Secrete.

marți, 2 august 2011

MAGIE - Clasificare si Filosofie


 Introducere in Magie

Problemele de care se ocupa MAGIA sunt tulburatoare, si profunde sunt misterele de pe care ea ridica valul. Se intelege ca aceste probleme si aceste mistere domolesc de la sine entuziasmul celei mai mari parti a adeptilor si ca nici unul din acestia nu-si asuma responsabilitatea sa le divulge. Se intelege de asemenea, ca cea mai elementara ratiune interzice sa punem in serviciul primului venit aceste parghii si forte redutabile si ca in zilele noastre chiar - in pofida faptului ca toata lumea este instruita cit de cit prin diferite forme de invatamant public - nu putem considera ca prea multa prudenta strica.
"Nu va jucati cu forte necunoscute", obisnuia sa spuna colonelul Rochas. "Nu putem pretinde ca facem experiente chimice fara sa cunoastem substantele chimice”  concluzioneaza Charles Barlet. Si intr-adevar, cei doi au dreptate: nu dai un automobil pe mana cuiva care ignora regulile elementare de circulatie, la fel cum nu poti lasa un zugrav sa practice chirurgia.
De obicei, operatiunile magice nu sunt puse in slujba simplului capriciu al omului, ci ele reclama anumite conditii de natura cosmica ; ele se traduc printr-o determinare particulara a individului care opereaza, a subiectului despre care este vorba, a locului si a momentului in care fenomenul se petrece, conditii fara de care rezultatul este in mod sigur negativ.
MAGIA‚ - si este logic aceasta - NU POATE SUB NICI O FORMA, CHIAR INFIMA , SA TULBURE MAIESTATEA ORDINII UNIVERSALE. Acest adevar a fost foarte mult timp nesocotit...
Deoarece textele care fac referiri la magie sunt foarte rare si nu pot fi usor procurate, iar unele lucrari nu exista decat in anumite biblioteci private, vom incerca sa sintetizam in acest site principalele elemente care constituie baza studiului si practicarii MAGIEI CELESTE, sub toate aspectele derivate ale ei.
Bazata pe credinta oamenilor ca prin intermediul anumitor mijloace oculte, paranormale se poate actiona asupra realitatii obiective, magia este cunoscuta sub diferite forme din cele mai vechi timpuri si de catre aproape toate popoarele.
Ocultismul, sub toate aspectele lui - spiritism, hipnotism, telepatie, telekinezie, precognitie, astrologie, sugestie si autosugestie, magie - era practicat de persoane initiate special in acest scop, persoane ce cunosteau si puteau folosi in mod eficient capacitatile paranormale ale creierului uman. Toate cunostintele acumulate in domeniu, erau apoi transmise pe cale initiatica din generatie in generatie numai acelor persoane care dovedeau ca pot stapini si pastra secretele filozofiei si practicilor magice.
Scolile Esoterice ale Cercurilor Initiatice se ocupa cu studiul amanuntit si experimentarea magiei. Nu vom intra in amanunte privind istoria si rolul pe care il au in dezvoltarea magiei diferitele societati de initiere, ci vom face o descriere a acestei practici. Intentia noastra nu este numai de a pune la dispozitia celor interesati totalitatea elementelor necesare pentru a putea face singuri experiente de magie, ci si de a ridica valul de pe o serie de cunostinte care pina acum au fost inaccesibile persoanelor neinitiate.
Cei care s-au ocupat de practicarea magiei, erau nu numai magnetizatori iscusiti si mediumi spiritisti, dar ei ducind o viata retrasa si plina de cercetari, preocupati totdeauna de a analiza forta mistica a omului precum si fortele in mijlocul carora traieste, au ajuns a inchega una dintre cele mai perfecte filozofii.
Filozofia magiei este baza tuturor religiilor, deoarece din analiza pe care magii au facut-o asupra omului, au descoperit in el trei elemente:
 - un element fizic (corpul)
- un element astral (forta vitala)
- un element divin (supraEUL)
Din legatura intre aceste elemente si din modul cum putem excita sau dezvolta unul dintre ele pentru a fi pus in legatura cu planul din care se coboara, au luat nastere unele procedee pe care le gasim sub diferite schimbari in mai toate religiile: postul, rugaciunea, intrebuintarea fumului de smirna, de tamaie, psalmodierea unei melodii, etc. procedee care prin natura lor stimuleaza sau pun in functiune capacitati ale creierului pe care nu le folosim in mod normal.
Studierea filozofiei magiei, a intampinat greutati din cauza ca magii pentru a ascunde celor profani stiinta lor, au dat o forma codificata acestor invataturi si astfel s-au nascut simbolurile. Insusi alfabetul ebraic, dupa cum ne putem da seama studiind Kabbala, nu este decit o serie de simboluri si cuvinte formate din combinatiile acestor simboluri.
Invataturile magiei sint grupate in doua parti: exoterismul si‚ esoterismul. Exoterismul cuprinde ceea ce se poate scrie si deci poate ajunge in mainile oricui sub forma de simboluri si parabole. Esoterismul cuprinde acea parte a magiei care nu poate fi aratata decat initiatilor, si care cuprinde filozofia simbolurilor si a parabolelor.
Atragem atentia inca de la inceput ca practicarea magiei in mod empiric, fara a intelege si asimila filozofia care sta la baza acestei stiinte, nu duce la nici un rezultat, sau poate duce la rezultate negative, contrare scopului urmarit.

Clasificarea Magiei

1. Clasificarea generala a magiei.    
Magia, dupa o prima clasificare este impartita in trei:
THEURGIA (Magia initiatica)
MAGIA CELESTA (Superioara)
MAGIA INFERIOARA.(Vrajitoria)
THEURGIA a fost dintotdeauna rezervata instruirii si practicii unei elite a adeptilor, special aleasa dintre membrii confrereriilor in care se invatau stiinte superioare intelegerii obisnuite. Practica teurgica prezinta un caracter strict secret si prin urmare, este complet necunoscuta sau prea putin cunoscuta. Practica teurgica cere ca operatorul sa aiba aptitudini exceptionale si o instruire de cea mai inalta clasa in domeniu. Despre toate acestea nu poate fi vorba intr-o lucrare destinata publicului larg.
MAGIA CELESTA este cea care a retinut atentia oamenilor cei mai dotati, spiritelor superioare ale umanitatii. De acest tip de magie ne vom ocupa in prezenta expunere.
In momentul de fata, MAGIA CELESTA apare drept o stiinta incompleta deoarece secretele ei sint in cea mai mare parte ascunse in spatele simbolurilor. Descifrarea acestor simboluri necesita un efort suplimentar in intelegerea legilor magiei, dar acest efort este pe deplin rasplatit in momentul in care persoana initiata ajunge sa stapineasca legile.
MAX MULLER nu a ezitat in a recunoaste interesul puternic de care se bucura MAGIA CELESTA: "Ne-am obisnuit sa constatam ca intregul farmec al magiei - indiferent cat de absurda pare ea in zilele noastre - are la origine un motiv serios de a exista, atata timp cit descoperirile constituie punctul culminant al cercetarilor noastre."
MAGIA CELESTA este preocupata in primul rind de principiile existente in lumea fortelor ascunse, iar aceste principii pe care le numim de obicei fluide, sunt de trei feluri:
MAGNETICE sau terestre.
VITALE sau umane.
ESENTIALE sau divine.
Ce reprezinta fluidele magnetice este inutil sa explicam; fizica moderna se foloseste de electricitate intr-o maniera cu mult mai completa decat magii din India sau Persia - cei mai reputati magicieni.
Dar electricitatea nu este decat una din formele prin care se manifesta energia, celelalte neintrand in sfera de cercetari a savantilor.
Fluidele vitale sunt cele care de obicei sunt atribuite psihicului; este vorba despre manifestarile misterioase ale EULUI. Iata ce spunea despre acest subiect doctorul BARADUC: "In spatele substantelor chimice (solide, lichide sau gazoase) in spatele tuturor modelelor cunoscute de manifestare a energiilor care penetreaza corpurile si care elaboreaza schema lumii materiale, omul este strabatut de o forta vitala superioara fortelor cunoscute, superioara atat prin activitate cat si printr-o forma deosebita de inteligenta. Aceasta forta este intr-un permanent schimb armonios cu propria noastra forta vitala pe care o intretine; tot ea este cea care intervine in constitutia corpurilor noastre fluide, in constitutia spiritului omenesc, a sufletului pe care PARACELSUS il numea SPIRITUS VITAE. Prin contactul intim pe care il realizeaza intre spirit si materie, prin predominanta fizica sau psihica ce rezulta din acest contact, se stabileste temperamentul vital, personalitatea fiecaruia. In ansamblul fortelor care ne inconjoara exista unele cu totul inferioare, brutale, definite sau in stare libera, unele aflate intr-un proces mai mult sau mai putin lent de adaptare, de la cele lipsite complet de inteligenta, pina la inteligentele superioare care formeaza EUL real al individului."
In ceea ce priveste fluidele esentiale (divine), ele sint de o categorie superioara, de un ordin mai elevat; doar magia a indraznit sa le studieze.
Trebuie insa sa fim foarte atenti la diferitele denumiri sub care ele erau cunoscute in antichitate, aceste denumiri fiind alese de fiecare popor in parte, in functie de maniera adoptata in prezentarea elementelor unei teori rezervate unui numar mic de initiati.
MAGIA CELESTA isi rezerva studiul fluizilor considerati drept manifestari ale starilor energetice ale materiei, manifestari pe care stiinta actuala le cunoaste in parte; MAGIA incepe acolo unde fizica se opreste, de aceea ea poate fi considerata o hiperfizica.
Sistemul teoretic si practic al MAGIEI CELESTE pretinde ca depaseste domeniul "energiei psihice", acoperind si domeniul "energiei biologice" care este in corelatie cu domeniul "energiei chimice" - apoi domeniul "energiei cosmice" (in care magia vede cauzalitatea stiintifica a precedentelor) - si mergand mai departe, domeniul "energiei directive" in Univers si chiar "energia creatoare" a Lumii care este precedata de o "energie primara" (DIVINITATEA – despre care se admite ca nu poate fi cunoscuta). Deci MAGIA CELESTA poate fi considerata un sistem energetic de explicare a UNIVERSULUI.
MAGIA INFERIOARA denumita si goetie, nu este altceva decit o combinatie intre magia populara, vulgara si superstitie; superstitie in masura in care inglobeaza o serie de practici totusi rezonabile si magie vulgara deoarece aceste practici sunt deformate dupa bunul plac al unor oameni care se pretind vrajitori sau magicieni si care incearca sa isi uimeasca semenii prin asa-zisele puteri magice pe care le detin.
De fapt, MAGIA INFERIOARA este o forma degenerata a stiintei supreme a magilor si pe drept cuvint ea a fost denumita vrajitorie.Totusi, MAGIA INFERIOARA are si ea secretele ei - cu mult mai penetrabile insa - si se serveste in general de metode traditionale - mai mult sau mai putin intelese - din practica MAGIEI CELESTE. Pentru a practica vrajitoria, nu este nevoie de prea multa stiinta si nici de o puternica dezvoltare psihica.

2. Clasificarea magiei in functie de fortele folosite.
In timp ce THEURGIA si MAGIA CELESTA nu pot fi decat de un singur tip si anume MAGIE NEAGRA, MAGIA INFERIOARA poate fi de doua feluri:
MAGIE ALBA.
MAGIE NEAGRA.
MAGIA ALBA reprezinta punerea in aplicare a fortelor omenesti - aici este incadrata si prestidigitatia, iluzionismul, hipnoza - iar MAGIA NEAGRA (atit cea INFERIOARA cit si THEURGIA si MAGIA CELESTA) se bazeaza pe evocarea si folosirea spiritelor (fortelor naturii) cu ajutorul unui pact sau conjuratii. Deci aceasta clasificare in MAGIE ALBA si MAGIE NEAGRA este facuta in functie de fortele folosite: numai forte umane sau si forte divine.

3. Clasificarea magiei in functie de scopul urmarit.
Operatiunea magica executata intotdeauna pentru a obtine un rezultat oarecare, necesita existenta unui obiectiv. Acest obiectiv poate fi abstract, cind rezultatul sau obiectul vizat are un caracter moral (sunt vizate manifestarile intelectuale ale altor persoane). Obiectivul poate fi si concret, in cazul in care operatorul vizeaza un rezultat material (asupra unei fiinte sau asupra unui lucru lipsit de viata). Rezultatul moral are drept scop nasterea sau dezvoltarea unor idei sau sentimente de diferite tipuri in mintea unor persoane. Rezultatul material are drept scop constituirea unor stari diferite in organismele vii sau in obiectele lipsite de viata. Si aceste stari pot fi de diferite tipuri.
In functie de scopul urmarit , magia de orice tip, poate fi:
BENEFICA.
MALEFICA.
Operatiunile benefice aduc intotdeauna progres, ameliorare sau vindecare, pe cand operatiunile malefice aduc regres, dezordine, imbolnavire. Fortele folosite in magie nu sunt in esenta lor nici malefice, nici benefice; ele primesc una din aceste caracteristici in functie de scopul in care sint folosite - de a face bine , sau de a face rau.

4.Clasificarea magiei in functie de modul in care se practica.
In functie de modul in care se practica, magia de orice fel poate fi :
MAGIE CEREMONIALA.
MAGIE PERSONALA.
MAGIA CEREMONIALA este cea care leaga MAGIA CELESTA de domeniul RELIGIEI. Se poate spune chiar, ca religia, prin manifestarile sale ceremoniale, nu este altceva decit MAGIE CELESTA CEREMONIALA.
Despre MAGIA CEREMONIALA, Charles Barlet spunea urmatoarele: "MAGIA CEREMONIALA este operatia prin care omul incearca sa domine prin chiar jocul fortelor naturale puterile invizibile de diferite ordine, actionind conform pretentiilor lor. Datorita acestui afect, omul reuseste sa sesizeze aceste puteri, sa le surprinda ca sa spunem asa, proiectind in sensul dorit forte carora el nu le este STAPIN , dar carora le poate deschide posibilitati extraordinare. Prin aceasta el se foloseste, prin similitudine, de legile unitatii CREATIEI. Acesta este sensul pantacolelor magice, al substantelor speciale, al conditiilor riguroase de timp si spatiu, care trebuie cu mare grija alese sub amenintarea producerii unor mari pericole. Daca directionarea acestor forte imense nu este foarte bine dirijata, cel care indrazneste sa le foloseasca este expus actiunii malefice a lor, actiune in fata careia omul nu reprezinta mai mult decit un fir de praf!".
Legea unitatii creatiei va fi descrisa pe larg in capitolul destinat legilor fundamentale ale universului.
Importanta MAGIEI PERSONALE nu este cu nimic mai prejos. Ea singura poate divulga secretele mecanismului a doua forte umane cotidiene: AMOR si CUVINT.
Desi principiul entropiei - una din legile termodinamicii -  spune ca UNIVERSUL va tinde intotdeauna spre dezordine, se observa clar ca Natura tinde spre evolutie, spre perfectiune. Formele de viata evolueaza, iar cea mai evoluata forma de viata cunoscuta, OMUL, se perfectioneaza.
Natura a cautat sa se asigure ca acest proces nu va fi intrerupt si, pentru aceasta, a sadit in noi precum si in toate formele de viata instinctul sexual. Acest instinct este cel care asigura perpetuarea speciei. Omul ca individ dispare, dar specia umana ramine. Indivizii fiecarei specii dispar, dar viata se perpetueaza.
Viata se scurge dintr-un individ in altul; cand o faclie este pe cale sa se stinga alta faclie se aprinde, iar focul vietii ramine vesnic.
AMORUL (dragostea, sexul) este singura forta capabila sa intretina mereu acest foc. Fara aceasta forta viata ar dispare rapid.
In "MAGIA PRACTICA", Papus zicea: "AMORUL, incepand cu afinitatea misterioasa care impinge atomul spre atom, cu impulsul smintit care impinge barbatul spre femeia iubita traversand toate obstacolele, pana la chemarea misterioasa care arunca inteligenta innebunita dupa necunoscut la picioarele FRUMUSETII, ADEVARULUI, amorul este marele mobil al tuturor fiintelor create a caror activitate este nemuritoare. Iata pentru ce MAGIA PERSONALA considerata in mod sintetic poate fi numita stiinta AMORULUI".    
Dar MAGIA PERSONALA este de asemenea stiinta CUVANTULUI. Iar cuvantul este o alta parghie cu mult mai misterioasa decit amorul. CUVANTUL este, in natura terestra, apanajul exclusiv al OMULUI; prin cuvint el isi exprima gandul, comunica cu semenii sai, ii converteste la ideile lui, ii ghideaza, ii conduce; tot prin cuvant, omul isi "dezlantuie" amorul inspre o individualitate de sex opus.
CUVANTUL insa este o forta aproape necunoscuta, desi poate este forta cea mai folosita de om impotriva omului. Doctorul Baraduc i-a constatat puterea, iar concluziile lui concorda cu principiile magiei: "CUVANTUL, merge pina la a modifica vitalitatea viscerala si psihica a subiectului, care se poate imbolnavi sau vindeca sub influenta lui".
Studiind forta imensa pe care cuvantul o exercita asupra oamenilor, MAGIA CELESTA PERSONALA a pus la punct tehnicile sugestiei si autosugestiei, tehnici care au fost preluate si de stiinta moderna.

Filozofia Magiei

LEGILE FUNDAMENTALE ALE UNIVERSULUI
"Dumnezeu este un cerc al carui centru este peste tot, circumferinta nicaieri"
(Livre lesXXIVPhilosophes,Hermes Trismegister)
Dintotdeauna omul a cautat sa descopere legea universala a tuturor fenomenelor, lege care sa-i permita intelegerea clara a tot ce se intampla cu el si in jurul sau, lege care sa-i aduca raspunsurile la intrebarile cele mai chinuitoare pe care si le-a pus: Cine suntem? De ce exista ceva in loc sa nu existe nimic? Cine si cu ce scop a creat tot ceea ce exista? Este bine pentru noi ca existam si ce se va intampla cu noi dupa ce nu vom mai fi?
Din aproape in aproape, observand cu atentie tot ce se intimpla in jur si mai ales punandu-si siesi intrebari, omul a dezvaluit o parte din misterele ce-l inconjoara.
Sintetizind cunostintele acumulate de inteleptii lumii intregi de-a lungul a mii de ani, putem afirma ca tot ceea ce exista a fost creat de o FORTA superioara puterii noastre de intelegere. Unii au numit aceasta Forta, Brahma. Altii au numit-o Dumnezeu. Altii, Iehova. Nu denumirea pe care i-au dat-o oamenii conteaza.
Oricit am fi de orgoliosi, nu ne putem hazarda sa afirmam ca Universul a aparut pentru ca noi am vrut asta. Nici macar noi insine nu am aparut pentru ca noi am vrut asta. La fel ca tot ceea ce ne inconjoara, noi nu suntem decit o opera, o creatie a Fortei care, constient sau nu, a dat nastere existentei.
Conform unor teorii, viata pe Pamint a fost adusa de extraterestrii. La fel ca si noi, terestrii, acesti extraterestrii au fost creati de cineva. Universul din care si ei fac parte nu a aparut datorita vointei lor.
Conform altor teorii, viata pe Pamint a aparut datorita unor conditii speciale create de hazard. Nici hazardul si nici conditiile speciale nu au aparut pentru ca ele au vrut asta. Pina si in spatele lor se afla un Creator.
Deci singura Cauza a Universului este ceea ce vom numim conventional FORTA. Aceasta Forta unica devine toate lucrurile fara a inceta de a fi Ea insasi.
Pentru a intelege mai bine acest fenomen vom prezenta o serie de teorii bazate pe logica si experimente stiintifice, iar in final vom face o sinteza a cunostintelor astfel obtinute.

I. LEGILE UNIVERSULUI COSMIC
1.Energia reprezinta forta divina
Conform invataturilor filozofiei orientale, lumea nu exista in realitate, ci totul nu este decat o iluzie (maya). Maya reprezinta unul dintre conceptele fundamentale ale gandirii indiene.
Adevarul este ca in Univers nu exista materie pura. Ceea ce numim noi materie este, de fapt, o forma de manifestare a energiei. Materia pura, daca ar exista, ar fi indestructibila, nu ar putea fi supusa transformarii.
In ciuda unor mari diversitati de forme, dictate de o mare diversitate de conditii, cercetarile au demonstrat ca materia este aceeasi peste tot. Orice obiect din Univers, indiferent de locul unde se gaseste, are la baza aceleasi microcaramizi universale (molecule, atomi).
Atomul, gandit inca inaintea erei noastre de catre Democrit din Abdera sau Leucip din Milet, nu este insa particula elementara cea mai mica, cea care nu mai poate fi descompusa. Atomul este format dintr-un nucleu si unul sau mai multi electroni care graviteaza in jurul lui. Nucleul, la randul sau, este compus din protoni si neutroni. Schimbul de electroni intre atomi explica formarea diferitelor molecule care compun asa numita materie. Constructia moleculelor si, implicit, a materiei se explica prin captari, hartuieli, evadari de electroni.
S-a pus problema daca electronii, protonii si neutronii nu pot fi la rindul lor descompusi. Astfel, in zilele noastre au fost construite de catre fizicieni acceleratoarele de particule. (Constructia si intretinerea acceleratoarelor de particule absorb cam 10% din fondurile mondiale destinate cercetarilor stiintifice fundamentale).
In aceste acceleratoare de particule electronii ajung la o energie de 4 MeV, care le confera o viteza, practic, egala cu viteza luminii (un MeV este energia castigata de un electron la accelerarea sa intr-un camp electrostatic de un milion de volti). La aceasta viteza, in tunele special amenajate, electronii se lovesc de niste tinte sau, pur si simplu, de un alt flux de electroni. In urma impactului produs, ei se sparg in particule mai mici; aceste produse ale ciocnirii se detecteaza apoi cu instrumente foarte complicate.
Accelerarea electronilor la energii de peste 4 MeV se face cu ajutorul unui camp magnetic a carui intensitate creste odata cu cresterea energiei electronilor. Acelasi procedeu se poate aplica si in cazul pozitronilor, adica antielectronilor, si ciocnirea celor doua fascicule duce, in paralel cu anihilarea particulelor cu antiparticulele, la crearea pentru scurt timp, a unor concentratii uriase de energie ce se pot materializa sub forma unor noi particule.
Fizicienii nu au reusit inca sa explice faza tranzitorie din timpul ciocnirii - circa 10 la puterea - 20 secunde, cand energia pusa in joc este impartita probabil intre diverse particule de viata foarte scurta.
Concluzia este insa urmatoarea: materia este formata din molecule, moleculele din atomi, atomii din electroni, protoni si neutroni. Electronii, protonii si neutronii sunt formati din particule si mai mici numite particule subatomice. Aceste particule subatomice nu sunt altceva decat concentrari de energie.
Aceasta energie concentrata se manifesta astfel sub diferite forme in Univers, dand iluzia existentei materiei. Este normal ca aceasta materie iluzorie sa fie supusa transformarii si, implicit, revenirii la starea sa initiala: energie.
Energia este FORTA unica, forta ce exista in toate lucrurile, fara a inceta sa fie ea insasi. Aceasta forta (energie) a fost numita DUMNEZEU.
2. Manifestarea fortei divine
Sa vedem in continuare cum se manifesta aceasta Forta si cum a dat ea nastere Universului:
Manifestarea universala se produce dupa o lege a carei denumire sanscrita este Vivartha. Conform acestei legi, cauza ramane identica cu ea insasi, producand totusi efectul sau.
In alti termeni, efectul nu modifica deloc cauza care l-a produs. Pentru a ne face o idee asupra manifestarii, sa consideram de exemplu, un carbune arzand, sa-l fixam de o sarma si sa-l invartim repede. Vom vedea un cerc de foc. Acest cerc este doar o iluzie care exista in constiinta noastra. El este produs de bucata de carbune fara ca aceasta sa fi suferit cea mai mica modificare. Carbunele produce un cerc, dar el insusi ramane un punct. Luati acum acest cerc ca unitate si invartiti aceasta unitate in jurul unui nou centru. Veti obtine o noua figura mai complexa (o sfera de foc) datorata in intregime acestui carbune unic. Din aproape in aproape, cu acest singur carbune se poate umple spatiul infinit.
Aceasta ne da o idee despre Vivartha (miscare de virtej), procedeu de manifestare a Universului. Toate lucrurile sunt produse de Dumnezeu, prezent in toate punctele simultan, in toata plenitudinea sa. De aceea, in Magia Superioara, Dumnezeu este simbolizat prin numarul 1, numar care se imparte numai la el insusi rezultand tot el insusi.
Cautind in micro si macrocosmos, fizicienii secolului nostru au reusit sa gaseasca conexiuni ce pina nu demult pareau de domeniul fantasticului. Astfel ei au putut sa explice comportarea intregului Univers observabil, chiar din momentul formarii sale. Stiinta contemporana a descoperit ca materia poate lua in cosmos forme ciudate si poate fi supusa unor conditii de neimaginat pentru noi. Omul a reusit sa raceasca materia pana aproape de 0 absolut si sa o incalzeasca in interiorul bombelor cu hidrogen la milioane de grade. Cu acceleratoare uriase a imprimat particulelor viteze cu numai o miime de procent mai mici decat viteza luminii. Ceea ce s-a descoperit in "laboratorul cosmic" a pus, insa, la grea incercare imaginatia teoreticienilor contemporani, caci explicarea observatiilor asupra lor cerea existenta unor fenomene ce vizau absurdul (gauri negre, stele neutronice). Nu numai ca aceste enigme au fost rezolvate, dar astrofizicienii au mers si mai departe si au descris o situatie de condensare materiala extrema - materia din Big Bang (Marea Explozie) reusind astfel sa explice formarea Universului actual.
Se presupune ca acum 14 miliarde de ani exista un singur atom gigantic, in care era concentrata toata materia Universului. Explozia acestui atom a dat nastere Universului.
Facand legatura intre teoriile stiintifice moderne, procedeul Vivartha si conceptele de baza ale marilor religii ale lumii, Centrul Esoteric de Experimentare a Magiei propune urmatorul scenariu dupa care lumea a fost creata:
La inceput nu a existat decit un atom de energie concentrata (Forta Suprema sau Dumnezeu). Acest atom a fost pus in miscare datorita unui impuls din interiorul sau. Deoarece in spatiul ce-l inconjura nu exista nici o forta de frecare care sa i se opuna, atomul a inceput sa oscileze cu o viteza fantastica (cu mult superioara vitezei luminii) si sa se afle simultan in mai multe puncte, pana cind a acoperit cu prezenta lui (aproape) tot spatiul infinit. Prin aceasta miscare neincetata el a creat iluzia unor forme tot mai complicate si mai multe, ramanind permanent el insusi. Noi nu suntem in esenta decat una din nenumaratele forme iluzorii pe care grauntele initial de energie (Dumnezeu) le creeaza dupa bunul sau plac. S-ar parea ca scopul trecerii noastre prin substanta nu este altul decat acela de a crea, prin gandurile noastre, noi informatii care se vor intoarce in campul energetic fundamental, devenind sursa pentru noi ordonari de univers. 
Majoritatea religiilor sustin ca Dumnezeu este omniprezent, omnipotent si atotcunoscator. El se afla in acelasi timp in fiecare din noi precum si in fiecare lucru de pe lumea asta, el poate crea mereu noi forme, el poate cunoaste permanent tot ce se intampla in orice punct si in orice moment in intreg Universul.
Practic, Dumnezeu este un punct de energie care se deplaseaza cu o viteza atat de mare incat se afla prezent simultan in toate punctele din Univers, dand iluzia existentei unor forme.

Deoarece s-a stabilit ca Universul nostru, avand o vechime de 14 miliarde de ani, se afla in expansiune, inseamna ca in momentul de fata ne aflam in plina manifestare a grauntelui initial de energie.
Dupa calculele astrofizicianului Alan Sandage de la observatorul Palomar, s-a ajuns la concluzia ca Universul nostru este "inchis". Calculele sale au indicat ca expansiunea va mai dura aproximativ 25 miliarde de ani, dupa care urmeaza alti 40 miliarde de ani de colaps universal. Acest model este cunoscut sub numele de Univers Pulsatoriu.
Exact aceeasi teorie o gasim confirmata in Magie. Unitatea Primordiala se afla in manifestare evolutiva timp de 40 miliarde de ani, urmeaza apoi o manifestare involutiva tot de 40 miliarde de ani, pentru ca in final sa se ajunga la forma initiala de Unitate Primordiala.
Legile MAGIEI CELESTE sunt concepute in asa fel (prin similitudine) incat omul poate actiona asupra diferitelor fenomene create de aceasta Forta, fara sa tulbure catusi de putin manifestarea ei.

II. LEGILE UNIVERSULUI UMAN
Ne-am referit pana acum la principiile esentiale‚ sau general cosmice pe care magia le ia in considerare in practica operatorie. Sa vedem insa care sunt principiile vitale‚ sau principiile umane pe care operatorul le foloseste drept instrumente de lucru in magie.
Inca de la inceput trebuie sa facem o distinctie clara intre doua modalitati de practicare a magiei:
1. Operatorul folosind numai propria forta psihica (principiul vital) actioneaza asupra psihicului (fortei vitale) a altor oameni (hipnoza, telepatie, vampirism, vindecare sau imbolnavire prin hipnoza telepatica, sugestionarea anumitor actiuni prin telepatie, confectionarea de amulete sau talismane).
2. Operatorul dezvoltindu-si forta psihica prin anumite ritualuri, obliga fortele esentiale (cosmice) sa actioneze asupra fortei vitale a altor oameni, sau asupra unor obiecte sau fenomene ale naturii. In acest caz , avem de-a face cu MAGIE NEAGRA pura‚ sau MAGIE NEAGRA superioara.
Desi marii initiati, cei care au pus la punct bazele sistemului de operare in Magie nu cunosteau amanunte despre modul in care functioneaza creierul omenesc, ei au intuit imensele posibilitati pe care le au fortele psihice ale omului si au stabilit legaturile pe care aceste forte le au cu principiile esentiale care au dus la crearea Universului.
Stiinta moderna, cu toate ca nu a urmarit acest lucru, a reusit in mare parte sa demonstreze ca teoriile pe care se bazeaza practicile magice sunt juste si a preluat chiar din aceste practici hipnoza, telepatia, sugestia, care desi inca sunt considerate domenii de frontiera ale cunoasterii, sunt aplicate astazi cu succes in diferite domenii de activitate.
1.Creierul uman
Creierul uman reprezinta una din manifestarile Fortei divine sub forma de materie superior organizata.
Fiecare dintre cele circa 15-20 miliarde de celule nervoase ce alcatuiesc creierul uman, reprezinta veritabile laboratoare, unde au loc prelucrarea, trierea, gradarea si integrarea informatiilor care circula in organism. Celula nervoasa sau neuronul alcatuit din corp celular, axon‚ si dendrite‚ (ramificatii), poseda insusiri ca excitabilitate, conductibilitate si transmisibilitate.
Pe baza acestor trei proprietati ale neuronilor, creierul isi poate indeplini functiile de reglare a activitatii organismului si de reflectare a realitatii obiective. (Magia poate influenta - benefic sau malefic - aceste functii independent de vointa persoanei care sufera influenta).
Excitabilitatea reprezinta capacitatea neuronului de a raspunde la un stimul oarecare prin producerea influxului nervos.
Conductibilitatea este capacitatea de a conduce rapid si fara pierderi acest influx de-a lungul prelungirilor neuronilor.
Transmisibilitatea este capacitatea de a transmite influxul nervos altei celule, in ciuda spatiului care le separa.
Studiindu-se transmisia chimica a influxului nervos, s-a constatat ca neuronii nu vin in contact unii cu altii: capatul axonului nu atinge neuronul urmator, intre ei existind un spatiu care ii separa. Acest spatiu este denumit sinapsa.
In momentul in care influxul nervos ajunge la capatul axonului, se declanseaza eliberarea unor substante chimice al caror rol este de a ajuta traversarea sinapsei pana la neuronul urmator, inlesnind astfel propagarea influxului nervos. Substantele chimice care faciliteaza circulatia influxului nervos de la un neuron la altul, au fost denumite substante neurotransmitatoare. Se cunosc pana in prezent peste 20 de substante de acest tip: noradrenalina, serotonina, dopamina, etc.
Substantele neurotransmitatoare sunt recuperate sau distruse de catre neuronul care le-a transmis la cateva fractiuni de secunda de la trecerea influxului nervos.
In functie de cantitatea si calitatea acestor substante, neuronii care primesc influxul nervos, sunt excitati sau inhibati, modeland influxul nervos initial sau producand la randul lor alt influx nervos ce poate fi transmis mai departe.
Putem spune astfel ca un gand poate da nastere altui gand, sau ca un gind poate da nastere unui sentiment.
O noua descoperire a facut sa progreseze cunoasterea neurologica: in sinapsa, neuronii in stare de excitatie elimina si alte substante, cu rol si caracteristici biologice diferite de cele ale neurotransmitatorilor, denumite substante neuromodulatoare. Sub anumite influente - de exemplu in cazul unei situatii stresante - ele sunt eliminate simultan in creier si organism, producand un efect global, care determina o anumita conduita sau comportament.
La acest nivel - extrem de important in functionarea creierului - Magia poate interveni in doua moduri:
Prin folosirea unor substante chimice speciale denumite droguri psihice. Drogurile psihice avand capacitatea de a lucra selectiv,determina blocarea sau stimularea secretiei mediatorului chimic; astfel ele produc efecte narcotice, sedative, stimulative sau halucinatorii asupra sistemului nervos. Deoarece sunt foarte periculoase pentru sanatatea celor care le folosesc nu vom insista asupra retetelor de preparare. Mentionam ca  Magia este impotriva folosirii tutunului, alcolului si cafelei, desi aceste droguri sunt foarte slabe si sunt folosite de o mare categorie de oameni.
Prin folosirea sugestiei, autosugestiei si a altor tehnici pentru inducerea anumitor sentimente, ganduri sau stari psihice.
Cantitatea si calitatea substantelor neurotransmitatoare depinde in primul rand de natura influxului nervos care declanseaza eliberarea lor (desi asa cum am mentionat inainte ele pot fi influentate si de stimuli exteriori - drogurile psihice).
Un anumit gand produce in spatiul dintre neuroni, o anumita substanta chimica, un anumit sentiment poate produce eliberarea in acelasi spatiu a cu totul altei substante.
Starea de anxietate sau de frica, poate declansa revarsarea in organism a unei cantitati importante de adrenalina. Interesant este faptul ca animalele, cainele de exemplu, poate "simti" prezenta unui surplus de adrenalina in organismul omului sau al altui animal si isi da seama ca acestuia ii este frica. Si omul poate simti acest lucru, dar inconstient. Se poate spune chiar ca starile afective plutesc in aer, senzatia de frica a unui om o putem simti fizic.
Prin Magie, operatorul reuseste fenomenul invers.
Cu ajutorul simbolurilor, cuvintelor, semnelor, imaginilor sau sugestiilor el modifica echilibrul chimic la nivel neuronal al subiectului si ii induce acestuia anumite senzatii, sentimente, ganduri, sau chiar ajunge sa-i domine vointa sau sa-i modifice functiile organismului. Constient permanent de forta gandului - care poate vindeca sau poate distruge, magicianul utilizeaza in practicile sale aceasta forta. Dar, aceste tehnici care sunt utilizate in prezent si in medicina, nu sunt inca ceea ce intelegem noi prin Magie Superioara.

 2.Fortele psihice
Activitatea generala a creierului uman se desfasoara pe trei nivele simultan: constient, subconstient si inconstient.
Toate gandurile, senzatiile, sentimentele, trairile psihice pe care le putem "simti" sau controla prin vointa noastra se deruleaza in sfera de activitate a creierului pe care o numim constiinta sau Constient.
Inconstientul este format din tot ceea ce se afla dincolo de zona luminata a constiintei; l-am putea numi prin urmare "ne-constiinta". Este entitatea pereche, opusa constiintei cu care totusi aceasta se afla nu numai in vesnica lupta ci si in vesnica unitate.
Subconstientul reprezinta "zona de penumbra" - variabila ca dimensiuni si forma - ce face trecerea intre cele doua nivele ale vietii noastre psihice. Aici s-ar afla mereu alte stari de spirit, alte procese partial constiente, partial incostiente. Subconstientul este un fel de "constiinta latenta si potentiala" care este inferioara, dar coexista cu constiinta clara si o deserveste cu fidelitate. El este in mare masura energizat si dinamizat prin intermediul fortelor subtile ale Lunii.
In subconstient intra elementele cristalizate ale constiintei stinse sau uitate, automatismele psihice fixate prin repetitie, deprinderile de orice fel atat bune cat si rele, precum si toate energiile latente existente in fiinta.
In concluzie, putem spune ca subconstientul este un ansamblu de servomecanisme, o rezerva de informatii si operatii declansate prin rezonanta. In om, subconstientul reprezinta energia activa si, indeosebi, generatoare sau, altfel spus, forta energetica.
La fel ca oricare structura vie, si creierul uman genereaza biocurenti, care au fost clasati in mai multe tipuri, dupa criteriul frecventei si amplitudinii. Dupa forma lor sinusoidala in inregistrarile grafice au fost numiti impropriu unde cerebrale. De aici si termenul de undele creierului.
In functie de frecventa acestor biocurenti se disting urmatoarele ritmuri cerebrale, denumite dupa litere din alfabetul grecesc: alfa, beta, delta si teta.
Undele BETA - sau nivelul mental constient, al caror domeniu se intinde in gama de frecvente cuprinse intre (cca) 21 si 14 cicluri pe secunda.
Undele ALFA - cu gama de frecvente cuprinsa intre 14 si 7 cicluri pe secunda. Ea este starea semiconstienta, starea de vis creativa, reinnoirea energiei celulare si primul nivel al sugestiei pentru mintea subconstienta. Constituie expresia activitatii electrice de fond a creierului la omul normal aflat in stare de veghe. Apare in momentul in care subiectul ramane cu ochii inchisi, nu primeste nici un stimul din afara si se afla in repaus psihic. Orice stimul - ca zgomotul, efortul de gandire - determina blocarea ritmului alfa. Corespunde introspectiei unei "priviri" in interiorul nostru.
Undele TETA - cu frecventele cuprinse intre 7 si 4 cicluri pe secunda, reprezinta starea de somn, nivelul de la care incep fenomenele de psihokinezie si nivelul de la care incepe actiunea sugestiilor profunde.
Undele DELTA - au frecventele cuprinse intre 4 si 1/2 cicluri pe secunda. Reprezinta somnul profund. Este nivelul sugestiei totale si al non-rezistentei.
Practica MAGIEI NEGRE SUPERIOARE se bazeaza pe activarea si folosirea acestor unde, cu ajutorul ritualurilor.
Undele cerebrale se afla in rezonanta permanenta cu undele cosmice. Domeniul acestor unde reprezinta domeniul "ingerilor" si "demonilor" din religie si magie. 
Oamenii de stiinta, cercetatori ai creierului, au descoperit ca noi folosim, de fapt, doar 10% din capacitatea creierului nostru. Acest procent reprezinta nivelul constientului, singurul pe care putem sa-l controlam. Ce se intimpla cu restul de 90% ? Aceasta zona sa fie oare un "no man`s land", o zona a nimanui? Aproximativ 80% apartine inconstientului, iar subconstientul detine o portiune de 15%, avand in vedere ca el cuprinde si zone ale constientului si ale inconstientului, facand legatura intre acestea.
Se poate spune deci, ca omul dispune de un potential biologic imens, dar din exploatarea caruia el nu beneficiaza constient decat de a zecea parte. Cum am putea atunci mari aceste zece procente, cum am putea folosi mai mult din tezaurul care exista in noi?
Oamenii de geniu, yoghinii, precum si cei care practica una din cele mai inalte forme ale Magiei, pot patrunde in mod constient si controlat in zona de penumbra a subconstientului sau chiar in intunecatul inconstient, avand acces si putand folosi astfel informatiile exceptionale stocate acolo, iar apoi revin tot in mod controlat in sfera constientului.
Este o incursiune fantastica in Sine insusi, intr-un univers interior de neimaginat din afara, dar este in acelasi timp o aventura plina de risc si de neprevazut, o aventura in care orice greseala poate fi ultima.
Cel ce reuseste sa intre in contact cu puterile latente ale subconstientului si sa le elibereze controlat va fi capabil de performante extraordinare. Subconstientul detine raspunsurile perfecte la toate problemele care il framinta pe om si el poate indeplini, direct proportional cu intensitatea increderii, orice dorinta. Prin tehnicile sale, Magia il invata pe om cum sa se foloseasca de subconstient si cum sa-i dea comenzi.
Una dintre cele mai simple tehnici puse la punct de Magie a fost explicarea viselor. Visele sunt cele care ne aduc mesaje din subconstient si le proiecteaza codificat pe ecranul constintei. Dar, deoarece, subconstientul omului modern a evoluat odata cu timpul, simbolurile care explicau visele acum 100 de ani de exemplu, nu mai sunt valabile acum.
Putini oameni mai viseaza in ziua de azi vataf, moara de apa, amnar sau iesle, ba mai mult, oamenii au inceput sa viseze avioane, televizor, artisti de cinema sau cantareti de muzica rock, celuare sau computere, simboluri pe care nu le gasim in arsenalul niciunei ghicitoare in vise. Deci, desi e sigur ca visele sunt mesaje pe care subconstientul ni le livreaza cu un scop precis, explicarea acestor mesaje nu se poate face decat individual; nici o lista cu simboluri ale viselor nu va fi valabila pentru toti oamenii.
Scopul ritualurilor in practica MAGIEI CELESTE este de a da nastere in subconstient, unor sentimente ce vor folosi ulterior, in mod constient, la manipularea imensei forte ce zace in noi. Aceste sentimente firave nu sunt altceva decat "haturile" cu care va fi controlata si manevrata aceasta forta necunoscuta.
Desi in esenta este vorba de o forta negativa, malefica, datorita stransei dependente ce exista intre ea si Forta creatoare a Universului (Dumnezeu), ea poate fi constransa sa actioneze si benefic asupra fenomenelor naturale sau asupra altor oameni. In cazul in care este scapata de sub control actiunea ei este distrugatoare.
Din aceasta cauza, in scrierile ce trateaza ocultismul se vorbeste atat de mult despre pericolele legate de progresul in domeniul lumilor superioare. Aceste pericole exista numai pentru cel ce nu intelege regulile indispensabile ale prevederii.
Concluziile la care s-a ajuns in urma efectuarii unor studii, calcule si experimente in cadrul Centrului Esoteric de Experimentare a Magiei, ne indeamna sa credem ca ANTICHRISTUL nu ar fi altceva decat aceasta imensa forta negativa care zace in fiecare dintre noi. Ea se dezvolta odata cu individul. Omul nu reprezinta decat o "carcasa" in interiorul careia salasuieste un ANTICHRIST mai slab sau mai puternic.
Oamenii din ziua de azi sunt obligati datorita conditiilor de viata sa proceseze si sa manipuleze o cantitate mult mai mare de informatii negative decat oamenii din trecut. Astfel isi folosesc intr-o masura mai mare anumite trasaturi ale psihicului care permit o dezvoltare puternica a Antichristului din ei.
Oamenii care din contra, manifesta inclinatii inspre religie, inspre credinta in general, utilizeaza alte trasaturi ale psihicului, care innabusesc si inhiba dezvoltarea fortei "ID".
Forta inconstientului odata descatusata are calitatea de a se materializa efectiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.