Secrete.

vineri, 1 februarie 2013

Aeronautica de Top

Nr 10. Airbus A330-300 - este produs de Airbus incepand cu luna ianuarie 1994. Avionul are o lungime de 60,3m si poate transporta pana la 295 de pasageri intr-o configuratie cu 3 claseNr 9. Boeing 777 - este un avion produs de compania Boeing Commercial Airplanes iar primul zbor a avut loc in iunie 1994. Poate transporta pana la 300 de pasageri.
Nr 8. Boeing 747 - este un avion fabricat de compania Boeing Commercial Airplanes. Timp de 35 de ani (intre 1970 si 2005) a detinut recordul pentru cel mai mare avion de pasageri din lume, motiv pentru care a fost numit si Jumbo Jet. Poate transporta pana la 524 de pasageri.
Nr 7. Airbus A340-600 - este un avion produs de compania Airbus si a intrat in serviciu incepand cu anul 1993. Este cel mai lung avion comercial din lume - 75,30m. Nu a fost un avion foarte popular din cauza consumului mare de combustibil comparativ cu concurenta. Poate transporta 380 de pasageri intr-o configuratie de 3 clase.
Nr 6. Boeing 777-300ER - este un avion produs de compania Boeing Commercial Airplanes si a zburat pentru prima data in 2004.
 Nr 5. C-5 Galaxy - este un avion produs de compania Lockheed Martin si a avut zborul inaugural in 1968. A fost conceput ca avion strategic de transport de marfa al armatei SUA.
Nr.4. Antonov An-124 - este un avion conceput si produs de compania rusa Antonov. In momentul de fata este folosit atat de armata rusa cat si pentru transportul de marfa civil. Este cel mai mare avion din lume cu productie de serie.
Nr 3. Airbus A380-800F - un avion produs de compania Airbus. Este destinat transportului de marfa si poate duce incarcaturi de pana la 150 tone.
Nr 2. Hughes H-4 Hercules - este un avion finanţat de Howard Hughes,produs de compania Hughes Aircraft si este cel mai mare hidroavion din lume. A fost construit in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial
Nr 1. Antonov An-225 - este un avion produs de compania rusa Antonov. In momentul de fata detine recordul pentru cel mai mare avion din lume si a fost conceput pentru a transporta sateliti pe orbita. Doar un singur exemplar este functional astazi si este folosit pentru a transporta incarcaturi imense pe calea aerului.
Domeniul aviatie a aprins imaginatia multora. Fotografiile de mai jos o sa le mai taie din elan sau poate ca nu. Colectia de poze urmatoare surprinde cateva momente inedite in care protagoniste au fost avioanele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.