Secrete.

duminică, 27 mai 2012

CRISTALOTERAPIA

 

 

CRISTALOTERAPIA

Posted by on Jun 12, 2012 

CRISTALOTERAPIA

Cristalele sunt ultima treaptă de evoluţie în lumea minerală, sunt pasul ante-mergător lumii vegetale, transformarea ultimă a conştiinţei minerale în vegetal. Este absolut normal ca treapta superioară a mineralelor să fie cumva rezonantă cu structurile subtile ale omului şi de aceea, CRITALOTERAPIA să fie un instrument atât de eficient pentru echilibrare energetică.

Cristalele sunt cimatica non-temporală a energiei minerale. Este dansul unui stop cadru pentru care răbdarea eonilor este singura constantă. Deşi aparent imuabile şi nemişcate, cristalele sunt cele mai sensibile organe minerale ale Pământului. Poartă în ele vibraţia pragului pe care îl ating cu intenţia lor pură, cu serviciul pe care îl oferă necondiţionat celui care le mânuieşte. Cristalul, datorită particularităţilor de structură, particularităţi care se pot regăsi în frumuseţea lui exterioară şi în forma pe care se structurează, oglindă a interiorului, este un extraordinar rezonator. În microtuburile formate între hexagoanele şi pentagoanele structurilor energetice ale cristalului, sunetul şi vibraţia îşi găsesc tuneluri de maplificare, în nodurile energetice pe care structura interioară a cristalului formează în pântecele pământului pot sta infinite akashice biblioteci. Geometria cristalelor şi reflecţia-refracţia luminii asupra lor este un alt aspect care trebuie luat în calcul atunci când vorbim despre Cristaloterapie. Desigur că trebuie să vorbim şi despre culoare, pentru că fiecare culoare se asociază în Cristaloterapie cu energia fiecărei chakre, urmărin podul curcubeu de la rosul muladharei către indigo-ul sahasrarei, pentru fiecare energie din plexurile noastre existând un cristal care în definitv nu face decât să amplifice curgerea prin acea chakră, astfel deblocând-o.

 

http://lightoflifeinstitute.com/wp-content/uploads/2010/01/Crystal-healing.jpg

Cristalul are o capacitate aproape infinită de a înmagazina energie, sub orice formă bio-energetică putem cunoşte la ora actuală. Are capacitatea de citi amprentele energetice, poate fi umplut cu energii de tot felul, şamanii chiar le folosesc pentru extragerea unor energii sau entităţi din corpul unor persoane. Desigur că nu orice cristal se pretează pentru aşa ceva, dar unul curat şi limpede (vorba ceea “precum cristalul) va asista şamanul perfect în operaţiune de extracţie.

Simetria ce caracterizează structurile cristaline este dovada fizica a unor structuri subtile de o calitate şi forţă extraordinară. Într-un fel, şi noi oamenii, avem la nivel molecular, la nivelul proteinelor structuri asemănătoare, dar într-un sistem fizic mult mai dinamic. În cazul cristalelor acest dinamism se regăseşte la nivelul energiilor pe care le circulă, la sursele acestora pe care le identifică şi le canalizează şi la transportul, înglobarea şi transmisia acestor fluxuri de energie.

Terapia cu cristale este practic de două feluri. O primă abordare se bazează doar pe cunoştinţele prtacticantului şi presupune amplasarea ori pe corpul pacientului, ori în interiorul aurei acestuia, a unor cristale. Cunoscând, după culoare şi caracteristici, calităţile cristalului diferit, se obţin rezultate uimitoare în ceea ce priveşte stabilizarea structurilor energetice şi eliminarea unor eventuale blocaje apărute pe traseul durgerii fluxurilor energetice. Dar există şi varianta în care cristalul este doar amplificator pentru semnalul vindecătorului, devine un releu care transmite mult mai puternic şi mai departe semnalul iniţial. Pentru oricare dintre cele două abordări rezultatele sunt uimitoare pentru că aşa cum spuneam, cristalele sunt plasate undeva la graniţa dintre fizic şi astral, stările fizice prin care substanţele componente trec pentru a ajunge în acea formă particulară a materiei sunt amprenta evoluţiei lor. Iar dovada pe care oamenii de ştiinţă o pot găsi în interiorul cristalelor atunci când le studiază folosind razele X (un experiment care din “întâmplare” a dezvăluit legătura intrinsecă dintre lungimea de undă a razei X – adică frecvenţa de vibraţie caracteristică – şi structurile cristaline) este un alt capitol din magicul acestei lumi, din matematica subtilă a celestului. Mai mult, combinaţia cristaloterapiei cu de exemplu presopunctura sau reflexoterapia poate aduce succese extraordinare la capitolul viondecare, chiar dacă trebuie să reamintesc de fiecare dată că orice vindecare trebuie dublată de conştientizarea problemei care a generat-o, numai aşa înlăturându-se cauza efectivă a bolii (desigur că păstrând echilibrul între vindecare şi conştientizare, atât cât ne permite conştienţa şi conştiinţa). Este binecunoscută legătura cristalelor cu diversele energii astrale care în conştientul colectiv al umanităţii s-au tradus de către astrologie. Astfel, un talisman sau o amuletă confecţionată cu un anume cristal care rezonează exact la energiile planetelor sau constelaţiilor aflate într-o zodie sau alta pot ajuta purtătorul să manifeste mai pe deplin unele caracteristici care îl pot ajuta să evolueze. Bineînţeles că şi aici trebuie adusă în discuţie problema echilibrului. O persoană deschisă, care trăieşte conştient şi manifestă din plin, natural şi pentru că simte că aşa e bine, caracteristici ale binelui (în ideea în care noi îl percepem ca fiind bine şi nu ca pol pozitiv pe axa manifestărilor umane) este în sine un talisman, o amuletă care radiază, identic cu cristalele, acele vibraţii care însoţesc structurile cristaline. De aceea, foarte multe persoane deschise, în ziua de azi, vorbesc despre grila energetică cristalină, despre structuri cristaline umane şi nu în ultimul rând găsim şi în etimologia cristalinului (parte transparentă a ochiului care funcţionează ca lentilă) dovezi ale legăturilor noastre cu aceste structuri. Universul fractal ne povesteşte din plin despre aceste legături.

http://www.larimarsource.com/larimar/spheres/images/25mm222AA.jpg

Deumult, pe vremea când oamenii erau deschişi datorită condiţiilor vibraţionale şi a poziţiei ascendente pe sinusoida axei teporale, ştiau despre calităţile incredibile ale cristalelor. Cel mai cunoscut exemplu pe care îl pot oferi ca şi exemplificare este ceal al piramidelor de la Gizeh, unde, vârful fiecărei piramide era un cristal pur (sunt dezbateri în legătură cu piatra care stătea acolo, dar toţi cei care au presupus ce fel de cristale era au căzut de acord că era vorba de un cristal sau mai multe, albe sau roz ce străluceau puternic în soarele zilei şi de asemenea refelctau soarele răsăritului şi apusului).

Cele mai bune şi eficiente combinaţii pe care le putem realiza cu ajutorul cristaloterapiei se realizează combinând vibraţiile şi energetica structurilor cristaline care rezonează cu sistemele energetice umane şi adaosul meloterapiei sau aromoterapiei pentru a stimula cât mai mult din plaja senzorială a omului, pentru a face să rezoneze pe frecvenţa corectă tot mai mult din meridianele energetice, chakre sau corpuri subtile sau să corecteze unele anomalii la nivel de câmpuri sau aure. Oricare ar fi folosul acestora, dacă avem un cristal în casă, e bine de ştiut la ce poate fi folosit, putem să învăţăm o tehnică de curăţare a acestuia (pe lângă clasica spălare cu apă, care funcţionează aproape în totalitate pentru toate tipurile de cristale) şi să învăţăm 2, 3 tehnici în care putem folosi acest cristal, să nu lăsăm intenţia şi iubirea care au format acea minunată structură perfectă să rezoneze doar aleatoriu la ce oferim prin casă, ca forme gând, sentimente sau simţiri. Să redevenim magi, care îşi montează în vârful băţului magic (staful magului – extensie energetică nu neapărat materială) un cristal care îi potenţează calităţile. Să călcăm iar pământul magic ce se trezeşte sub paşii copiilor din noi, care cred în basme şi legende, care văd în tot ceea ce este pecetea unor curgeri divine. Cristalizaţi pe NoulPământ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SHAMBALLA MDH‎ > ‎

Gr.1

AUTOR:

JOHN ARMITAGE                                                                                                                                                                                                                                                          TRADUCĂTORI:

ALEXANDRA NAUM

Dr. ELENA MUNTEANU

 SISTEMUL DE VINDECARE MULTIDIMENSIONALA SHAMBALLA

 

Legenda sistemului Shamballa Reiki afirma ca tehnica pe care o cunostem astazi sub numele de Reiki are o vechime cu mult mai mare decat ar putea banui unii; este aproape la fel de veche ca formele de relief !

 Candva, pe vremea cand exista Atlantida, ca un taram binecuvantat, locuit de oameni cu capacitati neobisnuite pentru noi, Saint Germaine era unul dintre marii preoti invatati. Se mai spune ca el era persoana careia i s-a incredintat aducerea energiei Reiki pe pamant, oferind-o oamenilor printr-un sistem de autoacordaj bazat pe IUBIRE, care gasea calea de conectare cu Sursa divina prin intermediul eului superior al fiecaruia.

Reiki este asadar un dar trimis de Dumnezeu, prin intermediul lui Saint Germaine.

Nu este doar un sistem de vindecare, ci si o cale de accelerare a dezvoltarii spirituale. In acest curs veti intalni mai multe lucruri decat cele aflate in metoda predata de sensei Usui. Tocmai de aceea i se spune metoda Shamballa. Odata acordat cu energia Reiki, acordajul va ramane pentru totdeauna. S-ar putea spune ca ati mai primit acordaje Reiki in vietile anterioare, acum trebuie doar sa va fie readuse in memorie. Folosind metoda Shamballa pentru dumneavoastra si pentru altii puteti deveni o fiinta iluminata. Cea mai mare parte a sistemului atlant a fost pierduta pentru mai multe mii de ani, dar ea este readusa acum treptat spre folosul oamenilor.

Se pare ca in perioada Atlantidei Reiki era cunoscut sub o forma diferita de cea pe care o cunoastem acum. Saint Germaine, unul dintre Maestrii Ascendenti, a luat decizia de a parasi templul unde se faceau vindecari si de a se retrage in munti. A fost insotit de cei care s-au aratat dornici sa-l urmeze si care au format un grup numit Aspirantii. Acestia au intrerupt orice legaturi cu ceilalti locuitori ai uriasei insule, dedicandu-si activitatea descoperirii unei tehnici sau modalitati prin care sa egalizeze dezvoltarea spirituala a tuturor atlantilor, din dorinta de a aboli diferentele sociale si de casta care incepusera sa se ascuta din cauza ca locuitorii erau evaluati in functie de evolutia fizica si spirituala. Multi dintre aceia care nu reuseau sa corespunda standardelor erau considerati inapoiati sub aspectul dezvoltarii spirituale si folositi ca sclavi de catre preoti, preotese si membrii familiilor regale din Atlantida.

In aceea viata, lui Saint Germaine ii fusesera daruite mai multe simboluri, aparent 22, care puteau fi proiectate direct in sistemul energetic al unui individ, ceea ce ar fi putut sa-I ridice vibratia pana la un nivel energetic suficient de mare, care i-ar fi permis sa depaseasca handicapul spiritual si sa-l faca egal cu ceilalti locuitori ai insulei.

Atunci cand Atlantida a fost distrusa de cataclism, Saint Germaine si o parte din insotitorii sai au pornit intr-o calatorie lunga spre anticul Tibet. Ajunsi acolo au incercat sa-si continue munca de ridicare a constiintei spirituale.

Pentru a vedea ce efect are demersul lor, au oferit trei simboluri mai multor persoane din preajma locului unde s-au instalat atlantii refugiati. Marea lor majoritate a folosit simbolurile pentru evolutia spirituala, ceea ce le-a adus si o oarecare bunastare. Altii insa au incercat sa foloseasca puterea simbolurilor intr-un mod reprobabil, cautand sa acceseze forte ale intunericului. Au pervertit simbolurile, le-au distorsionat si le-au schimbat. Din aceasta cauza, Saint Germaine si Aspirantii au decis sa nu le mai ofere celelalte simboluri tuturor oamenilor, tocami pentru a-i impiedica sa foloseasca puterea lor intr-un mod care sa-i indeparteze pe acestia de drumul lor.

Sistemul Reiki, asa cum este practicat astazi, este incomplet. Foloseste mai multe simboluri, unele dezvaluite de Saint Germaine direct din Cronica Akasa, altele inventate, create sau atrase de un alt tip de energii.

   Pamantul se schimba si a luat decizia de a redeveni un tot, si tocmai aceasta va face, cu sau fara contributia fiecaruia dintre noi. Putem sa punem umarul la vindecarea planetei si a locuitorilor sai, lucru ce va contribui la o tranzitie mai blanda.

Folosind darul pe care il primiti veti putea sa va aduceti contributia la deplinatatea planetei.  Pasind spre lumina, veti evita evenimentele traumatice din viata planetei si veti dobandi Libertatea. Va veti elibera de teama, de boli si de moarte. Puteti deveni, daca doriti, nemuritori. Corpul vostru se va transforma in lumina. Este dreptul vostru prin nastere, asa ca alegeti Libertatea si ajutati Deplinatatii.

   Practicantul care lucreaza cu energie multidimensionala Shamballa are acces la o energie naturala mai puternica, datorita faptului ca acordajul pe care il primeste indeparteaza blocajele din canalele energetice ale organismului sau. Acordajele ofera o crestere a propriilor energii vitale ale fiecaruia dintre studenti, punandu-l in acord cu Sursa energiei vindecarii Shamballa multidimensionale. Aceasta Sursa poate purta ce nume doriti sa-I dati: Dumnezeu, zeita Energie, Sursa primara, etc.

Vindecarea multidimensionala Shamballa nu este legata de nici o religie, astfel incat puteti alege numele care credeti ca I se potriveste cel mai mult, conform propriilor convingeri religioase. In vest I se mai spune Dumnezeu Tata si Mama.

Acordajul nu este acelasi lucru cu o sedinta de vindecare. El ofera cursantului capacitati de vindecare si autovindecare, ca un dar minunat de la Dumnezeu. Dupa acordaj, este suficient ca studentul sa atinga cu palmele o alta persoana (sau pe sine insusi), iar energia vindecatoare Shamballa va incepe sa curga.

Cind va veti incepe practica, veti simti lucruri deosebite, pentru unii nemaipomenite pana atunci. Sunt foarte putini aceia care nu simt nimic. Dar si prin ei curge energia.

   Ca si Reiki, vindecarea si energia Shamballa nu se adreseaza numai celor care doresc sa devina practicanti si sa faca tratamente, ci este pusa la indemana tuturor care vor sa devina cat mai deplin ei insisi.

Acordajele Shamballa Reiki fac posibila vindecarea fizica si spirituala, fiind utila pentru inlaturarea obiceiurilor proaste si a dependentelor nocive, aducand imbunatatiri si la nivel mental si emotional.

Persoanele care sufera de boli grave sau dezechilibre mentale ar trebui sa primeasca un acordaj Shamballa Reiki. Autovindecarea este inlesnita de utilizarea pozitiilor de maini. Energiile se aseaza cam dupa o luna de autotratament zilnic.

Folosirea vindecarii multidimensionale Shamballa pentru solutionarea unei probleme conduce adesea si la rezolvarea altor probleme. Uneori durerea se manifesta in corp in cu totul alt loc decat punctul in care se afla cauza. Spre exemplu, durerile de cap pot fi cauzate de stres emotional sau de o crestere a toxinelor cu care se confrunta ficatul. Actionand insa asupra capului, vindecam si sursa durerii.

Trebuie sa constientizam ca marea parte a bolilor de care suferim fizic isi are sursa in corpurile emotional si mental. Daca ajungem la radacina bolii dispare si efectul ei.

Ca vindecatori trebuie sa-I incurajam pe oameni sa vorbeasca despre problemele lor. Facand astfel este posibil sa-I ajutam sa descopere mai usor sursa bolii lor. Putem auzi povesti cumplite sau incredibile, dar nu trebuie sa reactionam la ele. Va trebui sa ajutam la transformarea energiei date de frica in iubire, fiind iubire noi insine. Aceasta inseamna sa ii sprijinim emotional si sa le oferim intelegere. Permitand pacientului sa-si parcurga problemele il ajutam sa afle ceea ce nu este in regula. Poate fi vorba si de lucruri care s-au petrecut in vieti anterioare. Ghizii Shamballa va ajuta, chiar si atunci cand credeti ca experienta nu va este suficienta pentru ca sa-I puteti sprijini. Ramaneti calmi si universul va avea grija de voi.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l realizam ca practicant Shamballa este acela ca nu este posibil intotdeauna sa vindecam oameni, pentru ca boala pe care o au, ar putea fi tocmai scopul pentru care au ales sa vina pe lumea aceasta.

In asemenea cazuri, doar moartea poate pune capat bolii, ea fiind la randu-i un proces de vindecare. Moartea este adesea un proces mai putin traumatizant decat nasterea.  Societatile moderne incearca negarea faptului ca moartea are loc oriunde si oricand. De parca negarea o poate impiedica sa se produca. Moartea este doar o tranzitie, ea poate fi inlocuita de iluminare, de inaltare, de procesul in cursul caruia devenim lumina (sau fiinte de lumina), ceea ce ne permite sa trecem treji si constienti prin schimbarea dimensionala.

Cand lucrati pentru vindecare ganditi-va la vindecarea pe care o doriti, dar fiti constient ca vindecarea este acordata de o instanta superioara, in functie de vointa divina, indiferent care ar fi decizia ei. Daca veti lucra intotdeauna gata sa respectati voia divinitatii s-ar putea sa fiti recompensat cu vindecari pentru cazuri imposibile, atunci cand bolile par a se afla chiar si in stadii terminale.

Nu va temeti ca ati putea prelua bolile altora, caci acest lucru nu se va intampla decat cu permisiune divina, iar ghizii si Sursa au grija permanent de dumneavoastra. Cu cat veti lucra mai mult pentru vindecarea altora, cu atat veti contribui mai mult la propria vindecare.   

Ramaneti fidel principiilor Shamballa Reiki, nu interveniti asupra convingerilor religioase sau asupra credintelor altora, si faceti tratamentul cu compasiune si iubire.

 

 BENEFICIILE REIKI


   Iata mai jos, prezentate in mod succint, cateva din efectele si beneficiile Reiki:

  1. ·         Ajuta corpul sa se autovindece

  2. ·         Elimina durerea

  3. ·         Reduce stressul, anxietatea, frustrarea

  4. ·         Echilibreaza organele si glandele

  5. ·         Ofera echilibru emotional si mental

  6. ·         Echilibreaza sistemul nervos

  7. ·         Echilibreaza energiile organismului

  8. ·         Accelereaza procesele de vindecare prin stimularea sistemului imun

  9. ·         Detoxifica si curata corpul, purifica totodata si chakrele

  10. ·         Curata si elimina blocajele energetice

  11. ·         Diminuaza efectele secundare ale medicamentelor

  12. ·         Reducerea consumului de medicamente

  13. ·         Creste constiinta spirituala

  14. ·         Dezvolta compasiunea si respectul pentru viata

  15. ·         Aduce o mare bucurie, pace interioara si echilibru

  16. ·         Creste intuitia, creativitatea, gandirea logica, clara

  17. ·         Aduce exact ceea ce este necesar in viata practicantului in acel moment

  18. ·         Nu are efecte nocive sau daunatoare

  19. ·         Nu creaza  dependenta

 

APLICATIILE REIKI

Reiki poate fi util intr-o serie larga de situatii, ca:


  1. ·         Managementul stressului

  2. ·         Protectia impotriva raului

  3. ·         Realizarea scopurilor

  4. ·         Tratarea animalelor, plantelor, oamenilor si a oricarei forme de viata

  5. ·         Asocierea cu alte modalitati de tratament cum ar fi homeopatia, fitoterapia, masajul. In schimb, nu se recomanda asocierea cu alte tipuri de tratament energetic !

  6. ·         Modelarea caracterului si a personalitatii

  7. ·         Tratamentul total, complet si complex al corpurilor energetice: fizic, emotional, mental si spiritual

  8. ·         Completarea tuturor tratamentelor medicale alopate

  9. ·         Tratarea obiceiurilor daunatoare si patologiei de addictie

  10. ·         Tratamentul cauzei unei afectiuni si nu doar al simptomelor acesteia

 

 

ETICA GRADULUI UNU DE REIKI (valabila si in Shamballa Reiki)

     Deoarece Reiki este un sistem care se bazeaza pe aplicarea mainilor pe corpul pacientului, o serie de reguli vor trebui sa fie in atentia practicantului de Reiki :

  1. Cereti permisiunea pacientului inainte de a lucra pe el.

  2. Respectati confidentialitatea pacientului. Orice informatie pe care o obtineti de la acesta va fi considerata strict confidentiala si nu va fi dezvaluita nimanui, sub nici un motiv.

  3. Nu promiteti vindecarea, pentru ca nu dumneavoastra o realizati, ci sursa de energie (dumneavoastra fiind, in acest caz, doar un canal pentru energie).

  4. Nu diagnosticati. Reiki nu este un sistem sau o metoda de diagnosticare a afectiunilor, chiar daca exista procedee cunoscute de practicant in urma carora acesta poate stabili dezechilibrele energetice existente la un moment dat in corpul pacientului.

  5. Nu intrerupeti un tratament medical.

  6. Nu dezbracati pacientul.

  7. Nu atingeti zonele intime ale pacientului.

  8. Daca lucrati pe copii mici, cautati sa aveti o terta persoana ca martor (aceasta poate fi chiar unul dintre parinti).

  9. Nu fortati pe nimeni sa urmeze un tratament Reiki.

 

DESPRE ACORDAJ


  Abilitatea de a efectua Reiki (si in varianta Shamballa Reiki) nu se invata din carti, ci trebuie primita de la un maestru Reiki prin intermediul unui acordaj. Acesta poate fi facut fie personal, fie la distanta – ambele proceduri de initiere lucrand la fel de bine si fiind la fel de eficiente.

Pentru a practica Reiki este necesar sa urmati un curs sau un seminar (shuyokai, workshop), in cadrul caruia veti obtine acordajele necesare (de regula, in scolile traditionale de Reiki, se efectueaza un numar de 4 acordaje pentru primul nivel). Trebuie retinut faptul ca fiecare nou nivel care va fi invatat necesita primirea unor noi acordaje. Rolul acordajului este de a va conecta in mod nemijlocit, permanent cu sursa de energie universala.

Dar ce este un acordaj? Un acordaj este o ceremonie spirituala, in urma careia sunteti conectati la sursa de energie. Este ca o noua renastere, este legatura dintre dumneavoastra si propriul spirit. Acordajul reprezinta un proces prin intermediul caruia maestrul Reiki va transmite abilitatea de a folosi energia Reiki. Prin acordaj, Reiki se diferentiaza in mod clar de alte traditii de vindecare. Acordajul face disponibila accesarea frecventei energiei Reiki pentru toata viata.

Doamna Takata compara acordajul cu un post de radio spunand in cursurile sale: “In jurul nostru exista o serie de frecvente energetice. Pentru a lucra doar cu energia specifica Reiki este necesar sa primiti acest acordaj. El poate fi foarte usor comparat cu reglarea unui aparat de radio, care inregistreaza o serie de frecvente audio, dar care sunt neclare atunci cand dorim sa le ascultam. Prin acordaj le diferentiem si accesam doar frecventa cea mai puternica”.

     Sensei Hayashi spunea ca mainile sale sunt doar doi electrozi care realizeaza contactul si care permit trecerea energiei universale.

Acordajul va ridica frecventa vibratiilor energetice ale practicantului, redandu-i posibilitatea de a deveni un instrument pentru vindecare. Acordajul va oferi protectie energetica receptorului sau. Nu se poate practica Reiki fara acordaj!

Acordajul face disponibila accesarea energiei universale, oricand, la orice ora din zi sau noapte, in mod nemijlocit, creaza o legatura spirituala intre receptor si predecesorii lui. Importanta acordajului este data de deschiderea la capacitatea optima a centrilor energetici ai studentului si ajustarea corpurilor energetice la schimbarile survenite in urma initierii.

  Acordajul este realizat doar de catre un maestru Reiki instruit, pregatit si certificat pentru acest lucru. Calitatea acordajului este influentata de nivelul spiritual atins de cel care il efectueaza, de instructia originala primita si de practica sa .

 Se stie ca un acordaj poate rezolva aproximativ 20% din problemele de sanatate ale initiatului. In timp ce se efectueaza acordajul nu aveti nimic special de facut, doar sa stati linistit, cu ochii inchisi si sa nu va ganditi la nimic (indicatiile exacte a ceea ce aveti de facut le veti primi de la maestrul Reiki, in cadrul cursului sau seminarului). In urma acordajului, mainile dumneavoastra vor putea transmite energie pe ambele parti. Acordajul este valabil atat pentru aceasta viata cat si pentru cele care, poate, vor veni.

 


 

NOTIUNI INTRODUCTIVE DESPRE CHAKRE


Notiunile despre chakre nu fac parte din invataturile originale practicate de sensei Usui, ele nu se intalnesc in nici o ramura a Reiki-ului japonez, ci au fost adaugate de diversi maestri Reiki, dupa decesul doamnei Takata. Avand provenienta indiana, transmise prin hinduism si budism, aceste informatii se regasesc in diverse ramuri ale Reiki, de exemplu in: Raku Kei Reiki, Reiki Usui si Tibetan, Sacred Path Reiki, Shamballa Reiki.

Cuvantul chakra (care provine din limba sanscrita insemnand roata) reprezinta o structura energetica situata in aura dumneavoastra care primeste, prelucreaza si emite energie. In corpul uman exista, conform scrierilor orientale, peste 49000 de astfel de chakre, dintre care 7 sunt considerate ca fiind principale. Chakrele sunt aliniate de-a lungul coloanei vertebrale si a canalului central cunoscut sub numele de Sushumna. Energiile se deplaseaza in sus si in jos cu ajutorul a doua canale, situate de o parte si de alta a canalului central, denumite Ida si Pingala. Caduceul, vechiul simbol al artelor de vindecare reflecta curgerea acestui flux energetic, precum si echilibrul acesteia.

Traditional, fiecare dintre aceste chakre are corespondent o anumita culoare, nota muzicala, sunet, regn, organe interne. Mai jos sunt prezentate sumar cateva notiuni despre cele 7 chakre principale. O prezentare mai completa voi face in site'ul                     https://sites.google.com/site/shamanicguide/



                   

    

Chakra radacina (bazala) este localizata la baza sirei spinarii (coccis). Ii este asociata adesea culoarea rosie si elementul pamant, iar functiile ei includ: forta vitala, supravietuirea, conservarea de sine si instinctele. Glandele si organele asociate cu aceasta chakra sunt: suprarenalele, rinichii, colonul, prostata, intestinul subtire. Silaba caracteristica este lam, iar nota muzicala – do. Guverneaza vigoarea, ereditatea, securitatea, pasiunea, relatia cu lumea fizica, durerea sau placerea fizica. Defineste conceptul de “fiinta” si “acceptare a fiintei”. Pentru aromoterapie sunt recomandate uleiurile de mesteacan, cedru, santal, cuisoare, chiparos, mir. Ca pietre pretioase sunt recomandate rubinul, cuartul fumuriu, hematitul, jaspul, obsidianul. Daca exista echilibru la nivelul chakrei, atunci individul are profunda conexiune cu natura, incredere in legile acesteia. Dezechilibrul acestei chakre se manifesta prin frica, incapacitatea de a fi concentrat si linistit, pierderea interesului fata de viata, resentimente.

 

    

Chakra ombilicala (sacrala) se afla partea inferioara a abdomenului, intre coccis si ombilic. Ii corespunde culoarea portocalie si elementul apa. Functiile acestei chakre includ: procrearea, asimilarea alimentelor, forta fizica si vitalitatea, sexualitatea, relatiile interpersonale. Glande si organe asociate: ovare, testicule, prostata, organe genitale, splina, uter, vezica urinara, intestin gros, apendice, rinichi. Silaba sa este yam iar nota muzicala – re. Guverneaza: creativitatea, frica, furia, perceptiile referitoare la hrana si sex, fluxul de sentimente. Defineste conceptul de „recreare a fiintei“. Pentru aromoterapie sunt recomandate uleiurile de trandafir, iasomie, ylang – ylang, santal. Ca pietre sunt recomandate: coralul, carneolul, opalul. Cand chakra este echilibrata,  individul este deschis, prietenos, amabil, respectand pe cei din jurul sau. Dezechilibrul acestei chakre se manifesta prin nesiguranta, instabilitate sexuala si emotionala, sau provoaca incapacitatea persoanei de a-si exprima adevaratele sentimente.

 

    

Chakra plexului solar este localizata deasupra taliei si sub piept. Este asociata culorii galben si elementului foc. Functiile acestei chakre includ: vitalizarea sistemului nervos simpatic, a digestiei, a energiei vitale, reglarea metabolismului, coordonarea sentimentelor si autocontrolul. Glandele si organele asociate: glandele Leyden, pancreasul, stomacul, intestinul subtire, ficatul, vezica biliara, sistemul nervos, diafragma si muschii. Silaba acestei chakre este ram, iar nota muzicala –  mi. Pentru aromoterapie se recomanda uleiul de lavanda, rozmarin, menta, musetel, lamaie, iar ca si cristale: citrinul, pirita, ochiul de tigru, labradoritul si topazul.

 Chakra echilibrata confera individului sentimentul pacii interioare, acesta ii tolereaza si ii accepta pe cei din jur si are completa incredere in intuitie. Dezechilibrul acestei chakre duce la exacerbarea nevoii de a domina, neincredere in fluxul natural al energiei, ulcer, timiditate.

 

    

Chakra inimii se gaseste in centru pieptului. Este asociata cu culoarea verde si cu elementul aer. Ancoreaza forta vietii pentru Sinele Superior. Energizeaza sangele si corpul fizic, conferindu-le forta pentru viata. Glandele si organele implicate: timusul, inima, sistemul circulator, umerii, bratele, mainile, pielea, plamanii. Ea guverneaza planurile superioare si cele inferioare ale fiintei, simtul timpului, capacitatea de a iubi liber, neconditionat, respectul de sine, iertarea, compasiunea, increderea, speranta. Silaba acestei chakre este yam, iar nota muzicala – fa. Pentru aromoterapie sunt recomandate uleiurile de trandafir si iasomia, iar pentru cristaloterapie: cuartul roz, jadul verde, fluoritul, aventurinul verde, malachitele, kunzitul. Echilibrul acestei chakre duce la toleranta si acceptarea neconditionata a vietii, inducand echilibrul perfect dintre planul material si cel spiritual. Dezechilibrul chakrei genereaza respingerea dragostei oferite de cei din jur, singuratate, codependenta si emotii distorsionate, probleme cardiace si disfunctii ale sistemului imunitar.

 

    

Chakra gatului este localizata la nivelul gatului si este asociata culorii albastre si elementului eter. Functiile controlate: vorbirea, auzul, vibratia si comunicarea. Glandele si organele coordonate: tiroida, paratiroida, hipotalamusul, gatul, esofagul, corzile vocale, limba si orificiul bucal. Silaba acestei chakre este ham, iar nota muzicala –  sol. Pentru aromoterapie se recomanda: uleiurile de salvie, musetel, lavanda, eucalipt, santal, iar pentru cristaloterapie: calcedonia, azuritul, sodalitul, turcoazul, aquamarinul.

 Echilibrul acestei chakre se manifesta prin intelegerea si cunoasterea echilibrului vorbirii, expresiei si tacerii, increderea in intuitie si stiinta de a sti sa asculte vocea interioara. Dezechilibrul chakrei duce la vorbarie, fara nici o semnificatie a expresiilor, apare frica de a fi judecat sau respins, se instaleaza incapacitatea de a spune nu, iar capacitatea de comunicare e mai slaba.

 

    

Chakra celui de-al treilea ochi are ca loc de amplasare mijlocul fruntii, deasupra liniei sprincenelor, la jumatatea distantei dintre cei doi ochi, si este asociata culorii violet, indigo si luminii – ca element si viziune spirituala. Functiile ei cuprind: viziunea, vitalizarea partii inferioare a creierului si a intregului sistem nervos central. Glande si organe: glanda pituitara, nasul, urechile, sinusurile si ochii. Guverneaza gandirea, vederea interioara, viziunile si visele, cunoasterea problemelor spirituale. E locul considerat a fi centrul fortei psihice. Silaba acestei chakre este ksham, iar nota muzicala – la. Pentru aromoterapie se recomanda: uleiurile de menta, patchuli, rozmarin, iasomie, cedru, iar pentru cristaloterapie: azurit, sodalit, aventurin albastru, lapis lazuli, sugilit, opal, flourit si safir albastru.

     Cand chakra este echilibrata, exista o stare avansata de constiinta spirituala, caracterizata prin manifestarea intuitiei si constiintei in viata zilnica. Dezechilibrul se recunoaste prin concentrarea individului doar asupra intelectualitatii, cu ignorarea aspectelor metafizice, refuz de a cunoaste conceptele spirituale, frica de intuitie, toate combinate adesea cu dureri de cap, cosmaruri, halucinatii.

 

    

Chakra Coroana este localizata in varful capului, are mai multe nuante caracteristice: alb, auriu sau argintiu, iar ca element Divinul. Vitalizeaza partea superioara a creierului. Glande si organe pe care le coordoneaza: glanda pineala, cortexul cerebral si sistemul nervos central. Este chakra ce guverneaza conexiunea cu Universul si Constiinta divina, aspiratiile spirituale si cunoasterea adevarului. Silaba acestei chakre este om, iar nota muzicala – si. Pentru aromoterapie se recomanda: uleiurile de lavanda, mosc, lotus, iar pentru cristaloterapie: sugilit, ametist, cuart transparent.

  Echilibrul chakrei se recunoaste prin cunoasterea unitatii cu divinul, abandonul egoului in fata binelui universal, sentimentul conectarii cu tot ceea ce este.

  Dezechilibrul se manifesta prin neputinta de a elimina frica si anxietatea, incapacitate de vizualizare, depresie, necredinta in Spiritul divin, frica de tot cea ce este spiritual, confuzie, apatie, severe dureri de cap.

 

Chakra a opta – steaua sufletului. Culoarea ei specifica este verdele smaraldului sau purpuriul. Este prima dintre chakrele superioare si se mai spune despre ea ca este locul existentei.

 

Chakra a noua are legatura cu corpul de lumina. Culoarea ei specifica este verde-albastrui. Chakra are legatura cu fericirea.

 

Chakra a zecea are legatura cu echilibrul dintre feminin si masculin. Cand este curata si echilibrata, este mai usor sa fim sanatosi si conectati cu sufletul nostru. Culoarea ei specifica este albul opalescent.

 

Chakra a unsprezecea va conecteaza cu energiile noii ere, care va aduc libertate si permit prelucrarea traumelor inmagazinate. Culoarea ei este portocaliul.

 

Chakra a douasprezecea asigura legatura cu constiinta Cristica, care conecteaza la un loc toate formele de energie. Culoarea ei este auriu stralucitor.

 

AUTOTRATAMENTUL REIKI SI SHAMBALLA REIKI

 

   Autotratamentul Reiki este destinat a fi executat zilnic, pentru imbunatatirea starii de sanatate, eliminarea obiceiurilor nesanatoase, obtinerea unei stari de relaxare, dublata de o liniste interioara si de accesarea abilitatilor latente din dumneavoastra.

  Reiki nu se poate invata, chiar daca zilnic cititi cateva ore despre el. Practica Reiki este cea mai valoroasa carte, pe care fiecare dintre noi o putem scrie. Practicand zilnic doar 30 de minute, veti realiza mult mai multe decat citind ore intregi.

Daca acest tratament este facut zilnic, pentru o perioada de aproape cinci saptamani, va aduce o serie de beneficii: veti deveni mai echilibrati, cu o gandire clara, limpede, veti vedea esentialul intr-o problema, veti descoperi noi solutii, pe care pana atunci, poate, nimeni nu le-a pus in discutie –  toate acestea coroborate cu imbunatatirea sanatatii sau chiar cu vindecarea unor afectiuni.

 In urma autotratamentului vi se va regla metabolismul, veti alege in mod inconstient doar acele alimente care sunt bune pentru dumneavoastra, daca sunteti fumator veti reduce numarul tigarilor pe care le fumati intr-o zi, veti fi mai odihnit, cu o mai buna vitalitate interioara, iar sistemul imunitar va fi stimulat.

Intr-o camera separata, aerisita, cu o temperatura intre 18 – 20°C, unde sa nu fiti deranjat pentru aproximativ o ora.  Daca autotratamentul este practicat zilnic, veti observa ca dupa o perioada durata acestuia va scadea in mod involuntar, ceea ce inseamna ca, in anumite zone, v-ati refacut potentialul energetic. Daca persistati in a continua tratamentul, veti ajunge sa il efectuati in aproximativ 10 minute (cu rezultate la fel de bune ca si cel de 60 de minute). Veti accesa parti si informatii mai putin cunoscute din dumneavoastra, intuitia se va dezvolta, stiind cand o anumita persoana va minte,  sau cand spune adevarul. Acesta este doar primul pas, care se realizeaza doar prin efort personal.

Autotratamentul ar trebui efectuat zilnic, sau chiar de doua ori pe zi; dimineata ca un exercitiu de inviorare si seara inainte de culcare. Daca la unele persoane apar probleme ca insomnii sau adormire tarzie, se recomanda o masa de seara mai usoara (fructe, un pahar de lapte sau suc de fructe), iar tratamentul Reiki se va face cu 2-3 ore inainte de culcare.

 

CELE 12 POZITII DE MAINI UTILIZATE DE SENSEI HAYASHI

 

 Se stie ca sensei Usui utiliza 5 pozitii de maini, dupa care folosea Reiji Ho si Byosen Reikan Ho. Sensei Hayashi a preluat cele 5 pozitii de maini, dar utiliza in mod frecvent cele 7 pozitii de maini cunoscute de medicina traditionala chineza. Totusi, atunci  cand a transmis mai departe sistemul Reiki doamnei Takata, i-a aratat 12 pozitii de maini, considerate si astazi traditionale in Usui Reiki (asa cum este el practicat in occident).


POZITIILE DE MAINI UTILIZATE IN CADRUL AUTOTRATAMENTULUI REIKI SI SHAMBALLA REIKI

 

 In cele ce urmeaza voi descrie cele 12 pozitii traditionale de aplicare a mainilor cunoscute in toate scolile Reiki din lume. Acestea pozitii sunt considerate cele originale transmise de doamna Takata, dar care nu sunt predate in scoala japoneza de Reiki, deoareace studentul este instruit si incurajat sa practice Byosen Reikan Ho si Reiji Ho, care il ajuta sa simta energia si sa faca aprecierile corespunzatoare pentru a-si ajusta autotratamentul sau a imbunatati tratamentul altor persoane. Sfatul meu este sa invatati cat mai repede cele doua metode si sa renuntati la pozitiile formale de maini. Reiki este intuitie, simt, practica, nu dogma stricta!

   In cadrul pozitiilor pentru autotratament se cunosc 4 pozitii pentru cap, 4 pozitii pentru partea din fata a corpului si 4 pozitii pentru partea din spate a corpului. Fiecare pozitie va fi mentinuta intre 3-5 minute, astfel ca un autotratament se desfasoara in aproximativ 40-60 de minute.

  Daca in cazul autotratamentului fiecare isi poate atinge propriul corp, in cazul tratamentului efectuat unei alte persoane palmele vor fi asezate paralel cu corpul pacientului, cu degetele intinse si relaxate. Ele se pot aplica direct  pe corpul pacientului sau usor deasupra acestuia (vezi Reiki non-contact), dar in nici un caz nu se vor atinge zonele intime ale pacientului, acesta fiind tratat intotdeauna numai imbracat.

   In unele scoli de Reiki se recomanda ca pacientul sa fie atins permanent, pentru toate pozitiile de maini (cu exceptia zonelor care pot fi considerate intime), considerand ca astfel pacientul primeste o incredintare suplimentara ca i se efectueaza un tratament eficient si ca terapeutul este alaturi de el, sustinandu-l in rezolvarea problemelor pe care le are.


POZITIILE REIKI PENTRU CAP

 

Pozitia numarul unu (C1) consta in aplicarea palmelor pe fata, podul palmelor fiind situat la nivelul ochilor, palmele pot fi tinute lipite una de cealalta de-a lungul degetelor mici ale mainilor. Nasul ramane liber, pentru a nu jena respiratia. Cat timp se face tratament pentru aceasta pozitie, ochii sunt inchisi si, evident, nu se poarta ochelari.

 Aceasta pozitie este foarte indicata in cazul afectiunilor oculare (iritatii, cataracta, glaucom, daltonism, hipermetropie, miopie, astigmatism), afectiuni nazale (sinuzita nazala, lipsa mirosului-anosmie, rinite), alergii (febra fanului, alergie la polen, rinita alergica), dureri de cap, accidente vasculare cerebrale. De asemenea, este indicata pentru reducerea stressului si pentru relaxare. Permite o mai buna exprimare a conceptelor intelectuale si o concentrare mentala mai performanta. Dezvolta intuitia si ajuta la regasirea sinelui individului.

 

Pozitia numarul doi (C2)

Palmele se vor aplica de o parte si de cealalta a capului, la nivelul tamplelor. Aceasta pozitie contribuie la echilibrarea ambelor emisfere cerebrale, la rezolvarea problemelor de invatare, memorie sau de coordonare motorie. Este indicata in cazul migrenelor, traumatismelor craniene, tulburarilor circulatorii, convulsiilor de orice natura, depresiei si pentru a controla senzatia de frica.

 

Pozitia numarul trei (C3)

In aceasta pozitie palmele se vor aplica vertical, una langa cealalta in zona occipitala. Este indicata pentru efectele deosebite in problemele oculare, in special pentru cele care afecteaza nervul optic si cortexul vizual, migrene, accidente vasculare cerebrale, sangerari nazale, dar si pentru controlul greutatii corporale sau insomnie.

Pozitia este foarte utila in cazul socurilor mental-emotionale, pentru dobandirea echilibrului. Promoveaza o stare profunda de relaxare.

 

Pozitia numarul patru (C4)

Palmele se vor aplica in jurul gatului, dar acesta nu va fi atins. Pozitia este eficace pentru afectiuni ale coardelor vocale, traheita, laringotraheita, tiroidita, hipo si hipertiroidie, paratiroidita, dar si in cazuri de hipocalcemie sau spasmofilie. Creste fluxul sangvin spre creier. Poate fi utilizata in cazul problemelor de vorbire, regleaza tensiunea arteriala, fiind utila atat in hipertensiune, cat si in hipotensiune arteriala.

Ajuta la dezvoltarea comunicarii, creste increderea in sine, creativitatea si expresivitatea si duce la o stare de calm interior.

 

Pozitiile de maini pentru partea din fata a trunchiului


Pozitia numarul unu (T1)

Mainile se vor aplica pe piept, cat mai aproape de baza gatului. Pozitia este recunoscuta ca foarte eficace in stimularea imunitatii organismului, fiind utila in diverse infectii (pneumonii, traheite, laringotraheite, raceli, gripa, bronsita), leucemie, eliminarea chisturilor si tumorilor, astm bronsic. De asemenea, contribuie la reglarea ciclului menstrual. Promoveaza linistea interioara, stabilitatea mentala si armonia.

Este cunoscut de mai bine de cateva mii de ani un exercitiu care era practicat de catre toate scolile initiatice si anume lovirea usoara a timusului de 10-20 ori in fiecare dimineata dupa trezire. Se crede ca aceasta activitate nu numai ca va ajuta la trezire, dar va stimula si sistemul imunitar.

Exista doua pozitii, deosebit de interesante, care se pot practica drept variante ale celei descrise mai sus si anume:

 -  pentru stimularea energiei (o mana va fi situata pe timus si cealalta pe plexul solar)

 -  pentru relaxare si pentru combaterea insomniei (o mana va fi aplicata pe timus si cealalta pe inima).

 

Pozitia numarul doi (T2)

 Palmele se vor aplica pe corp, cu varfurile degetelor atingandu-se la nivelul plexului solar. Pozitia este indicata pentru majoritatea afectiunilor inimii si plamanilor (infarct miocardic, insuficienta cardiaca, tulburari de ritm cardiac, hipertensiune, hipotensiune, bronsite, astm bronsic, pneumonii).

  Prin aplicarea acestei pozitii va creste capacitatea de a iubi la toate nivelele fiintei dumneavoastra, se vor reduce emotiile negative, va fi promovata increderea.

  In cazul femeilor, aceasta zona este considerata intima, de aceea, in cazul in care faceti tratamentul altei persoane, nu trebuie sa o atingeti. Puteti lucra in campul eteric al pacientei, plasandu-va mainile la circa 3-5 cm deasupra corpului.

 

Pozitia numarul trei (T3)

 Palmele se aplica sub coaste, atingandu-le chiar, cu marginea superioara. Este extrem de benefica asupra majoritatii organelor abdominale, fiind recomandata in afectiuni ale pancreasului (pancreatite, diabet zaharat, chist sau tumoare pancreatica), splenice (leucemii), ale vezicii biliare (dischinezii biliare, calculi biliari), hepatice (hepatita), ale stomacului (gastrite, ulcer gastric) sau ale intestinelor (ulcer duodenal). Este cunoscuta ca utila pentru o energizare rapida.

 

Pozitia numarul patru (T4)

Ambele palme se aplica sub forma de V in zona pelviana. Pozitia este recomandata pentru afectiuni ovariene (anexite, chisturi), afectiuni ale uterului (fibroame, chisturi, tumori benigne), probleme menstruale, afectiuni ale prostatei (prostatita), infectii ale vezicii urinare (cistite), afectiuni ale rectului (rectocolite), artrite, constipatii sau diaree.

 

 

Pozitiile Reiki pentru partea din spate a trunchiului

 

Pozitia numarul unu (S1)

 Ambele palme se vor aplica in zona umerilor, cu varfurile degetelor indreptate in jos. Pozitia este eficienta pentru tratarea spondilozei cervicale, afectiunilor articulatiei scapulo-humerale, astmului bronsic, obosealii, pentru reducerea stressului si obtinerea relaxarii.

 

Pozitia numarul doi (S2)

 In aceasta pozitie o palma se plaseaza pe partea din fata a trunchiului, la nivelul sternului, iar cealalta se aplica pe spate, in zona corespondenta, pe mijlocul coloanei vertebrale. Nu conteaza care dintre maini este situata in fata si care in spate. Pozitia este utila in rezolvarea problemelor de coloana vertebrala, pentru afectiuni pulmonare, cardiace, in cazuri de insomnie, pentru obtinerea relaxarii prin actiunea palmei la nivelul “punctului celor 100 de oboseli” – un punct reflex cunoscut de medicina orientala, in care se acumuleaza intreaga oboseala a organismului si care, atunci cand este stimulat, duce la o relaxare totala a musculaturii spatelui.

 

Pozitia numarul trei (S3)

Palmele sunt situate de o parte si de alta a coloanei vertebrale, in zona rinichilor. Pozitia este recomandabila pentru hipertensiune, soc, afectiuni renale (infectii, calculi, chisturi renale, rinichi malformat), probleme ale coloanei vertebrale, in regiunea lombara. Este considerata o pozitie de linistire, relaxare si clarificare a optiunilor.

 

Pozitia numarul patru (S4)

Ambele palme sunt aplicate in V, deasupra coccisului. Aceasta pozitie este recomandabila pentru dureri lombare, sciatica, afectiuni ale aparatului genito-urinar, dezintoxicarea organismului, coxartroza, constipatie. Prin aceasta pozitie se stimuleaza energia sexuala.




TRATAMENTUL REIKI

 

 Odata ce ati fost acordati pe frecventa de lucru a energiei Reiki, puteti accesa aceasta frecventa ori de cate ori doriti, in beneficiul dumneavoastra sau al altora. Nu este necesar sa practicati autotratamentul timp de cateva luni pentru a realiza un tratament cu rezultate bune pe altcineva. Sa presupunem ca o persoana din famile are o durere de cap. Dumneavoastra stiti ca il puteti ajuta si nu o faceti pentru ca nu aveti cele cateva luni de autotratament efectuat pe dumneavoastra? Atunci, la ce bun ati mai urmat un asemenea curs ?

Atat maestrii japonezi de Reiki, cat si cei americani ii comunica studentului ca poate face un tratament altei persoane imediat dupa ce acordajul a fost primit si recomanda practicarea Reiki cat mai des cu putinta. Se poate spune ca nici nu realizati ce multe ati obtinut intr-o singura zi de curs Reiki, cand dintr-o persoana obisnuita ati devenit un vindecator.

 O sugestie, a carei aplicare se va dovedi de folos in viitor, este sa tineti un jurnal pentru a va nota impresiile din timpul tratamentelor, evolutia acestora sau cateva ganduri frumoase.

  Exersati, incercati sa experimentati tot ceea ce ati invatat si aplicati ceea ce vi se potriveste cel mai bine.

 


SFATURI PRACTICE PENTRU EFECTUAREA UNUI TRATAMENT REIKI

 

Desi tratamentul Reiki este foarte simplu, necesitand doar aplicarea mainilor pe pacient, cateva sfaturi vor fi deosebit de utile pentru cei aflati la inceput de drum.

Este imperios necesara renuntarea la alcool sau droguri inaintea inceperii autotratamentului sau a tratamentului Reiki. Rezultatele pozitive ale tratamentului sau autotratamentului Reiki apar in decurs de cateva zile. Tratamentul Reiki poate fi efectuat pacientului care fie sta pe un scaun, fie se afla intins pe o canapea sau pe o masa de tratament. Important este ca atat terapeutul, cat si pacientul sa stea comod. Decizia de a efectua sau de a refuza un tratament Reiki revine in intregime terapeutului.

 

CAMERA PENTRU TRATAMENT ar trebui sa fie situata intr-o zona linistita, departe de zonele cu trafic intens, sa fie vopsita in culori deschise (galben, roz, albastru deschis), sa fie discret luminata in timpul tratamentului Reiki si sa confere pacientului senzatia de liniste, siguranta, relaxare, pace. De regula, pe durata tratamentului, camera poate fi inundata de o muzica lenta, care imita zgomotele din natura. Se pot aprinde betigase parfumate sau lumanari (daca pacientul este alergic se foloseste un dispozitiv pentru aromoterapie).

 

INAINTEA TRATAMENTULUI se aeriseste camera, apoi terapeutul efectueaza o scurta meditatie de circa 15-20 minute. Deseori, in cursul acestei meditatii, se pot solicita informatii despre starea energetica a pacientului.

Dupa sosirea acestuia ne prezentam, il intrebam care este motivul pentru care  doreste sa urmeze tratamentul Reiki si ce afectiuni are, ii solicitam biletul de externare si analizele. La terminarea tratamentului Reiki, dupa aproximativ 14 zile, putem solicita  pacientului sa isi refaca analizele medicale si o ecografie (pentru cazul in care exista chisturi, tumori benigne sau calculi). Ii spunem ce este Reiki si ii demonstram practic pozitiile de maini pe care le folosim in timpul tratamentului. Anuntam ca nu vom atinge zonele private, dar ca vor exista si pozitii specifice in care vom aplica mainile. Trebuie mentionat si despre posibila perioada de dezintoxicare, de 3 pana la 21 zile, in care pacientul poate prezenta diverse simptome, de regula de intensitate medie (tuse, urina inchisa la culoare, usoara diaree, transpiratii). Ii vom raspunde la toate intrebarile pe care le ridica privitor la tratamentul Reiki sau la evolutia ulterioara a afectiunii sale. Ii putem face cateva recomandari personale, specifice fiecarui individ, privind dieta in perioada in care urmeaza tratamentul Reiki. Il vom ruga sa-si dea jos pantofii, cureaua, cravata – tot ceea ce il poate incomoda in timpul tratamentului si il ajutam sa se intinda pe masa de tratament. Inainte de inceperea tratamentului, ne spalam mainile cu apa rece (In Japonia, la intrarea in temple, spalarea pe maini se face ca un simbol al purificarii).

 

IN TIMPUL TRATAMENTULUI se executa toate pozitiile de maini pe care le-am prezentat anterior. Nu se mediteaza, nu se vizualizeaza absolut nimic, nu ne concentram. Suntem doar un canal, cat se poate de curat si de pur pentru energia Reiki. Vorbim cu pacientul numai daca aceasta este dorinta lui. Daca pacientul adoarme in timpul tratamentului Reiki, nu-l vom trezi.

 

DUPA TRATAMENT ii spunem pacientului sa deschida ochii si il rugam sa se ridice. Ne spalam din nou pe maini, cu apa rece. Ii vom oferi un ceai, in timp ce vom observa daca s-a schimbat ceva in conceptia lui. Il intrebam despre senzatiile pe care le-a avut in timpul tratamentului si stabilim urmatoarea sedinta.

 

DUPA PLECAREA PACIENTULUI purificam energetic camera, dupa care putem efectua o meditatie scurta.

 

DURATA TRATAMENTULUI REIKI este, preferabil, de 10 – 14 zile consecutive, in ritmul de o sedinta pe zi. Daca este vorba despre un caz mai grav, atunci recomand doua tratamente Reiki in aceeasi zi (unul dimineata si celalalt dupa-amiaza). Este posibil ca in cursul zilei sa efectuam mai multe transmisii energetice la distanta, pentru unii dintre pacienti, fireste, in conditiile in care avem gradul II Reiki sau nivele superioare.

 

POZITIILE DE MAINI UTILIZATE IN CADRUL TRATAMENTULUI sunt cele aratate in desenele urmatoare. Efectele acestor pozitii, corespondentele cu organele si glandele, afectiunile pentru care se vor folosi – toate sunt descrise in pozitiile corespondente folosite in cadrul autotratamentului Reiki.

Palmele terapeutului se afla la cativa centimetri de pacient, fara a-l atinge. Daca din neatentie l-ati atins totusi pe pacient, nu se intampla nimic grav. Va puteti cere politicos scuze si apoi continuati tratamentul.

Exista scoli care va vor invata diverse pozitii de maini. Nu pozitia in sine are valoare, ci acordajul primit. Acesta impreuna cu practica dumneavoastra zilnica sunt elementele cheie care asigura reusita unui tratament.

 

EXPERIMENTAND REIKI

Unii pacienti vor simti energia Reiki ca o usoara incalzire, altii ca o caldura intensa sau ca o energie ce emana din mainile terapeutului. Marea majoritate a pacientilor va adormi in cursul tratamentului Reiki, unii se vor simti extrem de relaxati, altii vor simti diverse senzatii de furnicaturi, indicand deplasarea energiei de-a lungul meridianelor energetice. Vor fi si unii pacienti care nu vor simti mai nimic, ceea ce ne arata ca sensibilitatea lor poate sa nu fie atat de intensa ca a altora.

Este interesant ca dupa un simplu acordaj de vindecare, pe care il poate executa maestrul Reiki pe pacient, acesta va simti mult mai clar si mai distinct senzatiile conferite de energie. Pentru o anumita perioada de timp dupa terminarea tratamentului Reiki, cativa pacienti isi vor simti capul plin de lumina, de aceea este recomandabil sa nu ii ridicam brusc de pe locul desfasurarii acestuia.

 

REZULTATELE AUTOTRATAMENTULUI / TRATAMENTULUI REIKI

Practicand zilnic Reiki, viata dumneavoastra se va schimba radical. Initial veti observa o schimbare a atitudinii fata de dumneavoastra a celor din jur, apoi veti iradia o stare de calm, liniste, pace interioara, iar oamenii se vor simti bine in prezenta dumneavoastra, chiar daca nu spuneti absolut nimic. Intr-o prima faza creste sensibilitatea si senzitivitatea palmelor, apoi intuitia se dezvolta foarte mult (veti sti daca o persoana va minte, ori nu; ba chiar cine va suna la telefon, inca inainte de a ridica receptorul). Urmeaza apoi o faza mai avansata, in care veti fi capabil sa sesizati dezechilibrele energetice si afectiunile unei persoane trecand doar pe langa ea, chiar fara a o atinge.

Lucrurile nu se opresc aici. Practicand si mai departe Reiki, vi se poate deschide instantaneu ochiul celest (al treilea ochi, ochiul spiritului) cu ajutorul caruia veti vedea multe lucruri interesante. Apoi, dupa o alta perioada de practica, se dezvolta telepatia si clarauzul, permitandu-va sa accedeti lumi nebanuite initial, la inceputul acestui drum.

Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, ci pur si simplu este necesar sa practicati ca sa puteti proba chiar dumneavoastra veridicitatea celor afirmate mai sus. Aceasta este calea directa, scurta si fara nici un dubiu.

 

UTILIZAREA REIKI IN VIATA DE ZI CU ZI

Primul nivel de Reiki poate fi folosit intr-o multitudine de situatii, dintre acestea reamintind doar:

·         Tratamentul propriei persoane – autotratamentul

·         Tratamentul altor persoane

·         Tratamentul plantelor (plante de apartament, ghivece de flori, seminte de plante inainte sa fie puse la incoltit, copaci taiati)

·         Tratamentul animalelor (pasari de apartament, caini, pisici, pestii dintr-un acvariu)

·         Se poate aplica Reiki pe hrana, apa potabila, cristale, pietre semipretioase, medicamente, cadouri, aparatura electronica.

·         Dezvoltarea spirituala si cresterea intuitiei prin aplicarea zilnica a tehnicilor japoneze invatate in acest prim stadiu

 

Reiki este o stiinta ce trebuie initial invatata de la un maestru Reiki, dar si o arta, care va lasa decizia si expresivitatea sa fie puse in valoare. Folositi-va imaginatia si creativitatea pentru a utiliza Reiki in orice imprejurare. Si nu uitati: Reiki poate fi marginit doar de limitele pe care i le impuneti dumneavoastra.

 


SHAMBALLA REIKI PENTRU PLANTE SI ANIMALE

 

Toate fiintele vii sunt bucuroase sa primeasca tratament Reiki si Shamballa Reiki, mai cu seama atunci cand starea lor de sanatate este deficitara.

Plantele, animalele si cristalele sunt mari amatoare de Reiki, desi efectul este cel mai vizibil in cazul plantelor. Daca, spre exemplu, vreti sa tratati o planta in ghiveci tot ceea ce trebuie sa faceti este sa cuprindeti ghiveciul intre palme, cu intentia ca faceti un tratament Reiki, cu durata de cateve minute, pentru planta din ghiveci. Daca este o planta mai mare, puteti face tratament si la nivelul frunzelor, nefiind nevoie nici macar sa atingeti frunza.

 

IMBRATISARILE SHAMBALLA REIKI

 

Acum ca aveti acordajul Shamballa Reiki, puteti transmite energie doar daca atingeti sau priviti pe cineva. Daca tineti lipite degetele mainilor atunci cand atingeti pe cineva, energia se va transmite mai concentrat.

Imbratisarile sunt sanatoase: ajuta sistemul imunitar al organismului, vindeca depresiile, reduc stresul si induc somnul. Sunt revigorante, intineritoare, datatoare de energie, nu au efecte secundare neplacute, asa ca se prezinta ca un medicament miraculos. Imbratisarea este naturala, fireasca, nu contine nici E-uri, nici pesticide, nici coloranti, nici conservanti si nici nu ingrasa. Nu se deterioreza, nu trebuie sa i se schimbe bateriile, nu trebuie verificata periodic de un specialist, nu incarca nota de plata la curentul electric, rezista inflatiei, nu are nevoie de polita de asigurare, nu se platesc impozite pentru ea, nu are nevoie de spatiu de inmagazinare sau de parcare, puteti s-o luati oricand cu dumneavoastra si puteti s-o dati inapoi celui care v-o ofera.

Incercati-o mai intai pe rude si pe prieteni, chiar daca ei nu au primit acordaj Reiki, sau tocmai de aceea.

 

 

 

IMPAMANTAREA DUPA TRATAMENT

 

Atingeti-va laolalta degetele fiecarei maini, intrerupand astfel legatura cu pacientul. Spalati-va mainile cu apa rece, pentru a scapa de orice energii colectate la nivelul campului aurei. Asemeni unui electrician, care ne leaga la pamant prizele din case, si noi trebuie sa realizam constient o impamantare dupa fiecare tratament. Numai ca pentru noi procesul decurge altfel.

Exista mai multe modalitati de impamantare, toate avand finalitatea de a va simti in legatura cu pamantul. Puteti folosi energia pamantului pentru echilibrare si vindecare, asa cum folositi energia vindecatoare multidimensionala Shamballa, dar puteti crea un canal prin care energia pamantului sa intre in legatura cu oameni, plante, animale sau chiar cu planeta insesi. Cu cat veti exersa mai mult impamantarea si lucrul drept canal pentru energia pamantului, cu atat rezultatele vor fi mai eficiente.

Urmatorul exercitiu este foarte practic, ajutandu-ne sa scapam de energiile reziduale, dar si contribuind la vindecarea planetei. Cand facem acest schimb de energii trimitem planetei energii reziduale, pe care le transforma imediat, dar si energii benefice, vindecatoare, diferite de cele pe care ni le ofera ea.

1.  Stati cu talpile ferm pe podea, cu umerii drepti, cu genunchii usor indoiti

2. Relaxati-va si respirati linistit, fiind constienti ca talpile stau pe podea si ca picioarele va tin vertical

3. Fiti atenti la talpi, imaginandu-va ca se scufunda in pamantul de sub dumneavoastra. Plantati-va talpile in pamant.

4. Imaginati-va ca sunteti copac si ca radacinile va patrund adanc in pamant de la nivelul talpilor. Lasati radacinile sa coboare in adancime, printre soluri si roci, spre centrul fierbinte si topit al planetei. De indata ce radacinile au ajuns in centrul fierbinte al pamantului, imaginati-va ca va ancorati de ele, ramanand conectati cu pamantul.

5. Puteti sa va reconectati dupa fiecare 45-60 secunde. Exercitiul de mai sus va va impamanta. Daca doriti sa continuati, canalizand energia pamantului, continuati dupa cum urmeaza:

6. Simtiti cum sira spinarii si radacinile sunt deschise energiei pamantului, permitand acesteia sa curga cu usurinta si fara efort prin ele. Va puteti imagina ca odata cu fiecare noua inspiratie primiti un nou flux de energie.

 7. Permiteti energiei sa urce de-a lungul sirei spinarii, inundandu-va intregul corp si curgand spre varful capului.

8. Permiteti energiei sa va cuprinda pieptul si inima, coborand in brate si in maini, prin care energia curge ca prin niste tuburi.

9. Atunci cand simtiti ca energia urca pe sira spinarii si coboara prin brate, atingeti podeaua cu palmele, retrimitand energia spre pamant, stiind ca energia hraneste si vindeca planeta.

10. Puteti sa doriti sa va reconectati cu pamantul la fiecare 45-60 secunde, pentru a asigura curgerea energiei.

 

ECHILIBRAREA CHAKRELOR

 

1. Cand efectuati o echilibrare a chakrelor, tineti permanent degetele mainii drepte impreunate si miscati mana dreapta din dreptul unei chakre spre cea urmatoare. Nu uitati ca sunteti conectati la nivel energetic.

2. Pentru a face echilibrarea chakrelor unui pacient, tineti mana stanga deasupra chakrei coroana a acestuia (care sta culcat cu fata in sus) pana cand simtiti ca energia curge prin palma mainii stangi.

 3. Apoi coborati mana dreapta spre chakra a sasea, mentinand palma stanga deasupra charei a saptea, pentru a monitoriza curgerea energiei. Cand simtiti ca s-au echilibrat cele doua curgeri (cam dupa 60-90 secunde), mutati mana dreapta deasupra chakrei urmatoare pe care o veti echilibra in acelasi mod.

4. Cand toate chakrele au fost echilibrate, periati energia dinspre solduri spre barbie (cu 15-20 de treceri), timp in care se mentine mana stanga deasupra chakrei coroana, apoi periati energia spre mana stanga pe care o indepartati in timpul perierii.

 

EXERCITII DE ROTIRE A CHAKRELOR

 

Aceste exercitii va ajuta sa va rotiti corect si sa va echilibrati chakrele. Fiecare dintre chakrele principale are o culoare care ii este asociata. In plus, fiecare dintre chakre ar trebui sa se roteasca intr-o anumita directie.

Problema este: cum determinam modul in care ar trebui sa se roteasca ele corect?

O varianta de raspuns ar putea fi urmatoarea. Inchideti in pumn mana dreapta, lasand degetul opozabil afara, asa cum fac autostopistii. Cand indreptati degetul mare spre o chakra, degetele stranse in pumn va arata sensul corect. De exemplu, pentru a verifica rotirea corecta a chakrei radacina, coborati pumnul drept intre coapse, cu degetul mare ridicat in sus, degetele stranse in pumn indicandu-va sensul corect. Trebuie observat ca spatele chakrei se misca aparent in sens invers.

Pe masura ce efectuati acest exercitiu, observati culorile caror chake pot fi mai greu vizualizate, care chakre par blocate, ca se invart in directie gresita sau ca nu se invart dupa conturul unui cerc. Observati totodata care dintre chakre sunt deja echilibrate. Acest lucru va va ajuta sa decideti unde anume trebuie sa va concentrati explorarea si efortul de vindecare.

Ce faceti insa cand nu puteti vizualiza? De unde stim ca modelul indicat de experimentul cu pumnul mainii drepte este corect? Este adevarat ca la barbati si la femei unele chakre se rotesc diferit?

Solutia la aceste probleme este cu mult mai simpla decat apare. Puteti comanda chakrelor sa se invarteasca in sensul corect, cu viteza si frecventa corecte, dupa traiectoria corecta. Nu este cazul sa va straduiti prea mult cu acest exercitiu. El se deruleaza de la sine, simpla intentie fiind cheia derularii sale optime.

Urmati pasii urmatori, pana cand chakra isi reia rotirea in parametrii optimi (fie veti putea sa le simtiti echilibrate si le veti putea vizualiza culorile corect, fie veti simti ca puteti trece la echilibrarea urmatoarei chakre).

Inainte de inceperea exercitiului puteti face exercitiul de conectare cu pamantul, pe care vi l-am prezentat deja.

1. Cand inspirati, imaginati-va ca o energie rosie urca de-a lungul picioarelor pana la chakra radacina, dar si ca din aer primiti energie rosie. In acelasi timp, comandati chakrei sa se roteasca la parametrii corecti. Cu fiecare respiratie simtiti ca energia rosie suie pana la prima chakra pe care o invaluie si o echilibreaza. Continuati procedura pana cand o simtiti bine echilibrata.

 2. Cu urmatoarea serie de respiratii treceti la cea de-a doua chakra. Permiteti energiei rosii de la prima chakra sa se transforme in energie portocalie la nivelul celei de-a doua chakre. Vizualizati rotirea corecta a chakrei a doua si permiteti energiei portocalii sa patrunda odata cu aerul inspirat. Continuati sa primiti portocaliu in chakra a doua pana la echilibrarea ei.

3. Cu urmatoarea serie de respiratii treceti la cea de-a treia chakra. Permiteti energiilor rosie si portocalie sa se transforme in energie galbena, care sa se ridice la nivelul chakrei depozit. Vizualizati rotirea corecta a chakrei a treia. Cu fiecare noua inspiratie permiteti energiei care urca de-a lungul picioarelor sa devina rosie pentru prima chakra, in oranj pentru a doua si in galben pentru a treia, permitand energiei galbene sa intre prin aerul inspirat pana cand simtiti si aceasta chakra echilibrata.

   4. Cu urmatoarea serie de respiratii treceti la cea de-a patra chakra. Permiteti energiilor rosie si portocalie, galbena sa se transforme in energie verde, care sa se ridice la nivelul chakrei inimii. Vizualizati rotirea corecta a chakrei a patra. Cu fiecare noua inspiratie permiteti energiei care urca de-a lungul picioarelor sa devina rosie pentru prima chakra, sa devina oranj pentru a doua, galbena pentru a treia, verde pentru a patra, permitand energiei verzi sa intre prin aerul inspirat pana cand simtiti si aceasta chakra echilibrata.

5. Procedati la fel cu chakra a cincea (albastru), a sasea (violet), a saptea (alb), a opta (verde smarald si purpuriu), a noua (verde albastru), a zecea (alb opal), a unsprezecea (portocaliu-roz), a douasprezecea (auriu stralucitor).

6. Cand ati terminat, ramaneti inundati de lumina atat timp cat este necesar, multumiti energiei si deschideti ochii usor. Beti un pahar de suc de fructe sau de ceai. Urmariti si notati-va senzatiile aparute, ca si modificarile starii generale de sanatate.

 

 

FORMELE DE GAND – TRANSFORMAREA EMOTIILOR LA NIVEL FIZIC

 

Dezechilibrele emotionale se manifesta adesea la nivel fizic, corpul raspunzand la acestea inconstient, cu un complex de reactii care sustin dezechilibrele. Intelectul pune la dispozitie “forme de gand” care actioneza asupra organismului si dau nastere la infectii, cancer, calcifieri, disfunctii functionale, etc. Gandurile noastre negative dau nastere la dezechilibre etice, care se oglindesc in afectiuni de sanatate.

Cel mai adesea “formele de gand” actioneza asupra inimii, caci ea este centrul emotional si raspunsul il dam (constient sau inconstient) la nivelul ei.

Gandurile negative nu se refera neaparat la oamenii si situatiile din jurul nostru, ci chiar si la propria noastra parere si reactie cu privire la noi insine.  Asa se face ca mai toate bolile, fizice, emotionale sau mentale, au drept cuza incapacitatea unei persoane de a se iubi pe sine, considerandu-se nevrednica, vinovata, nascuta in pacatul original.

Fireste, mai ales in conditiile deprecierii spirituale moderne, omul nu trebuie rupt de preceptele religioase careia ii apartine, dar trebuie gasit echilibrul optim in interpretarea acestora. Daca noi nu gasim puterea si intelepciune de a ne accepta asa cum suntem si de a ne ierta greselile, cum am putea spera ca Dumnezeu sa ne ierte ?

Trebuie sa ne vedem ca pe niste fiinte care merita iubirea si iertarea lui Dumnezeu, sa simtim pentru noi insine si pentru cei din jurul nostru fericire, bucurie, pace, armonie, bine si iubire.

 

 «  “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau si din toata puterea ta.” Aceasta este cea dintai porunca. Si: “Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”. Mai mare porunca decat acestea nu este. »

(Marcu 12 – 29, 30)

 

PRINCIPIILE REIKI - VARIANTA ORIGINALA JAPONEZA

 

Metoda  secreta  de a invoca binecuvantarile

Medicina secreta a tuturor bolilor

 

   Doar astazi nu te mania, nu te ingrijora.

  Apreciaza munca pe care o faci.

  Fii bun cu toti oamenii.

  In fiecare dimineata si seara, impreuneaza-ti mainile in rugaciune.

  Gandeste-te la aceste cuvinte cu mintea ta si canta-le cu gura ta.

  Foloseste Metoda Usui Reiki pentru a-ti schimba corpul si mintea.

 

   SAU

 

Doar astazi,

Nu te enerva, nu te ingrijora,

Ci fii recunoscator,

Fa-ti onest munca

Si arata bunatate celorlalti oameni.

 

PRINCIPIILE REIKI - VARIANTA  REIKI ALLIANCE (TAKATA)

 

Astazi voi multumi pentru multiplele binecuvintari primite.

Astazi nu ma voi ingrijora.

Astazi imi voi face munca cinstit.

Astazi voi fi bun cu vecinii mei si cu fiecare fiinta vie.

 

 

ECHILIBRAREA CREIERULUI

 

Echilibrarea creierului este o tehnica simpla si eficienta, care permite armonizarea energiilor dintre cele doua emisfere ale creierului.

Echilibrarea creierului  a fost folosita pentru a ajuta usurarea sau inlaturarea durerilor de cap sau a migrenelor, in controlul epilepsiei si in cazuri de dislexie. Tehnica poate fi utilizata si la echilibrarea altor parti ale corpului, pentru a ajuta la usurarea durerilor si la inlaturarea blocajelor. Cand lucrati la echilibrarea creierului cuiva, sunteti si dumneavoastra echilibrati in acelasi timp.

1. Lucrati cu un partener / pacient. Puteti sta confortabil pe pat / podea, cu spatele sprijinit, iar partenerul isi poate sprijini capul in poala dumneavoastra. Sau, daca lucrati pe o masa de masaj, pacientul poate sta intins pe spate, iar dumneavoastra puteti sta (in picioare sau asezat) la capataiul lui. Mai exista posibilitatea ca pacientul sa stea in picioare, iar dumneavoastra sa stati, in picioare, in spatele scaunului.

2. Conectati-va cu pamantul si lasati energia pamantului sa va patrunda prin picioare, corp si maini

3. Asezati usor mainile pe tamplele pacientului, deasupra urechilor.

4. Apoi canalizati energia pamantului printr-o singura mana, trecand-o prin creierul pacientului spre cealalta mana. Permiteti celei de-a doua maini sa fie neutra si receptiva, ca sa simta energia ajunsa de la mana care trimite energie. Sesizati cat de usor sau dificil se realizeaza curgerea energiei prin creierul pacientului.

 5. Continuati canalizarea energiei intr-un singur sens pana cand simtiti energia in mana receptoare, dupa care schimbati sensul.

 6. Continuati alternanta trimiterii de energie prin creierul pacientului pana cand rezistenta pe care o percepeti intre maini va fi aceeasi din ambele sensuri.

7. Echilibrarea creierului ia cam 3-5 minute si poate fi repetata zilnic, sau la fiecare doua zile diferenta.

 

Atunci cand lucrati la echilibrarea creierului cuiva, deveniti si dvs. echilibrati, asa ca nu este nevoie sa vi se faca separat echilibrarea.

Procedura se poate aplica si ca o metoda de autotratament, lucrandu-se cu energie Reiki sau Shamballa Reiki.

 

MEDITATIE PENTRU ENERGIZARE

 

Chinezii si japonezii considera drept centru al energiei Chi sau Ki un punct asezat la doua degete sub ombilic, numit Tantien sau Tanden (mai cunoscut de vestici drept Hara). Se considera ca in acesl punct se intalnesc energia pamantului, care se misca orizontal, in valuri paralele cu suprafata pamantului, si energia spirituala) care urca si coboara de-a lungul sirei spinarii.  Meditatii similare se folosesc in unele forma ale artelor martiale, cu scopul de a creste si de a inmagazina Chi. Este interesant de observat ca in timpul meditatiei conectati diferite energii doar atingand degetul opozabil de degete diferite ale aceleiasi maini.

1. Stati asezati confortabil, cu mainile sprijinite pe coapse, cat mai comod si mai aproape de genunchi. Degetul mare se atinge de degetul aratator.

2. Inspirati pe nas (pana numarati la patru), vizualizand lumina alba coborandu-va in inima.

3. Expirati pe gura (tot cat ati numara pana la patru) vizualizand lumina coborand pana in Tanden si ganditi “primeste aceasta sursa vitala si inmagazineaza-o”.

4. Repetati inspiratia si expiratia in aceleasi conditii de inca trei ori, astfel incat pentru fiecare deget atins de opozabil sa faceti cate patru asemenea respiratii. La a patra expiratie, tineti-va rasuflarea cam cat ati numara pana la douazeci.

   5. Mutati degetul mare, atingand urmatorul deget, la ambele maini deodata.

6. Repetati pasii de la 2 la 4 de inca noua ori (ajungand la un total de 40 de respiratii). Ajutati-va de mutarea de deget pentru a tine numaratoarea. Practicand cat mai des, veti simti diferenta.

 

 

AFIRMATII PENTRU ECHILIBRAREA ENERGIEI

 

CHAKRA RADACINA

Cred ca Eul meu Superior imi asigura toate nevoile. Viata mea este plina de prosperitate.

CHAKRA SUBOMBILICALA

Imi accept si imi recunosc sexualitatea. Sanatatea mea fizica este puternica si pura.

CHAKRA PEXULUI SOLAR

Cu blandete si intr-un mod sanatos, imi eliberez toate sentimentele nerezolvate. Imi revendic puterea proprie.

CHAKRA  INIMII

De bunavoie si cu usurinta ofer si primesc iubire, ma iert pe de-a-ntregul si pe ceilalti pentru toate si judecatile trecute.

CHAKRA GATULUI

Cu usurinta si cu eleganta imi exprim cele mai adanci simtaminte si emotii.

CHAKRA  OCHIULUI AL TREILEA

Viziunea mea interioara este clara si puternica. Am incredere in intuitia mea si in viziunea mea interioara.

CHAKRA COROANA

Accept  si imi recunosc spiritualitatea.

 

Imi acord permisiunea de a functiona in conditii de sanatate perfecta.

Permit fiecarei celule sa se elibereze.

Detin controlul corpului meu si actionez responsabil.

Inlaturand cauzele, nu va mai fi nici un efect nedorit.

 

 

POST

Beneficiile postului sunt prezentate in aproape toate religiile lumii. Pentru o persoana care lucreaza cu energii inalte va fi tot mai usor sa renunte la excese alimentare, periodic sau total, si sa nu-si mai supuna corpul unor agresiuni alimentare cu acizi grasi, grasimi, proteine de origine animale greu prelucrabile, toxine. Veti intalni multe pareri si sugestii, dar decizia aplicarii uneia sau alteia va apartine.

 

CINCI RITUALURI DE YOGA TIBETAN

 

Cele cinci ritualuri care va vor fi prezentate in continuare lucreaza la nivel organic, dinspre interior, ajutand la incetinirea imbatranirii sau chiar la intinerire.

Aceste exercitii sunt foarte puternice si lucreaza la mai multe nivele, tonificand organismul, musculatura, inviorand circulatia, relaxand mintea si intarziind aparitia semnelor de imbatranire. Lucrati in propriul dumneavoastra ritm, incepand cu cinci repetari ale ciclului de exercitii. Respirati adanc si lejer, inspirand pe nas si expirand pe gura. Puteti mari saptamanal numarul exercitiilor cu cate doua, dar nu mai mult de douazeci si una.

Nu exagerati, nu va fortati corpul, dar nici nu va lasati pe tanjala, caci veti obtine efectul invers, golindu-va de energie.

 

1. 1.    Rasucirea corpului

 

·         Stati in picioare, cu bratele drepte, in lateral, la inaltime umerilor.

·         Palma stanga este orientata in sus, dreapta in jos.

·         Incepeti sa va intoarceti usor, din sold, in sensul acelor de ceasornic.

·         Concentrati-va privirea pe cat posibil catre un singur punct, in vreme ce va rasuciti.

·         Opriti-va, respirati adanc, in vreme ce impreunati palmele, ridicati-le deasupra capului, apoi coborati-le usor cu o miscare circulara.

·         Respiratiile va ajuta sa integratii energiile in sistem

·         Este bine daca va puteti deprinde sa faceti exercitiul meditand la ceva placut

·         Daca ametiti sau va incarcati prea mult, relaxti-va, respirati, respirati usor pana va echilibrati din nou


2.  Indoirea corpului

·         Stati intisi pe jos, cu sira spinarii dreapta si palmele sub fese

·         Inspirati adanc, iar pe masura ce expirati incercati sa apropiati cat mai mult capul si picioarele

·         Puteti indoi usor picioarele daca este necesar

·         Dupa ce ati repetat exercitiul, lasati mainile sa se odihneasca pe abdomen si respirati de trei ori.

 

 

3.  Turnul indoit

·         Ingenunchiati, cu spatele drept, mainile pe fese, barbia la piept

·         Aplecati capul spre spate, mult si intariti anusul

·         Degetele de la picioare sunt drepte sau stranse

·         Relaxati-va cand reveniti cu barbia in piept

·         Asezati-va pe fund, cu mainile pe burta, respirand adanc

 

4.      Podul

·         Stati culcati pe spate, cu picioarele departate, cu mainile pe langa cap , cu palmele sprijinite pe podea.

·         Ridicati corpul sus, sprijinindu-va pe membre, formand cu corpul o masa si intariti muschii membrelor

·         Reveniti pe podea, cu mainile pe abdomen si respirati usor

 

5.      Podul mobil

·         Stati culcati pe burta, cu palmele la nivelul umerilor, cu barbia in piept si degetele picioarelor stranse

·         Ridicati bazinul sus, pastrand capul jos, la podea. Cu timpul, doar palmele si talpile picioarelor vor mai atinge podeaua.

·         Reveniti, stati intins pe spate, respirati adanc si relaxati-va

 

MEDITATII SPECIFICE GRADULUI INTAI DIN SHAMBALLA REIKI

 

ARCHANGHELUL MIHAIL TAIND LEGATURILE

 MEDITATIA CU FLACARA ARGINTIU-VIOLETA

 

Sursa:::https://sites.google.com/site/initierisiterapii/shamballa-mdh/gr-1

 

 

SHAMBALLA MDH‎ > ‎

Gr.2

AUTOR: JOHN  ARMITAGE                                                                                                                                                                                                                                                          TRADUCĂTORI:

ALEXANDRA NAUM & Dr. ELENA MUNTEANU

LUCRUL CU SIMBOLURILE REIKI

              După cum am văzut, în modul tradiţional de a înmâna simbolurile oamenilor, aceştia nu aveau voie să le scrie pe hârtie. Cred că a trecut timpul unor astfel de practici. Dacă nu dăm voie studenţilor noştri să aibă simbolurile scrise pe hârtie, le vor uita  în doi timpi şi trei mişcări. Sunt multe variante în uz ale acestor simboluri. Se ştie că doamna Takata a desenat simbolurile în moduri diferite. Toate însă, se pare, că sunt eficiente. Am dat aici diferite moduri de desenare a simbolurilor. Simbolurile pe care mi le-a înmânat Maestrul meu de REIKI sunt primele din cele prezentate. Odată ce voi desluşi  înţelesul simbolurilor, vă voi da alte variante ale lor şi vă voi arăta cum să le desenaţi. Dacă aţi citit începutul manualului, vă veţi aduce aminte că în acest sistem au existat peste 300 de simboluri (în Atlantida), şi un sistem complet cu numai 21 simboluri în folosinţă zilnică. Astăzi, sistemul tradiţional foloseşte numai 5 simboluri. Cele 5 simboluri lucrează perfect dar eu sunt în posesia mai multora. Mulţi ar spune că nu sunt simboluri REIKI dar cine ştie? Marea parte a acestui sistem  s-a pierdut. Multe dintre simbolurile vechi există încă în Tibet unde au fost folosite din timpuri străvechi. Este greu să avem acces la ele din cauza chinezilor. Simbolurile se găsesc în mănăstiri greu accesibile din Tibet, mai ales că oameni ca noi n-ar fi îngăduiţi ca turişti în Tibet. După ce am văzut şi am discutat simbolurile REIKI nivel II, vă voi da alte câteva simboluri de care dispun la ora actuală. 

LUCRUL CU SIMBOLURILE 

            Din propria mea experienţă am descoperit că lucrând cu simbolurile nivel II REIKI, se face mai uşoară intrarea pe lungimea de undă cu ghizii REIKI. Fiecărei persoane i s-a desemnat un ghid în timpul primei Iniţieri REIKI.  Folosind simboluri, te va ajuta să-ţi aduci ghidul mai aproape. La acest nivel, vei putea chiar începe să-l auzi vorbindu-ţi. Aceasta, cu siguranţă, te va arunca într-o nouă dimensiune. Folosind simbolurile, potenţezi energia REIKI.  Este ca şi cum te-ai conecta de la 50 W la 500 W. Când îţi iei ultima Iniţiere,  şi devii Maestru, treci de la curent alternativ la curent continuu.

 

           Simbolul 1.   CKR.

 

Acest simbol vibrează cu nivelul a şaptelea. Acest simbol este desenat în sens invers acelor de ceasornic (levogir), în sistemul în care am fost eu Iniţiat. Am fost totuşi încredinţat de către Maeştrii spirituali că ambele sensuri lucrează şi pe dreapta şi pe   stânga. Am fost sfătuit, de asemeni, să desenez acest simbol în sensul invers acelor ceasornicului (levogir) deasupra tumorilor şi a zonelor inflamate, pentru că în acest fel energia negativă este extrasă din ele. În timpul şedinţelor, aşteaptă să fii ghidat în ce sens să foloseşti simbolul. 

Folosind simbolul o dată în senul acelor de ceasornic şi o dată invers acelor de ceasornic, poate fi util  pentru materializarea lucrurilor de care ai nevoie în viaţă (voi da mai multe detalii pe această temă mai târziu). Ar trebui, de asemenea, ţinut minte, că conul de energie din emisfera nordică, de cele mai multe ori se mişcă în sensul acelor ceasornicului, în timp ce, în emisfera sudică, aceeaşi energie circulă în direcţia opusă  acelor de ceasornic. Ţine cont de sensul în care se scurge apa de la chiuvetă când se formează un con, sensul lui de rotire arată sensul scurgerii energiei în acea emisferă.

Cum se foloseşte

            Acest simbol are legătură cu spiralele ADN-ului, acesta canalizează codul de lumină. În timpul prezent, cei mai mulţi oameni au numai 2 şuviţe de ADN active. Pentru ca noi să putem experimenta la întreaga capacitate a conştiinţei noastre, trebuie să avem 12  şuviţe active. Vă voi furniza un alt simbol mai târziu, care să ajute la activarea ADN-ului. Acest simbol trebuie folosit la începutul fiecărui tratament pe cap. Repetă-l de fiecare dată când rupi contactul cu trupul. 

Când se foloseşte

            Acest simbol are aplicabilitate generală pentru :

            - mâncare, hrană

- prieteni, familie

- casă

- loc de muncă, muncă

- animale

- trafic rutier

- congestionări ale traficului

- accidente

- ustensile electrice

- corespondenţă

- grădină

- al treilea ochi

- situaţii minore de sănătate

- creşterea puterii cristalelor şi a remediilor

 

Aplicarea lui în vindecarea pământului

            Acest simbol poate fi folosit în activarea centrilor energetici ai pământului, în cercuri de pietre ori linii culcate. 

 

            Simbolul 2. SHK.

           Acest simbol vindecător este cheia subconştientului şi protejează subconştientul.

 

Cum se foloseşte

Acest simbol se foloseşte când tratezi plexul solar. Repeţi  SEI HE KI de trei ori, apoi repeţi CHO  KU  REI de  trei ori ca să pui sigiliul.

 

Când se foloseşte

- dependenţe grave de alcool  şi droguri

- dezechilibre mentale

- ca să schimbi evenimente din trecut (cu efecte în prezent)

- aducerea aminte de vieţi precedente

- pe case

- pe cristale

 

Aplicarea lui în vindecarea pământului

            Acest simbol poate fi folosit împreună cu CHO KU REI pe cercuri  de pietre şi linii trasate direct pe pământ şi pe centri de energie ai pământului. 

 

            Simbolul 3.  HSZSN

            Încă o dată accentuez, prima prezentare a acestui simbol este desenat  aşa cum mi-a fost prezentat de Maestrul meu. Acest simbol este folosit în mod tradiţional pentru absenţa vindecării (vindecare blocată) şi este cunoscut ca: ”Podul dintre cer şi pământ”. El asigură că cel care primeşte energia are conştiinţa corespunzătoare. El este simbolul care conectează întregul  sistem nervos cu chakrele. El îşi are originea în gândul corect. Interpretarea lui  înseamnă: „Christosul din mine recunoaşte pe Christosul din tine”. HSZ SHA  N  este o incantaţie Buddhistă  folosită  pentru eliminarea datoriei karmice. HSZSN merge perfect pentru probleme karmice de vindecare. 

 

Cum se foloseşte

            Se foloseşte pentru a trimite vindecare la distanţă. Trebuie să faci mai întâi o curăţire personală cu o rugăciune, meditaţie etc. După aceea, invocă persoana respectivă în minte, folosind o fotografie, scrisoare, vizualizare sau în orice fel ţi se pare potrivit. Într-o stare meditativă, afirmi şi vizualizezi persoana respectivă ca o fiinţă completă (după cum a fost creată). Repetă CKR de trei ori, HSZSN de trei ori, CKR  de trei ori, SHK  de trei ori, apoi repetă totul încă o dată. Faci tratamentul. După ce ai terminat tratamentul, închei prin CKR de trei ori şi HSZSN de trei ori. Eliberează persoana şi fă o curăţire personală,  scutură mâinile, te speli cu apă rece pe mâini, spui o rugăciune.

Când faci vindecarea la distanţă, asigură-te întotdeauna că ai acordul persoanei respective. De asemenea, este indicat să găseşti un timp (să planifici) momentul când trimiţi vindecarea, pentru ca persoana respectivă să ştie şi să primească vindecarea relaxat.

 

 

SHAMBALLA MDH‎ > ‎

Gr.3

AUTOR: JOHN  ARMITAGE                                                                                                                                                                                                                                                          TRADUCĂTORI:

ALEXANDRA NAUM & Dr. ELENA MUNTEANU

ALICE BAILEY şi câţiva  alţi autori de filozofie tibetană au posedat unele cunoştinţe despre, care pot fi găsite în câteva cărţi. Ei descriu simbolul A*, ca fiind parte din anatomia spirituală a omului. El reprezintă conexiunea dintre creierul fizic şi Sinele Superior. El este acea conexiune care trebuie să se vindece şi să se dezvolte dacă vrem să creştem spiritual. A* desenat şi descris în acest manual reprezintă  această conexiune şi o activează prin simpla sa prezenţă. Ştiinţa numită radionică ne arată că liniile desenate pe hârtie creează un efect psihic  asupra spaţiului dimprejurul lor şi influenţează aura umană şi chakrele în diferite moduri în funcţie de formele create. Această teorie validează străvechea practică a meditaţiilor cu desen (YANTRĂ) care folosesc imagini vizuale pentru a purifica  şi evolua conştiinţa .  

A este un simbol străvechi folosit în vindecare şi meditaţie, în Tibet şi China de mii de ani. Este un simbol puternic şi numai avându-l, prin simpla sa prezenţă, creează  un efect pozitiv asupra chakrelor şi aurei.  

În timpul activităţii de vindecare, acest simbol ajută la focalizarea şi la adâncirea efectului  energiilor vindecătoare. Când meditezi cu acest simbol, fie că l-ai pus pe tine, ataşat de tine sau în apropierea ta, va crea automat ceea ce TAOIŞTII numesc „Marea orbită microcosmică” prin care energile psihice care, în mod normal intră prin chakra capului, acum intră prin picioare şi călătoresc prin partea dorsală a spatelui până la vârful capului şi apoi coboară în jos prin partea anterioară a trupului şi ies prin picioare, împământând  persoana, creând astfel un flux continuu de energie care se scurge prin chakre (ACEASTA PRIN SIMPLA LUI PREZENŢĂ). De asemenea, simbolul va neutraliza energiile negative acumulate în obiecte ca: bijuterii, cristale etc. Trebuie doar să aşezi obiectul respectiv între două simboluri   A. Mai mult,  va amplifica orice muncă de vindecare, fie că este REIKI  sau terapie de polaritate:  Kiropractică  (aşezarea oaselor în articulaţii în caz de luxaţii), Hipnoterapie, Regresie în vieţile precedente. Aceste efecte pozitive au fost  confirmate în mod repetat de rezultatele  îmbunătăţite atunci când s-a folosit simbolul A în practica respectivă, precum şi de clarvăzători antrenaţi să simtă schimbările din aură şi chakre.  

            Acest simbol este multidimensional dar dintr-o anumită perspectivă pare a fi bidimensional, fiind alcătuit  din trei cifre „7”, aşezate pe o suprafaţă plană. Cei trei de „7” reprezintă cele 7 chakre, cu cele 7 culori şi cele 7  tonuri  de pe scara muzicală. Aceşti trei de „7” sunt amintiţi în cartea revelaţiei „Apocalipsa”, ca fiind cele 7 lumânări, 7 trompete şi cele 7 sigilii.

Dintr-o altă perspectivă, simbolul apare ca un cub tridimensional,  energia lui se mută din dimensiunea a doua în dimensiunea a treia şi poate fi observat cum se ridică continuu din dimensiune în dimensiune, din ce în ce mai sus până la cea mai înaltă dimensiune (accesibilă nouă, oamenilor), care este aceea a Sinelui Superior.  

Din punct de vedere istoric, folosirea acestui simbol poate fi urmărită în timp printr-un număr de maeştri REIKI, până la o tehnică străveche, de meditaţie tibetană. Cei câţiva maeştri ai  meditaţiei tibetane care au cunoscut  simbolul, l-au ţinut secret, folosind numai ei acest avantaj, gândind că crescându-le puterea  meditaţiei, se vor ridica ca statut  printre ceilalţi. Acesta este un motiv pentru care acest simbol nu a fost folosit pe scară largă.

            Meditaţia tibetană care foloseşte A se desfăşura într-o cameră cu lumânări aprinse. În mijlocul camerei era un vas mare, de pământ, în formă ovală, care simboliza OUL COSMIC  AL UNIVERSULUI.  Acest vas era umplut cu câţiva centimetri de apă iar în mijloc era aşezat un scăunel, fără spetează. Pe suprafaţa scaunului era încrustat în argint simbolul A  Un perete al camerei era acoperit cu CUPRU şlefuit până la luciu de oglindă. Pe peretele opus erau aşezate ţesături şi tapiserii care aveau desenate simboluri REIKI, ele se oglindeau pe peretele opus, cel din cupru. Lama tibetan care medita stătea aşezat pe scăunel, uitându-se fix  la unul  din simbolurile REIKI reflectat în oglinda de cupru. Aceasta reprezintă o meditaţie cu YANTRA (imagine), care ajută la crearea unui punct de concentrare în mintea meditatorului. În acest mod se unea conştientul cu eneregiile transcedentale ale simbolului REIKI, în timp ce simbolul A de pe scaun concentra energiile generate de concentrarea anterioară a călugărului, făcând ca aceste energii să curgă prin toate chakrele, conectând astfel călugărul la pământ.  

            Este evident că simbolul nu a fost generat de tibetani, dar nu există scriere care să indice originea lui. Printr-o percepţie clarvăzătoare, MICHELLE  GRIFFITH, un vindecător şi clarvăzător talentat, a reuşit „să se armonizeze cu simbolul” şi să-i citească istoria psihică. După opinia lui MICHELLE GRIFFITH, simbolul a fost la început dat pământenilor în timpul civilizaţei Lemuriene (civilizaţia „MU”), acum cu peste o sută de mii de ani în urmă. Simbolul A a fost creat de un consiliu de maeştri iluminaţi (lucrători ai luminii, spirite ridicate deasupra încarnării) care supravegheau evoluţia  galaxiei noastre. Ei au constatat că oamenii de pe pământ aveau nevoie de ajutor pentru a-şi restabili conexiunea cu Sinele lor Superior. Maeştrii au creat simbolul A şi, printr-un decret, au dat simbolului „conştiinţă individuală”. Acum, oricine foloseşte simbolul, va avea în mod automat refăcută conexiunea dintre creierul fizic şi Sinele Superior (această legătură nu numai că va fi refăcută, ci şi întărită). Sinele Superior este acela care crează şi conduce efectele benefice ale simbolului A şi, de aceea, acesta nu poate fi folosit niciodată  în scopuri rele. Acest simbol sacru a fost ţinut secret  timp de mii de ani, fiind cunoscut şi folosit numai de câţiva.

            Acum a venit vremea ca toţi oamenii să aibă acces la acest  străvechi şi  sacru simbol de vindecare.

           

CUM SE FOLOSEŞTE  

            A este un simbol special care are conştiinţă proprie,  lucrează direct asupra aurei şi a chakrelor, are efecte vindecătoare variate, în funcţie de nevoile persoanei la momentul respectiv. Din moment ce efectul simbolului este condus de

Sinele Superior, va avea întotdeauna un efect benefic, neputând fi  niciodată  folost  greşit  sau cu intenţii rele.  

            Simbolul poate fi aşezat sub o masă de masaj  sau sub un scaun  sau poate fi aşezat  pe perete  sau pe corp, cu imaginea spre  zona de vindecare.  

 

MAI  MULTE  DESPRE  FOLOSIREA  SIMBOLURILOR 

            Acum că am depăşit nivelul cunoştinţelor elementare, putem să ne extindem cunoştinţele despre simboluri şi despre folosirea lor. În primul rând trebuie să memorăm simbolurile corect. Învaţă să le desenezi pe hârtie, precum şi în minte,  precum şi pe cerul gurii cu vârful limbii.  Dacă ai desenat simbolurile incorect în timpul lucrului, nu te întoarce înapoi  pentru a le corecta.  Ghizii tăi REIKI le vor corecta pentru tine, dar nu folosi aceasta ca scuză   pentru lene  (simbolurile  trebuiesc bine învăţate), ghizii tăi te vor ajuta dacă şi   tu îţi dai silinţa, nu şi dacă eşti leneş şi neglijent în muncă. Efortul este întotdeauna răsplătit în viaţa spirituală, chiar dacă nu este 100% corect.   Puritatea inimii  şi a intenţiei  trebuie să fie norme călăuzitoare în munca ta.

 

REMEDII „FLOARE”  ŞI  MEDICAMENTE  HOMEOPATICE 

             Simbolurile CKR si SHK sunt folosite împreună în prepararea medicamentelor homeopatice şi remediilor „Floare”. Ţine sticla între palme şi spune SHK de trei ori la început, pentru a purifica conţinutul, apoi foloseşte CKR de trei ori pentru a amplifica efectul vindecător al prescripţiei. Apoi sigilează sticla cu HSZSN de trei ori. Acest tratament va face prescipţia mai eficientă şi va purifica orice energie inferioară care nu provine din lumină. Medicamentele cumpărate conţin de multe ori vibraţiile diverselor persoane care le-au manipulat în trecut. Aceste vibraţii pot influenţa persoana care ia medicamentul, într-un mod nedorit.  Folosirea acestor două simboluri ajută la micşorarea reacţiilor care pot apărea  ca efect al vindecării (toate metodele naturiste de vindecare crează o amplificare a simptomelor în primă instanţă, pentru că se scoate la suprafaţă răul  interior).

CRISTALE  ŞI  DIFERITE  PIETRE  PREŢIOASE  ŞI  SEMIPREŢIOASE 

            Pentru purificarea cristalelor şi pietrelor preţioase şi semipreţioase, se procedează astfel: se ia cristalul între palme şi se foloseşte la început  simbolul SHK, pentru a purifica piatra, se repetă de trei ori cel puţin sau de atâtea ori cât ţi se spune (de către ghizi) sau după cât simţi că este necesar. Afirmă apoi despre cristal că este programat în conformitate cu programul iniţial al Dumnezeului  Mamă şi Tată pentru creaţie. După ce afirmi aceasta de trei ori, afirmă  că cristalul  va avea capacitatea  să se purifice pe  sine însuşi,  afirmă aceasta de trei ori. Apoi foloseşte  simbolul CKR de cel puţin trei ori, apoi pune sigiliul cu simbolul HSZSN  de trei ori.   

            Acest tratament va amplifica puterea cristalului. Cristalele sunt capabile de a memora şi stoca mai multe programe în acelaşi timp. Experimentează cu cristale ca să-ţi dai seama cum lucrează ele. Poţi, de asemenea, să foloseşti  formaţiuni de cristale în desenarea simbolului CKR. Întinde pacientul pe podea şi crează simbolul din cristale în jurul persoanei şi pe el.  Aceasta va creşte puterea simbolului (sau alte simboluri) de o sută de mii de ori. FII SIGUR că mai întâi ai purificat cristalele de orice programe antagoniste, pentru a putea lucra  armonios cu ele. Punând pe pacient  simbolul creat din cristale,  ADN-ul lui se va activa cu codurile de  lumină divină, iar cele 12 şiruri de ADN  se vor aprinde (activare luminoasă). Această metodă de lucru este foarte puternică, asa că foloseşte-o numai cu sfatul ghizilor tăi spirituali. „Această metodă de lucru te va duce spre libertate, te va elibera, căci libertatea este dreptul tău din naştere”.   

            Poţi, de asemenea, folosi cristalele în aranjamente sub forma altor simboluri,  dar pune-ţi mâinile numai pe capul pacientului, până vei căpăta mai multă experienţă în lucrul cu cristale combinate cu simboluri. Aşa cum am spus anterior, aceasta este o metodă foarte puternică de vindecare, care trebuie privită cu respect. FII SIGUR întotdeauna că ai permisiunea pacientului  şi lucrează întotdeauna cu dragoste.  Acest  sistem de vindecare cu cristale şi simboluri va transforma trupul pacientului, va înscrie toate structurile cristaline ale trupului pacientului cu codurile luminii divine. Trupul uman este aproape în întregime de structură cristaslină, celulele, sărurile, sângele (cristal lichid),  urmele de metale şi minerale, conţinutul de apă, toate sunt forme cristaline.  Poţi să foloseşti simbolul A pentru codificarea cu lumină a structurilor cristaline ale corpului uman.  Aşază simbolul sub pacient în atâtea locuri în câte eşti ghidat. Foloseşte-l sub corp sau pe corp. Simbolul lucrează  bine aşezat sub cap  sau pe inimă.  Fotocopiază  simbolul de câte ori doreşti. Ai putea folosi, de asemeni, simbolul  MKFKLM prezentat aici pentru a accelera şi mai mult activarea ADN-ului.  Acest simbol restaurează planul iniţial  după care a fost creat trupul (ADN-ul).   Dacă acest program s-a dezechilibrat şi nu mai este în armonie cu Creatorul,  vizualizează sau desenează acest simbol pe chakra capului. Accentuez încă o dată importanţa activării ADN-ului, având în vedere că noi funcţionăm cu 2 şiruri de ADN activate, în timp ce potenţialul nostru maxim prevede 12 şiruri de ADN activate. Aşa că, îţi poţi da seama cît de puţin din potenţial este folosit.    Când ai toate cele 12 şiruri de ADN activate, devii o fiinţă întreagă (un tot), care este conectată cu sursa, deci, cu Dumnezeu şi cu zeiţa Gaia (Pământul). Repet încă o dată că dreptul tău prin moştenire este să iubeşti şi să fii liber.

MKFKLM         ENERGIA  MAMEI  UNIVERSALE (aspectul mamă al  lui Dumnezeu)

CURĂŢAREA  SAU  PURIFICAREA  CASELOR

Du-te mai întâi şi cercetează casa respectivă, încearcă să abordezi problema cu mintea deschisă.

Cere Arhanghelului Mihail să-ţi dea o  COLOANĂ  DE  LUMINĂ  pentru a te proteja.

Afirmă: „Arhanghel Mihail, te rog, dă-mi o coloană de lumină şi protejează-mă în timpul acestei lucrări!”.

            În timpul unei astfel de munci, eşti întotdeauna în siguranţă, atâta timp cât nu îţi este frică. Dacă ai de-a face cu fantome (suflete care bântuie pe pământ), atunci încearcă să le abordezi cu dragoste şi compasiune. Este foarte posbil să nu fie vorba decât de o acumulare de energii negative pe parcursul a mai multor ani pe care tu trebuie să le elimini (să le canalizezi  spre fluxul cu reziduuri). Arde tămâie, salvie şi lemn de santal în fiecare cameră, apoi desenează sau vizualizează un număr de simboluri SHK în fiecare cameră (1, 2, 7, 9, câte crezi că este nevoie). Nu uita de colţurile camerelor. În această fază s-ar putea să simţi  CEVA   sau să auzi CEVA  sau pe CINEVA. În cazul în care ai de-a face cu o entitate sau mai multe, întreabă-i cine sunt  şi spune-le că  este nepotrivit ca ei să locuiască acolo. Ei, s-ar putea să nu ştie că au murit, sau să nu-şi dea seama că sunt morţi. Trebuie să le spui că nu mai au ce face în această dimensiune şi că trebuie, de acum, să intre în lumină. S-ar putea  ca în această fază, entităţilor să li se facă frică, aşa că roagă pe Arhanghelul Mihail şi pe Maica Domnului să-i asiste şi să-i ajute să se mute în lumină. 

            Acest sistem de purificare este foarte eficient. Odată ce au plecat  (trebuie să simţi că au plecat), foloseşte simbolul CKR peste tot în casă.  Nu uita: geamurile, uşile şi grădina. Acest simbol va aduce bine, noroc,  dragoste, adevăr, lumină şi frumuseţe şi armonie în casă. Dacă simţiţi că prezenţa spiritului  este în legătură cu o problemă karmică, atunci foloseşte  HSZSN, la fel ca pe CKR, apoi spune o rugăciune de mulţumire către toţi ghizii spirituali care te-au ajutat în lucrarea respectivă.  Apoi gândeşte numai lumină şi seninătate.

 

SIMBOLURI SUPLIMENTARE

            ZO


            Acesta  este  primul  din simbolurile REIKI pierdute care a fost adus  DE SUS  de către SAI BABA (maestru spiritual ridicat la cer). Desenează o literă  Z  şi peste el desenează semnul infinitului, de trei ori. Are eficienţă în probleme  legate de vieţi trecute, probleme karmice şi interdimensionale (de exemplu: acele probleme pe care nu le putem defini). Celulele noastre poartă în ele memoria traumelor trecute, chiar şi idei pe care le-am tras după noi în vieţile precedente.

            ZO,  ca şi HSZSN, ajută la descărcări karmatice sau dezlegări  ale karmei, şi  astfel se elimină durerea fizică sau de altă  natură.

            M – Z

Acest simbol are două nume: M care intră, şi  Z, care iese.  Simbolul lucrează în felul următor: activează sau energizează M de trei  ori cu CKR (de altfel, simbolul CKR se foloseştre întotdeauna  la începutul oricărei vindecări). Apoi  Z (acelaşi simbol, dar cu nume diferit), cu CKR de trei ori.

          Simbolul îşi reversează polaritatea, părăseşte trupul, luând virusul sau microbul cu el. Acest simbol se foloseşte în SIDA. SIDA  apare în situaţiile în care individul nu are respect faţă de sine, crede că nu valorează nimic. De aceea, problema care trebuie abordată cu pacientul înainte de a începe vindecarea este cea a respectului faţă de sine. Ţine minte, de asemenea, că oricare ar fi cauza SIDEI sau a altor boli, există oameni care îşi iubesc suferinţa şi se comp lac, scăldându-se în nefericire. Pentru ei, întrebarea este: „De ce te pedepseşti pe tine însuţi !” şi apoi găseşte aspecte ale personalităţii lor, pe care se poate construi încrederea şi respectul faţă de sine.


SIMBOLUL FLOAREA VIEŢII - desen pentru  studiu şi concentrare











LUCRUL CU CRISTALE 

Acest capitol se ocupă de tehnologia de lucru cu cristalele amintite în capitolele trecute, dând mai multe exemple de folosire a cristalelor împreună cu simbolurile. În primul rând, să vedem ce sunt cristalele, din ce sunt compuse. Ele sunt compuse din siliciu şi oxigen şi reprezintă mediul din care putem  amplifica energiile.             

            CUARŢUL constituie un procent însemnat din scoarţa pământului.  Aproape 75 % din învelişul exterior al pământului  este alcătuit din combinaţia dintre siliciu şi oxigen. Alte pietre preţioase şi metale sunt medii  de amplificare a energiilor mult mai mici  decât cuarţul. Cristalele de cuarţ sunt cu adevărat purtătoarele unor energii din lumină de înaltă fecvenţă. Aceste frecvenţe sunt transformatoare de energie, unul dintre motivele pentru care cuarţul este  atât de eficient, este acela că matricea lui este alcătuită din tetrahedroane (2 prisme întrepătrunse la baze, într-un plan ele formează Steaua lui David).  Tetrahedroanele sunt compuse din 4 triunghiuri puse împreună, formând o  formă piramidală (de exemplu: o formă piramidală cu trei feţe, pe o bază triunghiulară). Un număr enorm de astfel de forme tridimensionale sunt îndesate una în alta, fiind aşezate în forme foarte precise, ca să alcătuiască matricea unui cristal. Aşa cum sunt, piramidele sunt puternice mijloace de amplificare a energiei. Cristalele absorb energia prin baza lor, o amplifică în corp şi apoi le transferă spre afară în vârf. Cristalele lucrează cel mai bine cu lumina albă şi au una dintre cele mai mari capacităţi de frecvenţă din întregul regn mineral. În plus, cuarţul este singurul tip de cristal care aparţine exclusiv  planetei noastre.  El nu numai că  canalizează lumina albă, dar chiar şi întregul spectru de culori. Vei realiza că unele dintre energiile canalizate de cristale este în realitate pură culoare.  

Pentru a aprecia rolul cristalelor în vindecarea trupului şi spiritului uman şi nu numai, este important să înţelegi cât de mult din lumea noastră şi din trupul omenesc, este alcătuit de fapt din  substanţe  cristaline. Tot din această lume are la bază natura cristalină. Când cristalele rezonează conform unor frecvenţe meticulos programate, ele sunt capabile să reacţioneze şi să transmită o multitudine de diverse energii. Trupul uman este, de asemeni,   CRISTALIN  ÎN  STRUCTURĂ. Elementul cu cea mai mare preponderenţă în trupul uman este APA,  care nu este altceva decât un  cristal lichid. Sângele este de asemeni cristal lichid. Urmele de minerale din organism sunt de natură cristalină. În interiorul creierului, glanda pineală şi pituitară sunt alcătuite în majoriate de substanţe cristaline ca şi celelalte glande ale sistemului endocrin.  De aceea, lucrând cu cristale de cuarţ asupra corpului, noi suntem capabili să programăm structura cristalină a corpului uman. Vom discuta cum se lucrează cu cristalele mai târziu, pe parcursul acestui capitol. 

Cristalele lucrează cu orice fel de energie, nu numai cu energia care are origini în Lumină şi în Iubirea Necondiţionată. Este, prin urmare, necesar ca orice om care lucrează cu cristale sau care posedă cristale să ştie cum să le purifice şi să le deprogrameze şi apoi să le reprogrameze. În primul rând trebuie să ştii  că anumite cristale au mai fost folosite în trecut, ele fiind încă  în structura  acestui pământ de la începuturi. În timpul altor civilizaţii (Lemuriană  (civilizaţia „MU”), Atlantidă precum şi în timpul altor civilizaţii s-a lucrat cu aceste cristale dar nu întotdeauna pentru cauza Luminii ci şi cu intenţii  disociate de Lumină. Mulţi vor să creadă că Atlantida a fost un timp măreţ în istora omenirii, că toţi erau preoţi, preotese, care ţineau de LUMINĂ. Dar în realitate nu a fost aşa. Au existat multe energii discordante şi fracţiuni războinice pe pământ în timpul Atlantidei. Aceasta a condus la distrugerea civilizaţiei Atlantidei. Prin urmare, cristalele au mai fost folosite de multe ori în trecut, să lucreze cu energii, chiar fiind încorporate în pământ (zăcăminte).   Câteodată cristalele care îţi intră în posesie conţin încă programe care le fac  să lucreze cu energii care nu-şi au originea în Lumină. Prin deprogramarea lor, opreşti cristalele de a mai lucra cu energii nedorite. 

Există o diferenţă între PROGRAMARE şi PURIFICARE pentru cristale.  Programarea imprimă o comandă sau o formă-gând, o idee în matricea interioară a cristalului, aşa cum ai pune informaţia pe hard-discul unui  computer.

            Curăţirea  sau purificarea  cristalelor  constă în curăţirea cristalelor de energiile nedorite acumulate în el. Mai întâ să aruncăm o privire la cum putem deprograma şi curăţi cristalele. În ciuda faptului că cea mai des folosită metodă de a purifica cristalele este să le scufundăm într-o soluţie de sare  (sare de mare sau sare de bucătărie), noi nu recomandăm folosirea acestei metode. Sarea este şi ea cristalină în structură şi este mare absorbantă de energii discordante sau de energii care sau disociat de Dumnezeu, de Lumină.  Cristalelor nu le place sarea care intră în crăpăturile microscopice ale cristalului, sorbind apa  din interiorul cristalului, deshidratându-l, ca şi cum  omului i-ar displace să fie împachetat în sare pentru motivul că s-ar deshidrata, aşa se întâmplă şi cu cristalele, ele se  deshidratează şi încep să crape. Este posibil să deprogramăm şi să reprogramăm sarea pentru a o purifica de energii nedorite. Dar chiar şi aşa, cristalelor nu le place să fie scufundate în sare, din cauza deshidratării  pe care ar produce-o.

            Să vedem cum curăţim şi purificăm cristalele: Ne folosim pentru aceasta de INTENTIE. Am învăţat deja că gândul este energie şi că intenţia reprezintă cel  mai  important aspect în procesul de vindecare. Când desenezi un simbol în mintea ta sau îl scrii cu mâna, sau repeţi numele acelui simbol, atunci te conectezi la energia acelui simbol. Ai putea spune că simbolul se conectează cu INTENTIA ta. Prin urmare, folosim intenţia pentru a curăţa şi deprograma cristalele noastre. În primul rând, ţinem cristalul cu baza în  palmă, de obicei în mâna dreaptă iar vârful îndreptat spre mâna opusă, apoi formulăm în mintea noastră o intenţie şi intenţia va fi adresată cristalului: „Vei fi deprogramat (purificat sau curăţat)!”,  apoi reprogramăm cristalul folosind aceeaşi metodă  a   INTENTIEI  dar cu o mică diferenţă.   

            Dacă ai a doua iniţiere REIKI şi ştii să foloseşti simbolurile, atunci  ţinând cristalul cu amândouă mâinile, te conectezi cu cristalul spunând: „CKR!”  şi foloseşte simbolul „SHK!”, pentru a purifica cristalul de energiile  nedorite  acumulate, apoi  spui „CKR !”. Afirmă despre cristal că este deprogramat şi curăţat de toate energiile nedorite (în unele cazuri s-ar putea să repeţi această procedură de trei ori, apoi  emite această intenţie prin cel de-al treilea ochi dintre sprâncene, sau pentru cei care nu sunt obişnuiţi să-şi folosească cel de-al treilea ochi, pot transfera  această intenţie prin mâini, ca şi cum  ai transmite  energia  vindecătoare REIKI prin mâini. Vizualizează cum  comanda ta - INTENTIA -  curge prin mâinile tale în cristal sau vizualizează cum intenţia curge prin al treilea ochi şi prin mâini. Vă sfătuiesc să  exersaţi această lucrare de programare sau purificare, pentru a-ţi găsi propria metodă  de lucru.

            Odată ce cristalul este curăţat de programul iniţial, el trebuie să fie reprogramat. Vom folosi pentru reprogramare aceeaşi metodă a INTENTIEI.  Eu, personal,  îmi programez toate cristalele cu mai multe programe în acelaşi timp.  Unele programe sunt de comandă iar altele sunt ceea ce aş numi o subprogramare. 

            Primul program de comandă este: „Vei canaliza numai acele energii  care conţin programul iniţial al creaţiei nealterat şi care lucrează în concordanţă cu Voinţa Divină!”. A doua parte a programului este: „Vei avea capacitatea să te autopurifici!”, urmează apoi un subprogram: „Nu vei canaliza nici una dintre energiile care s-au disociat  de Lumină!”. Alt subprogram: „Vei începe să lucrezi atunci când EU voi  spune PORNESTE!  şi te vei opri  atunci când eu voi spune STOP!”.  Eu, personal, întotdeauna programez cristalele mele şi cu  un subprogram în care : „Afirm că nimeni nu va putea schimba programul în afară de mine !”. 

            Dacă  programez cristalele pentru altcineva, atunci voi substitui numele meu cu numele acelei persoane. Poţi adăuga sau şterge atâtea subprograme câte doreşti. Un cristal care este numai de 1 cm este capabil de a reţine mii de programe în acelaşi timp. Poţi să programezi cristalele să ajute în desfăşurarea anumitor evenimente  sau să-ţi aducă în viaţă anumite energii, cum ar fi  de exemplu  acelea ale Sinelui tău Superior care în mişcarea  „NEW AGE”  este numit  prezenţa lui  „EU SUNT”  sau pentru a-ţi activa  capacitatea  de a-ţi canaliza energiile dimensionale înalte. Dacă vrei, poţi să programezi cristalele să-ţi faciliteze orice modalitate de vindecare. Eu, personal, nu-mi programez cristalele pentru a produce anumite vindecări asupra oamenilor.   Ar trebui să realizăm că noi nu suntem vindecători, ci numai mijlocitori ai vindecării sau facilităm vindecarea şi că totul trebuie să să petreacă în armonie cu Voinţa Divină. 

            Având programate cristalele  cu programul  iniţial necorupt al creaţiei, în concordanţă cu Voinţa Vivină, orice vindecare care se va petrece, se va petrece automat fiind canalizată şi amplificată de cristal.   

Pentru a şterge sau adăuga programe când eşti departe de cristal,   trebuie să  vizualizezi cristalul asupra căruia vrei să lucrezi prin adăugarea sau  ştergerea programului. Trimite comanda mental spre cristal, urmată de simbolul HSZSN Simbolul va purtea  mesajul către cristal şi-l va activa.   

Acum când cristalele noastre sunt programate curent, putem începe a le folosi în diverse modalităţi.  Unul dintre motivele pentru care cristalele sunt atât de potrivite în vindecare, este că ele  sunt capabile de a menţine frecvenţe  foarte precise într-un mod egal şi uniform  pe tot timpul lucrului. Din acest motiv, cristalele sunt folosite în telefoanele mobile, în aparatele de emisie-recepţie şi în ceasurile cu cuarţ. Cristalele au în interiorul lor matrice spiralate,  unele învârtindu-se  spre dreapta,  altele spre stânga,  de aceea, ne referim la cristale ca fiind dreptace sau stângace  sau le mai  putem spune masculine  sau feminine. Cu toate acestea, eu aş prefera să nu folosesc genul masculin sau feminin pentru cristale. Priveşte direcţia în care este formată cea mai mică  faţă a cristalului, dacă faţa aceasta ţinteşte drept înainte, ea indică faptul că cristalul poate fi folosit în orice mână  şi că este un canalizator neutru de energii. Dacă faţa este înclinată spre dreapta sau spre stânga, atunci înseamnă că cristalul nostru este  fie stângaci, fie dreptaci.  

            Multe dintre cristale au înclinaţii ale feţelor în unghiuri variate. Cu cât unghiul este mai ascuţit, cu atât este  mai mult orientat spre mâna dreaptă sau spre mâna stângă. Câteodată putem întâlni cristale care au o faţetă mică  înclinată spre dreapta  şi una înclinată spre stânga. În acest caz, cristalul are o spirală dublă şi poate fi folosit în oricare dintre mâini. Cristalele stângace folosite în mâna stângă vor absorbi energia negativă  şi  inflamaţia; în timp ce cristalele dreptace folosite în mâna dreaptă  vor creşte energia. Când  spirala este îndreptată drept în sus, atunci cristalul este foarte echilibrat şi poate fi folosit pentru oricare din aceste scopuri. 

            Putem folosi cristalele  ca unelte energizante în mâna noastră.  Alipeşte de încheietura mâinii cu o bandă groasă de  elastic, un cristal (de 10 cm. aprox.), cu vârful îndreptat în jos spre vârful degetelor. Foloseşte câte unul pentru fiecare mână  care să fie   cam  de aceeaşi dimensiune. Cristalele vor amplifica energia vindecătoare universală, energia iubirii necondiţionate care curge prin tine în timpul şedinţei de vindecare. Ai  putea chiar da pacientului  să ţină în fiecare dintre mâini câte un cristal, cu vârful îndreptat în sus, spre braţ. Este o modalitate de energizare cu cristale care este foarte tandră.  Putem de asemeni folosi forme geometrice care sunt cunoscute ca  MANDALE de cristal pe sau în jurul trupului pacientului. Aceasta este o modalitate mult mai puternică  de a folosi cristalele în vindecare. 

            Am vorbit deja despre folosirea acestor forme la formarea simbolurilor REIKI sub formă de  MANDALE  de cristal. Pacientul poate de asemenea să fie aşezat în interiorul unei MANDALE în forma Stelei lui David sau sub forma  două Stele a lui David, una în alta (una mare şi în interior una mai mică), care este şi mai puternică. Poţi să creezi aceste MANDALE din diferite tipuri de cristale  despre care voi discuta în continuare, cu excepţia celor care au terminaţie dublă.

            Aşază  fiecare dintre cristale pe fiecare vârf al  Stelei  lui David  care vor forma două triunghiuri întrepătrunse.  Pacientul va sta în interiorul MANDALEI,  cu vârful MANDALEI la o lungime de mână deasupra capului iar punctul inferior al Mandalei să fie la o lungime de mână sub picioarele pacientului.  Aceasta va activa chakrele  Alfa şi Omega  ale pacientului. În trecut obişnuiam să legăm cristalele între ele cu  un fir de cupru  pentru a forma Mandala, dar mi-am dat seama că acest lucru nu mai este necesar.  Pentru unirea cristalelor poţi folosi un alt cristal  sau o baghetă de cristal  sau chiar cu degetele tale.   Din nou,  INTENTIA  este cea mai importantă.  Formulează  INTENTIA  în mintea ta în momentul în care mişti cristalul cu mâna sau cu bagheta, legând între ele cristalele care formează Mandala. Începe din vârful Mandalei, din punctul de deasupra capului pacientului şi formează primul triunghi,  mişcându-te totdeauna în linie dreaptă de la cristal la cristal. Apoi porneşte din poziţia opusă, din punctul cel mai de jos al Mandalei  şi construieşte în sus  cel de-al doilea triunghi. De acum vei simţi o schimbare în energie, confirmând că Mandala a fost construită corect şi activată în acelaşi timp. Pacientul care stă întins va simţi şi el schimbarea.

Pentru a energiza pacientul şi pentru a curăţi şi purifica aura şi meridianele, plasează cristalele cu vârfurile orientate spre interior, spre pacient. Energia va intra prin baza cristalului, frecvenţa ei schimbându-se în timp ce călătoreşte prin tulpina cristalului şi va fi transmisă prin vârfuri. Poţi să dai în acelaşi timp pacientului şi energie REIKI. Poţi apoi să reversezi cristalele în aşa fel încât vârfurile lor să fie îndreptate în afara pacientului. Aceasta va avea ca efect scurgerea energiilor nedorite: scăderea temperaturii (în caz de febră) sau rezorbţia inflamaţiei. Completează şedinţa de vindecare prin reversare încă o dată a cristalelor, îndreptând vârfurile lor spre pacient  pentru a reenergiza şi  echilibra pacientul încă o dată. 

            Este posibil, cu ajutorul INTENTIEI,  a cristalelor  sau a vindecării,  să ne reprogramăm mintea sau conştiinţa sau conştiinţa structurilor celulare din corpul nostru. Acesta este unul dintre exemplele  de lucru cu cristale asupra trupului fizic şi asupra conştiinţei umane. Când te opreşti,  a lua în consideraţie lucrul cu cristalele, abia altunci deschizi  calea unor noi posibilităţi. Sângele, de  exemplu, poate fi reprogramat să devină un cristal viu de lumină. Sângele călătoreşte în toate  părţile corpului, spre toate celulele corpului, aşa că poţi codifica acest cristal viu, lichid, cu codurile de  LUMINA divină. De exemplu, poţi programa sângele să canalizeze programul original nealterat al evoluţiei tale în această viaţă. Putem, de asemenea, să ne programăm ADN-ul  care este, de asemenea, o structură cristalină. La un moment dat, în timpul istoriei  timpurii a lumii noastre, am avut 12 şiruri de ADN, dar 10 din aceste şiruri ne-au fost luate de fiinţele din ORION. În timp ce schema  trupului fizic  a structurii celulare au rămas neafectate, ne-au jefuit de o mare parte a potenţialului  nostru de conştiinţă. Aceasta s-a reflectat în faptul că 96 % din capacitatea  creierului nostru zace dormind. Cu alte cuvinte, rezultatul final  al faptului  că  avem numai 2 şiruri de ADN active, este că  numai 4  % din creierul nostru  este activ.  ADN-ul  este o parte vitală a corpului, aşa încât toţi ar trebui  să lucreze pentru activarea tuturor celor 12 şiruri de ADN.  

            Folosind o combinaţie de  simboluri REIKI:  MKFKLM, CKR şi  Cristale (în combinaţie cu vizualizări ale diferitelor energii), îţi poţi accelera expansiunea ADN-ului activ. Încearcă să vizualizezi cele 2 şiruri de ADN deja existente în una din celulele tale (ADN există în trupul tău eteric) de unde te conectezi cu sursa (Dumnezeu) şi cu centrul Pământului. Încearcă acum să vizualizeze cele 2 şiruri de ADN  extinzându-se  prin adăugarea a încă a 2 şiruri,  vizualizând prin urmare 4 şiruri de ADN.  Apoi adaugă încă 2 şi tot aşa până când vei vizualiza  toate cele 12 şiruri, fără efort.  Vizualizează cele 12 şiruri  cum devin active, pulsând cu coduri vii de lumină, cu programul iniţial nealterat al creaţiei lui Dumnezeu Mamă şi Tată, care este codul tău  personal pentru această viaţă. Dacă vrei să accelerezi acest proces transformaţional, atunci vizualizează ADN-ul tău  devenind codificat cu coduri din cheile lui ENOCH. 

Poţi, de asemenea, să vizualizezi ADN-ul codificat cu  literele  de foc din  cele 5 alfabete sacre (Egiptean vechi, Sanscrita, Sumeriana, Chineza şi  Ebraica).  Nu este necesar să ştii ce sunt aceste coduri, ci doar să afirmi  că  „sirurile tale de ADN devin activate (programate) cu aceste coduri". Codurile ştiu ele însele ce sunt.  

            O  MANDALA  alcătuită din cristale sub forma Stelei lui David cu 6 colţuri  sau chiar o Stea dublă a lui David cu 12 colţuri  este, de asemeni, o foarte puternică modalitate pentru reprogramarea ADN-ului, sângele şi pentru a activa matricea minţii umane.  Poţi adăuga  subprograme cristalelor pe care le foloseşti în astfel de MANDALE, şi anume: „Să extindă  ADN-ul  cu codurile de lumină divină, cu codurile chei din cheile lui Enoch şi cu literele sacre de foc din cele 5 limbi sacre!”. Prin programarea cristalelor în acest mod vei fi   capabil să activezi MANDALA  pentru acest scop precis. Aceste mandale  cu  cristale reprezentând Steaua lui David, au de asemenea multe alte utilizări.  De exemplu: vindecarea pământului, îmbunătăţirea energiilor unor locuinţe,  case,  birouri,  grădină  sau  la  o scară mai redusă pentru a energiza  apa cu ajutorul cristalelor.  Pui apa în  interiorul MANDALEI.

            Aplicaţiile sunt nenumărate. Când aceste MANDALE  sunt activate, ele creează o reflexie holografică a lor, care străbate dimensiune după dimensiune, până la Dumnezeu. Prin construirea şi activarea acestor mandale,  tu creezi o coloană de lumină concentrată, care este dragoste pură şi compasiune necondiţionată,  singura energie cu adevărat vindecătoare. 

            Mama Pământ  este, de asemenea, o fiinţă vie, aşa cum noi suntem vii,  ea, ca şi noi, are un  sistem de meridiane, care este cunoscut sub numele de  REŢEA (GRID WORG sau LEY-LINES). Prin urmare, construind aceste MANDALE cu cristale,  acestea au un efect de acupunctură  asupra sistemului de meridiane ale pământului.  Dacă doreşti să aduci lumină în grădina ta,  poţi construi o MANDALA  cu cristale în mijlocul grădinii.  Dacă nu ai cunoştinţe despre locurile  pe unde trec meridianele pământului prin grădina ta, atunci le poţi găsi prin folosirea  ansei (folosită în  găsirea reţelei de apă subterană).  Poţi, de asemenea, să foloseşti această metodă pentru a verifica dacă  aceste meridiane sunt polarizate negativ sau pozitiv.  Dacă doreşti să aduci Lumină în acele meridiane care conduc energii discordante, cea mai bună idee este să foloseşti MANDALE cu cristale de forma Stelei lui David. Eu, personal, am construit aproape 600 de MANDALE cu cristale, în diferite locuri pe planetă,  pentru a ajuta  Mama Pământ în tranziţia ei spre lumină. 

            Recomand tuturor celor ce citesc această carte să se implice în tehnica construirii Mandalelor cu cristale.  Dacă ai nevoie de mai multă informaţie pe acest subiect,  te rog să ne scrii  la adresa indicată în carte. 

            FOLOSIREA  PENDULULUI  CU  CRISTAL   este o metodă vastă  care nu face subiectul acestei cărţi. Totuşi, este o metodă mult mai simplă decât  mulţi îşi închipuie. Mulţi spun că folosirea pendulului este o metodă dificilă şi că necesită anumite daruri sau îndemânare a aceluia care îl foloseşte pentru a da rezultate reuşite. În realitate este cel mai simplu lucru din lume  să foloseşti pendulul. Noi, oamenii, suntem  ANSE VII,  primind  şi transmiţând  miriarde de energii şi frecvenţe în mod continuu. Răspunsurile  pe care le cauţi prin folosirea pendulului îţi vor fi  date de către  Prezenţa Divină din tine, de către Sinele tău Superior. Dacă eşti interesat în a încerca această metodă, mai întâi  găseşte-ţi un pendul, acesta poate fi făcut fie din metal, argint, aur, cupru, sau aliaje de fier sau plumb sau din cristale de cuarţ sau din minerale. La început  verifică prin „Întrebare” în ce mod se mişcă  pendulul  pentru răspunsul „Da”  şi în ce mod de mişcă pentru răspunsul „Nu”. Formulează  gândul în minte  ca INTENTIE  şi dă voie impresiilor să curgă  prin tine  în timp ce tu mişti pendulul  cu o minte imparţială. Pune întrebarea şi apoi  goleşte-ţi mintea şi aşteaptă răspunsul de la pendul. Dacă răspunsul pe care l-ai primit nu ţi se pare clar,  poţi să reformulezi întrebarea o dată sau de două ori. Poţi, de asemeni, să foloseşti această metodă a pendulului pentru a stabili ce tip de cristal este potrivit pentru anumită lucrare. Desenează un cerc cu compasul, divide cercul în segmente egale şi scrie pe fiecare segment unul  dintre tipurile de cristale pe care am vrea să le folosim. Ţine cristalul într-o mână şi pendulul în cealaltă.  Pune întrebarea pendulului despre cristal  şi lasă pendulul să se balanseze  deasupra  fiecărei secţiuni în parte. Dacă nu poţi decide după configuraţia  cristalului sau propria intenţie ce fel de cristal ai, metoda pendulului îţi va arăta  ce fel de cristal  ai. 

 

TIPURI DE CRISTALE 

            Sunt multe tipuri de cristale de cuarţ care pot fi găsite în magazine, dar aici vom discuta numai despre acelea care sunt potrivite  pentru tipul nostru de lucru. Între anii 1970-1980  se considera că pot fi  identificate 32 tipuri diferite de cristale. Astăzi însă am reuşit să simplificăm aceste categorii în doar câteva.           

Cristale cu dublă terminaţie 

            Aşa cum şi numele sugerează, aceste cristale au câte un vârf la fiecare capăt. Ele au capacitatea de a împinge şi trage energie prin fiecare capăt.  Prin aşezarea unui cristal cu dublă terminaţie între 2 chakre,  va ajuta  la transportarea energiei în sus şi în jos  prin  coloana de chakre a corpului fizic.   

            Cristale care înregistrează şi păstrează informaţia 

            Aceste cristale au o piramidă ieşită în afară  pe una dintre feţe  sau  câteodată pe mai multe feţe ale cristalului au câte o piramidă.  Acest semn îţi arată despre  cristal că este o  arhivă de informaţii.  Verifică cu grijă toate feţele cristalelor care îţi  intră în posesie. Câteodată vei avea nevoie să focalizezi o sursă de energie pe fiecare faţă, pentru a vedea cu claritate forma triunghiulară de pe faţa cristalului. Nu este numai cuarţul cel care poate  înregistra şi ţine informaţii. Eu, personal, am fluorite, emeralde şi rubine din  Mina lui Merlin din India, care sunt arhive de informaţii. Am văzut, de asemenea, aceste marcaţii triunghiulare şi pe alte cristale în afara celor de cuarţ.  Aceste cristale pot să păstreze informaţii  înregistrate pe ele  în urmă cu mii de ani, cîteodată chiar din timpul civilizaţiei Lemuriene şi a civilizaţiei Antlantide. Ele sunt exact ca şi biblioteci unde este stocată informaţia.  Meditând cu ele   vei putea  să le accesezi  informaţia.  Poţi, de  asemenea, să le activezi cu râcâirea cu unghia degetului mare  pe feţele triunghiulare ale piramidei. Poţi, de asemenea, în acelaşi mod, să activezi cristale tubulare,   deasupra liniilor adâncite  de pe lungimea lor. 

            Cristale  elestiale 

            Aceste cristale sunt fascinante.  Ele sunt uşor de recunoscut  prin multitudinea de terminaţii prezente pe toate feţele lor,  spre deosebire de alte cristale, cristalele elestiale sau format în apă, fapt care le dă acest aspect unic.  Aceste cristale sunt excelente  pentru a te ajuta în timpul vindecării proceselor emoţionale (echilibrează emoţional). Poate fi folosit pentru a stabiliza   gânduri care vin repetat. Ele sunt, de asemenea, în legătură cu luminea îngerilor, putând fi folosite pentru a contacta îngerii, care, de cele mai multe ori te vor ajuta să depăşeşti perioada de dezechilibru emoţional. Cristalele elestiale   sunt foarte puternice,  aşa că  nici nu te gândi   să le foloseşti  dacă nu vrei  să  te schimbi cu adevărat.  Ele îţi vor aduce cu siguranţă la cunoştinţă  ce anume  aspecte  ale vieţii tale au nevoie de ajustare.  Ele pot fi folosite, de asemenea,  pentru extinderea uimitoare a conştiinţei. 

Cristale cu capacităţi  de a canaliza 

            Acestea sunt mai uşor de recunoscut  având o faţă mai lată  iar celelalte 5 feţe mult mai mici  în comparaţie cu prima. Această faţă lată are 7 laturi.  Aceste cristale sunt foarte bune pentru a-ţi accelera dezvoltarea capacităţilor canalizatoare şi te vor ajuta să stabileşti o legătură clară cu prezenţa divină  din tine care  este o sursă minunată de înţelepciune. Ele pot fi folosite  pentru a accesa energia ghizilor care te ajută în vindecare, a marilor maeştri spirituali, a Doamnelor şi Domnilor Shamballei. Stai jos şi cu ochii închişi  ţinând cristalul de canalizare cu amândouă mâinile, râcâie cu unghia degetului mare, în sus şi în jos pe faţeta cu cele 7 laturi, cea mai mare faţetă a cristalului, în timp ce  te conectezi cu energia ta la energia entităţilor  maestrului, ghidului de la care doreşti să canalizezi informaţia. Apoi stai şi aşteaptă să vezi ce impresii îţi apar în minte. În zilele de astăzi este necesar să înveţi să foloseşti cristalele  de canalizare  pentru că, aşa cum s-a mai spus mai înainte,  poţi să  înveţi să canalizezi informaţii  de la Prezenţa Divină din tine, cu mare uşurinţă, folosind aceste cristale. Făcând aceasta, vei simţi cum viaţa ta ţi se va îmbunătăţi.  

            Cristale tubulare 

            Sunt foarte rare şi foarte plate în configuraţie.  Ele sunt folosite pentru a activa alte   cristale.  Ele sunt  activate prin râcâirea cu  unghia degetului mare deasupra adânciturilor de pe trupul lor.  Ele, de cele mai multe ori, păstrează o cantitate remarcabilă de informaţie  în ele.    

            Cristale fantomă 

            Şi acestea sunt destul de rare şi pot fi întâlnite  cu aproape toate tipurile de fantome, formate din variate minerale. Fantomele sunt urme de minerale prinse [n interiorul altor cristale. Calităţile active ale cristalului-gazdă sunt   considerabil îmbunătăţite datorită  mineralelor conţinute. Cristalele fantomă sunt folosite pentru a te pune pe lungime de undă cu ghizii tăi spirituali.  

            Cristale autovindecătoare 

            Aceste cristale sunt foarte importante,  facilitând vindecarea. Dacă îţi programezi cristalele cu  programul  original al creaţiei şi în concordanţă cu Voinţa Divină, aşa cum am arătat anterior, atunci multe cristale, în special cristalele de cuarţ  vor începe  să-şi reamintească  de perfecţiunea  iniţială a creaţiei, din care şi ele au făcut  parte (perfecţiunea iniţială a creaţiei-interconexiune între toate  sistemele informaţionale cosmice).

            Odată ce  aceste cristale îşi reamintesc de perfecţiunea iniţială,  ele încep  să crească în terminaţii multiple din bază,  acolo unde terminaţiile iniţiale au fost rupte din matricea  iniţială.  Aceste cristale sunt prin urmare foarte benefice şi sunt folosite în munca de vindecare.  Ele  au învăţat deja să se vindece pe ele însele. „Fii atent!”, poate reuşeşti să descoperi un astfel de cristal. Din experienţa mea personală ştiu că un cristal odată programat cu  programul iniţial al creaţiei, va începe să se vindece pe sine,  crescând noi cristale din bază în numai  câteva săptămâni. Vă încurajăm că experimentăm cu aceste cristale  spre a constata cât de multe lucruri pot fi realizate cu ele. 

            Cristalele fereastră

            Aceste cristale au feţe mici, şlefuite asemeni diamantului  (feţe mici-ferestre), care sunt extraterminaţii la feţele iniţiale. Poţi să foloseşti aceste ferestre pentru a fuziona cristalul cu propria ta  conştiinţă. Odată ce cristalul a fuzionat cu mintea ta, vei putea experimenta natura cristalină a cristalului,  lumina pe care o generează cristalul şi poţi cerceta programul pe care îl conţine. Ele pot fi,  de asemenea, ca trambuline pentru  a te lansa în tărâmul unor dimensiuni superioare.            

Cristalele laser 

            Au trupuri lungi, cu terminaţii echilibrate. Dacă te uiţi la vârful terminaţiei, vei constata că vârful este exact pe centrul cristalului. Aceste cristale sunt folosite pentru a transmite raze foarte concentrate de energie în zona care trebuie vindecată. Poţi folosi aceste cristale pentru „a ţese găurile”  din aura umană, aşa cum ai cârpi o şosetă. Mulţi oameni au găuri în aură datorată unor interferenţe electrice şi a ingestiei unor substanţe dăunătoare (chiar medicamente prescrise de medic). Ca rezultat al acestor găuri, energia persoanei se scurge aşa cum apa se scurge prin  găurile unei căldări sparte. Aceste găuri pot fi folosite  ca porţi de acces  pentru  energia  formă-gând  sau de alte entităţi aparţinând unor dimensiuni inferioare, ca să intre şi să se ataşeze energetic de aura persoanei respective.  Aceste energii sau entităţi   de energie  joasă,  îşi   vor transmite propriile lor energii de frică şi dezechilibru emoţional în sistemul energetic al gazdei. Cristalele laser sunt ideale pentru  unirea cristalelor  din interiorul unei MANDALE (unirea punctelor maxime ale Stelei lui David se poate face mental sau cu un cristal laser formând mandala).   

Cristale de apă 

            Aşază un pahar mare sau un borcan mare cu apă în interiorul unei mandale cu cristale activate. Nu este necesar să purifici apa. Mandala va face  acest lucru  pentru tine  şi de asemeni va îmbunătăţi simţitor gustul apei. Apa este gata de băut atunci când formează mici bule de aer pe  suprafaţa interioră a containerului. Bea din această apă în fiecare zi, completând mereu cu apă  proaspătă  containerul apei. Ingerând apa se ingeră coduri de lumină  de înaltă vibraţie  conţinute de apă,  ele vor activa toate structurile cristaline ale trupului tău cu lumină.  

Încărcarea cristalelor 

            Construieşte o Mandală  Steaua lui David  din cristale activate, orientate cu vârful spre interior, activează Steaua şi apoi  aşază cristalul pe care vrei să-l încarci  în interiorul mandalei.  Lasă-l în interiorul Mandalei 12 ore, după care va fi încărcat cu o considerabilă cantitate de energie pe care o poţi folosi în munca de vindecare cu cristale.        

Cum  să-ţi îngrijeşti cristalele 

            Incearcă să găseşti cristale cu terminaţii bune, neciobite, cât  se poate de echilibrate şi perfecte. Cu cât sunt mai concentrate caracteristicile de transmitere a energiei, cu atât cristalul este mai eficient, în special când este  vorba de cristalul  laser. Întotdeauna ai grijă de cristale să nu se ciocnească între ele sau să nu se ciocnească  de obiecte tari. Odată programate, dacă cristalele se lovesc, ele vor elibera mari cantităţi de energie din corpul lor. De asemeni, lovirea deranjează matricea internă a cristalului şi structura sa  internă unde  este stocat programul.

            Încearcă să ţii cristalele  în pânză, în săculeţe separate  atunci când nu le foloseşti. Cu toate că cristalele sunt de structură dură (cuarţul de află pe linia 7,5  a  scării de duritate a lui Mohr), ele sunt totuşi casante.

            Ţine cont, cristalele cu care lucrezi sunt unelte valoroase, aşa că îngrijeşte-le  ca atare.

        

 

 

SHAMBALLA MDH‎ > ‎

Gr.4

AUTOR: JOHN  ARMITAGE                                                                                                                                                                                                                                                          TRADUCĂTORI:

ALEXANDRA NAUM & Dr. ELENA MUNTEANU

LUCRUL CU MAEŞTRII  SPIRITUALI ASCENSIONAŢI


ŞI CU ECHIPELE DE VINDECARE

 

            Cine sunt  aceste fiinţe despre care se spune că sunt MARI MAEŞTRI SPIRITUALI?  Cine sunt aceste fiinţe ridicate la cer?

            Ei sunt un grup de fiinţe, unele dintre ele terestriale, altele  extraterestriale, care şi-au completat deja procesul de ascensiune (ridicare la cer sau  înviaţi din morţi).

            Procesul de ascensiune este procesul integrării trupului lumină în trupul fizic.

            Nu este accelerarea structurii celulare până la frecvenţa luminii, pentru că, dacă intenţionezi să faci aceasta, trupul tău va exploda instantaneu. Ideea procesului de ascensiune este de a facilita împământarea trupului tău de lumină (care este legat de trup) prin expansiunea structurii celulare, pentru a fi capabilă să susţină şi să înglobeze lumina. Aceasta poate fi făcută cu ajutorul cristalelor şi se poate întâmpla natural atunci când lucrăm ca facilitatori de vindecare (vindecători). Ideea vindecării nu este numai aceea de a fi perfect  sănătos fizic, ci echilibrat la nivel emoţional, ci şi de a deveni sănătos şi echilibrat multidimensional, realizând astfel legătura dintre prezenţa divină  (Sinele Superior Personal) şi trupul fizic, mental, emoţional şi trupul spiritual.  Prin urmare, integrarea Luminii în trupul fizic este extrem de importantă acum.

            Marii Maeştri Spirituali au obţinut deja această stare de multidimensionalitate.

            Mulţi oameni sunt încurcaţi de acest termen „Maestru Spiritual”-„The Ascendent Master”. În primul rând, cuvântul Maestru (Master) nu implică  existenţa nici unui sistem ierarhic, cuvântul înseamnă că acea persoană căreia i se dă titlul de Maestru a obţinut perfecţiunea, măestria vieţii de zi cu zi, integrarea spiritualului cu materialul pentru crearea Raiului pe pământ. 

            Noi avem imaginea sfinţilor ca un călugăr izolat în pustiu care se roagă  la Dumnezeu. Aceasta a fost doar o fază  în evoluţia spirituală. Perfecţiunea vieţii este să trăieşti între oameni şi în acelaşi timp să fii şi spiritual, să-ţi ridici vibraţia spirituală, să-ţi controlezi trupul emoţional în sensul de a nu mai simţi frică, panică (vibraţii joase) şi, în final, trupul mental, starea de Yoga  creştină-Isihasmul- liniştea gândirii şi coborârea minţii în inimă. Măestria individuală nu înseamnă perfecţiune, în sensul în care înţelege cultura umană actuală  „perfecţiunea”. Maeştrii spirituali ridicaţi la cer nu sunt fiinţe perfecte căci numai Dumnezeu este perfect, ele sunt fiinţe care continuă să evolueze pe nivele superioare nivelului întrupării fizice actuale.

            Maeştrii spirituali ridicaţi la cer, dintre care, cei mai cunoscuţi culturii umane sunt Cristos şi Maica Domnului. Ei sunt totuşi numeroşi, sunt fraţii noştri mai mari care au absolvit şcoala pământului şi care nu au bucurie mai mare ca aceea de a ajuta pe cei de pe pământ pentru a obţine Măestria individuală a Sinelui Superior Personal.

            Realizarea Măestriei individuale face posibilă mişcarea ta de-a lungul numeroaselor dimensiuni  în stare de conştienţă, înţelegând toate schimbările care au loc cu mintea trează.

            Marii Maeştri Spirituali ridicaţi la cer, ca indivizi, nu mai există de mult.  Ei formează acum o CONŞTIINŢĂ COLECTIVĂ de Lumină. Locul unde această Conştiinţă Colectivă  există,  se află în tărâmurile eterice, într-un loc  care este cunoscut sub numele de SHAMBALLA. De asemeni, ei sunt cunoscuţi din punct de vedere ezoteric, sub numele de DOMNII  ŞI  DOAMNELE  SHAMBALLEI, Energia Conştiinţei Colective a Marilor Maeştri Spirituali este un „diamant” care reflectă  Lumina lui Dumnezeu, fiecare faţetă individuală a acestui diamant reflectă energia individuală a unui anumit Maestru Spiritual. Ei au un spectru larg de capacităţi şi abilităţi dar, cea mai mare şi comună calitate a lor este aceea de a transmite energia Iubirii Necondiţionate şi a compasiunii. Ei te pot ajuta să aduci Iubirea şi compasiunea în viaţa ta şi te pot ajuta să aduci Iubirea şi compasiunea în viaţa celorlalţi.

            Marele Maestru Spiritual cunoscut sub numele de GERMAIN sau SAINT GERMAIN a fost inventatorul sistemului REIKI. În alte vieţi el a fost MERLIN magicianul, FRANCISC BACON, fiul lui ELISABETA I-a, după opiniile unora, adevăratul autor al pieselor lui Shakespeare. Un alt mare Maestru Spiritual  a fost  KUTHUMI, care, a fost  de asemenea, în alte vieţi,  SFÂNTUL  FRANCIS  DE ASSISI. El a fost, de asemeni, şahul JEHAN  care a construit Taj Mahalul. 

            Multe dintre aceste fiinţe ridicate la cer cu care lucrăm pot fi regăsite de-a lungul istoriei, mulţi dintre ei fiind încarnaţi în mari personalităţi în urmă cu  100–800 ani în urmă. Aceste fiinţe sunt foarte uşor de canalizat. Eu, personal,  am câţiva favoriţi cu care lucrez. Aceste energii sunt cunoscute sub numele  de KUTHUMI, MAICA DOMNULUI, WOTANA, KWAN YIN, GERMAIN, DJWHAL KHUL, VYWAMUS, MERLIN  sau  ARTHUR. Vă sugerez, dacă vreţi să cunoaşteţi mai mult despre Marii Maeştri Spirituali ridicaţi la cer ca indivizi  sau colectivitate, să citiţi orice carte a lui JOSHUA STONE, în special  „Manualul complet pentru ascensiune” şi „Marii Maeştri ne luminează calea”.  Acestea vă vor da mai multă înţelegere asupra energiilor Marilor Maeştri Spirituali  şi cât de mult aceste energii pot să ne ajute pe noi şi pe alţii în viaţa  noastră de zi cu zi. 

            Marii Maeştri Spirituali au, de asemeni, un program de asistenţă medicală [...]

Marele Maestru Spiritual care conduce aceste echipe de vindecare [...]  precum şi programele de vindecare  ambele în sens personal cât şi profesional, este numit [...].  Machaelle Small Wright, o doamnă din America, a depus o muncă intensă  pentru a ajuta la organizarea acestui sistem de lucru cu Marii Maeştri Spirituali ridicaţi la cer.  

[...]

[...]          

            Având numele de cod, [...]. Dacă vrei să aprofundezi acest domeniu fascinant, îţi sugerez să  citeşti cartea lu Machaelle Small Wright  intitulată „ M.A.P., the Co-Creative  White Brotherhood Medical Assisatance Program”. 

            La sfârşit am dori să vă prevenim în privinţa lucrului cu oricare din informaţiile conţinute în această carte. După ce citesc cartea, unii s-ar simţi încurajaţi să gândească că, dacă au văzut simbolurile REIKI, nu mai au nevoie de INIŢIERE sau să ia lecţii de REIKI. În realitate, nu este adevărat.  Simbolurile nu vor lucra fără ca tu să  fi fost iniţiat sau pus pe lungimea de undă cu simbolurile.  

A cunoaşte simbolurile fără iniţiere nu înseamnă a avea REIKI. Vrem,  de asemenea, să vă reamintim despre cristale că sunt unelte foarte puternice şi că vă pot crea dezechilibre, tot aşa cum ele pot vindeca dacă ele sunt  folosite necontrolat. Cristalele sunt „co-creatori” cu noi şi te vor ajuta să creezi orice doreşti. Fii sigur că ştii ceea ce doreşti cu adevărat şi nu ceea ce crezi că vrei.    

Ţine minte: întotdeauna vei avea parte de ceea ce ceri. Fii „co-creator” al unei realităţi de Iubire şi Lumină şi avansează in Iubire şi Lumină. 

Ajută Pământul şi Umanitatea să revină la perfecţiunea cea  dintâi. Prin dragostea ta şi prin slujirea ta, vei ajuta şi pe ceilalţi să înţeleagă că calea spre înainte trece prin slujire în Compasiune şi Iubire. 

Păşeşte în Dragoste, Iubire, păşeşte în Lumină, lasă energia  MAHATMA să curgă prin inima ta şi să  accelereze drumul tău spre  LIBERTATE !

 

NELSON  MANDELA – CUVÂNTARE  INAUGURALĂ  DIN 1994

          Frica noastră  cea mai  adâncă  nu este aceea de a fi  inadecvaţi.  

          Frica noastră cea mai adâncă este că suntem puternici peste măsură.  

          Este lumina din noi,  nu întunericul,  ceea ce ne înfricoşează mai mult.  

          Ne întâlnim pe noi înşine,  

          Cine sunt eu ca să fiu aşa de strălucitor, superb, talentat şi nemaipomenit ? 

          De fapt, cine suntem noi să nu fim?  

          Voi sunteţi copiii lui Dumnezeu.  

          A vă comporta neînsemnat nu ajută umanitatea.  

Nu este nici o  strălucire în  a te micşora pe tine însuţi,  aşa încât să nu-i faci pe alţi  oameni  să se simtă în nesiguranţă în prezenţa ta.  

Noi toţi ne-am născut ca să facem gloria lui Dumnezeu din noi,  simţită în lume.  

Aceasta nu este numai în unii dintre noi,  ci este  în toţi.  

Prin a ne permite nouă înşine să strălucim,  noi, în mod inconştient dăm şi celorlalţi oameni permisiunea  de a face acelaşi lucru.  

Din ce ne eliberăm mai mult de  sub puterea propriilor noastre temeri,  prezenţa noastră va  elibera automat şi pe ceilalţi.

NELSON MANDELA DISCURS INAUGURAL - 1994

 

MAI     MULTE     DESPRE     SIMBOLURI

MKFKLM (Energia mamei – ADN)
 
Trebuie să fie folosit cu  A.
Restaurează deviaţii ale programului iniţial  până la perfecţionarea speciilor.
Realiniază şi echilibrează  chakrele nivelelor mijlocii.
Motivul original al diferitelor  specii.


SIMBOLUL ABUNDENŢEI

HKOLL
Ajută la  creşterea maiestozităţii şi nobleţei.  Folosit pentru  respect.


A***i
Este un simbol extrem de puternic, se activeaza pe intreg antebratul desenandu'l, vizualizandu'l. Este sabia de Lumina la nivel energetic. Cine stie ce inseamna aceasta, intelege si ce poate face. Desemenea folosit in terapie, activat pe intreg spatele.

ŞARPE

Este un simbol foarte puternic. Nu este nevoie decât să-l memorezi  şi el îţi va apare automat în minte.
Şarpele T. de Foc ajută la împământare şi la echilibrarea sistemelor chakrelor  ca întreg  sau  poate fi folosit   la echilibrarea chakrelor individuale.
Acest simbol  este foarte bun pentru a fi folosit  pe tine  sau pe alţii pentru a restaura  în caz de epuizare energetică.
El este, de asemenea,  folosit frecvent pentru purificarea de motive nefavorabile (energii sau obiceiuri proaste),  atât în tine cât şi în pacienţi.
Nu este nevoie să desenezi Sarpele T.. Gândul tău este suficient pentru a evoca puterea acestui simbol.
Tu vei şti unde şi când să-l foloseşti, întrebând  Sinele tău  Superior  sau  Sinele Superior al pacientului.
Din ce puterea ta de manifestare va creşte, din aceea gândul la acest simbol va fi mai eficient  pentru evocarea puterii simbolului.

DKM  (SIMBOL  MAESTRU  ATLANTEAN)

DKM  (SIMBOL  MAESTRU  TRADIŢIONAL USUI)

 SIMBOLUL  MAESTRULUI  SCRIS  ÎN PALMĂ................ Primit prin  mesajele lui  DJWAHL  KHUL.
1. Chakra capului  deschizându-se pentru a primi
2. Conexiunea care este făcută  între glanda pituitară  şi glanda pineală în creier
3. Conexiunea cu chakra gâtului
4. Calea prin celelalte chakre până jos în pământ
5. Unitatea Dumnezeului Mamă şi Tată şi a Sinelui Superior  Divin.

SIMBOLUL  R.

R este folosit la terminarea acordajului şi nu la lucrările de vindecare individuală. R ajuta la ridicarea Karmei negative si face Initierile la cele mai inalte nivele de constiinta. Este folosit la Sfarsitul Initierii pentru separarea Aurei  Maestrului de a studentului. R este un simbol Initiatoriu.
  

setstats1

 

MEDITATII  predate in gr. IV Shamballa MDH




IERTARII DE SINE SI DE ALTII

IUBIRII

DE INVOCARE A ENERGIEI MAHATMA – Energia iubirii necondiţionate

FOCULUI VIOLET ARGINTIU

PENTRU TAIEREA LEGATURILOR PSIHICE

DE CURĂŢIREA KARMEI



SHAMBALLA MDH‎ > ‎

Gr.4

AUTOR: JOHN  ARMITAGE                                                                                                                                                                                                                                                          TRADUCĂTORI:

ALEXANDRA NAUM & Dr. ELENA MUNTEANU

LUCRUL CU MAEŞTRII  SPIRITUALI ASCENSIONAŢI


ŞI CU ECHIPELE DE VINDECARE

 

            Cine sunt  aceste fiinţe despre care se spune că sunt MARI MAEŞTRI SPIRITUALI?  Cine sunt aceste fiinţe ridicate la cer?

            Ei sunt un grup de fiinţe, unele dintre ele terestriale, altele  extraterestriale, care şi-au completat deja procesul de ascensiune (ridicare la cer sau  înviaţi din morţi).

            Procesul de ascensiune este procesul integrării trupului lumină în trupul fizic.

            Nu este accelerarea structurii celulare până la frecvenţa luminii, pentru că, dacă intenţionezi să faci aceasta, trupul tău va exploda instantaneu. Ideea procesului de ascensiune este de a facilita împământarea trupului tău de lumină (care este legat de trup) prin expansiunea structurii celulare, pentru a fi capabilă să susţină şi să înglobeze lumina. Aceasta poate fi făcută cu ajutorul cristalelor şi se poate întâmpla natural atunci când lucrăm ca facilitatori de vindecare (vindecători). Ideea vindecării nu este numai aceea de a fi perfect  sănătos fizic, ci echilibrat la nivel emoţional, ci şi de a deveni sănătos şi echilibrat multidimensional, realizând astfel legătura dintre prezenţa divină  (Sinele Superior Personal) şi trupul fizic, mental, emoţional şi trupul spiritual.  Prin urmare, integrarea Luminii în trupul fizic este extrem de importantă acum.

            Marii Maeştri Spirituali au obţinut deja această stare de multidimensionalitate.

            Mulţi oameni sunt încurcaţi de acest termen „Maestru Spiritual”-„The Ascendent Master”. În primul rând, cuvântul Maestru (Master) nu implică  existenţa nici unui sistem ierarhic, cuvântul înseamnă că acea persoană căreia i se dă titlul de Maestru a obţinut perfecţiunea, măestria vieţii de zi cu zi, integrarea spiritualului cu materialul pentru crearea Raiului pe pământ. 

            Noi avem imaginea sfinţilor ca un călugăr izolat în pustiu care se roagă  la Dumnezeu. Aceasta a fost doar o fază  în evoluţia spirituală. Perfecţiunea vieţii este să trăieşti între oameni şi în acelaşi timp să fii şi spiritual, să-ţi ridici vibraţia spirituală, să-ţi controlezi trupul emoţional în sensul de a nu mai simţi frică, panică (vibraţii joase) şi, în final, trupul mental, starea de Yoga  creştină-Isihasmul- liniştea gândirii şi coborârea minţii în inimă. Măestria individuală nu înseamnă perfecţiune, în sensul în care înţelege cultura umană actuală  „perfecţiunea”. Maeştrii spirituali ridicaţi la cer nu sunt fiinţe perfecte căci numai Dumnezeu este perfect, ele sunt fiinţe care continuă să evolueze pe nivele superioare nivelului întrupării fizice actuale.

            Maeştrii spirituali ridicaţi la cer, dintre care, cei mai cunoscuţi culturii umane sunt Cristos şi Maica Domnului. Ei sunt totuşi numeroşi, sunt fraţii noştri mai mari care au absolvit şcoala pământului şi care nu au bucurie mai mare ca aceea de a ajuta pe cei de pe pământ pentru a obţine Măestria individuală a Sinelui Superior Personal.

            Realizarea Măestriei individuale face posibilă mişcarea ta de-a lungul numeroaselor dimensiuni  în stare de conştienţă, înţelegând toate schimbările care au loc cu mintea trează.

            Marii Maeştri Spirituali ridicaţi la cer, ca indivizi, nu mai există de mult.  Ei formează acum o CONŞTIINŢĂ COLECTIVĂ de Lumină. Locul unde această Conştiinţă Colectivă  există,  se află în tărâmurile eterice, într-un loc  care este cunoscut sub numele de SHAMBALLA. De asemeni, ei sunt cunoscuţi din punct de vedere ezoteric, sub numele de DOMNII  ŞI  DOAMNELE  SHAMBALLEI, Energia Conştiinţei Colective a Marilor Maeştri Spirituali este un „diamant” care reflectă  Lumina lui Dumnezeu, fiecare faţetă individuală a acestui diamant reflectă energia individuală a unui anumit Maestru Spiritual. Ei au un spectru larg de capacităţi şi abilităţi dar, cea mai mare şi comună calitate a lor este aceea de a transmite energia Iubirii Necondiţionate şi a compasiunii. Ei te pot ajuta să aduci Iubirea şi compasiunea în viaţa ta şi te pot ajuta să aduci Iubirea şi compasiunea în viaţa celorlalţi.

            Marele Maestru Spiritual cunoscut sub numele de GERMAIN sau SAINT GERMAIN a fost inventatorul sistemului REIKI. În alte vieţi el a fost MERLIN magicianul, FRANCISC BACON, fiul lui ELISABETA I-a, după opiniile unora, adevăratul autor al pieselor lui Shakespeare. Un alt mare Maestru Spiritual  a fost  KUTHUMI, care, a fost  de asemenea, în alte vieţi,  SFÂNTUL  FRANCIS  DE ASSISI. El a fost, de asemeni, şahul JEHAN  care a construit Taj Mahalul. 

            Multe dintre aceste fiinţe ridicate la cer cu care lucrăm pot fi regăsite de-a lungul istoriei, mulţi dintre ei fiind încarnaţi în mari personalităţi în urmă cu  100–800 ani în urmă. Aceste fiinţe sunt foarte uşor de canalizat. Eu, personal,  am câţiva favoriţi cu care lucrez. Aceste energii sunt cunoscute sub numele  de KUTHUMI, MAICA DOMNULUI, WOTANA, KWAN YIN, GERMAIN, DJWHAL KHUL, VYWAMUS, MERLIN  sau  ARTHUR. Vă sugerez, dacă vreţi să cunoaşteţi mai mult despre Marii Maeştri Spirituali ridicaţi la cer ca indivizi  sau colectivitate, să citiţi orice carte a lui JOSHUA STONE, în special  „Manualul complet pentru ascensiune” şi „Marii Maeştri ne luminează calea”.  Acestea vă vor da mai multă înţelegere asupra energiilor Marilor Maeştri Spirituali  şi cât de mult aceste energii pot să ne ajute pe noi şi pe alţii în viaţa  noastră de zi cu zi. 

            Marii Maeştri Spirituali au, de asemeni, un program de asistenţă medicală [...]

Marele Maestru Spiritual care conduce aceste echipe de vindecare [...]  precum şi programele de vindecare  ambele în sens personal cât şi profesional, este numit [...].  Machaelle Small Wright, o doamnă din America, a depus o muncă intensă  pentru a ajuta la organizarea acestui sistem de lucru cu Marii Maeştri Spirituali ridicaţi la cer.  

[...]

[...]          

            Având numele de cod, [...]. Dacă vrei să aprofundezi acest domeniu fascinant, îţi sugerez să  citeşti cartea lu Machaelle Small Wright  intitulată „ M.A.P., the Co-Creative  White Brotherhood Medical Assisatance Program”. 

            La sfârşit am dori să vă prevenim în privinţa lucrului cu oricare din informaţiile conţinute în această carte. După ce citesc cartea, unii s-ar simţi încurajaţi să gândească că, dacă au văzut simbolurile REIKI, nu mai au nevoie de INIŢIERE sau să ia lecţii de REIKI. În realitate, nu este adevărat.  Simbolurile nu vor lucra fără ca tu să  fi fost iniţiat sau pus pe lungimea de undă cu simbolurile.  

A cunoaşte simbolurile fără iniţiere nu înseamnă a avea REIKI. Vrem,  de asemenea, să vă reamintim despre cristale că sunt unelte foarte puternice şi că vă pot crea dezechilibre, tot aşa cum ele pot vindeca dacă ele sunt  folosite necontrolat. Cristalele sunt „co-creatori” cu noi şi te vor ajuta să creezi orice doreşti. Fii sigur că ştii ceea ce doreşti cu adevărat şi nu ceea ce crezi că vrei.    

Ţine minte: întotdeauna vei avea parte de ceea ce ceri. Fii „co-creator” al unei realităţi de Iubire şi Lumină şi avansează in Iubire şi Lumină. 

Ajută Pământul şi Umanitatea să revină la perfecţiunea cea  dintâi. Prin dragostea ta şi prin slujirea ta, vei ajuta şi pe ceilalţi să înţeleagă că calea spre înainte trece prin slujire în Compasiune şi Iubire. 

Păşeşte în Dragoste, Iubire, păşeşte în Lumină, lasă energia  MAHATMA să curgă prin inima ta şi să  accelereze drumul tău spre  LIBERTATE !

 

NELSON  MANDELA – CUVÂNTARE  INAUGURALĂ  DIN 1994

          Frica noastră  cea mai  adâncă  nu este aceea de a fi  inadecvaţi.  

          Frica noastră cea mai adâncă este că suntem puternici peste măsură.  

          Este lumina din noi,  nu întunericul,  ceea ce ne înfricoşează mai mult.  

          Ne întâlnim pe noi înşine,  

          Cine sunt eu ca să fiu aşa de strălucitor, superb, talentat şi nemaipomenit ? 

          De fapt, cine suntem noi să nu fim?  

          Voi sunteţi copiii lui Dumnezeu.  

          A vă comporta neînsemnat nu ajută umanitatea.  

Nu este nici o  strălucire în  a te micşora pe tine însuţi,  aşa încât să nu-i faci pe alţi  oameni  să se simtă în nesiguranţă în prezenţa ta.  

Noi toţi ne-am născut ca să facem gloria lui Dumnezeu din noi,  simţită în lume.  

Aceasta nu este numai în unii dintre noi,  ci este  în toţi.  

Prin a ne permite nouă înşine să strălucim,  noi, în mod inconştient dăm şi celorlalţi oameni permisiunea  de a face acelaşi lucru.  

Din ce ne eliberăm mai mult de  sub puterea propriilor noastre temeri,  prezenţa noastră va  elibera automat şi pe ceilalţi.

NELSON MANDELA DISCURS INAUGURAL - 1994

MAI     MULTE     DESPRE     SIMBOLURI

MKFKLM (Energia mamei – ADN)
 
Trebuie să fie folosit cu  A.
Restaurează deviaţii ale programului iniţial  până la perfecţionarea speciilor.
Realiniază şi echilibrează  chakrele nivelelor mijlocii.
Motivul original al diferitelor  specii.


SIMBOLUL ABUNDENŢEI

HKOLL
Ajută la  creşterea maiestozităţii şi nobleţei.  Folosit pentru  respect.


A***i
Este un simbol extrem de puternic, se activeaza pe intreg antebratul desenandu'l, vizualizandu'l. Este sabia de Lumina la nivel energetic. Cine stie ce inseamna aceasta, intelege si ce poate face. Desemenea folosit in terapie, activat pe intreg spatele.

ŞARPE

Este un simbol foarte puternic. Nu este nevoie decât să-l memorezi  şi el îţi va apare automat în minte.
Şarpele T. de Foc ajută la împământare şi la echilibrarea sistemelor chakrelor  ca întreg  sau  poate fi folosit   la echilibrarea chakrelor individuale.
Acest simbol  este foarte bun pentru a fi folosit  pe tine  sau pe alţii pentru a restaura  în caz de epuizare energetică.
El este, de asemenea,  folosit frecvent pentru purificarea de motive nefavorabile (energii sau obiceiuri proaste),  atât în tine cât şi în pacienţi.
Nu este nevoie să desenezi Sarpele T.. Gândul tău este suficient pentru a evoca puterea acestui simbol.
Tu vei şti unde şi când să-l foloseşti, întrebând  Sinele tău  Superior  sau  Sinele Superior al pacientului.
Din ce puterea ta de manifestare va creşte, din aceea gândul la acest simbol va fi mai eficient  pentru evocarea puterii simbolului.

DKM  (SIMBOL  MAESTRU  ATLANTEAN)

DKM  (SIMBOL  MAESTRU  TRADIŢIONAL USUI)

 SIMBOLUL  MAESTRULUI  SCRIS  ÎN PALMĂ................ Primit prin  mesajele lui  DJWAHL  KHUL.
1. Chakra capului  deschizându-se pentru a primi
2. Conexiunea care este făcută  între glanda pituitară  şi glanda pineală în creier
3. Conexiunea cu chakra gâtului
4. Calea prin celelalte chakre până jos în pământ
5. Unitatea Dumnezeului Mamă şi Tată şi a Sinelui Superior  Divin.

SIMBOLUL  R.

R este folosit la terminarea acordajului şi nu la lucrările de vindecare individuală. R ajuta la ridicarea Karmei negative si face Initierile la cele mai inalte nivele de constiinta. Este folosit la Sfarsitul Initierii pentru separarea Aurei  Maestrului de a studentului. R este un simbol Initiatoriu.
  

setstats1

MEDITATII  predate in gr. IV Shamballa MDH




IERTARII DE SINE SI DE ALTII

IUBIRII

DE INVOCARE A ENERGIEI MAHATMA – Energia iubirii necondiţionate

FOCULUI VIOLET ARGINTIU

PENTRU TAIEREA LEGATURILOR PSIHICE

DE CURĂŢIREA KARMEI


Č

ĉ

ď

v.1



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.