Secrete.

joi, 25 august 2011

Yumeiho - Terapia de corectare a soldurilor prin masaj si presopunctura


Home I Articole I Presopunctura / masaj I Yumeiho - terapia de corectare a soldurilor prin masaj si presopunctura

Ce este Yumeiho?
   
Yumeiho este o terapie prin presare si manipulare care elimina multe maladii fara a utiliza medicamente. Ea a fost create in 1978 de catre regretatul profesor Masayuki Saionji, un esperantist japonez. Acesta, in 1975 il intalneste pe Shuichi Ono, maestru de Seitai ho, terapie de reechilibrare. Dupa ce a studiat mai multe metode stravechi in Japonia si China, printre care amintim Anma, Seitai ho si Shiatsu, a selectionat cele mai eficiente tehnici si a creat o noua arta. Yumeiho este constituit din 100 de tehnici de baza. Multi pacienti care au fost respinsi de catre medici au capatat incredere intr-o posibila vindecare dupa ce li s-a aplicat terapia Yumeiho, devenind sanatosi si reintorcandu-se la o viata normala. Numele complet al acestei arte este MASAJUL ORIENTAL SPECIAL AL ZEILOR sau  "Terapia de corectarea soldurilor prin masaj si presopunctura".

Care sunt afectiunile eliminate sau ameliorate prin aplicarea terapiei Yumeiho?

Multe sunt exemplele de boli ameliorate prin aplicarea terapiei Yumeiho, de exemplu: lumbago, ischialgia, dureri in articulatiile soldului, genunchi, glezne, degetele de la picioare si coaste; diferite dureri de cap (migrene), rigiditate sau dureri in umeri, constipatie, diaree, afectiuni feminine, ca de exemplu: dureri menstruale, menstruatie neregulata, infertilitate, afectiuni ale ficatului, stomacului, intestinelor, inima, pancreas, rinichi, splina, vezica urinara, etc. Yumeiho elimina de asemenea hipertensiunea si hipotensiunea. In plus, se pot imbunatati si elimina afectiuni serioase, pe care medicina moderna are dificultati in a le trata. De exemplu: distrofia musculara, afectiunea Parkinson, reumatismul. Yumeiho este eficient impotriva obezitatii, greutatea scazuta a corpului (slabire exagerata), caderea parului (chelie), senilitate.

Teoria centrului de greutate

Teoria Yumeiho este bazata pe echilibrul intregului corp. Unul dintre punctele importante este acela ca greutatea corpului sa fie distribuita egal pe ambele picioare. Dar in marea majoritate a oamenilor aceasta nu este valabila. Aproape nimeni nu are picioare la fel de  puternice. Avand o lunga experienta noi am gasit ca la multi oameni, un picior este mai lung decat celalalt, si din aceasta cauza ei isi utilizeaza inegal picioarele. Potrivit teoriei Yumeiho, aceasta inegalitate este cauzata de deplasarea coxalului. Yumeiho urmareste repunerea la loc/ reasezarea coxalului. Diagnosticam aceasta inegalitate prin apasarea punctelor coxale si prin compararea lungimii celor doua picioare.

Teoria deplasarii coxale si bolile

Chushin Setsu este "teoria centrului de greutate" a sanatatii si echilibrului. Ea subliniaza ca greutatea corpului trebuie sa ramana echilibrata intre piciorul drept si cel stang. Alegerea stilului de viata, obiceiurile/obisnuintele, bolile si departarea de mediul inconjurator sunt cativa din factorii care slabesc picioarele si soldurile. Un alt factor major al deplasarii coxalelor noastre este in timpul iesirii prin uterul matern. Procesul nasterii poate favoriza conditii congenitale in coxalele noastre conex cu experimentarea multor perturbari tarziu in viata, daca nu este diagnosticat si corectat de timpuriu. In japoneza, termenul pentru coxale este "kotsuban". Kotsu-ban cand este despartit inseamna "pivotul esential". Acestea ne indica ca, coxalele sunt "pivotul esential" in viata noastra si prin aceasta vom experimenta sanatatea sau predispozitia pentru boli.

Daca unul dintre picioare este slabit, greutatea noastra se odihneste pe piciorul puternic. Daca ambele noastre picioare sunt slabite, greutatea noastra va fi plasata mai intai pe un picior si cand acesta oboseste, se va muta pe celalalt picior mai odihnit. Cu cat slabirea piciorului si a soldului devine mai serioasa, cu atat centrul de greutate va fi schimbat mai des.

Schimbarea inainte si inapoi intre piciorul puternic si cel slabit se realizeaza frecvent favorizand bioritmul aparitiei a multor afectiuni si boli in vietile noastre, fara ca noi nici macar sa banuim calea ascunsa sau cauza problemelor aparute. Teoretic, disproportionalitatea indelungata a plasarii greutatii pe un singur picior va stimula nervii de pe acea parte a corpului obosind functionarea lor si ducand eventual la stagnarea Kiketsu (sangelui si energiei) in picior. Acest proces, in timp va fi manifestat prin dureri si contracturi musculare ale piciorului afectat, producand modificari profunde in postura corporala si mergand in sus va afecta si aliniamentul spinal.

In concluzie, o majoritate a afectiunilor si bolilor pot fi inversate prin sanatatea coxalelor noastre. Afectiunile si bolile pot fi puse pe categorii in functie de deplasarea coxalului drept, deplasarea coxalului stang sau deplasarea ambelor coxale.


yumeiho
Deplasarea coxalului drept
yumeiho
Stadiul 1 D-1
yumeiho
Stadiul 2 D-2
 yumeiho
Deplasarea coxalului stang
 yumeiho
Stadiul 1
MD-1
 yumeiho
Stadiul 2
MD-2


un articol de Ovidiu Cordis - instructor si membru al Societatii Romane de Yumeiho
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.