Secrete.

marți, 2 august 2011

Tratament natural pentru Acnee


{jcomments on}
Acnea:Acnea este o boala comuna, partial determinata genetic, observata mai ales in perioada pubertara, dar si la adult. Este o afectiune polimorfa in care coexista leziuni retentionale si inflamatorii adeseori pe fond de piele seboreica. Tratamentul acneei trebuie sa tina seama de tipul acneei: retentionala, inflamatorie sau mixta, de intensitatea si gravitatea sa, de eventualii factori declansatori sau de asocierea cu alte afectiuni. La debutul bolii leziunile retentionale sunt reduse, tabloul clinic poate fi nesemnificativ dar tratamentul este uneori dificil.
Polimorfismul lezional este cauzat de un flux seboreic exagerat.
Acneea este o afectiune neplacuta si dezgustatoare. Acest lucru il poate confirma aproape orice adolescent. Acneea apare intotdeauna pe neasteptate, intr-un moment total nepotrivit. Multi tineri nu se mai duc la intalnire din cauza acneei. Majoritatea dintre noi nu mai participam la intalniri mondene din cauza nenumaratelor puncte rosii de pe fata noastra.
Si cel mai rau, acneea lasa semne. Mamele noastre ne-au avertizat mereu sa nu incercam sa spargem sau sa stoarcem cosurile, oricat de tentati am fi. Storcand cosurile nu facem nimic altceva decat sa agravam acneea. Va amintiti vorba “fata plina de cratere”? Acest lucru se intampla daca iti storci cosurile – ramai cu semne pe fata.
Cel mai usor mod de a incepe un tratament naturist pentru acnee este sa te uiti in cosul de cumparaturi sau in frigider. Plantele, fructele si legumele sunt alternativele perfecte pentru tratamentele obisnuite pentru cosuri.
Puteti incepe cu tratamentul pe baza de aloe vera. Aloe vera are proprietati antibacteriene, iar pulpa, un lichid incolor sub forma de gel, actioneaza ca antiinflamator si vindeca iritatiile pielii. Aloe vera reduce secretia de sebum si previne aparitia cosurilor. Aplicati gelul direct pe cosuri.
Castravele este delicios in orice salata sau sandwish. Insa, este extrem de eficient in curatarea fetei si sporeste elasticitatea pielii. Puteti taia felii castravetele si sa le aplicati pe cosuri. Castravetele are o actiune benefica si ca masca pentru ten. Puteti amesteca castravetele cu laptuca si morcov pentru a va face o masca.
Sucul proaspat de lamaie - bun pentru limonada in zilele fierbinti de vara – poate fi folosit pentru spalatul fetei. Curatati-va tenul cu suc de lamaie, iar apoi clatiti-va cu apa curata. De asemenea, puteti folosi caise proaspete.
Un alt tip de masca faciala, putin mai greu de obtinut, este cea pe baza de iaurt si tarate. Amestecati-le pana obtineti o pasta omogena, iar apoi aplicati amestecul pe intreaga fata. Taratele curata profund tenul.
Plantele ca papadia, hamamelis si trifoiul rosu sunt excelente in tratarea acneei.
Desigur, consumand multe fructe si legume se reduce riscul aparitiei cosurilor.
Acneea rozacee apare la femei in perioada de premenopauza (40-50 de ani). Se manifesta ca o roseata difuza numita eritroza. Apare si dispare dupa care recidiveaza. Apare pe pometii obrazului, frunte, nas, barbie.

Acneea conglobata are consecinte inestetice. Apare la barbatii maturi. Se manifesta pe fata, ceafa, axile, trunchi, fese. Cauza o reprezinta chisturile sebacee si supuratiile care se deschid prin pori mici.

Acneea pustuloasa consta in aparitia unei ridicaturi rosii. in centrul ei se dezvolta puroi si pustiile. Se formeaza de obicei in jurul punctelor negre.
Punctele negre (comedoane) constituie leziunea primordiala in acnee. Sunt formate dintr-un dop de sebum uscat, asociat cu celulele cornoase. Apar la pubertate dar si la persoanele in varsta. Prin exprimare (stoarcere) se elimina un cilindru grasos de cativa milimetri.
Reteta 1. BRUSTUR :
a) cataplasme cu sucul obtinut din radacina proaspata ;

b) decoct din 10-15 g radacina proaspata la 200 ml de apa ; se fierb 10-15 minute la foc moderat, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta folosindu-se un tampon de vata, apoi se aplica o compresa timp de 30 de minute.

Reteta 2. CAIS :
masca din caise ajunse la maturitatea fiziologica (bine coapte) ; se inlatura samburele si se zdrobesc bine, dupa care se aseaza pe fata ; dupa 30 de minute se curata si se spala cu o infuzie de musetel. Tonifica pielea si favorizeaza scoaterea punctelor negre.

Reteta 3. FASOLE :
a) decoct din trei linguri de teci uscate maruntite la 750 ml apa ; totul se fierbe 20 de minute, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se bea intreaga cantitate in cursul unei zile in trei reprize (dimineata, pranz si seara) fara a se indulci ;

b) decoct din teci verzi; se fierb 30 de minute, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta, apoi se pun comprese folosindu-se un tifon.

Reteta 4. FRASIN :
infuzie din 100 g flori sau frunze uscate si maruntite peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se lasa acoperita 30 de minute, se strecoara, se fac spalaturi locale.

Reteta 5. HAMEI:
infuzie din doua linguri de conuri maruntite peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 20-30 de minute, se strecoara, se aplica comprese locale folosindu-se un pansament steril.

Reteta 6. HREAN :
macerat din 30 g radacina proaspata taiata marunt la 500 ml apa ; se lasa 60 de minute, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta folosindu-se un tampon de vata.

Reteta 7. IARBA DE SOLDINA :
suc obtinut din planta proaspata prin frecarea ei intre palme si intinderea pe obraz. inainte de a sfarama planta in palme, fata se spala cu apa de ploaie calda.

Reteta 8. LEVANTICA :
infuzie din 5 g planta peste care se toarna 100 ml apa clocotita ; se lasa acoperita 15-20 de minute ; se strecoara, se aplica comprese ,pe fata folosindu-se un pansament sau tifon steril.

Reteta 9. MAR :
cataplasma cu pasta obtinuta prin fierberea merelor in lapte dulce ; acestea se taie in fragmente, se fierb in lapte pana devin moi, se strivesc si se aplica pe fata timp 30 de minute, dupa care se indeparteaza si se spala fata cu o infuzie de musetel.

Reteta 10. MARAR:
infuzie din o lingura pulbere seminte peste care se toarna o jumatate de cana cu apa clocotita (100 ml); se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara, se fac tamponari pe fata cu un tampon de vata.

Reteta 11. MORCOV :
masca cu radacina data pe razatoare; se tine pe fata 20-30 de minute, apoi se inlatura si se sterge tenul cu infuzie de musetel. Combate acneea.

Reteta 12. NAP :
cataplasma cu radacina fiarta sau coapta ; se maseaza locul pentru a-si lasa sucul; se lasa 20-30 de minute, dupa care se curata fata. Combate acneea.

Reteta 13. ROSIE :
masca din suc proaspat de rosii amestecat cu amidon sau talc ; se tine pe ten 20-30 de minute ; se inlatura, se scot punctele negre, dupa care se spala fata cu felii de rosii, cate 20 de minute, apoi se spala cu apa calduta ; tratamentul dureaza trei-patru saptamani si este util in tratarea acneei.

Reteta 14. ROZMARIN :
tinctura din o lingura planta maruntita introdusa la macerat 30 de zile ; se strecoara, se pastreaza intr-o sticla inchisa la culoare ; se tamponeaza fata dupa ce in prealabil a fost spalata cu apa.

Reteta 15. SCAIUL DRACULUI:
infuzie din o lingurita rizom uscat si maruntit, peste care se toarna 200 ml de apa clocotita ; se lasa acoperita 20-30 de minute ; se strecoara ; se spala fata cu solutia obtinuta folsindu-se un tampon de vata, dupa care se pun comprese. inchide porii. Combate acneea.

Reteta 16. URECHELNITA:
ungerea tenului cu suc proaspat extras din planta ; planta se piseaza in mojar si pasta obtinuta se stoarce prin tifon.

Reteta 17. URZICA :
a) infuzie din 50 g frunze uscate peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara ; se spala fata cu solutia obtinuta ;

b) decoct din 100 g urzici proaspete la 500 ml apa clocotita ; se fierb 15 minute, se lasa la racit pana la caldut; se strecoara; se spala fata. Actiune buna in acnee.

Reteta 18. VARZA :
suc obtinut prin presarea frunzelor. Se aplica lotionari pe tenul acneic.

Reteta 19. VITA DE VIE :
seva obtinuta primavara prin taierea coardelor se foloseste la ungerea tenurilor acneice.
 

Un comentariu:

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.