa vreme.






Menu

Home

Osteopatie




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.