Secrete.

joi, 8 septembrie 2011

Adevarurile ascunse despre Iisus


A fost Iisus doar un profet muritor care a avut o viata normala ca orice alt muritor de rand? A fost adevarul ascuns timp de doua mii de ani de catre autoritatea ecleziastica dornica sa protejeze cu orice pret puterea dar si pozitia crestinusmului dar si a bisericii?

Conform unei teorii conspirationiste, Iisus a fost doar o persoana oarecare si nu fiul lui Dumnezeu, care a inviat dupa moarte. Se crede ca Iisus s-a casatorit cu Maria Magdalena iar aceasta i-a nascut unul sau mai multi copii iar descendentii lor au populat pamantul. Mai mult, aceasta teorie sustine ca Sfantul Graal nu este mult ravnita cupa ci este reprezentat de Maria Magdalena si feminitatea pe care Iisus o adora si datorita careia convingerile sale crestine s-au transmit de-a lungul secolelor.



Sustinatorii acestei teorii afirma ca aceste adevaruri au fost pastrate cu sfintenie de catre o organizatie numita Prioratul din Sion. Membrii acestui grup au fost figuri luminate in cea mai mare parte, precum Leonardo da Vinci sau Sir Isaac Newton. Despre cei doi exista convingeri certe ca au facut parte din conducerea acestei societati secrete. Toti menbrii ordinului s-au dedicat protejarii acestui secret, implicit puterea bisericii si a crestinismului.


Se crede ca membrii Prioratului din Sion au ascuns indicii clare ale casatoriei Mariei Magdalena, ale maternitatii sale si ale descendentilor sai directi in opere de arta, printre care cea mai celebra fiind Cina cea de taina a lui da Vinci. Unii afirma ca persoana pictata in dreapta lui Iisus nu este apostolul Ioan ci Maria si forma literei “V” care se formeaza intre cei doi este simbolul feminitatii. Altii spun ca lipsa unui potir de pe masa este o dovada clara a adevaratei semnificatii a Sfantului Graal.

Biserica a ascuns aceste secrete de-a lungul timpului pentru a nu compromite invataturile sale privind celibatul si pentru a nu lasa ca baza sa misogina de putere, inscusiv intaietatea apostolului Petru, sa fie amenintata de femei. Pentru a ascunde paternitatea lui Iisus, biserica a descris-o pe Maria Magdalena drept prostituata si a scos-o din toate textele evanghelice care mentionau adevaratul sau statut social. Inca din acele vremuri biserica a facut eforturi incomensurabile pentru a deforma adevarul despre viata lui Iisus doar pentru a nu isi compomite pozitia saciala si de a ramane o instutie care poate sa manipuleze masele in orice circumstante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.