Secrete.

marți, 5 iulie 2011

Tratamente
Preluat dupa:

Raluca Bucșa

Osteopatia este o terapie ce, prin intermediul unor manevre precise, încearca sa redea mobilitatea ce lipseste anumitor parti ale corpului care au nevoie de ea.Tehnica de manipulare spinala, a existat de milenii. Hipocrate folosea si el aceasta tehnica, pentru repozitionarea vertebrelor, dar si pentru tratarea unor afectiuni. Galen, un doctor grec, folosea tehnica manipularii spinale pentru a trata tremuratul mainilor si senzatia de amorteala, prin manipulari la nivelul vertebrei a 7-a. Cuvântul "osteopatie"derivă din greacă, şi mai precis din asocierea termenilor osteon, adică “os” şi pathos, “suferinţă”.
Osteopatia este o medicină “neconvenţională”, iar la început se recurgea la această terapie exclusiv pentru problemele osoase. Medicul american A. Still a fost cel care, la începutul secolului XIX, a demonstrat, prin intermediul cercetărilor sale, cum tehnicile manuale puteau fi folosite la tratarea nu numai a afecţiunilor scheletico-musculare, ci şi a celor legate de alte disfuncţii. Principiul este cel de redare a echilibrului corect organismului, pentru a-l face să funcţioneze mai bine , prin intermediul osteopatiei, a reuşit să vindece dizenteria şi salmonela, adică afecţiuni viscerale.

In anului 1895, D. Palmer practica medicina inainte sa apara legile medicale in acel stat. Palmer ivatand de unul singur, anatomia si fiziologia era cunoscut ca un bun vindecator; portarul cladirii in care isi avea biroul Palmer era surd de 17 ani din cauza unui accident; analizandu-l Palmer a observat ca in partea de sus a coloanei vertebrale prezenta o vertebra proieminenta care-i provoca dureri; Palmer i-a aplicat o singura impunsatura care i-a indreptat vertebra dupa care pacientul sau si-a recapatat auzul; asa a luat nastere chiropraxia, osteopatia. Palmer a denumit-o " chiropractica "din limba greaca, cheir= mana si praxis =practica. Palmer a infiintat primul colegiu de chiropractica in 1877 iar in 1913 a fost data prima lege prin care erau licentiati, chiropracticienii.
Tot Palmer afirma ca metoda sa este o modalitate de a lega " omul spiritual " de " omul fizic " eliminand obstacolele din calea " inteligentei innascute ", forta vitala, care se afla in stransa corelatie cu sistemul nervos. Cu cat sistemul nervos este mai sanatos cu atat " inteligenta innascuta " are o capacitate mai mare de a da viata trupului si individului.
Foloseste principiul holismului, recunoaste faptul ca trupul este o retea de sisteme intrepatrunse care se influenteaza reciproc. Presiunea exercitata asupra nervilor in mod " reflex "cauzata de subluxatie, determina tulburari ale activitatii intretinute de acei nervi determinand imbolnavirea.
Tehnica chiropracticii consta in manipularea fizica sau cu mainile a sistemului musculo-scheletal; se poate aplica tuturor muschilor si incheieturilor dar in special actioneaza asupra coloanei vertebrale. Manevra se numeste reglaresi semnifica impingerea cu presiune mare si de scurta durata , prin care subluxatia este repusa in lacasul sau pentru a restabili functia normala a incheieturii; exista doua modalitati de realizare: " manipularea in parghie lunga " ce consta in aducerea umarului, soldului, capului, pelvisului in diferite pozitii pentru a manipula intreaga coloana vertebrala, sau " reglarea spinala cu parghie scurta " care se face cu mainile prin presarea pe o anumita vertebra pentru a repune o incheietura vertebrala. Se pot folosi si alte tipuri de manipulare : intinderea, contractia, diverse tractiuni, rasuciri, masaje; chiropractica sistemica foloseste atingeri usoare, subtile in punctele unde vertebra este lipsita de membrana meningeala
Osteopatia este o arta de vindecare , care pusa in slujba sanatatii oamenilor si-a dovedit eficacitatea intr-un numar de afectiuni: boli neuro-musculo-scheletale, boli cardio-vasculare, digestive, uro-genitale, etc. Chiropraxia nu trateaza fracturi, probleme ale medicinei de urgenta, boli cu degenerare rapida, infectii acute, boli cu evolutie rapida grava.
Medicul american Albert Abrams a studiat reflexele vertebrale produse prin percutie cu varful degetului a apofizelor spinoase, sau prin presiuni exercitate paravertebral si a constatat ca manevrele respective provoaca reactii reflexe la distanta, la nivedlul organelor interne afectate.

Corespondenta vertebrelor cu diverse organe, functii sau boli dupa studiile efectuate de medicii chiropracticieni

-vertebrele cervicale:
prima vertebra cervicala- atlas C1, cap, creier, vedere, auz, ameteli, nevralgie faciala, nevralgie cervico-occipitala
a doua vertebra cervicala- axis C2, urechi, corzi vocale, aritmie
a treia vertebra cervicala C3, amigdale, dinti, gingii, pancreas, cefalee frontala
a patra vertebra cervicala C4, astm bronsic, emfizem pulmonar, ameliorarea respiratiei
a cincea vertebra cervicala C5,sughit, paralizia membrelor superioare, maini
a sasea vertebra cervicala C6, boala Parkinson (reduce tremuraturile, incetineste evolutia bolii) stimuleaza activitatea parotidelor
a saptea vertebra cervicala C7, contractia stomacului, insuficienta hpofizara, hipotiroidie, B.Parkinson, tremuraturi

-vertebre dorsale sau toracale:
prima vertebra dorsala sau toracala D1, dilata pupila (percutia sa este contraindicata in glaucom), provoaca contractia sigmoidului
a doua vertebra dorsala D2, scade tensiunea arteriala
a treia vertebra dorsala D3, stimuleaza functiile plamanului, plexului solar, contracta pilorul
spatiul dintre vertebre D3-D4, hipertiroidie, hiperfunctia hipofizei, HTA
a patra vertebra dorsala D4, controleaza functia plamanilor
a cincea vertebra dorsala D5, controleaza pilorul, goleste stomacul, imbunatateste activitatea pancreasului
a sasea vertebra dorsala D6, controleaza activitatea vezicii biliare
a saptea vertebra dorsala D7, goleste vezica biliara, boli de ovare
a opta vertebra dorsala D8, controleaza activitatea splinei, rinichiului, ficatului
a noua verebra dorsala D9, litiaza biliara, dilata canalul coledoc
a zecea vertebra dorsala D10, cistita, calcul renali, impotenta sexuala
a unsprezecea vertebra dorsala D11, boli intestinale (in combinatie cu L2)
a doisprezecea vetebra dorsala D12, afectiuni ale prostatei, incontinenta urinara

-vertebre lombare:
prima vertebra lombara L1, ficat, pancreas, portiunea ascendenta a intestinului gros
a doua vertebra lombara L2, ficat, pancreas, portiunea transversala a intestinului gros
a treia vertebra lombara L3, portiunea descendenta sa intestinului gros
a patra vertebra lombara L4, contractia ansei sigmoide si rect
a cincea vertebra lombara L5, atonia vezicii urinare, enurezis

-vertebrele sacrate:
prima vertebra sacrata S1, stimuleaza erectia
a doua vertebra sacrata S2, contracta rectul
a treia vertebra sacrata S3, hemoroizi
a patra vertebra sacrata S4, hemoroizi, zona anala
a cincea vertebra sacrata S5, hemoroizi, favorizeaza erectia

Sursa : Tratat de medicina neconventionala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.