Secrete.

vineri, 11 mai 2012

Oglinda magică

Oglinda magică

Oglinda magica

      Oglinda magică este un accesoriu utilizat în magia practică, încă din cele mai vechi timpuri. În principiu, ea poate fi utilizată în trei scopuri principale:

   1- Facilitează vizualizarea unor informații aflate atât în subconștientul spiritual cât și în inconștient.

            - Informații provenite din subconștientul spiritual
Subconștientul spiritual, aflându-se în planul spiritual, poate deține informații despre trecutul, prezentul și viitorul propriu, dar și al altor persoane, grupuri de persoane sau comunități. Aceste informații pot fi vizualizate într-o formă clară sau simbolică. În planul spiritual, informațiile există, dar ele nu ajung la noi doar datorită faptului că noi vrem asta sau visăm la asta! Pentru a ajunge la ele și a le selecta dintr-un număr imens de alte informații, trebuie multă practică și înțelegere clară a modului în care trebuie făcut acest lucru. Este drept că există și persoane care au un talent nativ pentru acest domeniu, iar lor le este suficientă doar practica, deoarece se folosesc instinctiv de mecanismele mentale care pot asigura, atât ajungerea la informații cât și trierea acestora. Cei ce nu au astfel de talente native, trebuie ca mai întâi să înțeleagă mecanismele pentru ca mai apoi să le poată folosi. Multe informații sunt vizualizate sub formă simbolica, deoarece trec prin sistemul propriu de interpretare al conștientului, care le atribuie astfel de imagini. Pentru a decodifica informațiile, trebuie înțeles modul propriu de asociere al informației cu imaginile simbolice. Fiecare om are propriul său sistem de interpretare, pe care trebuie să și-l înțeleaga înainte de a interpreta ceea ce vizualizează. Într-un fel, această interpretare este asemănătoare cu interpretarea viselor, deoarece și în cazul viselor provenite din subconștientul spiritual, sistemul propriu de reprezentare atribuie imagini simbolice. În cazul imaginilor reale, nu sunt atribuite astfel de imagini, dar pot exista sensuri simbolice.

Ritual de folosire a oglinzii magice

            - Informații provenite din inconștient
Multe din informațiile vizualizate în oglindă provin din acest inconștient al creierului nostru și la fel ca și în cazul viselor provenite de aici, reprezintă doar refulări ale minții. Acestea sunt de obicei într-o formă ce doar pare a fi simbolică, nereprezentând în fapt decât un amalgam de imagini. Totuși, acestea pot oferi unele informații în legătură cu starea de sănătate a psihicului și a corpului nostru. În multe cazuri, în aceste imagini se regăsesc și informații despre traume pe care practicantul le-a suferit în trecut.

   2- Facilitează vizualizarea entităților spirituale invocate în cadrul unui ritual
De multe ori, în cadrul unui ritual și din anumite motive, sunt invocate diverse entități spirituale. Dacă acestea reușesc să-și găsească un dublu eteric și vor ca să fie văzute, atunci ele pot fi văzute chiar și cu ochiul liber. În situația în care aveți ochii cu sensibilitate mare, așa după cum am văzut în pagina dedicată modului în care poate fi văzută aura, atunci veți vedea respectivele entități fără probleme, dacă nu, puteți folosi oglinda în acest scop. În această situație, oglinda magică trebuie plasată în exteriorul cercului magic. Doar în situația în care invitați o entitate în interiorul cercului, puteți să o amplasați aici. Înainte de a invoca o entitate, trebuie să știți foarte bine ce fel de entitate invocați! Nu vă luați după ceea ce spun alții, în special după indivizi care nu au niciun fel de experiență în domeniu, dar au multe idei preconcepute provenite din fanteziile antice ale diverselor religii! Entitățile spirituale, la fel ca și oamenii, în unele condiții pot face bine și în alte condiții pot face rău. Nu există entități doar bune sau doar rele. Atunci când invocați o entitate, trebuie să fiți conștienți de faptul că aceasta are o personalitate proprie, iar modul în care vă purtați cu ea, o va determina, la rândul ei, să adopte un mod de comportament fată de voi. Dacă vreți ca ea să fie binevoitoare cu voi, atunci fiți și voi binevoitori cu ea.

   3- Facilitează introducerea de informații în subconștientul spiritual și în inconștient.
Dacă avem acces la informațiile din aceste zone, înseamnă că și putem introduce informații în ele! Practic, în acest mod se poate ameliora sau vindeca o boală, evident că în limitele karmei și ale posibilităților concrete ale organismului. Nu voi intra în detalii, deoarece orice acțiune de acest fel necesită cunoștiințe deosebite, fără ele consecințele unei astfel de acțiuni pot fi dintre cele mai nedorite. Am prezentat și acest mod de utilizare al oglinzii, doar în ideea ca cititorii site-ului să-și facă o idee de ansamblu cât mai completă asupra acestui accesoriu magic.

Realizarea practică a oglinzii magice

   O oglindă magică nu este același lucru cu o oglindă obișnuită și asta nu se datorează unor materiale sau ornamente deosebite, ci prelucrării energetice adecvate scopului pentru care va fi folosită.
   Practic, ea poate fi construită din orice material care în urma șlefuirii capătă proprietatea de a reflecta lumina. Cu sute sau chiar mii de ani în urmă, magii obișnuiau să folosească luciul apei, pe timp de lună plină, pe post de oglindă magică. Shamanii își construiau propriile oglinzi din argint șlefuit, iar ultimele realizări în domeniu constau din oglinzi dotate cu acumulatori orgonici, în scopul de a înmagazina o cantitate cât mai mare de energie orgonică modulată, lucru care conduce către o mărire a selectivității, dar și o ușurare a muncii utilizatorului.
   Cel mai accesibil mod de realizare este acela în care se folosește o simplă oglindă, cumpărată din comerț, căreia i se atașează o ramă închisă la culoare și ornată cu simboluri adecvate. Nu se recomandă utilizarea de simboluri legate de moarte, cum ar fi crucea, din motive lesne de înțeles! Crucea se pune la căpătâiul celor morți și este un simbol al trecerii în neființă, adică al morții! Încercați să folosiți simboluri ce țin de viață și bucurie, precum pentagrama și pentaclul. Este necesar ca rama oglinzii să fie închisă la culoare, pentru a nu distrage atenția și pentru a evita contrastul cu lumina difuză care se reflectă în oglindă.
   După ce ați terminat de construit oglinda este necesar să o încărcați energetic pentru a o transforma într-o oglindă magică. Dacă nu aveți destulă experiență pentru o încărcare adecvată, atunci puteți să recurgeți la o tehnică elementară, dar care asigură o încărcare satisfăcătoare; țineți oglinda trei nopți la lumina lunii pline, dar având grijă ca după fiecare noapte oglinda să nu fie surprinsă de lumina soarelui. După ce ați terminat, la fel ea nu trebuie să mai vadă lumina zilei. Dacă totuși se întâmplă acest lucru, curățați-o energetic și țineți-o iar trei zile la lumina lunii pline. După orice tip de încărcare și după orice folosire, oglinda trebuie învelită într-un material prin care să nu treacă lumina și de asemenea, ea trebuie depozitată într-un loc întunecos. Ca regulă generală, oglinda trebuie curățată și reîncărcată ori de câte ori vede lumina soarelui (a zilei) sau privește în ea orice altă persoană în afară de posesorul ei, chiar și în cazul în care oglinda este folosită în cadrul unui ritual la care participă mai multe persoane.


Dedicarea oglinzii magice

   Înainte de a fi folosită pentru prima dată este necesar ca oglinda magică să fie dedicată. Acest lucru se face în felul următor:

 - Trasaţi Cercul Magic
 - Aşezaţi oglinda în centrul altarului
 - Staţi în dreptul altarului cu faţa spre nord
 - Rostiţi următoarea formulă pentru dedicare:

"Prin forţa Universului
Prin spirit şi voinţa sacră
Te purific şi te dedic
Să mi te supui mie şi numai mie
Și doar scopurilor şi voinţei mele
Aşa va fi"

 - Desenați pe spatele oglinzii un pentaclu
 - Lăsați oglinda să se ”odihnească” trei zile, după care o puteți folosi.

   
Oglinda magică este guvernată de elementul Spirit.

Primii pași în folosirea efectivă a oglinzii magice

   Ori de câte ori folosiți oglinda magică, folosiți-o în interiorul cercului magic!
Deci, trasați mai întâi cercul magic, apoi puneți oglinda pe altar, precum și o lumânare aprinsă în spatele sau în lateralul ei. Plasați lumânarea într-așa fel încât să nu o puteți vedea atunci când vă uitați în oglindă. Altarul nu trebuie acoperit cu materiale care să reflecte lumina. Așezați-vă cât mai comod în fața oglinzii, dar într-așa fel încât privind în centrul ei să vă puteți privi în ochi. Eliminați din minte orice gând și încercați să vă concentrați asupra unei singure idei, care să conțină în ea esența a ceea ce vreți să vedeți sau să aflați. Acest mod de a proceda nu este valabil și în cazul vizualizării de entități. După ce v-ați concentrat asupra ideii, focalizați-vă privirea în centrul oglinzii. Încercați să clipiți cât mai rar și să vă mențineți concentrarea. După câteva minute sau chiar mai repede, dacă simțiți că v-au obosit ochii și nu a apărut nicio imagine, opriți-vă, nu încercați să forțați lucrurile, nu veți reuși decât să vă suprasolicitați mentalul! Reluați altă dată, și în general după câteva încercări apar și primele rezultate.
Globul de cristal
Glob de cristal
     Se folosește la fel ca și oglinda magică, iar ritualurile sunt aceleași. Totuși, față de oglinda magică, prezintă avantajul de fi mai ușor de încărcat energetic, dar asta numai în situația în care globul este realizat din cristal. Globurile cele mai bune sunt cele care prezintă în interiorul lor zone cu aspect neclar, deoarece imaginile se formează mai ușor. Dacă utilizați globul de cristal doar pentru vizualizări, atunci culoarea sa nu are nicio relevanță.
Lumânările utilizate în magie
Lumânări
      Lumânările au reprezentat, din cele mai vechi timpuri şi până astăzi, un element de bază al ritualurilor de magie practică. Aş putea spune că este de neconceput realizarea unui ritual fără lumânări, indiferent că sunt utilizate ca elemente pasive sau active. O lumânare este considerată a fi un element pasiv, într-un ritual, atunci când este folosită ca decor sau ca sursă de lumină şi element activ atunci când este pregătită adecvat în vederea realizării actului magic.
      Lumânările realizate din ceară naturală au cele mai bune proprietăţi de înmagazinare a energiei (orgonice) deci sunt cele mai eficiente în actul magic. În principiu, cu cât calitatea cerii este mai bună cu atât mai multă energie poate fi stocată în lumânare. Lumânările din parafină, care se găsesc în comerţ, sunt adecvate utilizării în domeniul magiei doar că necesită o etapă în plus faţă de cele din ceară naturală (preîncărcarea).
      Principiul de "funcţionare" al unei lumânări magice este următorul: se înmagazinează (se încarcă)  în lumânarea obişnuită, dar pregătită în mod adecvat, energie modulată cu informaţie. Ulterior această energie este eliberată în mod temporizat sau continuu, în cadrul ritualului sau după, obţinându-se efectul dorit.
Pregătirea lumânărilor
Curăţarea
   Este operaţia prin care sunt eliminate toate energiile (energie orgonică modulată cu diferite tipuri de informaţie) conţinute în lumânare. După curăţare, lumânarea trebuie să rămână goală din punct de vedere energetic.
Ungerea
   Constă în aplicarea unei pelicule de ulei eteric pe suprafaţa lumânării. Are ca scop realizarea unui filtru energetic. Ex: Dacă lumânarea este utilizată într-un ritual pentru obţinerea banilor, atunci ea va fi de culoare verde şi va fi unsă de la extremităţi către mijloc, preferabil cu unul din următoarele uleiuri eterice: busuioc, ienupăr, obligeană, rozmarin, soc sau un alt ulei care să se constituie într-un filtru ce permite trecerea cu preponderență a energiei modulate cu informația necesară acestui scop.
   În principiu, o lumânare se unge de la extremităţi către mijloc (fig.1) atunci când se doreşte apropierea sau aducerea a ceva şi de la mijloc către extremităţi (fig.2) atunci când se doreşte îndepărtarea.
Preîncărcarea
   Constă în încărcarea lumânării cu o cantitate mică de energie personală în vederea facilitării încărcării în timpul ritualului, se mai numeşte şi amorsare.

   Lumânarea magică este guvernată de elementul Foc. Încărcarea lumânării cu energie modulată se face întotdeauna cu lumânarea aprinsă.
   O lumânare magică nu se stinge niciodată suflând în ea, se stinge doar cu mucarniţa, cu mâna sau punând ceva pe flacără. Suflând într-o lumânare magică se pun în contradicţie elementele Foc şi Aer, rezultatele fiind incontrolabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.