Secrete.

duminică, 27 mai 2012

KARUNA KI

KARUNA KI

Curs editat de Vlad T. Popescu, maestru Reiki
pe baza informaţiilor din cursul original al maestrului Vincent P. Amador,
fondatorul Karuna Ki,şi a experienţei practice în predarea şi utilizarea sistemului
© Cursul poate fi distribuit gratis, cu condiţia păstrării lui în această formă.



Dintre toate tehnicile spirituale şi terapiile alternative, cea mai largă răspândire o are, în ultimii ani, Reiki. Apărut ca sistem de terapie prin punerea mâinilor, dezvoltat ca sistem de control al energiei provenite de la Sursa Universală cu ajutorul simbolurilor şi suportând grefarea unor tehnici New Age, de genul proiectelor şi a grilelor de cristale, a channelling-ului, a vederii la distanţă, Reiki are marele avantaj că poate fi abordat şi de persoane care nu au calităţi native deosebite şi nici nu au o cunoaştere sau o convingere spirituală.
Faptul că sistemul de acordaj şi de iniţiere este extrem de pragmatic a făcut ca, după evadarea sa din cercul terapeuţilor, să devină suportul ideal pentru predarea tehnicilor şi cunoaşterii ezoterice, ceea ce a dus, mai ales din anii 1990, la apariţia de numeroase sisteme, unele fără nici o legătură cu sistemul originar al lui Mikao Usui.
Esenţa Reiki constă în implementarea prin acordaje şi iniţiere a celor mai importante elemente necesare pentru dezvoltarea energetică şi spirituală, ca şi a capacităţilor de a acorda ajutor semenilor printr-o formă de terapie care nu apelează la resursele bio-energetice ale terapeutului, ci la dirijarea unei energii benefice exterioare.
Un sistem, o şcoală spirituală (nu numai Reiki), trebuie să ofere o serie de elemente: deschiderea/optimizarea circuitelor energetice, dezvoltarea capacităţii de vizualizare, a operării cu informaţiile din câmpul-A (informaţia stocată în Cronica Akaşă), mentalizarea şi operarea cu simboluri, modelarea „irealităţii imediate" (a dimensiunii subtile în care se petrec fenomenele considerate a fi „paranormale").
Acordajul optimizează traseele energetice principale şi energia circulă astfel mai uşor către palmele cu ajutorul cărora este oferită celui aflat în nevoie, sunt implementate simboluri la nivel energetic şi, prin iniţiere, se încearcă recuperarea arhetipului corespondent, pe urmă, în unele sisteme, se forţează al treilea ochi pentru a permite vizualizarea şi modelarea, şi se optimizează Hara, chakra a II-a, pentru a permite, în timp, atingerea valorii necesare pentru „urcarea" energiei Kundalini.
Simbolurile utilizate permit concentrarea energiei, ridicarea vibraţiei, deschiderea spatiilor şi a câmpurilor, transmiterea la distanţă, tăierea stringurilor, modelarea informaţiei, dar şi diverse acţiuni specifice asupra chakrelor şi a energiei spirituale.
Pentru a se justifica, pentru a-şi creea o identitate, pentru a oferi chiar un suport mnemotehnic, sistemele recurg în prezentarea lor la anecdotică, mitologie şi elemente ezoterice care au scopul de a declara spaţiul cultural şi sistemul de valori la care aderă pentru ca viitorul practicant să poată alege sistemul potrivit, cu care „rezonează".


Ce este Karuna Ki?

Karuna Ki este un sistem Reiki care utilizează Energia Compasiunii prin diverse tehnici, meditaţii şi simboluri. Sistemul are rădăcini comune cu Sai Baba Reiki, Tera Mai™ Reiki, Karuna™ Reiki, foloseşte aceleaşi simboluri, dar sub o altă formă.
Spre deosebire de Karuna™ Reiki, nu este o marcă înregistrată, a rămas un sistem deschis.

Se urmăreşte identificarea cu Compasiunea, vibraţia acestei stări psihice fiind benefică atât pentru sănătatea fiecăruia, cât şi pentru atingerea pe cele mai bune căi a scopurilor propuse. Este şi motivul pentru care sistemul oferă o legătură deosebită cu zeiţa Qwan Yin, zeiţa milostenie, a compasiunii.
Se poate spune că la baza tuturor sistemelor Karuna se află Kathleen Ann Milner.
Kathleen Ann Milner: iniţiată în Reiki I şi II din anul 1983, a devenit maestră Reiki Usui în 1989. Pe parcursul unei meditaţii, o fiinţă spirituală superioară, iniţial considerată a fi Sai Baba, a iniţiat-o pe ea şi pe Marcy Miller în simbolul Zonar. Ulterior, în mai 1991, aceeaşi fiinţă superioară i-a transmis simbolul Harth şi modalitatea de a face iniţierile, ca şi sugestia de a numi Tera Mai™ Reiki noul sistem. Conform ghidului lui Kathleen, Reiki este numai una dintre razele vindecătoare, aceea a Pământului, şi i-a prezentat celelalte raze, a Apei (Sophi-El), a Focului (Sakara) şi a Aerului (Angeliclight)
Vincent P. Amador a dezvoltat tehnici de utilizare a energiei Karuna şi a simbolurilor Karuna, ca şi tehnici de meditaţie, pe care le-a grupat în sistemul Karuna Ki, sistemul său fiind o „cale a compasiunii", nu „acţiunea compasiunii", aşa cum se defineşte Karuna™ Reiki, sistemul lui William Lee Rand (http://www.reiki.org).
Maestrul Amador pune accentul şi în acest sistem, ca şi în predarea şi utilizarea Reiki Usui, pe simplitate şi intuiţie.



Simbolurile Karuna Ki


Simbolurile se activează şi se utilizează ca simbolurile din Reiki Usui. Se activează prin desenarea în palme, rostirea numelui simbolului de trei ori, vizualizarea simbolului, şi se utilizează în spaţiu şi pe corp prin trasare, vizualizare, suflare, trimiterea prin privire.
Utilizarea simbolului poate fi însoţită de rostirea numelui acestuia, ca într-o mantră.


ZO

în locurile dureroase.

A fost primit prin channelling de Kathleen Ann Milner şi Marcy Miller.
Conectează la Energia Compasiunii, care vine de la Sursa Divină, este infinită, şi o utilizează pentru vindecare.
Vindecă la nivel celular şi are acţiune şi asupra încărcăturii informaţionale din vieţile trecute, stocată şi în ADN, rezolvând problemele şi Karma asociată acestora. Ajută la creşterea grijii şi a responsabilităţii faţă de întreaga umanitate. Se utilizează la începutul terapiei, ca „anestezic" spiritual. Se poate aplica pe toate chakrele, dar şi

HA

A fost primit prin channelling de Kathleen Ann Milner şi Marcy Miller.
Halu înseamnă armonie, iubire, adevăr şi frumuseţe. Se aseamănă cu SHK în sensul că dizolvă tiparele negative din subconştient care ne îndepărtează de adevăr şi aduce echilibrul. Este utilizat în respingerea atacurilor psi - în acest scop se trasează simbolul în aer în scopul conectării la compasiunea divină. Este mai puternic decât Zonar şi acţionează la nivel mai profund şi mult mai punctual. Se poate aplica pe toate chakrele, dar şi în locurile dureroase.

HT

A fost primit prin channelling de Kathleen Ann Milner şi Marcy Miller.
înseamnă iubire, adevăr, armonie şi echilibru, fiind principalul simbol din Karuna Ki. Simbolizază iubirea şi compasiunea infinită a Sursei. Este un simbol pentru inimă şi problemele inimii şi ajută la sporirea compasiunii. Poate îndepărta dependenţele de orice fel. Este simbolul prin care se poate face apel la ajutorul zeiţei Qwan-Yin.
A fost primit prin channelling de Kellie-Ray Marine.

RA

Deschide, conectează şi echilibrează chakrele inferioare. Armonizează chakrele superioare cu cele inferioare. Este utilizat pentru curăţare, pentru îndepărtarea energiilor negative. Susţine atingerea obiectivelor materiale. Aplicat pe chakrele tălpilor împreună cu CKR, le deschide şi conectează la energia Pământului.

GN

A fost primit prin channelling de Maria Abraham.
Mai este numit şi simbolul vindecării şi iluminării planetare. Gnosa este în mod tradiţional cunoaşterea mistică şi spirituală revelată de Dumnezeu oricărei fiinţe. Conectează la şinele superior, creşte gradul de conştientizare al dimensiunilor superioare ale sinelui. Determină activarea merkabelor din locul vizat.

KR

A fost primit prin channelling de Pat Miller.
Reprezintă echilibrul perfect. Este utilizat pentru manifestări fizice şi pentru vindecarea întregii rase umane. Aduce sau eliberează energie pentru a se ajunge la echilibrul ideal. După o meditaţie, este ideal pentru împământare.

lA

A fost primit prin channelling de Catherine Mills.
Echilibrează cele patru elemente. Fiecare dintre cele patru bucle reprezintă, de jos în sus, pământul, apa, aerul şi focul. Rupe vălul iluziilor şi permite vederea lucrurilor aşa cum sunt ele. Poate vindeca de dependenţe. Ajută la vindecarea Pământului, în special în caz de dezastru natural.

SH

A fost primit prin channelling de Pat Courtney.
înseamnă pace şi ajută la vindecarea trecutului, la trăirea în mod armonios a prezentului şi la pregătirea viitorului. îndepărtează coşmarurile, temerile. Ajută la deschiderea chakrelor, în special a chakrei a VI-a (a celui de-al treilea ochi).

DKMT

Simbolizează energia Kundalini, focul care susţine înălţarea Şarpelui. Unificarea minţii şi a trupului degajă energie sub formă de căldură, care are vibraţie joasă.
îndepărtează energiile negative din trup, spaţii, situaţii, vindecă sufletul.
Este cunoscut şi sub numele D***.

OM

Simbol sanscrit utilizat de numeroase şcoli spirituale, reprezintă universul ca întreg. Mantra „Om" încarcă aerul cu energie pozitivă, prana.

Raku

îndepărtează karma negativă şi ajută la separarea aurelor (a maestrului de cel pe care 1-a iniţiat, a terapeutului de client).

Şarpe   

Conectează şi aliniază chakrele deschizând canalul central pentru a permite  ascensiunea Kundalini.

DKM
   
Este utilizat în Karuna Ki ca reprezentare a legăturii cu compasiunea Sursei.


Utilizarea combinată a simbolurilor Usui/Gendai şi Karuna Ki

Atât pentru autotratament, cât şi pentru alte persoane, pentru curăţare şi energizare


CK VII    - CKR, SHK, CKR, DKM, ZO, HA, HT, RA, IA, SH, GN, OM,.......DKMT
CK VI     - CKR, SHK, CKR, ZO, HA, RA, SH, GN,.......................................DKM
CK V      - CKR, SHK, CKR, SS, ZO, HA, RA, SH, GN,...............................DKM
CK IV     - CKR, SHK, CKR, ZO, HA, RA, SH, GN, SSK, HT,......................DKM
CK III     - CKR, SHK, CKR, ZO, HA, RA, SH, GN,........................................DKM
CK II     - CKR, SHK, CKR, ZO, HA, RA, SH, GN,.........................................DKM
CK I     - CKR, SHK, CKR, ZO, HA, RA,.........................................................DKM

Utilizarea combinată a simbolurilor Usui/Gendai şi Karuna Ki pentru curăţarea spaţiilor

-    pe pereţi, CKR
-    pe tavan, CKR, RA
-    pe podea, CKR, SHK, CKR
-    în centrul încăperii, CKR,
ZO, HA, HT, RA, DKM
-    în colţurile de sus, RA


Chandrakala mudra
"Minority Report"

Chandrakala means Digit of the Moon.
Release the thumb in Suchi Mudra and hold it straight (like in Shikhara gesture).
It is used to denote the following




Moon

Face

Objects of the similar shape

Extent between the thumb and the Index finger

The crescent on Lord Shiva’s Head

The Ganga river

A club (weapon)

Am  asociat imaginea lui Tom Cruise din filmul "Minority Report" cu prezentarea mai jos a doua mudre des folosite in Karuna Ki, spre a intelege ca tot ceea ce a fost prezentat in diferite filme, de exemplu trilogia "Matrix", "Lord of the Ring", "Harry Potter", "Dune", "Stars War", si am enumerat cele mai cunoscute, dar sunt extrem de multe cu mesajul subtil - intr'un cuvant mai tot ce era catalogat ca si domeniu SF, este din spatiul real, ba mai mult, este aplicat si folosit pentru influentarea intr'un anume scop a evenimentelor, sau amplificarea capacitatilor mentale sau fizice. Ele se petrec, conditia este "Neo, nu sa crezi, ci sa stii ca poti!!!". Discutia e mult mai "adanca", dar pentru inceput, e bine sa stiti ca nu e bu-hu-hu a folosi mudre, nu e magie, ocultism, satanism. Si mai vreau sa va spun ca sunt oameni care prin diferite canale, cum ar fi cel de mai sus - cinematografia, fac cunoscute semenilor diverse cai si metode de armonizare cu Sursa, cu Natura, cu Pamantul. Insa daca vizionezi un film numai cu ochii si mintea pe actori, actiune sau efecte de scena, mesajul deja a trecut, iar informatia nu ajunge la tine. Intreaba'te de fiecare data de ce se intampla asa si nu altfel, si ai sa gasesti raspunsuri ce te vor scoate din Matrix, starea ta de sanatate castigand procente, mintea facand alte conexiuni care nu "lucrau" pana la acest moment. Tine de armonizarea corpului uman la nivel energetic.

Mudre Karuna Ki

Sha şi meditaţia vindecării

Este o meditaţie care utilizează mudra Sha pentru a întări canalul Karuna Ki. Ideal este să fie practicată zilnic pentru a cultiva compasiunea faţă de toate fiinţele.

Sha este utilizată pentru vindecarea personală, dar şi a celorlalţi. Cei care o stăpânesc nu mai sunt atât de vulnerabili la viruşi şi alte afecţiuni. Mudra poate fi utilizată în orice altă meditaţie. Mâinile se ţin la nivelul chakrei III. Se inspiră pe nas, lent, golind mintea de orice alte gânuri. Energia este adusă prin chakra VII în Hara (chakra a II-a), unde este cultivată sub forma unei mingi de foc, tot mai mari, tot mai strălucitoare. Când practicantul se simte energizat, el lasă energia să-l umple, din vârful capului până în vârful picioarelor. Timp de câteva minute apoi, energia din Hara este dăruită către mâinile aflate în Sha. (în mod asemănător respiraţiei Gassho.)

Ca formă de încheiere, se scutură mâinile şi picioarele de trei ori.

 

Meditaţia vindecării cu mudra Sha poate fi făcută înainte de o şedinţă de terapie. In timp, după ce este bine stăpânită această tehnică, fenomenul este aproape instantaneu, iar mâinile se vor activa puternic.

Kai şi metoda de scanning/evaluare

 

Este o metodă dezvoltată de Vincent Amador pentru Karuna Ki. Mâinile se ţin în Kai, în dreptul chakrei III, în timp ce prin chakra VII se aduce, pe inspir, energie în Hara. Când se atinge nivelul dorit de energizare, energia este dăruită prin mâinile aflate în Kai. Când şi mâinile sunt pline de energie, ele se duc la frunte, lipite de al treilea ochi, şi se continuă respiraţia energetică prin intermediul lor în timp ce se vizualizează simbolurile Zonar şi Gnosa, apoi orice alt simbol pe  care practicantul simte nevoia să-1 utilizeze.

în acest mod, se activează al treilea ochi, iar când practicantul simte că a ajuns la nivelul dorit poate despărţi palmele şi scana aura clientului. (Se trece mai întâi la 5 cm de corpul acestuia, apoi la 10-15 cm. Nu se dă un diagnostic, se face o evaluare energetică, utilă în terapie pentru stabilirea intuitivă şi pe baza senzaţiilor recepţionate a poziţiei pe care vor fi puse mâinile.)

Aceeaşi metodă poate fi utilizată şi pentru evaluarea la distanţă, utilizând o fotografie. Mantra pentru Kai este:

 „ON NO-O MA KU SAN MAN DA BA SA RA DAN KAN"


Alte m

udre:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.