Secrete.

vineri, 11 mai 2012

Exercitii si tehnici magice

Exercitii si tehnici magice

In cele ce urmeaza sunt scurte sectiuni din diferite exercitii si proceduri vitale progresului vostru in practica Wicca si in magie. Astfel de activitati care nu dureaza mai mult de cateva minute pe zi,n-ar trebui subestimate. Ele construiesc suporturi cu ajutorul carora va fi obtinuta usurinta in executarea ritualurilor magice si ale celor Wicca. Integrandu-le in programul vostru zilnic va vor permite sa progresati pe zi ce trece.
Respiratia este, de obicei, un act inconstient, pe care il facem in mod continuu pe tot parcursul vietii noastre. In magie si in Wicca, respiratia poate fi un instrument pentru a ne disciplina trupurile, dar si pentru a intra in stari alternante de constiinta.
Pentru a medita corect, trebuie sa respirati corect. Acesta este cel mai elementar dintre exercitii si din fericire, este si cel mai simplu.
Tehnicile de respiratie profunda necesita utilizarea in totalitate a plamanilor dar si a diafragmei. Diafragma este localizata cam la doua degete sub cutia toracica. In timp ce inspirati, impingeti spre afara aceasta zona. Observati cat de mult aer mai puteti inhala.
Pentru exercitii de respiratie, adoptati o pozitie confortabila, fie asezat, fie intind (cu toate ca respiratia profunda este posibila in aproape orice pozitie). Relaxati-va usor corpul.Inhalati aer prin nas, numarand incet de trei, patru sau cinci ori, cat va este convenabil. Amintiti-va sa permiteti aerului sa va umple diafragma, la fel ca si plamanii. Retineti aerul, apoi expirati pe aceeasi numaratoare inceata. Repetati pasii de mai sus de cateva ori, incetitind treptat viteza respiratiei. In timp ce inspirati, trageti in piept iubire, cald, poate vizualizand aceste energii pozitive ca pe niste particule aurii de aer. In timpul expiratiei, dati afara ura, bolile, furia, poate vizualizand un fum negru iesind din plamanii vostri.
Oxigenul este respiratia vietii si este necesar existentei noastre. Respirati corect si veti fi o persoana mai buna si un Wicca mai bun. Respiratia profunda este folosita inainte de orice act de venerare sau de magie si este o parte a exercitiilor de concentrare si vizualizare. Respirati profund cand simtiti mania explodand in interiorul vostru. Expirati mania si inspirati calmul. Da rezulate de fiecare data!
Practicati zilnic exercitiul respiratiei profunde si cresteti treptat capacitatea voastra de a retine aerul in plamani. Daca e posibil, este bine ca ocazional sa practicati acest exercitiu langa mare sau in padure, departe de aerul poluat al oraselor noastre. Respiratia profunda in aceste locatii naturale nu aduce doar mai multa pace, dar esti si mult mai sanatoasa.
Meditatia este o arta importanta pentru inducerea relaxarii totale. Prea putini dintre noi gasesc un moment in care sa se elibereze de tensiuni si griji, astfel incat meditatia este o usurare binevenita in fata problemelor si frustrarilor vietii cotidiene. Chiar mai important, este o perioada de liniste si calm in care conversam cu Zeul, Zeita si cu noi insine, relaxand stransoarea in care mintea noastra constienta tine constiinta psihica. De obicei, meditatia preceda fiecare act magic si fiecare ritual de venerare.
Pozitia ideala pentru meditatie este asezat, mai ales pentru cei care au tendinta e a adormi in timpul acestei practici.
Stati asezat pe un scaun cu spatar drept, sprijinindu-va partea de jos a spatelui cu o perna, daca e necesar. Barbia a trebui sa fie paralela cu podeaua, ochii inchisi, spatele drept, mainile odihnind pe genunchi, palmele in sus si degetele relaxate. In aceasta pozitie ar trebui sa va simtiti confortabil si relaxat, coloana vertebrala dreapta si pieptul ridicat. Daca in general stati adus de spate ar putea dura ceva timp inainte ca aceasta pozitie sa devina confortabila. Perseverati.
Respirati adanc pentru cateva minute. Relaxati-va.Uitati. Vizualizati multitudinea tensiunilor si grijilor vietii de zi cu zi iesind din corpul vostru cu expiratia.Relaxati-va in scaun.
Acum deschideti-va constiinta. Permiteti mintii voastre constiente sa fie receptiva si atat. Comunicati si vorbiti cu divinitatile. Invartiti simboluri in cap. Daca doriti, psalmodiati numele Zeului sau al Zeitei, sau al unui grup de divinitati. Acesta este un instrument excelent pentru alunecarea in lumea crepusculara.
Alegeti-va cu grija locul si ora meditatiei. Lumina ar trebui sa fie estompata; lumina lumanarilor este ideala. Daca doriti,ardeti lumanari albe sau albastre. Este bun si un pic de aroma, dar prea mult fum poate (evident) cauza probleme in timpul respiratiei profunde.
Imediat dupa fiecare meditatie inregistrati toate imaginile, gandurile si senzatiile in cartea voastra oglinda.
Aceasta este cea mai de baza si totusi cea mai avansata tehnica necesara in magie si in Wicca. Arta de a ne folosi creierul "sa vada" ce nu este fizic prezent reprezinta un instrument magic, puternic utilizat in numeroase ritualuri Wicca. De exemplu, formarea cercului magic, se bazeaza in parte, pe abilitatea practicantului Wicca de a vizualiza energie personala curgand in afara pentru a forma o sfera de lumina stralucitoare in jurul zonei rituale. Atunci, aceasta vizualizare directioneaza energia care, in fapt, formeaza cercul; nu doar il creeaza.
Deoarece este folosita pentru schimbarea atitudinilor si vietilor noastre, astazi au fost scrise numeroase carti despre vizualizare. Fiecare carte promite sa dezvaluie secretele vizualizarii.
Din fericire, aproape toti posedam aceasta abilitate.Poate nu este inca foarte bine reglata, dar practica o perfectioneaza.
In acest moment, puteti vedea in minte chipul celui mai bun prieten al voastru sau actorul care va place mai putin? dar articolul vestimentar pe care il purtati des, exteriorul casei voastre, masina voastra sau baia?
Aceasta este vizualizarea. Vizualizarea este aciunea de a vedea cu mintea , nu cu ochii. Vizualizarea magica inseamna a vedea ce nu este prezent in mod fizic. Poate fi vorba de un cerc magic sau de un prieten care se reface sau de un talisman incarcat energetic.
Putem ridica energie din trupurile noastre, o putem vizualiza curgand prin palme si apoi din ea sa formam o mica sfera luminoasa pe care sa o modelam fizic, ca pe un bulgare de zapada si mental vazand-o dupa cum dorim.
In magie pot ridica energie si, in timp ce fac asta, sa tin in minte imaginea a ceva ce am nevoie - o masina noua, de exemplu. Vizualizez masina, ma vad semnand contractul de cumparare, ma vad mergand cu ea pe strada, umplandu-i rezervorul cu benzina si platind. Apoi directionez energia pentru a da putere vizualizarii, pentru a o face sa se manifeste.
Cu alte cuvinte, vizualizarea "programeaza" energia. Poate fi explicata ca o forma de magie mentala prin asociere. In loc sa cream o imagine fizica, cream proiectia lor in capul nostru.
Gandurile sunt in mod cert lucruri. Gandurile noastre afecteaza calitatea vietii pe care o traim. Daca ne plangem incontinuu ca suntem faliti, apoi realizam o vizualizare de 15 minute pentru a aduce bani in viata noastra, acele 15 minute de energie trebuie sa contracareze 23 de ore si 45 de minute de programare negativa zilnica si autoindusa. De aceea trebuie sa mentinem gandurile in ordine si in directia dorintelor si nevoilor noastre. Aici poate ajuta vizualizarea. Pentru a ascuti acest instrument, incercati exercitiile care urmeaza, larg cunoscute in practica Wicca.
Stati asezat sau intindeti-va confortabil cu ochii inchisi. Relaxati-va corpul. Respirati profund si calmati-va mintea. In capul vostru vor continua sa apara imagini. Alege una dintre ele si retineti-o. Nu lasati alta imagine sa intervina in afara de cea pe care ati ales-o. Opriti toate gandurile care se invart in jurul aceste imagini. Retineti imaginea cat de mult puteti, apoi lasati-o sa plece si incheiati exercitiul. Cand reusiti sa retineti o singura imagine pentru mai mult de cateva minute, treceti la pasul urmator.
Decideti ce imagine veti pastra si retineti-o in minte. S-ar putea sa fie prezenta in mod fizic si sa o studiati mai intai, memorizand fiecare detaliu - felul in care joaca umbrele pe ea, structura, coloritul, poate chiar si o aroma. Puteti alege o forma mica, tridimensionala, cum ar fi o piramida sau ceva mai complex cum ar fi imaginea Afroditei ridicandu-se din mare, sau imaginea unui mar copt.
Dupa ce ati studiat in amanuntime, inchideti ochii si vedeti obiectul in fata lor, ca si cand ati avea ochii deschisi. Nu priviti obictul iarasi cu ochii, ci cu imaginatia voastra magica - cu puterile voastre de vizualizare.
Cand reusiti sa retineti perfect aceasta imagine timp de 5 minute, treceti mai departe.
Acesta este mai dificil si cu adevarat de natura magica. Vizualizati ceva, orice, dar de preferat ceva ce nu ati vazut niciodata. De exemplu sa folosim o leguma de pe Jupiter. E visinie, patrata, cu o suprafata de aproximativ 30-40 cm, acoperita cu peri verzi inalti de 0.5 cm si buline galbene de aproximativ 1.25 cm. Bineinteles, este doar un exemplu.
Acum inchideti ochii si vedeti - vedeti cu adevarat aceasta leguma in mintea voastra.Ea nu a existat niciodata. Voi o creati prin intermediul vizualizarii, cu imaginatia voastra magica. Faceti ca leguma sa fie reala. In mintea voastra rasuciti-o in asa fel incat sa o puteti vedea din toate unghiurile. Apoi lasati-o sa dispara. Cand reusiti sa retineti o astfel de imagine creata de voiinsiva pentru aproximativ 5 minute, treceti la exercitiul urmator.
Acesta este cel mai dificil. Mentineti o imagine creata de voi (ca acea leguma jupiteriana) in minte, cu ochii deschisi. Lucrati sa o mentineti ca pe un lucru vizibil, real, palpabil. Priviti fix pe perete, uitati-va la cer sau la o strada aglomerata, dar continuati sa vedeti leguma acolo. Faceti sa fie atat de reala, incat sa o puteti atinge. Incercati sa o asezati pe o masa sau pe iarba sub un copac.
Daca vrem sa folosim vizualizarea pentru a crea schimbari in aceasta lume, nu in tinutul intunecos care exista in spatele pleoapelor noastre, trebuie sa practicam astfel de tehnici cu ochii larg deschisi. Adevaratul test al vizualizarii se afla in capacitatea noastra de a face ca obiectul vizualizat sa devina parte a lumii noastre. Cand veti fi perfectionat acest exercitiu, va aflati pe drumul cel bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.