Secrete.

duminică, 8 iulie 2012

Cum se face nodul dublu la cravata

Cum se face nodul dublu la cravata

Nodul dublu-simplu (sau nodul Printului Albert) este similar cu nodul simplu de cravata. Diferenta intre cele doua noduri de cravata consta intr-o infasurare dubla a cravatei la pasul doi. Din cauza acestei infasurari duble, nodul va folosi mai mult din lungimea cravatei.
Nodul dublu simplu se potriveste cel mai bine barbatilor scunzi de statura. Nodul dublu este ideal pentru camasile cu guler stil italian sau pentru cravatele facute din material subtire, precum matasea.
In continuare vom invata impreuna cum sa facem un nod dublu la cravata.

Nodul dublu la cravata, pasul 1

Pasul 1: Se infasoara cravata in jurul gulerului si sa tine cu partea lata in stanga. La acest pas se ajusteaza lungimea cravatei. Este recomandat ca lungimea cozii (partea ingusta a cravatei) sa fie de 1,5 - 2 ori mai scurta decat lungimea fetei (partea lata a cravatei).
Se trece fata cravatei peste coada, asa cum se vede in imagine. In acest moment, fata cravatei se afla in partea dreapta iar coada in jos.

Nodul dublu la cravata, pasul 2

Pasul 2: Se infasoara de doua ori cravata in jurul cozii, precum am aratat in imaginea alaturata. In acest moment, fata cravatei se afla in stanga.

Nodul dublu la cravata, pasul 3

Pasul 3: Nodul la cravata se continua cu infasurarea fetei cravatei peste coada, prin partea din fata, pana cand ajunge dinnou in dreapta. In acest moment, fata cravatei se trece prin spatiul dintre cravata si guler (cercul din jurul gatului), asa cum se vede in imaginea alaturata. Dupa acest pas, fata cravatei ramane in sus.

Nodul dublu la cravata, pasul 4

Pasul 4: Se coboara fata cravatei prin nodul facut la pasul anterior, prin infasurea fetei in jurul cozii, precum am ilustrat in imaginea alaturata. Cravata se trage in jos in intregime. Atentie, aceasta miscare nu trebuie sa strice aspectul nodului sau sa duca la indoirea cravatei.

Nodul dublu la cravata, pasul 5

Pasul 5: Ajustarea nodului de cravata se face tragand de coada si de aripi (partile care intra sub guler).

Pasul 6: Ajuta-ti prietenii de pe

Cand se face un nod de cravata dublu, trebuiesc avute in vedere urmatoarele aspecte:

  • Nodul trebuie sa fie perfect simetric.

  • Atentie, desi este un nod simplu de facut, nodul dublu necesita un pic mai multa atentie decat nodul simplu.

     

    Cum se face nodul incucisat la cravata

    Nodul incrucisat este un nod mare, dificil de realizat, insa care arata foarte bine cand este reusit.
    Vom invata impreuna cum sa facem cel mai frumos nod incrucisat la cravata.

    Nodul incrucisat la cravata, pasul 1

    Pasul 1: Se infasoara cravata in jurul gulerului si sa tine cu partea lata in dreapta. La acest pas se ajusteaza lungimea cravatei. Este recomandat ca lungimea cozii (partea ingusta a cravatei) sa fie de doua ori mai scurta decat lungimea fetei (partea lata a cravatei).

    Se invasoara fata cravatei peste coada, asa cum se vede in imagine. In acest moment, fata cravatei se afla in partea dreapta jos.

    Nodul incrucisat la cravata, pasul 2

    Pasul 2: Se infasoara cravata in jurul cozii din dreapta, precum am aratat in imaginea alaturata. In acest moment, fata cravatei se afla in dreapta jos.

    Nodul incrucisat la cravata, pasul 3

    Pasul 3: Nodul la cravata se continua cu infasurarea de doua ori a fetei cravatei peste coada, prin partea din fata, pana cand ajunge in stanga. In acest moment, fata cravatei se trece prin spatiul dintre cravata si guler (cercul din jurul gatului), asa cum se vede in imaginea alaturata. Dupa acest pas, fata cravatei ramane in sus.

    Nodul incrucisat la cravata, pasul 4

    Pasul 4: Se coboara fata cravatei prin nodul facut la pasul anterior (pe sub cele 2 inele formate in jurul cozii), prin infasurea fetei in jurul cozii, precum am ilustrat in imaginea alaturata. Cravata se trage in jos in intregime. Atentie, aceasta miscare nu trebuie sa strice aspectul nodului sau sa duca la indoirea cravatei.


    Nodul incrucisat la cravata, pasul 5

    Pasul 5: Ajustarea nodului de cravata se face tragand de coada si de aripi (partile care intra sub guler).

    Pasul 6: Ajuta-ti prietenii de pe

    Cand se face un nod de cravata incrucisat, trebuiesc avute in vedere urmatoarele aspecte:

  • Nodul incrucisat trebuie sa fie perfect simetric.

  • Cravata (partea mai lata) trebuie sa ajunga la jumatatea centurii. O cravata prea lunga sau prea scurta este neaspectoasa. In cazul in care la prima incercare, cravata a iesit prea lunga sau prea scurta, desfaceti nodul complet, ajustati si repetati instructiunile de facut nod incrucisat la cravata prezentate mai sus. Daca tot nu va reuseste, va recomandam sa incercati nodul Windsor sau nodul simplu.

  •  

    Cum se face nodul Windsor la cravata

    Nodul Windsor (numit si nodul "Full Windsor" sau "Dublu Windsor") poarta numele celui care l-a consacrat - Ducele de Windsor. Acest nod de cravata este un nod tipic in Anglia. Dupa nodul simplu, acest nod de cravata este unul dintre cele mai folosite. Nodul Windsor este un nod mare, cu un volum mai mare decat celelalte noduri de cravata, fiind recomandat la camasile cu guler stil italian sau pentru cravatele facute din material subtire, precum matasea. Daca doriti un nod mai mic, va recomandam nodul Half Windsor, un nod la moda in prezent.
    In continuare vom invata impreuna cum sa facem nodul Windsor la cravata.

    Nodul Windsor la cravata, pasul 1

    Pasul 1: Se infasoara cravata in jurul gulerului si se tine cu partea lata in stanga. Se infasoara apoi fata cravatei peste coada din partea dreapta. La acest pas se ajusteaza lungimea cravatei. Este recomandat ca lungimea cozii (partea ingusta a cravatei) sa fie de 1,5 - 2 ori mai scurta decat lungimea fetei (partea lata a cravatei).

    Nodul Windsor la cravata, pasul 2

    Pasul 2: Nodul la cravata se continua cu infasurarea fatei cravatei peste coada din dreapta, precum am aratat in imaginea alaturata. In acest moment, fata cravatei se afla in dreapta.

    Nodul Windsor la cravata, pasul 3

    Pasul 3: Cravata trebuie trecuta prin fata prin fata cozii, din dreapta jos in partea stanga. Dupa acest pas, fata cravatei ramane in stanga.

    Nodul Windsor la cravata, pasul 4

    Pasul 4: Se ridica cravata prin spatiul dintre cravata si guler (cercul din jurul gatului, asa cum se vede in imaginea alaturata). Se coboara fata cravatei prin nodul facut la pasul anterior, precum am ilustrat in imaginea alaturata. Cravata se trage in jos in intregime. Atentie, aceasta miscare nu trebuie sa strice aspectul nodului sau sa duca la indoirea cravatei.

    Nodul Windsor la cravata, pasul 5

    Pasul 5: Ajustarea nodului de cravata se face tragand de coada si de aripi (partile care intra sub guler).


    Pasul 6: Ajuta-ti prietenii de pe

    Cand se face un nod de cravata Windsor, trebuiesc avute in vedere urmatoarele aspecte:

  • Nodul Full Windsor trebuie sa fie perfect simetric.

  • Facutul nodului windsor este mai dificil decat alte noduri. De aceea se recomanda sa se exerseze inainte cu o cravata "de proba".

  •  

    Cum se face un nod mic la cravata

    Nodul mic (sau nodul Kent) este un nod destul de mic, asa cum ii spune si numele. Pentru a il face, nu este nevoie de atat de multe miscari, precum la nodul clasic de cravata sau la nodul Windsor. Nodul mic foloseste mai putin din lungimea cravatei, de aceea el este recomandat barbatilor inalti. Chiar daca este un nod mic, gradul de dificultate este ridicat, deoarece iti trebuie o anumita indemanare pentru a il face.
    In continuare vom invata impreuna cum sa facem nodul mic la cravata.

    Nodul mic la cravata, pasul 1

    Pasul 1: Se infasoara cravata in jurul gulerului, cu partea lata in stanga. Se invarte apoi partea lata a cravatei, in dreptul gatului. Astfel, partea lata trebuie sa ramana in stanga, cu eticheta cravatei in exterior. La acest pas se ajusteaza lungimea cravatei. Este recomandat ca lungimea cozii (partea ingusta a cravatei) sa fie de 1,5 - 2 ori mai scurta decat lungimea fetei (partea lata a cravatei).

    Nodul mic la cravata, pasul 2

    Pasul 2: Se trece fata cravatei in partea dreapta, peste coada. In acest moment, fata cravatei se afla in dreapta jos, cu eticheta spre camasa, ca in imaginea alaturata.

    Nodul mic la cravata, pasul 3

    Pasul 3: Se ridica cravata prin spatiul dintre cravata si guler (cercul din jurul gatului, asa cum se vede in imaginea alaturata). Se coboara fata cravatei prin nodul facut la pasul anterior, precum am ilustrat in imaginea alaturata. Cravata se trage in jos in intregime. Atentie, aceasta miscare nu trebuie sa strice aspectul nodului sau sa duca la indoirea cravatei.

    Nodul mic la cravata, pasul 4

    Pasul 4: Ajustarea nodului de cravata se face tragand de coada si de aripi (partile care intra sub guler).


    Pasul 5: Ajuta-ti prietenii de pe

    Cand se face un nod mic la cravata, trebuiesc avute in vedere urmatoarele aspecte:

    Nodul mic este un nod asimetric.

  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.