Secrete.

joi, 4 august 2011

acupunctura faciala de infrumusetare - Meizen

acupunctura faciala de infrumusetare - Meizen

frumusete cu ace de acupunctura

Acupunctura are un capitol distinct in ceea ce priveste frumusetea.  In Occident multe persoane ( barbati cat si femei ) sunt dispuse sa suporte liftinguri faciale, injectii cu botox , insa neglijeaza faptul ca eficienta acupuncturii faciale in acest domeniu este extraordinara.
Sunt texte asiatice care afirma utilizarea acupuncturii faciale de sute de ani , iar practica acesteia ii confirma eficienta.
In ce conta aceasta forma de acupunctura particulara.
Meizen-ul reprezinta o serie de proceduri destinate sa aduca echilibrul in organism ( in general) si in particular sa imbunatateasca aspectul fetei.
Ameliorare si scoaterea ridurilor de expresie dar si cele date de batranete, imbunatatirea aspectului pielii de pe fata, tonifierea musculaturii faciale ..etc. Sunt foarte multe beneficii.
Se utilizeaza ace de acupunctura foarte fine ( cu diametru sub 0.20mm sau chiar ace sub 0.16 mm, ceea ce denota un minim discomfort prin durere insa se utilizeaza( in functie de procedura aleasa)si  destul de multe ace de acupunctura ( 10 - 40 ace)
Nu toate acele de acupunctura sunt puse la nivelul obrazului si gatului. O buna parte din ele se utilizeaza pe corp, pe puncte specifice utilizate in acupunctura clasica chineza..
Care sunt mijloacele de actiune ale acupuncturii faciale?
- acupunctura faciala, stimuleaza putenic si local COLAGENUL prin insertia acului de acupunctura.
-acupunctura faciala vascularizeaza puternic zona vizata si hraneste foarte bine tegumentul.
-Special am lasat la urma acet paragraf:
aspectul fetei si al pielii este de fapt expresia a ceea ce se intampla in organism, din punct de vedere energetic. Fata este in principal expresia meridianului ficat, rinichi, si splina pancreas. Evident atunci cand dezechilibrul unui organ/meridian are ecouri in tot organismul atunci si acest dezechilibru va fi reflectat pe fata.
ace acupunctura faciala
Prin urmare, CHIAR daca se obtin rezultate foarte bune numai prin inteparea locala , la nivelul fetei a punctelor de acupunctura , totusi procedura completa de acupunctura faciala implica si abordarea principalelor meridiane gasite in dezechilibru la pacient  plus puncte specifice pe meridianul Sp, F, R.
Mai mult protocolul de acupunctura faciala /Meizen mai cuprinde si alte etape deosebit  de importante.
acestea , detaliat vor fi expus intr-un articol viitor.
orientalmed | Miercuri 06 Iulie 2011 at 10:43 am | | acupunctura |
Etichete folosite: ,

Clasificarea sistemului endocrin in 6 energii antice in acupunctura

acupunctura si clasificarea sistemului endocrin

Fiecare punct antic de pe meridianul Vase Sex controleaza ( printre altele) si cate o glanda endocrina:

1) epifiza - are energia luminii ( se abordeaza pe alte sisteme decat cele din acupunctura chineza clasica)
2) hipofiza- are energia arsitei (foc)  si se controleaza in punctul arsitei/focului d pe m. VS
3) tiroida - are enegia caldurii ( foc) si se controleaza in punctul caldurii de pe meridianul VS
4) timusul - are energia vant ( lemn) si se controleaza in punctul vantului de pe meridianul VS
5) pancreasul - umiditate ( pamant)..............
6)suprarenalele - uscaciune ( metal)............
7)genitalele - frig ( apa)........................

prin urmare punctele antice de pe meridianul VS cu energiile de mai sus sunt:
            epifiza - abordata in alte sisteme energetice ( in cele in 8 energii)
  VS 8   hipofiza
  VS 8   tiroida
  VS 9   timusul
  VS 7   pancreasul
  VS 5   suprarenalele 
  VS 3  genitalele
Ca exemplificare
Presupunem ca vrem sa stopam o tumora in stadiul simplu de frig localizata in hipofiza.
Primul ac va trebui sa indica ca lucram cu glandele endocrine: ac perpendicular in punctul umiditatii de pe m. Vs ( Vs7) va indica acest fapt.
Pentru a selecta HIPOFIZA se insereaza un ac perpendicular in punctul VS8 ( punct de foc/arsita) si se comunica mental ca se selecteaza aceasta glanda asociata, din ansamblul celor enumerate.
Nota punctul Vs 8 are atat atributele caldurii cat si arsitei ( selectia energie de lucru se va face mental , la insertia acului)
Apoi se migreaza cu formula de tratament pe meridianul inn asociat energiei specifice hipofizei - arsita ( inn) . Avand in vedere ca meridianul Vase Sex este meridianul inn arsita, formula de tratament se continua tot pe acest meridian:
dispersie frig pe Vs ( dispersia punctului Vs3)
tonifiere caldura pe Vs ( realizata pe punctul Vs8) acest punct are deja inserat un ac perpendicular. Acest ac se atinge si mental si cu intentie se comunica ca prin el se va face si tonifierea energiei caldura pe VS
Nota1. Formula se continua in functie de particularizari si de diagnosticul specific.
Nota2. a se observa relatia intre glandele endocrine si energiile lor asociate precum si corelatiile dintre excesul de functie ale unora si deficitul celor cu energie opusa.
orientalmed | Duminica 15 Mai 2011 at 11:19 pm | | acupunctura, acupunctura SuJok |

Notiuni de substructura/subramura energetica in acupunctura

subramuri energetice in acupunctura, particularizare pe meridianul PLAMAN

Fiecare punct dintre cele 5 ANTICE ale fiecarui meridian controleaza o subramura a unui meridian. Prin acesta subramura energetica , punctul respectiv controleaza o anumita parte a unui organ sau o anumita functie a unui sistem.
EXEMPLU: In cadrul nostru  meridianul plaman controleaza in ansamblul lui tot sistemul respirator.( loja metal si energia ei - uscaciunea) Aceasta are functii multiple insa detalierea lor nu face obiectul acestui text)
pe meridianul Plaman sunt "dispuse" cele 5 puncte antice:
meridian inn - loja METAL - uscaciune Jing Ying Shu Jing- He
  (lemn -en. vantului) (foc - en caldurii si a asitei ) (pamant -en umidiatii ) ( metal  en. uscaciune ) (apa en frigului)
m Plaman P 11 P 10 P 9 P 8 P 5
sistem respirator clasificare 1 functional bronhiole *
bronhiole *- caldura 
alveole -arsita
bronhii secundare trahee, bronhii nas, cavitate bucala, faringe
sistem respirator -clasificare regionala lob 1 plaman
stang
lob 2 plaman stang+
trahee si bronhii
lob superior plaman drept lob mediu plaman drept lob inferior plaman drept
Astfel daca dorim sa lucram o afectiune localizata in faringe, cu un ac perpendicular in punctul P5 He indicam sistemului energetic ca selectam sa lucram in mod special cu subramura energetica FRIG ( sub ramura a meridianului plaman) ( adica frig in m.Plaman
Prin inteparea acelui punct selectam indirect sa lucram si cu zonele pe care acea subramura energetica le guverneaza in mod special: punctul frigului in m.  Plamanului guverneaza nasul, cavitatea bucala si faringele.
In contiunuare se face trecerea sau migrarea pe meridianul Rinichi ( loja apa ), meridian cu energia frigului( acest meridian este activat prin tehnica anterioara si el reprezinta acum nasul, cavitatea bucala si faringele.
Pe m. R desfasuram formula de tratament specifica patologiei dorite:
-stop umiditate ( sau dispersie in punctul antic al umiditatii R3, pe meridianul R)
-tonifiere FRIG in punctul antic al Frigului  R10 pe meridianul R
-stop Caldura pe meridianul R  ( R 2)
in formula se desfasoara in continuare pe meridianul
Vase sex vas controlor pentru procesel eenergetice de natura Inn
si pe
Vasul conceptiei pentru a corecta procesele patologice la un nivel mai inalt.
VA CONTINUA...
NOTA : in aceeasi logica, lobul superior al plamanului drept il selectam cu ac perpendicular in punct P9. Apoi migram pe meridianul Splina pancreas si desfasuram formula de tratament dorita.
orientalmed | Vineri 13 Mai 2011 at 11:27 pm | | acupunctura, acupunctura SuJok |

Localizare glezna in microacupunctura coreeana

ace acupunctura
Zonele cu roz reprezinta proiectia primara ( si cea mai folosita in acupunctura coreeana in microsistem)
Detectati in proiectia respectiva puncte dureroase prin palpare cu un palpator ( cu varful rotunjit, de dimensiunile unei gamalii de bat de chibrit)
Palpatorul nu trebuie sa creeze durere prin varful sau ascutit sau prin presiune prea mare ci punctul palpat trebuie sa doara. va asigur ca o sa descoperiti multe puncte dureroase, clar delimitate, in acea zona.  Alegeti cateva mai importante ( 3-5 ) si intepati-le  ( 1-2 mm cu ace de acupunctura mai fine) sau stimulati-le prin masare circulara pana apare senzatia de incalzire si de disparitie a durerii. ( 2-3 minute)
Procedura se repeta de 2-3 ori pe zi ( in caz de masaj) , fiind un caz acut.
Va asigur ca in majoritatea cazurilor simpla atingere a unei zone dureroase din proiectie provoaca grimasa de durere la pacient si in plus acutizeaza pe moment si durerea in articulatia afectata. E semn ca punctul e ales bun. Pe un punct bine ales durerea in articulatie cedeaza in 2-3 minute de la stimulare.
O varianta simpla si cu mari rezultate o reprezinta si aplicarea unui plasture cu ardei iute ( rosu) , circular, in jurul articulatiei cu pricina ( in proiectie, pe deget ! ) Ardeiul iute "poarta" informatia si energia caldurii si combate foarte bine informatia frigului dezvoltata/indusa in glezna prin traumatism.
nota* plasturi cu ardei iute se gasesc in comert, in hipermarketuri, la un pret derizoriu.
orientalmed | Joi 24 Martie 2011 at 1:35 pm | | acupunctura SuJok |
Etichete folosite: ,

sfat pentru pacienti

sfat pentru pacientii la sedintele de acupunctura

Incerc prin aceasta postare sa aduc un serviciu si nu un deserviciu acupuncturii din Romania.
Destui clienti m-au intrebat de-a lungul timpului daca acele de acupunctura sunt sterile si ca doresc sa cumpere ace pentru ca isi doresc siguranta in procesul terapeutic.
Intrebarea mea  a fost inevitabila: de ce nu accepta acele medicului. Raspunsul nu o sa va fie pe plac insa este ca acele medicului ZZ sunt REsterilizate si uneori pacientii mia-u spus ca aratau cam...gri sau oxidate.
Nu pot sa cuantific acum cam ce procent dintre pacienti au ridicat aceasta problema insa chiar si 0.000% de ar fi , se aduce un mare deserviciu actului terapeutic si acupuncturii din Romania..
Sfatui pe toti pacientii, dincolo de aspectul comercial legat de vanzarea acestor produse, sa accepte la tratament DOAR ace sterile desfacute in fata lor din blisterul intact. Nu este alta cale sau alta solutie in acupunctura. Dupa utilizare acele de acupunctura se arunca intr-un cos special de culoare galbena.
Acesta este, dincolo de legislatie si procesul medical firesc in acest domeniu.
Pe orice pachet de ace scrie ca sunt sterile si de unica folosinta. Nu se sterilizeaza. Nu mai mentionez ca acul , la nivel microscopic, dupa 1-2 sedinte de acupunctura are varful TOCIT. Doare mai tare.
Pretul unui pachet de ace este sub pretul unei sedinte de acupunctura. Fie ce ratiune financiara la mijloc , nu se justifica riscul ( chiar si scazut) de a utiliza ace de acupunctura resterilizate.

Un comentariu:

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.